Essentielle ting til vuggestuen

En vuggestue er travl, mangfoldig og ofte proppet. Der er gang i den fra åben- til lukketid og pædagogerne har nok at se til

Derhjemme i ro og mag, er det nemt for dig at holde styr på dit barn og alle de praktiske ting. Du kan eksempelvis kigge ud af vinduet, og klæde ham eller hende på efter vejret. Det kan de også i vuggestuen, men kun hvis du har pakket tøj til alt slags vejr.

Beklædning er kun et enkelt eksempel, og der er masser af tanker og forbehold som skal gøres, når dit barn skal indlogeres i vuggestuen.

Ting til badeværelset

Badeværelset i vuggestuen er en travl station. Her bliver bleer skiftet i rutefart, og børn skal lære at tisse på potte og gå på toilettet. Det er også her børnene bliver klædt af og på, når de skal sove og vågner.

De fleste vuggestuer kører med navnekasser og hylder, hvor du kan placere dit barns ting på. Men bleer kommer i kæmpe pakker. Så når du ankommer med en ny omgang bleer til vuggestuen, bør du skrive dit barns navn med store bogstaver på pakken, så de andre børn ikke får gavn af dem.

I ny og næ låner man af hinanden, men bleer er en dyr post og det bliver endnu dyrere, hvis du skal til at betale til hele vuggestuens blebehov. I kasserne eller på hylderne er det også vigtigt, at du placerer en masse skiftetøj såsom ekstra strømper, bukser, strømpebukser, trøjer, bodystockings og underbukser.

Det bliver nemt beskidt i børnehaven, og dit barn skal eksempelvis ikke gå med vådt tøj en hel dag. I kassen kan du også placere en bamse, hvis dit barn plejer at sove med sådan en. Så er den nem at tage frem, når han eller hun skal sove.

Samtidig er den nem at gemme væk i et andet lokale end stuen, så dit barn ikke savner sin bamse i sine vågne timer. Sutterne befinder sig oftest også på badeværelset. De kan ligge i kasserne eller hænge på kroge.

De fleste kroge har også fine laminerede navneskilte over sig, så de forskellige sutters plads ikke er til at tage fejl af. Alligevel bliver de tit mikset sammen, og det er ikke let for pædagogerne at huske, om det var Mikkel eller Morten, der har en grøn sut.

Derfor er navnesutter en genial opfindelse, som de fleste vuggestuebørn bør have. Så slipper du for at andre børn bruger dit barns sut og at andre børn får dit barns sutter med hjem. Find navnesutter her og tænk praktisk, før sutterne forsvinder i vuggestuen.

Ting til garderoben

Garderoben er endnu en travl station i vuggestuen. Her kommer børnene i tøjet på ræd og række, når de flere gange om dagen skal ud i den friske luft. I garderoben bør du have både sandaler, kondisko, gummistøvler og vinterstøvler liggende.

Det danske vejr er aldrig til at regne med, og man kan få brug for flere forskellige slags sko på en dag. Det samme gør sig gældne for overtøjet, hvor du både skal have vandtæt-, varmt- og tyndere tøj liggende.

En god idé er, at have både jakke og bukser af alle sæt. Børn tumler rundt udenfor og bliver beskidte. Selvom du måske er god til at passe på, dit barn ikke ruller sig i en mudderpøl derhjemme, kan pædagogerne ikke garantere det samme.

Små børn har ikke styr på deres ejendele, som vi har. Derfor bør du skrive navn i alt dit barns tøj, så det ikke bliver blandet sammen med de andre børns.

Vuggestuebørn skal, når de får en vis alder, selv sørge for at hænge deres tøj op i garderoben. Det går tit galt, og børnene kommer ofte til at hænge deres tøj op på naboens plads. Det er ikke altid pædagogerne ser det, og derfor er navn i tøjet en god idé.

Måske tænker du, at det er vildt børnene allerede får ansvar i vuggestuealderen. Men det er netop i denne periode, de udvikler sig rigtig meget. Derfor har de godt af at få ansvar og lære at gøre tingene selv, så du ikke skal bære dem gennem resten af livet.

Vuggestuen er travl og pædagogerne er travle. Ved eksempelvis at købe navnesutter og skrive navn i dit barns tøj, gør du deres hverdag meget nemmere. Du hjælper også din egen, så ikke du skal lede efter dit barns gummistøvler eller sut, når du kommer for at hente ham eller hende.


Comments are closed.

Back to Top ↑