Hvilken skjorte passer bedst til sommeren?

Sommervarmen er over os hurtigere end ventet. Behovet for sommertøj er ligeledes blevet mere eftertragtet. Den danske sommer er dog traditionel uforudsigelig, så du skal selv være forudsigelig, når du går udenfor døren. Der er dog en ting, som du roligt kan tage på: Skjorten

Skjorten passer godt til den danske sommer, fordi den kan foldes op og ned, bæres i en kortærmet og langærmet og så giver den både et afslappet look og et mere stramt udtryk, afhængigt af den som bærer den.

Vi har sat os for at finde ud af, hvorfor den har så mange forskellige sommer looks i sig.

Svaret findes på stranden

Vi har været på stranden og interviewet to fyrer, Niclas og Ivan, om hvordan deres skjorter ser ud denne sommer. Og om de kunne have nogle tips til andre mænd, der skulle finde en sommerskjorte.

Jeg møder dem en formiddag på Amager Strandpark, de sidder bag ved én af de få klitter, hvor man kan finde læg fra vinden og samtidig ligge og få sol. De er begge i bar overkrop, men nede i tasken skimter jeg en skjorte, hvilket jeg, som det første, spørger ind til.

”Det er min skjorte”, svarer Ivan hurtigt. ”Den, jeg har i tasken, er en, jeg har købt nede i min lokale tøjbutik, hvor jeg efterfølgende i en genbrugsforretning fandt en lidt anderledes blomstret skjorte til næsten ingen penge. Jeg tror, at skjortemoden denne sommer er en blanding af de to ting, nyt og gammelt”. Niclas supplerer, ”men ikke kun de to ting, folk vil gerne have noget der er praktisk samtidig. Noget der kan holde til vind og vejr, og som har noget godt stof.

Generelt fik jeg det indtryk, at den kække, blomstrede eller dekorerede skjorte skaber ny energi til sommerlooket. Hvor en skovmandsskjorte eller en formel, blå og hvid skjorte ikke var det bedste til sommeren. De giver personen, der bærer den, et lidt stift indtryk. Derimod kunne en casual hvid skjorte give et stilrent og sikkert valg. Man kan pifte den op ved hjælp af at bære den på en bestemt måde. Det ledte mig videre til mit næste spørgsmål.

Hvordan bærer du skjorten?

Mit næste spørgsmål til de to fyre var, hvordan man skal bære skjorten? Eller om de har andre tips og tricks til et særegent sommer-look. Her fik jeg endnu et par guldkorn.

Niclas mente, at du kan sagtens kan bære en skjorte på samme måde hele året, men at sommeren også lader dig ”knappe en knap eller to op øverst”, som han nævnte. ”Du skal bare ikke gå ’over the top’, altså åbne alt for meget op, så kan du lige så godt lade være med at knappe nogle af knapperne”.

Ivan gav mig derudover et godt råd. ”Du skal bestemme dig for, inden du går ud ad døren, om du vil have din skjorte nede i bukserne eller ej. Når skjorten har været nede i bukserne, kan du ikke tage den op igen, fordi så er den allerede blevet krøllet, og hvis du lader den hænge, skal du sidde et sted og tage din skjorte og putte den i bukserne – det bliver besværligt.”

Jeg forladte dem her og håber, at din sommer bliver med en god selvsikker skjorte på. Hvad end du skal være med på moden – eller bare vil føle dig godt tilpas, er der i hvert fald en skjorte til enhver lejlighed.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑