Autostol test – 8 topsikre autostole til dit barn

Autostolen skal være i orden før du køre rundt med dine små børn. Det kan betyde liv eller død, hvis du skulle bliver indblandet i et trafikuheld på den ene eller den anden måde. Derfor har vi samlet 8 modeller, som kan øge sikkerheden for dit barn i bilen.

Men sikkerhed er ikke alt. Fra model til model er der forskellige funktioner og komfort i autostolenes udformning og design.

Det handler også om alder, når du skal vælge den rigtige autostol til dit barn. Det upraktiske ved at børn hele tiden vokser er, at det kan være svært at finde en autostol, der kan bruges i flere år. Men de findes og disse modeller er nogle, som dit barn kan vokse i.

Disse modeller kan alle anbefales og derfor er de med i denne autostol test. Der er ingen grund til at inkludere autostole, som er for dårlige eller hvor komforten ikke er i orden.

Så læs med og bliv klogere på, hvilken autostol, der passer til hvilke behov og i sidste ende, hvilken autostol, der passer til dine behov.

SE OGSÅ: Baby jogger city elite

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

BritaxRömer EVOLVA 1-2-3 PLUS BLACK THUNDER autostol

BritaxRömer EVOLVA 1-2-3 PLUS
1.999 kr.

Hvis du er ude efter at skulle skifte din autostol ud så lidt som muligt som barnet vokser, så er denne Britax Romer EVOLVA 1-2-3 Plus Black Thunder det rette valg.

Den kan udvides eftersom barnet vokser og derfor kan den bruges fra barnet er 9 måneder til barnet er 12 år eller vejer 36 kg.

Der er forskel på hvordan stolen skal indstilles alt efter om du skal have et lille barn på 9-18 kg i autostolen eller om du skal have et større barn på 15-36 kg i autostolen. Til de mindste børn kan du bruge de 5-punkts integrerede selesystem, så dit barn sidder godt spændt fast.

Til større børn kan du faktisk fjerne dette integrerede selesystem og i stedet bruges bilens 3-punkts sele til at spænde barnet fast i autostolen.

Uanset om du er forælder eller bedsteforælder, så er det godt med en god autostol i bilen, så du altid er klar til at køre med dit barn eller barnebarn. Så hvis du vil spare lidt penge på ikke at skulle skifte autostolen ud hele tiden i løbet af barnets første 12 år, så er denne autostol et godt valg.

 

LÆS OGSÅ: Løbevogn test

RÖMER BABY-SAFE PLUS II BLACK THUNDER autostol

Römer Baby-Safe Plus Ii Black Thunder
0 kr.

Denne autostol er perfekt til det nyfødte barn. Den kan nemlig bruges af babyer, der vejer fra 0 til 13 kg. Så den kan faktisk bruges i godt ét helt år efter barnet er født.

Der er ekstra støtte, så dit barn sidder sikkert og godt i autostolen. Stolen er dyb og med høje sider, så der er god beskyttelse mod sidekollision.

Derudover er hovedstøtten polstret for at beskytte barnets hoved bedst muligt. Når barnet skal sove er det en komfortabel autostol at sove i.

Det er derfor en både behagelig og sikker autostol til dit nyfødte barn.

SE OGSÅ: Indendørs gynge

RÖMER BABY-SAFE PLUS SHR II BLUE SKY autostol

Römer Baby-Safe Plus Shr Ii Blue Sky
0 kr.

Endnu en autostol fra gode Römer fra serien Baby-Safe. Denne hedder Blue Sky og er også god til barnets første år.

Denne autostol har Baby-SafeIsofix, som giver ekstra beskyttelse, når  du og din baby skal ud at køre i bil. Isofix er den sikreste måde, hvorpå du kan montere en autostol i bilen.

Der er ligeledes høje sidestykker til ekstra beskyttelse mod kollisioner fra siden.  Autostolen er dyb, så din baby sidder komfortabelt samtidig med at babyen er beskyttet optimalt.

Du kan bruge denne autostol i forbindelse med Britax klapvognene, da den har Click & Go funktion.

LÆS OGSÅ: Babyalarm test

RÖMER BABY-SAFE SLEEPER BLACK THUNDER

Römer Baby-Safe Sleeper
0 kr.

Til helt nyfødte babyer er det rart, hvis babyen har det nemt ved at sove, når du kører i bilen.

Denne Baby-SafeSleeper gør det sikkert for babyen at ligge ned. Den er beregnet til baby fra 0-10 kg. Indersiden på denne autostol eller autoseng er god og blød, så dit nyfødte barn er beskyttet hele vejen rundt.

Der er en styrtsikring på håndtaget, så hvis den er monteret med håndtaget i opret position og med styrtsikringen til, så virker håndtaget som en beskyttelseszone for babyen.

Denne autostol/seng kan samtidig kobles til Brix klapvognen.

SE OGSÅ: Puslekommode

Welldon “DIADEM” Baby autostol

Welldon "DIADEM" Baby autostol

Denne autostol model hedder Diadem og er fra Welldon. Det er en autostol til de mindste børn fra 0 kg til ca. 13 kg. Den skal monteres bagud vendt i bilen. Autostolen har memoryskum, for at dit barn ligger godt og behageligt samt er beskyttet mod stød.

Fastspændingen sker ved en 5 punkts sele, som kan justeres, så den passer til barnet. Der er tilmed en solskærm, der kan sættes på og tages af, som du får behov for det.

Du kan montere denne ved hjælp af bilens Iofix, så dit barns autostol er spændt godt fast til sædet. Det kræver dog at du køber 18 WD11, som er en Isofix base, separat samt at din bil allerede har Isofix beslag. Men så kan den også klikkes på rigtig hurtigt og nemt.

Denne autostol kan selvfølgelig også spændes fast på bilens sæde ved hjælp af bilens egen 3 punkts sele.

SE OGSÅ: Polaroid kamera

Welldon selepude med ryg ISO-FIX 18 WD07

Welldonselepude med ryg ISO-FIX
849 kr.

Dette er en selepude til de lidt større børn. Den er beregnet til børn fra 15 til 36 kg. Den er kompatibel med bilens Isofix beslag og på denne måde er den allerbedst fastspændt.

Denne selepude udmærker sig ved at give barnet god bevægelsesfrihed, selvom barnet er fastspændt. Derudover udmærker selepuden sig ved at have gode sidepuder ved skuldrer, hals og hoved.

Selepuden er designet således at barnet altid har selen over skulderen og ikke sidder på halsen. Ryggen på denne selepude kan justeres i højden, så du kan tilpasse den til alle dine børn eller børnebørn, naboens barn eller andre børn du skal have med i bilen.

Der medfølger en aftagelig dåseholder til denne moderne selepude.

SE OGSÅ: Puky løbecykel

RÖMER DUO PLUS CROWN BLUE autostol

Römer Duo Plus Crown Blue

Denne autostol er flot i blå og beregnet til børn i alderen 9 måneder til 4 år eller 9 til 18 kg. Den kan kombineres med Isofix beslag i bilen, som sikrer at autostolen kan beskytte dit barn optimalt ved at sidde godt fast i bilen.

Ligeledes sikrer antivip funktionen at autostolen ikke nemt kan rykkes ud af stedet i tilfælde af en trafikulykke eller hårde opbremsninger. Hvis du ikke har Isofix beslag i din bil, kan autostolen i stedet fastspændes med bilen 3 punkts sele.

I denne Duo Plus Crown autostol får du 3 siddepositioner. Der er god polstring, så dit barn sidder komfortabelt, ugeneret og er beskyttet mod sidekollisioner. En rigtig god autostol, der er nem at betjene.

SE OGSÅ: Legehus i træ

RÖMER SAFEFIX PLUS BIG GIRAFFE autostol

Römer Safefix Plus Big Giraffe

En rigtig sjov autostol med girafmønster, så barnets fantasi bliver stimuleret. Autostolen har endda små girafører på toppen, så det ikke er til at stå for, når barnet sidder i denne autostol.

Den er beregnet til børn i alderen 9 måneder til 4 år eller 9 til 18 kg. Det er en SafeFix Plus, hvilket betyder at den er beregnet til at skulle monteres med Isofix systemet i bilen. Denne autostol har et antivip system, som gør at autostolen ikke vipper for meget frem i sædet.

Dette er en rigtig vigtig funktion i tilfælde af en ulykke, hvor bilen får stød eller hvor der bremses hårdt op. Ligeledes har denne autostol et støtteben, der stabiliserer stolen under kørsel.

SE OGSÅ: Gyngestativ med rutchebane

ISOFIX som bedste fastspændingsmetode

Som nævnt er Isofix den sikreste måde at fastspænde en autostol på bilens bagsæde. Det kræver dog at din bil allerede har Isofix beslag og det har de fleste biler nu til dags heldigvis.

Undersøgelser har vist at de fleste autostole, som skal monteres ved hjælp af bilens 3 punkts sele bliver monteret forkert. Dette er til fare for barnet, som sidder i autostolen. Med Isofix er det svært at montere autostolen forkert og derved har du øget dit barns sikkerhed i bilen.

Med Isofix er det ikke blot sikrere at have dit barn i autostolen. Det er også nemmere. Det er nemlig muligt at montere og afmontere autostolen meget hurtigt og typisk uden besvær. Hvis du ikke ved om din bil har Isofix kan du mærke efter mellem bilens sæde og ryg om du kan finde 2 u-formede bøjler.

Hvis du kan, så er det uden tvivl Isofix. Hvis du er uheldig ikke at have Isofix, så skal du sørge for at du ikke vælger en autostol der er mest beregnet til Isofix. De fleste autostole til Isofix kan også spændes fast ved hjælp af 3 punkts selen i bilen, men i det tilfælde, hvor du ikke har Isofix i bilen, er det allersikrest at vælge en selemonteret autostol.

Du kan læse i beskrivelserne, i denne autostol test, om stolen har Isofix eller ej.

Vælg med hjertet fremfor med pungen

Når det kommer til autostolen er det ikke her der skal spares. Det er vigtigt at investere i en autostol, som du er tryg ved og som virker som god beskyttelse for dit barn i tilfælde af uheld. Det kan derfor uden tvivl betale sig at investere i en rigtig god model.

Med det sagt behøver disse modeller ikke at sprænge dit budget. Det er blot vigtigt ikke at blive alt for nærig, når det handler om dit barns sikkerhed. Og med en god autostol kan du slappe bedre af, og bekymre dig mindre, når du kører med dit barn i bilen.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑