Der er mange gode grunde til, at du skal investere i en løbecykel til dit barn.

Først og fremmest, så kan du være helt og aldeles sikker på, at dit barn – uanset om det er en dreng eller en pige – vil blive ekstremt glad for den respektive løbecykel, hvorfor han eller hun med garanti kommer til at bruge det rigtig meget til dagligt.

Endvidere, så vil en løbecykel også kunne komme dig og den øvrige familie til gode, for det giver jer mulighed for at tage barnet med på en længere gåtur rundt i området, hvor I bor, men det giver jer også mulighed for at pakke løbecyklen ind i bilen, hvis I skal på ferie, så I kan tage barnet med rundt og se på området, uden at I skal høre på et væld af protester over, at det er langt, at det er kedeligt og det ene og det andet.

Det er derfor ikke kun dit barn, der ender med at få glæde af en lækker løbecykel, men også dig og den øvrige familie i flere forskellige sammenhænge, hvorfor det bestemt anbefales at gå på jagt efter en passende løbecykel til enten din søn eller din datter – og den kan heldigvis fås til rigtig gode priser.


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Puky LR L Classic Black – stilfuld løbecykel med kurv for ekstra leg

 • 4,9 stjerner ud af 5 på Google shopping
 • 4,7 stjerner ud af 5 fra brugerne på Amazon

Puky LR L Classic Black er en flot løbecykel til de mindste. Udover den hjælper dit barn til en bedre motorik og kropsforståelse, er den lille cykel også flot. Hjulene er lavet i praktisk materiale, der ikke larmer, og med specialdesignede håndtag vil den lille komme mindre til skade.

 • Stilet vintagelook med vejrresistent vævet kurv
 • Stille FLOAT hjul
 • Ekstra sikre håndtag på styret

Testmagasinets vurdering

Testmagasinets redaktion er vilde med Puky LR løbecyklen. Når dit barn fylder 2 år, vil løbecyklen være et godt valg. Den er lavet i robuste materialer og kan justeres for perfekt tilpasning til dit barn.

Vi har valgt den til vores anbefaling, da det er en gennemført cykel. Dog er det en ulempe, at styringen ikke er begrænset, da det kan give problemer for de mindste.

Fordele

 • Nem på- og afstigning
 • Justerbar saddel og styr
 • Holdbar og robust
 • Nem at samle
 • Stabil
Ulemper

 • Ingen grænse på styringen

Det skal du vide, før du køber Puky LR L Classic Black

Ekstra funktioner til glæde for de små

Et sted, hvor Puky LR L Classic Black virkelig skiller sig ud, er ved at den har en påmonteret kurv. I den lille kurv er plads til, legetøjet kan komme med på tur – en stor glæde for mange børn. Det er noget, mange andre udbydere ikke kan tilbyde. Kurven er lavet i fleksibelt plast og kan derfor tåle mange knubs og er hårdfør overfor vejr og stød.

Udover den fine kurv har cyklen også en støttefod og kan stå oprejst af sig selv. Det kan være med til at skærme den for skader, og så er det sjovt for barnet med en cykel, der minder mest muligt om forældrenes.

Godt design og gode materialer

Fra dit barn er 24 måneder kan de tage den i brug, og de kan få glæde af den til de vejer helt op til 25 kg. Som barnet vokser, kan saddel og styr nemt justeres for perfekt tilpasning til barnet. Det er en klar fordel sammenlignet med mange konkurrenter. Rammen på cyklen er lavet i et lavt design, så på- og afstigning bliver nemt for barnet. 

Hvad siger forbrugere og eksperter om Puky LR L Classic Black?

Med 4,9 og 4,7 stjerner ud af 5 mulige hersker ingen tvivl om den gode kvalitet, du får med Puky. Brugerne er vilde den, og den får især ros for design og det justerbare sæde. Derudover er den også nem at samle. Dog er det for nogle et minus med den manglende styringsbegrænsning.

Specifikationer:

 • Stelmateriale: metal, plastik
 • Dimensioner: 72 x 43 x 30 cm
 • Vægt: 3,5 kg

Puky løbecykel LR XL – god løbecykel fra 3 år

Puky - LR XL løbecykel

LR XL fra Puky er en særdeles robust og sporty løbecykel til lidt større børn, der som minimum er 3,5 år gamle og er mere end 95 cm. høje.

Den kommer med 2 børnesikrede håndbremser og er lavet til hård brug, hvorfor du ikke skal være bange for, at din søn eller din datter behandler sin løbecykel for hårdt, for hvis du vælge ren Puky LR XL, så kan den sagtens holde til det.

Endvidere, så er Puky LR XL også blevet udstyret med kraftige rammerør, en lang hjulafstand såvel som en optimeret rammegeometri, alu-egerhjul med kuglelejer og rigtig seje sportsdæk.

Du skal heller ikke være bange for, at din søn eller datter får for meget fart på, da der er monteret bremsesystem både foran og bag på, hvilket giver de bedste forudsætninger for at bremse hurtigt og effektivt.

Puky LR XL kommer med kraftige 12” luftgummihjul med sportsoptik, der selvfølgelig betyder, at den ikke kommer til at sidde fast i vejriste og samtidig også kan bruges på andet underlag end blot asfalt.

Det er også med til at give en rigtig cykelfornemmelse, da det bliver komfortabelt og køreegenskaber er samtidig også meget ens med en almindelig cykel. Alt i alt, så er der tale om en særdeles funktionel, robust og lækker balancecykel, der kan holde til andet end blot at stå derhjemme i skuret.

Og hvad der er endnu vigtigere er, at den er udstyret med en ramme med lav indstigning og et trinbræt barnet kan stå på, hvilket gør det nemmere at komme i gang med løbecyklen. Samtidig kan både sadel og styr højdejusteres, så PUKY løbecyklen kan vokse med dit barn.

Fordele

 • 5 års garanti
 • Polstret styr som beskytter cyklen og hænderne ved styrt
 • Støttefod
Ulemper

 • Du skal selv samle cyklen

Specifikationer

 • 95 cm cykel
 • Vejer 5,5 kg
 • Saddelindstillinger mellem 40 til 49 cm
 • Maks. vægt på 25 kg

Banwood First Go Chrome 12″ – unikt design til de større børn

 • 4,7 stjerner ud af 5 på Google Shopping

En løbecykel i et eksklusivt design til det barn og de forældre, der nægter at gå på kompromis med kvaliteten. Den håndbørstede legering gør cyklen til en, du gerne vil have stående i hjemmet. Størrelsesmæssigt passer den til børn mellem 3 og 5 år, og nemt vil de få styrket deres balance.

 • Tidløst design der forbedrer balance og mobilitet
 • Fremstillet af let håndbørstet legering
 • Unikke træ-ender på styret
this is ere

Testmagasinets vurdering

Testmagasinets vurderer, at Banwood First Go Chrome 12″ er det bedste premiumvalg til dig grundet de smukke linjer, løbecyklen har. Noget andre udbydere ikke kan prale med på samme måde. Barnet får en cykel med ergonomisk design.

Nemt vil du drage fordele af bedre motorik, og det sker med den bedst mulige robust- og sikkerhed. Cyklen kan modsat nogle af konkurrenterne godt tåle brug i regnvejr.

Fordele

 • Ergonomisk og komfortabelt sæde
 • Robust og sikker
 • Saddel og greb er lavet af vandtæt materiale
 • Nem at køre på
Ulemper

 • I det højere prisleje

Det skal du vide, før du køber Banwood First Go Chrome 12″

Eksklusive materialer i et smukt design

Er du til vintage design vil Banwoods First Go Chrome være et fremragende valg til dit barn. Samtidig er sadlen ekstra rar for de små numser at sidde på, hvilket giver anledning til mange timers sjov. Også håndtagene er yderst behagelige at holde på for de små hænder.

Sammenlignet med andre løbecykler er hjulene lavet med omtanke for et mere sporty design. De er større end gennemsnittet af de løbecykler vi bringer i oversigten. Det giver de lidt større børn mulighed for at ræse hurtigere.

Ikke kun barnet vil finde cyklen fantastisk, men også forældre vil blive glade for, den er en fryd for øjet. Ingen af konkurrenterne kan prale med samme skønne design med eksklusive læderdetaljer.

En størrelse til flere aldersgrupper

Cyklen er den bedste gave til en lille på omtrent 30 måneder. Dit barn vil nyde godt af den i flere år. First Go Chrome 12″ er den perfekte cykel, inden der skal ske en overgang til pedaler. Barnet kan bruge den til de når 5 års alderen. Sædet og styret kan justeres for god ergonomi.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Banwood First Go Chrome 12″?

4,7 stjerner ud af 5 fra mere end 80 indsamlede anmeldelser på Google Shopping taler sit tydelige sprog. Brugerne sætter også stor pris på cyklens design og look, samt at alle nødvendige værktøjer til samling medfølger ved køb. Dog nævnes den som et dyrere valg end andre.

Specifikationer:

 • Stelmateriale: stål
 • Dimensioner: 65 x 41
 • Vægt: 3,8 kg

Puky løbecykel LR1 BR – populær og robust løbecykel fra 2 år

Puky - LR1 BR løbecykel_1

Hvis du er på jagt efter en løbecykel til enten din datter eller din søn, så er der ikke nogen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på LR1 BR, der er en uhyre populær og robust løbecykel til børn fra 3 år og opefter – det anbefales dog at barnet som minimum har en højde på 90 cm. eller derover.

Det er en løbecykel (også kaldet balancecykel), der er udstyret med håndbremse, hvilket selvfølgelig giver barnet mulighed for at sænke farten hurtigt og effektivt, så det ikke kommer til at gå for hurtigt ned ad bakken el.lign.

Ydermere, så kommer den med både støttehjul og en særlig løbecykelsaddel, en flot lakering såvel som 12” luftgummihjul med kuglelejer, som er med til at give barnet en følelse af, at han eller hun sidder på en rigtig cykel.

Desuden så er der også tale om en særdeles funktion, robust og i det hele taget meget lækker løbecykel, som kan tåle at blive brugt – og det er trods alt det, der er det vigtigste.

LR1 BR fra Puky kan desuden også bryste sig af, at være udstyret med en ramme med en lav indstigning og et trinbræt barnet kan stå på.

Denne løbecykel fra Puky er beregnet til lidt større børn, som endnu ikke helt føler sig parat til en rigtig cykel, men som dog gerne vil have en rigtig cykelfølelse.

Derfor er der selvfølgelig også mulighed for at justere styrhøjden, så dit barn får mulighed for at vokse med løbecyklen, indtil han eller hun er klar til at prøve kræfter med en rigtig cykel.

Fordele

 • Højdejusterbar sadel og styr
 • Impact-resistent pulverlakering som beskytter cyklen
 • Håndtagbeskytter som beskytter cyklen og hænderne
Ulemper

 • Må ikke bruges i trafikken

LÆS OGSÅ: El ladcykel test

Rask Retro Løbecykel Blå – prisvenlig og stabil cykel fra 2 år

Rask Retro Løbecykel Blå – prisvenlig og stabil cykel til de mindsteAl begyndelse er som sagt svær, men med valget af Rask Retro Løbecykel kan du give barnet den bedste begyndelse på cyklen. Cyklen sigter mod børn i aldersgruppen 2-5 år, og det er et af de bedste valg til prisen. Den charmerende blå farve og retrolooket taler straks til legesyge børn. 

Da der er tale om en løbecykel, har cyklen som ingen pedaler, men med de smarte hjul kan der stadig komme fart over feltet. Dog er der tænkt en stor portion sikkerhed ind i designet. EVA-skummet på hjulene sørger for, at hastigheden forbliver på et fornuftigt niveau, så barnet også kan optræne balancen.En ekstra bonus er ligeledes, at hjulene er punktérfri, så eventyret ikke stopper brat.

Løbecyklen fra Rask kan justeres i både sæde og styr, så du kan sikre dig, at barnet kan bruge cyklen i længere tid. Sædet kan f.eks. indstilles i intervallet 33 op til 41 cm, så den kan vokse med barnet.

Cyklen har et aluminiumsstel, og den opfylder EU’s forskellige sikkerhedskrav. Aluminiumsrammen er også årsagen til, at cyklen bliver en smule tungere end modellerne i plast. Løbecyklen vejer 4,2 kg. Omvendt får du også en meget stabil cykel, der ikke vælter nær så let.

Fordele

 • Prisvenlig cykel
 • Kan både justeres i sæde og styr
 • Punktérfri dæk
Ulemper

 • Aluminiumrammen gør cyklen tung, men også stabil

Specifikationer:

 • Passer til alderen 2-5 år
 • Blå farve
 • Aluminiumsramme, EVA skumhjul (10,8”)
 • Sædejustering (højde): 33-41 cm
 • Styrjustering (højde): 51 cm
 • Længde på cykel: 85 cm
 • Vægt: 4,2 kg
 • CE-mærket efter EN 71


Rask Retro Løbecykel Lyserød – smart cykel til børn i alderen 2-5 år 

Rask Retro Løbecykel Lyserød – smart cykel til børn i alderen 2-5 år Rask Retro Løbecykel er allerede blevet nævnt på listen – dog i en smart blå farve, som måske særligt vil tale drengene i alderen 2-5 år. Modellen med den lyserøde nuance er et ideelt valg til pigerne, der allerede elsker alt i den prinsesselyserøde nuance.Cyklen er desuden spækket med retrodetaljer, som er med til at få den til at skille sig ud fra andre lignende modeller. Et godt argument for at vælge netop Rask Retro Løbecykel er, at den hører til de mest prisvenlige løsninger.

Løbecyklen er forsynet med smarte hvide hjul, der er forarbejdet med EVA-skum. Materialevalget sikrer, at hastigheden kan forblive nede, så barnet ikke udelukkende har fokus på fart, men også balanceevne. Løbecyklen er et ideelt valg til dig, der vil lade barnet træne motorik og balanceevne.Som et ekstra plus er hjulene punktérfri, så legen kan fortsætte ufortrødent – uden at skulle en tur forbi fars værksted. Det anbefales at vælge en løbecykel, du kan justere til højden af barnet, så du kan sikre dig, at barnet kan bruge cyklen i en længere periode. Sædet kan justeres fra 33 til 41 cm.

Rammen er forarbejdet i aluminium, og du skal derfor også være OBS på, at cyklen er en smule tungere end tilsvarende modeller i plast. Løbecyklen vejer samlet 4,2 kg. Det er dog ikke udelukkende et minus, for løbecyklen er også mere stabil end de gængse modeller.

Fordele

 • Godt valg til prisen
 • Kan justeres i både højde og styr
 • Punktérfri dæk
Ulemper

 • Aluminiumrammen gør cyklen tung, men også stabil

Specifikationer:

 • Udviklet til børn i alderssegmentet 2-5 år
 • Lyserød farve
 • Aluminiumsramme, EVA skumhjul (10,8”)
 • Sædejustering (højde): 33-41 cm
 • Styrjustering (højde): 51 cm
 • Længde på cykel: 85 cm
 • Vægt: 4,2 kg
 • CE-mærket efter EN 71

Sørg for at vælge en løbecykel, der kan højdejusteres

Det er meget vigtigt, at du sørger for at finde frem til en løbecykel til dit barn, som er mulig at justere løbende, så barnet kan gøre brug af den samme løbecykel i en længere periode.

Det er selvfølgelig særligt højden på sadel og styr, der skal kunne tilpasses barnets størrelse i takt med at han eller hun vokser. Det kan desuden være en god idé, at måle afstanden fra skridtet til foden, da det er den bedste måde at måle hvordan sadel og styr skal indstilles, så det passer til din søn eller din datters højde.

Du skal desuden også sørge for at finde frem til en løbecykel, der er udstyret med en sadel som er polstret/blød, for hvis ikke det er tilfældet, så vil selv små bump i vejen være hårde for både ryggen og halebenet, og der er ikke nogen grund til at skade nogen af delene i så ung en alder.

Ydermere, så er det selvfølgelig også en rigtig god idé at sørge for, at vælge en løbecykel med en lav stang, så det bliver nemmere for børnene at stige af og på, når de skal gøre brug af den.

Hvis det ikke er nemt for dem og de skal løfte deres ben for højt el.lign., så kan det meget hurtigt resultere i, at de vælter, og det skal naturligvis gerne undgås så vidt det nu er muligt.
LÆS OGSÅ: Klapvogn test

Vælg en løbecykel, hvis styr ikke er alt for bredt

Der er selvfølgelig flere gode grunde til, at du skal sikre dig, at du vælger en løbecykel, der ikke har et alt for bredt styr. Den primære årsag til, at det er meget vigtigt er dog, at den er langt sværere at styre og manøvrer, hvis styret er for bredt til at sin søn eller din datter kan håndtere det.

I samme ombæring, så er det også en god idé at vælge en løbecykel, der er udstyret med et styr, der kan dreje begrænset, da det kan være med til at give en langt mere stabil kørsel og samtidig minimere et fald, hvis det uheldet skulle være ude.

Ydermere, så er det også meget vigtigt, at du ikke vælger en model, hvor styret sidder for tæt på sadlen, da det kan resultere i, at barnet kan få styret for tæt på maven, hvilket også hurtigt kan ende i et uheld, dog oven i købet kan ende med at barnet får styret i maven, hvilket bestemt ikke er nogen behagelig oplevelse.

Derfor anbefales det, at du vælger en løbecykel til dit barn, som er udstyret med et styr, der ikke kan drejes mere end ca. 45 grader, da det faktisk er mere end nok til at sikre, at barnet ikke skal løfte cyklen i et sving, men samtidig er du også sikret, at det ikke kan dreje for meget, så hjulet pludselig låser fast eller lignende.

Du får mest ud af, at vælge en løbecykel med store og bløde hjul

Det er desuden også meget vigtigt at have fokus på hjulene på en løbecykel, da de ikke blot skal være store, men samtidig også være bløde.

Grunden til, at det er meget vigtigt at vælge en løbecykel, der er udstyret med store hjul er, at det giver en langt mere stabil kørsel, som selvfølgelig kun kommer dit barn til gode, da det er med til at gøre det meget nemmere at gøre brug af den respektive løbecykel.

Det er dog ikke kun store hjul, der er vigtigt i forbindelse med en løbecykel – det er mindst lige så vigtigt at vælge en løbecykel, der er udstyret med bløde hjul, som aflaster barnet ryg og haleben ved bump og ujævnt underlag. Det er meget vigtigt, at du vælger nogle bløde hjul, for der er bestemt ikke nogen grund til at begynde at beskadige barnets ryg og haleben i så tidlig en alder.

Som du nok godt kan se, så er der mange forskellige ting, der skal være styr på i forbindelse med valget af den løbecykel, som dit barn skal gøre brug af i fremtiden, hvorfor det er langt mere krævende end blot at vælge en tilfældig model og så er det dét.

Du skal også huske at have en cykelhjelm klar til dit barn. Måske tænker du om det er nødvendigt, men er det ikke bedre at være på den sikre side. Du kan læse mere om at bruge cykelhjelm hos Rådet for sikker trafik.

Du kan få lidt flere tips til at vælge den rette løbecykel her.

Her kan du se en sød lille video af Mathilde på sin nye løbecykel

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google Shopping

Google Shopping er en del af søgemaskinen Google. Her kan besøgende finde samlinger af anmeldelser af varer, som andre forbrugere har været inde på forskellige sider og anmelde og bedømme.

Du kan se anmeldelserne af Puky LR L Classic Black her

Du kan se anmeldelserne af Banwood First Go Chrome 12″  her

Amazon

Amazon er verdens største e-commerce shop, hvor købere af varer kan give anmeldelser og bedømmelser.

Puky LR L Classic Black er bedømt af mere end 50 personer.

Du kan se anmeldelserne her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter