Hvilke jeans passer egentligt til hvilken skjorte?

Skjorter passer næsten til alt og pifter ethvert par sko eller bukser op. Men hvilke slags jeans passer egentligt til hvilken skjorte?

Når du er ude og købe bukser, kommer spørgsmålet således altid: hvilken del passer de her jeans egentlig til?

Der er mange forskellige slags muligheder. Vi har her listet et par af mulighederne op. Men først en afklaring på, hvilke typer skjorter der findes.

Den klassiske casual skjorte: Den hvide skjorte er et af de mest stilrene og sikre valg, du kan foretage dig. Den kan man kalde hverdagsskjorten.

Den formelle: Den blå eller hvide formelle skjorte, enten ternede eller helfarvede, passer godt til alle de møder, familiesammenkomster eller andre formelle lejligheder, du skal til. Den kan man også kalde habitskjorten.

Den kække: Den blomstrede eller dekorerede skjorte signalerer en frækhed og gå-på-mod, som skaber ny energi for dig og dine omgivelser. Den går godt til de festlige lejligheder.

Skovmanden: Skovmandsskjorten er en klassiker i den forstand, at ternene former et tidløst billede af personen, der har den på. Dens lige linjer giver en god kontrast til kroppens organiske former.

Se flere gode eksempler på de forskellige typer skjorter hos Tøjeksperten.

De rigtige jeans skal prøves

Først, når du har fundet den rigtige skjorte, vil du have det bedste udgangspunkt for at finde de rigtige jeans. Du har altså lettere ved at finde de rigtige jeans, når du kender farven, typen og mønsteret på skjorten. Dog er det først og fremmest vigtigt at gå efter kvaliteten på de jeans, du køber.

Du kan også vælge at købe chinos, som er en lidt lettere stoftype end jeans’ solide denimstof. Et par gode kvalitets jeans kan i forhold til chinos holde i mange år og bliver en god investering på den lange bane.

Fælles for jeans og chinos er, at de ikke skal være for overdrevne i deres udtryk. Det gør sig gældende ved f.eks. for mange syninger eller baglommer med print, der kan gå ind og forstyrre buksens udtryk.

I det hele taget skal udtrykket på jeans, til hvilken som helst skjorte, være forholdsvist simpelt – det får skjorten til at fremtræde ekstra skarp.

Her er nogle eksempler på jeans og chinos:

De klassiske blå jeans: Enhver mand med respekt for sig selv, har sådan et par. Det er de meste solgte og udbredte denimjeans i verden. De skal helst være lidt smalle i bunden, så de følger kroppens former. De er et helt sikkert valg, når du skal anskaffe dig et par.

De klassiske grå jeans: Samme princip som de blå jeans, dog er de ikke, de første man tænker på, når ordet jeans bliver nævnt.

Den lettere og afslappede: Chinos er lavet af et lettere stof og egner sig mest til formelle lejligheder, men de kan også gå til afslappede familieture.

Forskellen på chinos og jeans er, at de er lavet af to forskellige stoftyper (jeans: denim og chinos: bomuld) og at jeans kan bæres året rundt, mens chinos mest er til foråret og sommeren, eller når vejret ikke er så koldt. Tjek de forskellige jeans fra Tøjeksperten for flere eksempler på begge slags.

Her er svaret – hvilke jeans passer til hvilken skjorte?

De klassiske jeans passer til de klassiske skjorter – de giver et afslappet og traditionelt udtryk, så du ikke stikker ud fra mængden. Samtidig indikerer du, at du kender dine mærker og ved, hvad der passer til hinanden. De klassiske jeans er generelt et godt match til alt.

Skovmandsskjorten passer til alle jeans, der har schwung i sig – den giver liv til de jeans og chinos, du vælger at tage på, hvor pasformen ikke er for stram eller for løs.

Den kække mønstrede skjorte passer til de stramme klassiske jeans – den formår at gøre endnu mere indtryk, når dine jeans sidder godt på dig. Samtidig giver den endnu mere til din kreative person.

De formelle chinos går godt til de formelle skjorter – Chinos er godt til formelt tøj, mens formelle skjorter i udgangspunktet passer godt til habitbukser eller jakkesæt.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑