Dette skal du holde øje med når du skal købe ny hårtrimmer

Hvis du selv vil klippe håret hjemme, er det godt at kende dit behov, for hvis det kun er en gang imellem, at du vil bruge den, er det måske ikke helt så nødvendigt at investere i en af de dyreste hårtrimmere med titanium blade og flere afstands kamme, for at kunne trimme håret

Hvis i er en familie med flere korthårede, så kan det være en fordel at kigge på trimmerens effektivitet, her kommer titaniumbladene ind i billedet, for den økonomi bevidste forbruger. Titanium blade holder væsentlig længere end f.eks. rustfrit stål.

De enkelte hårtrimmere har, afhængig af pris, forskellige ekstra funktioner som gør den praktisk på rejsen, f.eks USB-ladning, der ved hjælp af din bærbare computer, hurtigt lader din trimmer op, LED indikator der viser strøm niveau, display indikator der viser rest tid i minutter og en praktisk easy clean holder, hvori trimmeren rengøres i en beholder.

Det er en god ide, at finde en test af hårtrimmere, måske med prissammenligning, for at du kan få dig et overblik.

SE OGSÅ: Næsehårstrimmer Test – Guiden til valg af billig næsetrimmer!

Sæt dig ind hvad den kan

De fleste hårtrimmere er batteridrevne, med visse undtagelser. Det er altid godt at læse deklarationen på æsken, det har selvfølgelig ikke den store betydning, hvis hårtrimmeren kun er til hjemmebrug, hvor den uproblematisk, helt uden at tænke over batteritid, kan tilsluttes en stikkontakt.

Skære hastigheden for hårtrimmere måles i RMP, der er forkortelse for svingninger pr. Minut, en almindelig hårtrimmer ligger i området på 5000 svingninger/minut. Klippebredden for en almindelig trimning ligger omkring 45 millimeter, det er også den ideelle bredde, hvis du gerne vil lave lidt detaljer og fine markerede linjer. Det smalle skær kombineret med en letvægt trimmer, giver nemlig en god kontrol med din klipning.

Skal det derimod være en hurtig kronragning, kan du med fordel vælge en trimmer med et bredere skær.

Kig på DB

Området omkring ørene, kan især hos børn, være særligt sensitiv overfor støj, den der konstante summen som en trimmer afgiver kan virkelig være generende, derfor oplyser producenten om netop støjniveauet som måles i decibel også forkortet DB. En lav DB er det samme som mindre støj fra trimmeren.

Hårtrimmeres forskellige indstillinger, fremgår ligeledes af maskinens indpakning, hvor du finder alle relevante oplysninger omkring klippe længde og hvilke afstands kamme der medfølger.

Længden på afstandskammen er afgørende for den længde dit hår får efter det er trimmet, du kan faktisk opnå helt op til 20 forskellige indstillinger med kun 4 medfølgende kamme.

Inden du går i gang med den helt store forvandling, er det en god ide at tjekke batteritiden på din trimmer, det er ikke helt ved siden af, at sætte godt og vel 30 min. af til en almindelig trimning uden detaljer, det lever de fleste trimmer op til på en fuld opladning.

En god hårtrimmer lades op på mellem 4 og 12 timer, så planlæg i god tid før processen skal i gang, så du ikke midt i trimningen løber tør for strøm.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑