En god madras til lift kan hurtigt betyde om barnet sover godt, eller om barnet sover knap så godt. Når du tager dit barn ned i liften er det ofte ikke der, hvor barnet er vant til at sove. En god madras kan dog hurtigt få barnet til at glemme den følelse af utryghed, som mange små babyer har.

Derudover kan en god madras også gøre underværker for barnets ryg. Hvis barnet sover trygt og godt på en god madras, vil det kunne hjælpe barnets udvikling senere når barnet skal begynde at bruge ryggen noget mere i hverdagen.

Børn elsker ligeledes at være umulige når de er trætte – for at sige det mildt, har de brug for en god nattesøvn for at det er muligt at holde dem ud.

En god madras til lift kan hurtigt lade babyerne sove et par timer ekstra, uanset om det er i liften i barnevognen eller om det er en madras som du gerne vil investere i til vuggen og tremmesengen.

Sådan vurderer og udvælger vi madrasser

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære madrasser og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af madrasser til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste madrasser.

Hos testmagasinet.dk vurderer vi madrasserne på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Madrassernes egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af madrasser

Disse parametre bliver sammenstillet med pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Sebra Madras – 5 ud af 5 stjerner hos forbrugerne


Sebra MadrasSebra Madras – 5 ud af 5 stjerner hos forbrugerne høster stor ros blandt forbrugerne, som tildeler modellen hele 5 stjerner ud af 5 hos forhandleren Mammashop.dk. Dette begrundes med, at den er af høj kvalitet og har en god pasform.

Madrassen kan både anvendes til babyer og mindre børn. Den kommer nemlig i to dele – den største del er tilpasset Sebras egne tremmesenge og er især velgenet til babyer.

Er barnet lidt ældre, kan den mindre del tilføjes som supplement, idet tremmesengen ganske let kan udvides til en juniorseng.

Fyldet består af Øko-Tex-certificeret koldskum, som er frit for kemikalier, og begge sider er beklædt med hør for ekstra komfort. Betrækket udgøres af 100 % bomuld, som kan tåle vask på op til 60 grader. 

Produktet fås i en neutral grå farve, og målene hedder 112,5 (stor del) / 42,5 (lille del) x 70 x 10 cm.

Udvalgte fordele:

 • Øko-Tex-certificeret fyld
 • Kommer i 2 størrelser
 • Maskinvaskbart betræk

BabyDan Madras Airlux – ventileret madras med memory foam


BabyDan Madras AirluxBabyDan Madras Airlux – ventileret madras med memory foam er et alsidigt produkt, som er skabt til at passe ned i en barnevogn. Den særlige fremstilling i viskose-elastisk memory foam sørger for, at dit barn opnår den mest optimale søvn. 

Dette materiale sikrer nemlig, at madrassen former sig naturligt efter barnets kropsform. Det betyder, at kroppen bliver aflastet, og at nakke, rygsøjle, ben og skuldre får præcis den støtte, de har brug for under søvnen.

Hertil findes en række ventilationshuller i nederste lag, som sørger for at lede varme og fugt væk, således at barnet er sikret et optimalt sovemiljø.

Endelig er madrassen Øko-Tex 100-certificeret, hvilket vil sige, at den er helt fri for skadelige kemikalier. Dette er med til at sikre barnets sundhed.

Produktet måler 160 x 70 x 9 cm.

Udvalgte fordele:

 • Øko-Tex 100-certifikat
 • Memory foam aflaster kroppen
 • Ventilationshuller for bedre soveklima

BabyDan – Comfort Barnevognsmadras – vendbar og allergivenlig


BabyDan – Comfort BarnevognsmadrasBabyDan – Comfort Barnevognsmadras – vendbar og allergivenlig har den fordel, at dit barn både vil kunne ligge varmt eller køligt, afhængig af hvilken side der vendes opad.

Den ene side af madrassen er nemlig konstrueret af uld, som er designet til at holde på varmen, mens den anden side er fremstillet af det mere ventilerende hør, som leder varme og fugt væk. 

Inden i findes en behagelig PU skumkerne, som øger barnets komfort under søvnen. Det ydre betræk er desuden antibakterielt, hvilket forhindrer udvikling af husstøvmider, der kan være allergifremkaldende og skadelige for barnet. 

Betrækket, som består af 70,5 % bomuld og 29,5 procent polyester, kan uden problemer tages af, og det kan sagtens tåle en tur i vaskemaskinen. Hertil er modellen prisvenlig.

Produktet måler 95 x 36 x 4 cm.

Udvalgte fordele:

 • Mulighed for både varme og ventilation
 • Med antibakterielt betræk
 • Komfortabel PU skumkerne

Comfort liftmadras 29×75


comfort-liftmadras-29x75En dejlig comfort liftmadras I størrelsen 29×75.

Det er en klassisk liftmadras, som er blevet lavet af god kvalitet.

Ligesom mange af de andre madrasser er denne liftmadras allergivenlig og antibakteriel.

Betrækket på denne madras er vaskbart, men selve madrassen skal du ikke vaske i en maskine.

Dette skyldes at madrassen er blevet lavet af koldskum, som samler sig i små klumper hvis den blev vasket i en maskine.

Du kan dog i nødstilfælde vaske den i hånden.

LÆS OGSÅ: Løbevogn test

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Broderi Anglaise – baby-sengesæt i høj kvalitet


Broderi AnglaiseBroderi Anglaise – baby-sengesæt i høj kvalitet er et baby-sengesæt fremstillet af kvalitetsproducenten Nørgaard Madsen. Sættet består af en dyne og en pude betrukket med silkeblød bomuld, som er udviklet til at give den højeste komfort for dit barn. 

Selve betrækket er fremstillet af 35 % polyester og 65 % bomuld af den bedste kvalitet, der oven i købet er Øko-Tex-certificeret. Det betyder, at stoffet er helt fri for skadelige kemikalier, som ellers ville gå ud over barnets sundhed.

Der er tillige tænkt over designet, idet betrækket kommer i et enkelt og smukt blonde-stof, der vil se flot ud i ethvert børneværelse. Som en ekstra bonus kan stoffet både tåle vask ved op til 40 grader, tørretumbling og strygning.

Pudebetrækket måler 40 x 45 cm, mens dynebetrækket måler 70 x 100 cm.

Udvalgte fordele:

 • Kemikaliefri med Øko-Tex-certifikat
 • Flot bomuldsbetræk i høj kvalitet
 • Kan både vaskes, stryges og tørretumbles

Classic Basic Liftmadras


classic-basic-liftmadrasEn af de rigtig gode liftmadrasser fra Dreamland.

Her har du muligheden for at få en liftmadras som ikke giver dit barn allergi, og er meget venlig overfor børn der allerede har fået allergi.

Den er antibakteriel, hvilket betyder at den beskytter dit barn mod onde bakterier.

Har du ofte et sygt barn kan det være en rigtig god idé at skifte til en liftmadras der er antibakteriel.

Denne madras er også lavet af koldskum og har desuden et betræk du kan vaske i ægte medicott bomuld.

Bomulden sikrer at der ikke er nogle støvmider der lever i betrækket, og som vi alle ved kan støvmider i få tilfælde være farlige for små børn.

BeKids Delux Liftmadras


BeKids Delux LiftmadrasDet er så vigtigt, at dit barn sover godt, da søvn er et af de allervigtigste komponenter i barnets opvækst. For at få et barn som bliver veludviklet, skal du starte med at få et barn, som er veludhvilet.

Det er her, at en Delux Liftmadras fra BeKids Delux kommer ind i billedet. For med den får dit barn den bedste søvn hver eneste dag.

Det har standardmål til lifte med 75 x 30 x 4 cm.

Derfor får barnet den bedste søvn

For at barnet kan få den bedst mulige søvn, er BeKids Delux Liftmadras en god madras, så barnet ligger godt. Herudover er der god ventilation i madrassen, som sikrer, at barnet hverken får det for koldt eller for varmt. Dette er utroligt vigtige egenskaber, når vi taler om en god madras og det er præcis det, som du får her.

Selve teknologien er Memory AIR-skum, som er skabt med fokus på at give barnet den optimale støtte. Samtidig skaber dette også en virkelig god komfort, så barnet får lyst til at blive ved med at sove.

Med Memory AIR-skum kan selve madrassen trække vejret og derfor bliver madrassen behagelig at ligge på, da den får den perfekte temperatur. 

På denne måde får barnet en langt bedre søvn, da der er en bedre fordeling af trykpunkter. Du kender det som voksen, hvor du vågner, hvis du har ligget i en dårlig stemning. Når det kommer til små børn, vil de ofte ikke vågne helt, men de vil få en dårlige søvn. Men de får en god søvn hver eneste gang med en BeKids Delux Liftmadras, fordi der netop er taget højde for det.

Stærkt og holdbart materiale

Selve skummet er produceret med bambus kulfiber, som har en række fordele. Bl.a. fjerner det luft og dermed holdes madrassen ren og den er let at gøre rent. 

Selve betrækket er Tencel, som er udvundet for Eukalyptustræer og har den store fordel, at det er helt blødt, men samtidig er det også ufatteligt stærkt.

Undgå allergi

Materialet, som vi allerede har nævnt, er virkelig godt mod allergi, fordi det nærmest aldrig bliver angrebet af husmider osv. 

Desuden kan det hele også vaskes på 60 grader, så det er både let og hurtigt at holde rent. Producenten skriver dog, at de anbefaler, at du vasker det på mellem 30-40 grader. På den måde holder madrassen længst tid og det er også bedre for miljøet.

Det burde også være fint allergimæssigt, da der netop sjældent er nogle husmider osv., som kommer i madrassen, så det burde være fint, hvis du vasker den på 40 grader.

Klimavenlig madras

Det er vigtigt for BeKids at passe på jorden og det giver sig også til udtryk med deres Delux Liftmadras. For alle de dele som de bruger til at skabe denne madras, har utrolig høje krav til miljø. 

F.eks. Tencel som bruger Eukalyptustræer, fordi de er op til 99% biologisk nedbrydelig. Det gør, at man pludselig har mulighed for at skille sig af med sin madras efterfølgende, da der allerede er taget højde for det med denne liftmadras.

Delux Liftmadras er derfor også certificeret af Certipur, ØkoTex 100 og Tencel. Du kan dermed vide, at du får et luksusprodukt, som både har tænkt på dit barn men også på naturen og de kommende generationer.

Den perfekte søvnrutine

Alt dette er med til at gøre, at BeKids Delux Liftmadras er en perfekt del af barnets søvnrutine. For de har tænkt på barnet hele vejen gennem processen.

Målet har hele tiden været, at barnet skal kunne sove bedst muligt og det har de heldigvis kunne skabe samtidig med, at de har passet på miljøet.

Denne liftmadras er så god, at den kan bruges andre steder end i liften, hvis I ønsker det. Men det er dog også vigtigt, at barnet får en god lur hver eneste dag og det er præcis det, som der her er taget højde for.

For at børn kan udvikle sig, er det vigtigt, at de får den rette kost og så masser af søvn. BeKids Delux Liftmadras kan kun hjælpe dig med den gode søvn. Madrassen er så blød, at man som voksen ville ønske, at man også kunne få den til voksne. 

Der er tale om en one-size model, da den ikke er baseret på barnets størrelse men standardstørrelsen på en lift. Derfor kan du være sikker på, at hvis du har købt en standardlift, så passer denne madras også til.

Vi vil anbefale denne liftmadras, hvis du vil have den bedste madras til barn, hvor barnet kan sove i ligeså lang tid, som barnet behøver uden at blive vækket af en dårlig madras.  At de passer så godt på miljøet samtidig, er næsten kun en ekstra bonus og viser, at man sagtens kan skabe en bedre verden, hvis man prøver.

Liftmadras Anglamark 30x75x3 cm


liftmadras-anglamark-30x75x3-cmDenne liftmadras er blevet lavet af hør og uld.

Det gør at du har mulighed for at vende madrassen, hvor den vil være ligeså blød på den ene side, som den anden.

Madrassen holder rigtig godt på varmen, og sikrer at dit barn ikke er udsat for fugt, da den har ventilationshuller.

Om vinteren er det en god idé at bruge uldsiden, da den varmer mere end hørsiden.

Derimod vil hørsiden være mere ventilerende og derfor være god om sommeren, når barnet ofte har det varmt og kun ligger med en lille stofble over sig.

Kernen i denne madras er lavet af skum, hvilket mange babyer synes er behageligt at lige i.

SE OGSÅ: Baby jogger city elite

Air Safe liftmadras


air-safe-liftmadrasAir Safe er en af de bedre liftmadrasser fra Dreamland.

Med Air Lift får du en af de bedste komfortable liftmadrasser som er lavet af den bedste kvalitet du kan finde på det danske marked.

Den har en 3D ventilationskerne, og er desuden af et multifunktionelt stof fra Sleep Safety.

 

LÆS OGSÅ: Løbecykel test

Læs også: Projektor test – Vi har fundet den bedste!

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter