Indendørs gynge – 10 forskellige gynger til sjov og læring for dine børn

Dine børn kender den fra legepladsen, men er ikke vant til at kunne bruge den i stuen. Det er naturligvis en gynge vi snakker om her. Der findes mange forskellige gynger både til udendørs og til indendørs brug, men med et fokus på indendørs gynger kan du få øjnene op for de fantastiske stunder det kan give dig og dit barn.

Oveni er der nogle indendørs gynger, typisk kaldet sansegynger, som er gode for dit barns udvikling helt fra alderen 0 år.

Sansegynger er med til at udvikler barnets balance og indlæringsevne helt fra den tidlige alder. Men også de større børn har glæde af en sansegynge, da stimulering fra bevægelserne er med til at styrke børnenes muskler og motorik. Og derudover, så er det en mulighed for at du kan have noget kvalitetstid med dit barn ved at bruge en indendørs gynge.

For at du kan finde ud af, hvilken gynge, der passer til dit behov, er her 10 gynger, som varierer meget i udformning og i aldersgruppe, den henvender sig til. Husk at hænge din gynge op forsvarligt i en stærk krog, så ingen kommer noget til under legen. Typisk medfølger en vejledning, som du kan benytte.

SE OGSÅ: Baby jogger City Elite

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Marshmallow Big Gynge lime

Marshmallow Big Gynge lime
699,95 kr.

Denne gynge kaldes en Marshmallow gynge, da den er opkaldt efter en skumfidus. Det er den store version af Marshmallow gyngen.

Den er opkaldt efter en skumfidus på grund af de bløde materialer, der er anvendt. Stoffet er polyester, som er kendt for at være et slidstærkt materiale, og indholdet er en skumkerne, som gør gyngen meget blød og ekstrem behagelig at sidde på.

Der er masser af mulighed for at blive kildet i maven, men man sidder godt. Det en indendørs gynge såvel som en udendørs gynge.

Denne gynge kan bruge af børn og voksne i alle aldre. Den eneste begrænsning der er, er en vægtbegrænsning på 120 kg. Gyngen kan altså holde til lidt af hvert og selv du, som forælder, kan få prøvet at gynge igen. Gyngen har målene 55 x 35 x 10 cm.Kroge til ophæng skal købes separat.

LÆS OGSÅ: Løbevogn test

Bæverhale gynge gul fra KBT

Bæverhale gynge gul fra KBT
219,95 kr.

Bæverhale gyngen er en simpel gynge idet den består af et enkelt aflangt stykke EVA plast samt 2 snore. Det er kaldet en bæverhalegynge, fordi dette stykke EVA plast ligner en bævers hale.

EVA plasten, som udgør gyngen, hvorpå du sidder, er fleksibel og blød, så den tilpasser sig hvem end, der sætter sig på gyngen.

Den er altså behagelig at sidde i, så du kan hygge med at gynge i lang tid.

Snorelængden er 240 cm, men du kan sagtens justere den ned til 190 cm, afhængigt at lofthøjden i dit hus eller i din lejlighed.

SE OGSÅ: Puky løbecykel

 

Indendørs gynge til baby og børn

Marshmallow gynge blå

Marshmallow gynge blå
399,95 kr.

Denne Marshmallow gynge er i farven blå og den måler 40 x 25 x 6 centimeter. Den har altså en tykkelse, der gør den super behagelig at sidde på og gynge.

Skummet inde i gyngen medvirker til at du kan gynge behageligt.

Denne gynge kan du hænge op ude og indenfor

SE OGSÅ: Elektronisk dartskive

 

 

Sansegynge indendørs sort

Sansegynge indendørs sort
789,95 kr.

Den indendørs sansegynge er en gynge, der ikke er helt ordinær. Det kan være at du kender den fra legepladser rundt omkring, hvor de findes i store størrelser. Men denne sansegynge er helt ideel til indendørs brug.

Den bør hænge lavt, så børn selv kan kravle op i den og så der ikke er langt ned til gulvet. Det er ikke meningen at barnet skal sidde med benene ud over kanten, mens der gynges og derfor kan denne gynge faktisk positioneres lige over gulvet. Der skal dog være mindst 30 centimeter til gulvet.

Det er en rund ramme med et net, som gør at barnet kan ligge inde i centrum og blive vugget frem og tilbage samt fra side til side. Derudover kan den selvfølgelig snurre rundt. Lige præcis disse bevægelser stimulerer barnets vestibulærsans.

I bund og grund handler det om at væsken i de tre buegange der sidder bag øret, skal aktiveres. Aktivitet i denne væske stimulerer vestibulærsansen, som er der, hvor barnet udvikler sans for balance og motorik. Derfor kan en sansegynge være et vigtigt redskab i dit barns udvikling.

Sansegyngen opfylder sikkerhedskravene EN 71-1, EN 71-2, EN 71-3 og EN 71-8 af ForbrugerLaboratoriet. Den skal hænges fra én enkelt krog i loftet og det er meget vigtigt at du følger anvisningen for ophængning, for at sikre at det bliver gjort efter reglerne. Også for at sørge for at sikkerheden er i orden skal du selv købe den krog, der vil passe til det materiale, som du vil skrue den i. Den skal dog altid være af rustfrit stål.

Snorene kan justeres så du kan vælge en længde mellem 130 og 240 centimeter. Gyngen kan holde til op til 100 kg, så der kan være flere børn på den på én gang. Gyngen er 96 centimeter i diameteren, så det er en gynge med god plads.

Der findes en del tilbehør til denne gynge. Eksempelvis kan man tilkøbe et telt til gynge, så man kan lave en lille hule. Derudover er der puder, der passer til sansegyngen og disse kan gøre det meget komfortabelt for et lille barn at ligge på gyngen.

SE OGSÅ: Puslekommode

Motorikgynge fra Krea

Motorikgynge fra Krea
499 kr.

Gyngen fra Krea er en motorikgynge, der er beregnet til at udvikle barnets motorik. Den kan bruges både ude og inde og er udført i letvægtsmaterialer. Kraftige aluminiumsrør er med til at gøre denne gynge let i vægt.

Dette er en gynge, der kan give mange timers sjov og spas, men den kan også bruges med en beroligende effekt til barnet, der har brug for at slappe af eller falde til ro. Børn fra 3 år kan bruge gyngen fra Krea.

Gyngen har en max belastning på 100 kg. Den har en diameter på 100 cm samt en højde, der er justerbar op til max 160 cm. Der medfølger nyonringe til ophæng. Underlaget er finmasket polyester, som er et slidstærkt materiale, som dine børn kan føle sig sikre ved.

Gyngen er EN71 godkendt og er derfor en sikker gynge, hvor dit barn vil have svært ved at få fingrene i klemme noget sted.

SE OGSÅ: Babyalarm test

Gallerigynge luksus i træ fra Maki

Gallerigynge luksus i træ fra Maki
348 kr.

Maki har lavet denne trægynge, som er en luksusgynge til de mindste. Der er støtte i ryggen, så de små børn ikke falder bagover.

Den kan holde til max 70 kg belastning. Gyngen kan hænges op både ude og inde.

Den måler 32 x 32 x 100 cm og er en fin og pæn model, når det kommer til at have en gynge hængende indenfor.

SE OGSÅ: Legehus i træ

 

Gynge i sort plast fra Krea

Gynge i sort plast fra Krea
198 kr.

Gyngen fra Krea er lavet i sort plastik og er en robust og holdbar gynge. Den har en høj ryg, så selv de små børn kan gynge med uden at falde bagover. Netop derfor er denne gynge egnet til børn helt ned til 6 måneder og op til 3 år.

Årsagen til grænsen ved de 3 år er en maksimum belastning på 15 kg.  Gyngen har en frontbøjle, der kan flyttes på, så det er nemt at sætte dit barn til rette i gyngen. Det er en gynge, der vil være et hit i hjemmet.

Gyngen måler 50 x 36 x 24 cm. Gyngen er CE EN71 godkendt.

SE OGSÅ: Gyngestativ med rutchebane

Babygynge i træ blå

Babygynge i træ blå
0 kr.

Babygynge i træ – blå. Rigtig fin trægynge til de små børn. Babygyngen kan bruges både inde og ude. – Det anbefales dog at tage gyngen ind i regnvejr og om natten. Er godkendt til 1 år+ – men kan reelt bruges fra barnet kan sidde selv.

Husk de ikke skal være for længe i gyngen ad gangen, specielt når de er helt små.

Gyngen måler 35x 25x 43 – LxBxH (cm) – Højde med snore er 150 cm. Max. bære-evne er 70 kg.

Babygyngen der er fra den polske producent BAJO, er naturligvis CE-godkendt.

SE OGSÅ: Legetårn

Habasolemio gynge

Habasolemio gynge
0 kr.

Haba har designet denne Solemio gynge, der er velegnet til mindre børn fra 3 års alderen. Den har en max belastning på 80 kg.

Designet gør den velegnet til børneværelset eller legeområdet i stuen. Blomster og sommerfugle dækker beslagene og sikrer at gyngen først og fremmest er sjov at se på. Men den er selvfølgelig også skøn at gynge på.

Granulat i sædet gør at gyngen er sikker at gynge på. Den er ligeledes stabil. Barnet kan selv vælge om han eller hun vil ligge på maven og gynge eller sidde op og gynge.

Gyngens højde kan justeres. Ophæng medfølger ikke til gyngen.

SE OGSÅ: Sandkasse med låg

Haba Lille Drage gynge

Haba Lille Drage gynge
0 kr.

Denne søde gynge har dragevinger og derfor hedder den en lille drage gynge. Både drenge og piger kan bruge gyngen og de vil virkelig kunne lade fantasien få frit løb. Dragevingerne giver god mulighed for at digte eventyr og udvikle sanser på den måde.

Dragevingerne kan naturligvis også tages af, hvis det er nødvendigt. Barnet kan enten sidde i gyngen eller ligge på maven og lade som om han eller hun er en rigtig drage. Lad eventyret begynde!

I sædet på gyngen er der granulat, hvilket gør gyngen mere sikker og mere stabil. Du kan justere snorene, så højden passer til den højde, som du gerne vil have gyngen i. Krogene til ophængning medfølger ikke. Husk at købe disse ud fra hvilket materiale, du har i loftet og som krogen skal skrues fast i. Haba Lille Drage er en god indendørsgynge, som er bedst til sjov og leg.

Gyngen har en bærekapacitet på maksimum 80 kg og kan bruges til børn fra alderen 3 år og opefter.

Gynger til ethvert behov

Der er både er gynger at sidde i og gynger at ligge i. Der er gynger med dragevinger og gynger i forskellige farver. Der er gynger i plastik og gynger i træ. Hvis du har en 6 måneders gammel baby kan du starte med en sansegynge, derefter eksempelvis en gynge fra Krea.

Når barnet bliver ældre er det måske bedre med en Marshmallow gynge eller en Bæverhale gynge. Så det er altid bedst at overveje dit barns alder og behov, så du kan få den helt rigtige indendørs gynge, som I kan få mange timers sjov ud af.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑