Dine børn kender den fra legepladsen, men er ikke vant til at kunne bruge den i stuen. Det er naturligvis en gynge vi snakker om her. Der findes mange forskellige gynger både til udendørs og til indendørs brug, men med et fokus på indendørs gynger kan du få øjnene op for de fantastiske stunder det kan give dig og dit barn.

Oveni er der nogle indendørs gynger, typisk kaldet sansegynger, som er gode for dit barns udvikling helt fra alderen 0 år.

Sansegynger er med til at udvikler barnets balance og indlæringsevne helt fra den tidlige alder. Men også de større børn har glæde af en sansegynge, da stimulering fra bevægelserne er med til at styrke børnenes muskler og motorik. Og derudover, så er det en mulighed for at du kan have noget kvalitetstid med dit barn ved at bruge en indendørs gynge.

For at du kan finde ud af, hvilken gynge, der passer til dit behov, er her 10 gynger, som varierer meget i udformning og i aldersgruppe, den henvender sig til. Husk at hænge din gynge op forsvarligt i en stærk krog, så ingen kommer noget til under legen. Typisk medfølger en vejledning, som du kan benytte.

SE OGSÅ: Baby jogger City Elite


 

Sansegynge indendørs sort

Sansegynge indendørs sortDen indendørs sansegynge er en gynge, der ikke er helt ordinær. Det kan være at du kender den fra legepladser rundt omkring, hvor de findes i store størrelser. Men denne sansegynge er helt ideel til indendørs brug.

Den bør hænge lavt, så børn selv kan kravle op i den og så der ikke er langt ned til gulvet. Det er ikke meningen at barnet skal sidde med benene ud over kanten, mens der gynges og derfor kan denne gynge faktisk positioneres lige over gulvet. Der skal dog være mindst 30 centimeter til gulvet.

Det er en rund ramme med et net, som gør at barnet kan ligge inde i centrum og blive vugget frem og tilbage samt fra side til side. Derudover kan den selvfølgelig snurre rundt. Lige præcis disse bevægelser stimulerer barnets vestibulærsans.

I bund og grund handler det om at væsken i de tre buegange der sidder bag øret, skal aktiveres. Aktivitet i denne væske stimulerer vestibulærsansen, som er der, hvor barnet udvikler sans for balance og motorik. Derfor kan en sansegynge være et vigtigt redskab i dit barns udvikling.

Sansegyngen opfylder sikkerhedskravene EN 71-1, EN 71-2, EN 71-3 og EN 71-8 af ForbrugerLaboratoriet. Den skal hænges fra én enkelt krog i loftet og det er meget vigtigt at du følger anvisningen for ophængning, for at sikre at det bliver gjort efter reglerne. Også for at sørge for at sikkerheden er i orden skal du selv købe den krog, der vil passe til det materiale, som du vil skrue den i. Den skal dog altid være af rustfrit stål.

Snorene kan justeres så du kan vælge en længde mellem 130 og 240 centimeter. Gyngen kan holde til op til 100 kg, så der kan være flere børn på den på én gang. Gyngen er 96 centimeter i diameteren, så det er en gynge med god plads.

Der findes en del tilbehør til denne gynge. Eksempelvis kan man tilkøbe et telt til gynge, så man kan lave en lille hule. Derudover er der puder, der passer til sansegyngen og disse kan gøre det meget komfortabelt for et lille barn at ligge på gyngen.

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

 

Motorikgynge fra Krea

 

Motorikgynge fra KreaGyngen fra Krea er en motorikgynge, der er beregnet til at udvikle barnets motorik. Den kan bruges både ude og inde og er udført i letvægtsmaterialer. Kraftige aluminiumsrør er med til at gøre denne gynge let i vægt.

Dette er en gynge, der kan give mange timers sjov og spas, men den kan også bruges med en beroligende effekt til barnet, der har brug for at slappe af eller falde til ro. Børn fra 3 år kan bruge gyngen fra Krea.

Gyngen har en max belastning på 100 kg. Den har en diameter på 100 cm samt en højde, der er justerbar op til max 160 cm. Der medfølger nyonringe til ophæng. Underlaget er finmasket polyester, som er et slidstærkt materiale, som dine børn kan føle sig sikre ved.

Gyngen er EN71 godkendt og er derfor en sikker gynge, hvor dit barn vil have svært ved at få fingrene i klemme noget sted.

SE OGSÅ: Babyalarm test


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Bæverhale gynge gul fra KBT

 

Bæverhale gynge gul fra KBTBæverhale gyngen er en simpel gynge idet den består af et enkelt aflangt stykke EVA plast samt 2 snore. Det er kaldet en bæverhalegynge, fordi dette stykke EVA plast ligner en bævers hale.

EVA plasten, som udgør gyngen, hvorpå du sidder, er fleksibel og blød, så den tilpasser sig hvem end, der sætter sig på gyngen.

Den er altså behagelig at sidde i, så du kan hygge med at gynge i lang tid.

Snorelængden er 240 cm, men du kan sagtens justere den ned til 190 cm, afhængigt at lofthøjden i dit hus eller i din lejlighed.

 

 

Marshmallow gynge blå

 

Marshmallow gynge blåDenne Marshmallow gynge er i farven blå og den måler 40 x 25 x 6 centimeter. Den har altså en tykkelse, der gør den super behagelig at sidde på og gynge.

Skummet inde i gyngen medvirker til at du kan gynge behageligt.

Denne gynge kan du hænge op ude og indenfor

 

Hudora Nest Swing Green – En gynge for hele familien

Hudora Nest Swing Green – En gynge for hele familienHvis du eller dine børn kan lide at gynge i vinden for på den måde at slappe af, så kunne det være, at I skulle have jer denne gynge. Den er fra Hudora og kan bruges af både børn og voksne, så den kan give sjov og leg for hele familien

Den er lavet i et robust og modstandsdygtigt materiale, som betyder, at den sagtens kan hænges udenfor og bruges i al slags vejr. Den kan dog også hænges op i en krog. Så kan man for eksempel placere sit barn i gyngen lige midt i stuen, mens man selv ser TV eller læser en bog.

Den kan desuden holde til en vægt på op til 100 kg, så der kan sagtens være plads til både flere børn eller et barn og en voksen. Selve rebet kan justeres til en højde mellem 140 og 190 cm. 

 

Gallerigynge luksus i træ fra Maki

 

Gallerigynge luksus i træ fra MakiMaki har lavet denne trægynge, som er en luksusgynge til de mindste. Der er støtte i ryggen, så de små børn ikke falder bagover.

Den kan holde til max 70 kg belastning. Gyngen kan hænges op både ude og inde.

Den måler 32 x 32 x 100 cm og er en fin og pæn model, når det kommer til at have en gynge hængende indenfor.

 

 

 

 

Læs også: Støbejernsgryde – 7 støbejernsgryder der er pengene værd!

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter