Løbecykel test – Hvilken skal du vælge?

Der er mange gode grunde til, at du skal investere i en løbecykel til dit barn.

Først og fremmest, så kan du være helt og aldeles sikker på, at dit barn – uanset om det er en dreng eller en pige – vil blive ekstremt glad for den respektive løbecykel, hvorfor han eller hun med garanti kommer til at bruge det rigtig meget til dagligt.

Endvidere, så vil en løbecykel også kunne komme dig og den øvrige familie til gode, for det giver jer mulighed for at tage barnet med på en længere gåtur rundt i området, hvor I bor, men det giver jer også mulighed for at pakke løbecyklen ind i bilen, hvis I skal på ferie, så I kan tage barnet med rundt og se på området, uden at I skal høre på et væld af protester over, at det er langt, at det er kedeligt og det ene og det andet.

Det er derfor ikke kun dit barn, der ender med at få glæde af en lækker løbecykel, men også dig og den øvrige familie i flere forskellige sammenhænge, hvorfor det bestemt anbefales at gå på jagt efter en passende løbecykel til enten din søn eller din datter – og den kan heldigvis fås til rigtig gode priser.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Kokua Like-a-Bike Jumper løbecykel

Kokua Like-a-Bike Jumper løbecykel
1.698 kr.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at den første i vores løbecykel test er en fantastisk løbecykel. Den er ikke blot er lavet i en uovertruffen kvalitet, den ser også rigtig godt ud.

Selve stellet er lavet i letvægtsaluminium med ovalrør (AL 7005), hvilket er med til at sikre en høj stabilitet.

Endvidere, så er løbecyklen også monteret med tyske punkterfrie dæk, der har en meget lav rullemodstand og er fremstillet af Schwalbe, der altid har været garant for dæk af høj kvalitet.

Ydermere, så er både stel, forgaffel, fælgene, sadelpind og nav er i aluminium, hvilket selvfølgelig sikrer at cyklen er af høj kvalitet og derfor også sagtens kan holde til en relativt hård behandling, hvilket hurtigt kan forekomme, hvis den blot bliver smidt el.lign.

Kokua Like-a-Bike Jumper er desuden også udstyret med en affjedring med hele 2 hårdheder, der sørger for at skåne ryggen ved kørsel på eksempelvis ujævne stier.

Denne løbecykel er lavet til børn i en alder mellem 2 år og op til ca. 5 år.

Forgaflen er desuden blevet udstyret med en styredæmpning, der hjælper barnet i starten, så han eller hun kan lære at have med cyklen at gøre, hvorefter der er mulighed for at demontere den, når der ikke længere er behov for at have den på.

Ydermere, så er den udstyret med 12” hjul og vejer kun 3,4 kg., så derfor er den også nem at have med i bilen eller bære rundt, hvis barnet ikke længere ønsker at bruge den mens I er på tur el.lign.

 

LÆS OGSÅ: Flyverdragt test

Puky – LR XL løbecykel

Puky - LR XL løbecykel
899 kr.

LR XL fra Puky er en særdeles robust og sporty løbecykel til lidt større børn, der som minimum er 3,5 år gamle og er mere end 95 cm. høje.

Den kommer med 2 børnesikrede håndbremser og er lavet til hård brug, hvorfor du ikke skal være bange for, at din søn eller din datter behandler sin løbecykel for hårdt, for hvis du vælge ren Puky LR XL, så kan den sagtens holde til det.

Endvidere, så er Puky LR XL også blevet udstyret med kraftige rammerør, en lang hjulafstand såvel som en optimeret rammegeometri, alu-egerhjul med kuglelejer og rigtig seje sportsdæk.

Du skal heller ikke være bange for, at din søn eller datter får for meget fart på, da der er monteret bremsesystem både foran og bag på, hvilket giver de bedste forudsætninger for at bremse hurtigt og effektivt.

Puky LR XL kommer med kraftige 12” luftgummihjul med sportsoptik, der selvfølgelig betyder, at den ikke kommer til at sidde fast i vejriste og samtidig også kan bruges på andet underlag end blot asfalt.

Det er også med til at give en rigtig cykelfornemmelse, da det bliver komfortabelt og køreegenskaber er samtidig også meget ens med en almindelig cykel. Alt i alt, så er der tale om en særdeles funktionel, robust og lækker balancecykel, der kan holde til andet end blot at stå derhjemme i skuret.

Og hvad der er endnu vigtigere er, at den er udstyret med en ramme med lav indstigning og et trinbræt barnet kan stå på, hvilket gør det nemmere at komme i gang med løbecyklen. Samtidig kan både sadel og styr højdejusteres, så PUKY løbecyklen kan vokse med dit barn.

 

Puky – LR1 BR løbecykel

Puky - LR1 BR løbecykel
999.999.999 kr.

Hvis du er på jagt efter en løbecykel til enten din datter eller din søn, så er der ikke nogen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på LR1 BR, der er en uhyre populær og robust løbecykel til børn fra 3 år og opefter – det anbefales dog at barnet som minimum har en højde på 90 cm. eller derover.

Det er en løbecykel (også kaldet balancecykel), der er udstyret med håndbremse, hvilket selvfølgelig giver barnet mulighed for at sænke farten hurtigt og effektivt, så det ikke kommer til at gå for hurtigt ned ad bakken el.lign.

Ydermere, så kommer den med både støttehjul og en særlig løbecykelsaddel, en flot lakering såvel som 12” luftgummihjul med kuglelejer, som er med til at give barnet en følelse af, at han eller hun sidder på en rigtig cykel.

Desuden så er der også tale om en særdeles funktion, robust og i det hele taget meget lækker løbecykel, som kan tåle at blive brugt – og det er trods alt det, der er det vigtigste.

LR1 BR fra Puky kan desuden også bryste sig af, at være udstyret med en ramme med en lav indstigning og et trinbræt barnet kan stå på.

Denne løbecykel fra Puky er beregnet til lidt større børn, som endnu ikke helt føler sig parat til en rigtig cykel, men som dog gerne vil have en rigtig cykelfølelse.

Derfor er der selvfølgelig også mulighed for at justere styrhøjden, så dit barn får mulighed for at vokse med løbecyklen, indtil han eller hun er klar til at prøve kræfter med en rigtig cykel.

 

LÆS OGSÅ: El ladcykel test

Puky – LR1L BR løbecykel

Puky - LR1L BR løbecykel
798 kr.

Den sidste i vores løbecykel test er en afsindigt populær og robust løbecykel, der er lavet til børn fra 3-årsalderen og opefter – du skal dog være opmærksom på, at barnet bør have en højde på over 90 cm. som minimum.

Denne løbecykel bliver desuden leveret med støttehjul såvel som et særligt løbecykelsaddel, en meget slagfast lakering og rigtig gode 12” luftgummihjul, der er udstyret med kuglelejer, som giver barnet den helt rigtige cykelfornemmelse.

Der er tale om en rigtig funktion, robust og lækker balancecykel, som kan tåle at blive brugt – og den kan tåle at blive brugt hårdt. Det betyder, at du ikke skal være bange for at løbecyklen går i stykker, hvis den bliver smidt på asfalten for at løbe hen og spille fodbold i parken eller lege på legepladsen.

På lige fod med andre løbecykler fra Puky, så bliver LR1 BR også leveret med en lav indstigning og et trinbræt barnet kan stå på. Det gør det både nemt for barnet at komme i gang med løbecyklen og samtidig også blive ved med at gøre brug af den uden komplikationer.

I og med, at denne løbecykel er lavet til børn, der er omkring 3 år gamle, så er den selvfølgelig beregnet til lidt større børn, der endnu ikke helt er klar til at tage udfordringen op med en rigtig cykel.

Det er selvfølgelig også muligt at justere styret, hvilket giver dit barn mulighed for at vokse med løbecyklen, indtil de er klar til at cykle på en rigtig cykel.

Sørg for at vælge en løbecykel, der kan højdejusteres

Det er meget vigtigt, at du sørger for at finde frem til en løbecykel til dit barn, som er mulig at justere løbende, så barnet kan gøre brug af den samme løbecykel i en længere periode.

Det er selvfølgelig særligt højden på sadel og styr, der skal kunne tilpasses barnets størrelse i takt med at han eller hun vokser. Det kan desuden være en god idé, at måle afstanden fra skridtet til foden, da det er den bedste måde at måle hvordan sadel og styr skal indstilles, så det passer til din søn eller din datters højde.

Du skal desuden også sørge for at finde frem til en løbecykel, der er udstyret med en sadel som er polstret/blød, for hvis ikke det er tilfældet, så vil selv små bump i vejen være hårde for både ryggen og halebenet, og der er ikke nogen grund til at skade nogen af delene i så ung en alder.

Ydermere, så er det selvfølgelig også en rigtig god idé at sørge for, at vælge en løbecykel med en lav stang, så det bliver nemmere for børnene at stige af og på, når de skal gøre brug af den.

Hvis det ikke er nemt for dem og de skal løfte deres ben for højt el.lign., så kan det meget hurtigt resultere i, at de vælter, og det skal naturligvis gerne undgås så vidt det nu er muligt.
LÆS OGSÅ: Klapvogn test

Vælg en løbecykel, hvis styr ikke er alt for bredt

Der er selvfølgelig flere gode grunde til, at du skal sikre dig, at du vælger en løbecykel, der ikke har et alt for bredt styr. Den primære årsag til, at det er meget vigtigt er dog, at den er langt sværere at styre og manøvrer, hvis styret er for bredt til at sin søn eller din datter kan håndtere det.

I samme ombæring, så er det også en god idé at vælge en løbecykel, der er udstyret med et styr, der kan dreje begrænset, da det kan være med til at give en langt mere stabil kørsel og samtidig minimere et fald, hvis det uheldet skulle være ude.

Ydermere, så er det også meget vigtigt, at du ikke vælger en model, hvor styret sidder for tæt på sadlen, da det kan resultere i, at barnet kan få styret for tæt på maven, hvilket også hurtigt kan ende i et uheld, dog oven i købet kan ende med at barnet får styret i maven, hvilket bestemt ikke er nogen behagelig oplevelse.

Derfor anbefales det, at du vælger en løbecykel til dit barn, som er udstyret med et styr, der ikke kan drejes mere end ca. 45 grader, da det faktisk er mere end nok til at sikre, at barnet ikke skal løfte cyklen i et sving, men samtidig er du også sikret, at det ikke kan dreje for meget, så hjulet pludselig låser fast eller lignende.

Du får mest ud af, at vælge en løbecykel med store og bløde hjul

Det er desuden også meget vigtigt at have fokus på hjulene på en løbecykel, da de ikke blot skal være store, men samtidig også være bløde.

Grunden til, at det er meget vigtigt at vælge en løbecykel, der er udstyret med store hjul er, at det giver en langt mere stabil kørsel, som selvfølgelig kun kommer dit barn til gode, da det er med til at gøre det meget nemmere at gøre brug af den respektive løbecykel.

Det er dog ikke kun store hjul, der er vigtigt i forbindelse med en løbecykel – det er mindst lige så vigtigt at vælge en løbecykel, der er udstyret med bløde hjul, som aflaster barnet ryg og haleben ved bump og ujævnt underlag. Det er meget vigtigt, at du vælger nogle bløde hjul, for der er bestemt ikke nogen grund til at begynde at beskadige barnets ryg og haleben i så tidlig en alder.

Som du nok godt kan se, så er der mange forskellige ting, der skal være styr på i forbindelse med valget af den løbecykel, som dit barn skal gøre brug af i fremtiden, hvorfor det er langt mere krævende end blot at vælge en tilfældig model og så er det dét.

Du skal også huske at have en cykelhjelm klar til dit barn. Måske tænker du om det er nødvendigt, men er det ikke bedre at være på den sikre side. Du kan læse mere om at bruge cykelhjelm hos Rådet for sikker trafik.

Du kan få lidt flere tips til at vælge den rette løbecykel her.

Her kan du se en sød lille video af Mathilde på sin nye løbecykel

 


Comments are closed.

Back to Top ↑