Sådan holder man den perfekte fødselsdag for sit barn

Som forældre kan man ofte komme til at stresse lidt over at holde fødselsdage for sit barn. Men ofte ender det med, at man som forældre går mere op i børnefødselsdagene, end børnene gør, for de er der egentlig bare for gaverne, men hvordan holder man så en fødselsdag, der ikke bliver for meget?

Herunder er der samlet nogle hjælpsomme tips til, hvad du kan gøre for at give dit barn den bedste fødselsdag – uden at det bliver for overdrevet.

1-2 år

De første par fødselsdage i dit barns liv er vigtige – men nok mere for dig end for barnet. Når børn ikke er mere end et par år gamle, kan de ikke rigtigt forstå, hvad fødselsdage er, så lad være med at bruge alt for lang tid på at planlægge det helt store.

Selvfølgelig skal barnet fejres, men gør mere ud af at give dit barn gode gaver som han/hun kan bruge til noget, bag en kage og inviter familien på besøg– det er i hvert fald noget som selv en toårig vil have det sjovt med.

3-5 år

Når børn er mellem 3 og 5 år begynder de at få større forståelse for fødselsdage, og det bliver sjovere og sjovere for dem, at der kommer gæster, og at de får gaver og en masse opmærksomhed. I denne alder barnet også begyndt i børnehave, så her er det sjovt at arrangere en børnefødselsdag for alle barnets venner.

6-9 år

Når barnet begynder i skole, begynder de også at få gode venner at invitere til børnefødselsdage, og fødselsdage begynder at have en betydning frem for blot at være sjovt. I denne alder er det også lettere for dem at forholde sig til, hvad de ønsker sig i fødselsdagsgave.

Her kan man lige så stille begynde at bruge flere penge på fødselsdagsgaver, og gaverne behøver ikke kun at bestå af billigt legetøj, der bliver glemt et par uger efter fødselsdagen. Nu kan man også sagtens begynde at give børnene tøj, og de vil sætte pris på det. Læs mere om børnetøj her.

10-12 år

I denne alder er de fødselsdage, hvor vennerne og veninderne kommer på besøg ofte mere betydningsfulde end de fødselsdage, hvor familien kommer på besøg. Det er også slut med skattejagte og børnelege, og fødselsdagsbarnet vil helt sikkert finde det langt sjovere at tage vennerne med ud at bowle eller skøjte eller måske tage en tur i biografen til fødselsdagsfesten i stedet for at lege derhjemme i haven.

13+ år

Efterhånden som børnene rammer starten af teenagealderen, begynder familiefødselsdage, ligesom alt andet, i en periode at blive lidt pinlige, og her bliver man som forældre nok nødt til at give lidt slip og acceptere, at det ikke er nødvendigt at pynte hele huset op med flag og balloner for at holde en god fødselsdag. Her vil barnet nok nærmere sætte pris på at komme ud at spise eller prøve en fed oplevelse.

Når det kommer til gaver, så bliver de også dyrere efterhånden som barnet bliver ældre, men samtidig bliver gaverne også mere betydningsfulde. Der vil blive sat større pris på pengegaver, gavekort eller fede mærkevarer som teenageren ellers ikke vil have mulighed for at få fat på.

Hvor mange penge bør man bruge på fødselsdagsgaver?

En fødselsdagsgave behøver ikke at koste mange penge for at være god og betydningsfuld. Selvfølgelig kommer ens relation til fødselsdagsbarnet an på prisen, og ligeså gør barnets alder.

Som forældre bruger man typisk mange penge på fødselsdagsgaver – omkring 500-600 kr. eller mere pr. barn – mens andre familiemedlemmer og venner af familien ikke bruger ligeså meget. Jo ældre barnet bliver, jo dyrere bliver ønskerne også, så det skal man også tage i betragtning.

Når barnet er yngre, kan man også typisk slippe afsted med ikke at bruge ligeså mange penge på gaver, som når barnet er lidt ældre.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑