Test af rødvine

Rødvin, og især italiensk vin, er lækkert til mad eller serveret for sig selv en hyggelig aftenstund. Det er dog ofte svært at overskue vinhylderne i supermarkedet og lidt af et sats at købe en flaske, man ender tit med at få en lidt for tør eller alt for frugtig rødvin med hjem

Vi har her lavet en test af flere italienske rødvine, så du nemt kan se, hvilken vin du skal servere. Alle vinene kan nemt bestilles hos jyskvin.dk, så du sparer turen ned til supermarkedets vinhylder.

Cretum Rosso IGT 2015 fra Poggio Bonelli i Chianti, Toscana, Italien

Denne rødvin er spændende og livlig, det kan anbefales at nyde et glas Cretum Rosso. Cretum Rosso har en duft af modne røde bær. Farven er klar rød. Vinen er livlig i munden med masser af frugtnoter, der fint spiller sammen med vinens tanniner/ garvesyre. Den har en harmonisk eftersmag.

Rosso del Veneto, Tempus 2016 fra Accordini Veneto, Italien

Tempus er en rigtig velsmagende rødvin, der kan nydes af de fleste. Server denne vin og gør dine gæster glade. Vinen er saftig og frugtig. Den dufter af røde bær, modne blommer og rosiner. Den har en rund, frugtig smag med vilde bær og krydderier. Du bør nyde denne rødvin afkølet til lette retter eller alene.

Barbera d’Asti, Frem 2015 fra Scagliola – Asti, Piemonte, Italien

Barbera-vinene er yderst populære. Det er bløde og kraftige vine med en pågående smag. Samtidig er de ledsaget af en fin frugt, der gør vinene delikate.
Denne Barbera d’Asti, Frem har en kirsebæragtig aroma med antydning af timian og med en varm jordet smag.

Rødvinen er helt perfekt til vildt eller stegt rødt kød, bagte rodfrugter, svinekoteletter, pasta med lammekødboller i tomatsauce og modne oste.

Langhe Rosso, Garasin 2014 fra Massimo Rivetto Piemonte, Italien

Denne rødvin er en utrolig harmonisk sammensat og madvenlig vin. Den er elegant og dufter af kirsebær, norditalienske krydderurter, roser, lakrids, tobak og læder. Duften balancerer godt med smagen, som er middelkraftig, rødfrugtet, lang og saftig. Teksturen er fløjlsblød.

Lange Rosso er en perfekt ledsager til italiensk inspirerede retter som Pasta Carbonara eller andre pastaretter med kød.

Som en ekstra detalje har Rivetti omlagt hele produktionen til økologi. Fra og med årgang 2016 er alle vine fra gården økologisk certificeret.

Monferrato Rosso 2015 fra Scagliola – Asti, Piemonte, Italien

Denne vin er til dig, der nyder et glas tør og elegant sammensat italiensk rødvin. Monferrato Rosso har en transparent rød farve og en delikat duft med noter af lakrids og læder. Smagen er tør, og druens karakteristiske let støvede karakter skinner igennem.

Eftersmagen er vedholdende med en fin balance mellem frugten og den diskrete træsmag fra fadlagringen. Monferrato Rossi bør serveres i store glas ved en temperatur på ca. 15 grader.

Montepulciano D’Abruzzo, Kasaura 2016 fra Cantina Zaccagning Abruzzo, Italien

Denne vin har en flot mørk farve. Den dufter af moden frugt, og man kan fornemme druernes krydrede noter. Vinens smag er fyldig med en svag frugtsødme. Den er blid og ligetil. Denne vin kan nydes for sig selv, men kan også nemt serveres til de fleste madretter.

Dolcetto d’Alba, Dei Grassi 2015 fra Elio Grasso – Alba, Piemonte, Italien.

Farven på denne vin er meget klar rød. Man kan dufte toner af jord og skovbund. I smagen spiller den mørke frugt godt sammen med syrens intensitet. Vinen er mediumfyldig. Det kan anbefales, at drikke Dolcetto d’Alba, Dei Grassi til pizza fra grill.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑