Guide til børnefødselsdagen: Sådan vælger du den rette pynt

Skal du til at planlægge dit barns kommende fødselsdag for alle klassekammeraterne? Så har du højst sandsynligt brug for nogle gode råd til at pynte flot op. Det giver vi dig her fire simple tips til

En børnefødselsdag er en vigtig begivenhed, som dit barn ser frem til længe inden, dagen kommer. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du som forælder gør dig umage med at skabe den allerbedste dag.

For at kunne give dit barn den bedst mulige fødselsdag, kræver det, at du får pyntet op og sætter den helt rette stemning, så dagen bliver uforglemmelig. Til det har vi samlet fire simple tips til pynt til børnefødselsdagen, så du kan skabe de perfekte rammer:

1) Lad dit barn vælge et bestemt tema

Noget af det første, du skal gøre, når du planlægger en børnefødselsdag, er at høre dit barn, hvilket tema han eller hun ønsker, der skal være fokus på. På den måde bliver der hurtigt sat en sjov stemning, som dit barn vil elske, og du kan selv nemt og hurtigt komme videre med indkøb af pynt og lignende.

Er I i tvivl om, hvilket tema I skal vælge, kan I overveje et af følgende:

 • Superhelte
 • Cars
 • Frozen
 • Pirat
 • Heste
 • Prinsesse
 • Fodbold

Når temaet er på plads, kan du nemt finde forskellige pakkeløsninger med pynt og engangsservice, så alt det praktiske pludseligt hurtigt er klaret. Det er en stor fordel i den travle hverdag hos børnefamilier.

Brug også temaet til at lade dig inspirere til valg af aktiviteter og sjove lege til fødselsdagen, så du også hurtigt kan få underholdningen på plads.

2) Sæt stemningen på forhånd med de rette invitationer

Når temaet er på plads, kan du sætte den rette stemning med det samme ved at få sendt nogle flotte invitationer ud. Tænk gerne på invitationerne som en del af pynten, så børnene helt tydeligt kan se, hvilken type børnefødselsdag de kan gå og glæde sig til.

Selvom der i dag er meget mere fokus på det digitale, vil dit barn helt sikkert synes, at det er sjovt at kunne gå rundt og dele invitationer ud til klassekammeraterne og vise dem, hvilket sejt tema der er blevet valgt til hans eller hendes børnefødselsdagsfest. Sørg derfor for at købe de flotteste invitationer, du kan finde, inden for det tema I sammen har valgt.

3) Få styr på de nødvendige og praktiske ting

Dernæst er det vigtigste at få styr på alle de nødvendige og praktiske ting, som børnene får brug for undervejs til fødselsdagen. Der er ingen tvivl om, at det for børnene er vigtigst med alle de sjove ting som balloner, slikposer, sæbebobler og lignende, men det er dog vigtigt at huske, at fødselsdagen slet ikke kan fungere uden de nødvendige og praktiske ting.

Derfor skal du huske at have styr på service, og her bør du helt sikkert vælge engangsservice, så du ikke skal til at stå med en stor opvask efter fødselsdagen. Du skal også have styr på borde og stole og vurdere, om børnene kan sidde ude eller inde, så du kan få dækket et flot bord i god tid. Husk også at købe servietter, sugerør og andet tilbehør, som børnene får brug for, mens de spiser.

4) Skru helt op for pynten

Til en børnefødselsdag kan der aldrig være for meget pynt. Børn elsker at være til fødselsdagsfester, hvor der virkelig er gjort noget ud af det, så det hele er så festligt og flot. Derfor skal du ikke være for bange for at købe for meget pynt. Hvis du er lidt i tvivl om, hvad du skal købe, er følgende nærmest et must til enhver børnefødselsdag:

 • Balloner
 • Sjove sugerør
 • Flag
 • Fødselsdagsbannere
 • Prinsessekroner eller sjove festhatte
 • Rosetter

Generelt er det altid en god idé med pynt, som børnene også selv kan tage på, eller som de kan lege med. Vær heller ikke bange for at vælge en masse forskellig farver. Det skal se festligt ud, så hvis der ikke er valgt et bestemt tema, kan du stadig pynte festligt op ved at vælge pynt i forskellige flotte farver.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑