Der kommer hele tiden mere og mere fokus på, at skulle leve sundt og det bliver også hele tiden mere og mere krævende, for der kommer hele tiden nye bøger med opskrifter, forskellige kure og meget andet – og det er ikke altid, at de byder på synderligt spændende mad og drikke.

Der er dog én ting, der altid vil være sundt og altid vil være lækkert, hvilket selvfølgelig er et godt glas friskpresset juice, hvilket du kan få lavet med en slow juicer.

Hvis du nu sidder og undrer dig over, hvorfor man ikke bare skal købe en saftpresser, for det er vel det samme, så tager du faktisk fejl. Det er ganske rigtigt, at de to maskiner minder om hinanden, men det er dog ikke helt det samme.

En slow juicer sørger for at kværne frugten (eller grøntsagerne) i stedet for at presse dem. Det gør blandt andet, at man får mere frugtkød og flere af ‘de sunde ting’ fra frugten med i sin juice.

På visse modeller kan du indstille hvor meget frugtkød du vil have med. Det kaldes “pulp control”

Med en almindelig saftpresser får du en masse skum på toppen af juicen. Skum som du kan røre væk, men som kommer tilbage igen. Det slipper du for med en slow juicer, grundet den skånsomme behandling af ingredienserne.

En slow juicer er det oplagte valg, hvis du gerne vil sikre dig, at du får mest muligt vitaminer og mineraler ud af frugten eller grøntsagerne.

Nedenfor finder du en slow juicer test, hvor du ligeledes også finder en række spændende modeller, som du passende kan købe, hvis du skal ud og købe din første slow juicer eller du gerne vil erstatte din nuværende.

LÆS OGSÅ: Saftpresser test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

Smeg SJF01 – Høj testscore


 • Smeg SJF01Bedste slowjuicer hos Englands største testmagasin Which
 • God anmeldelse hos det britiske testmagasin TechRadar
 • Placering 1 og anbefalet ved det britiske magasin The Telegraph
 • 4,5 ud af 5 stjerner ved det britiske testmagasin Trusted Reviews

Udvalgte fordele ved Smeg SJF01

 • Godt anmeldt af eksperter
 • Ikonisk retro design
 • Stort saftudbytte
 • Justerbar mængde af frugtkød
 • Rummelig saft- og frugtkødsbeholder

”Producerer effektivt et stort udbytte af meget velsmagende juice”. Sådan skriver det britiske testmagasin TechRadar i deres anmeldelse af Smeg SJF01. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Ikonisk design med stort saftudbytte

Giv din sundhed et boost med Smeg SJF01 slowjuiceren, der også vil give indretningen i køkkenet et løft. Smeg har forstået, at maskiner gerne skal stå fremme for at blive brugt, og derfor er designet særdeles velkonstrueret. Det ikoniske design har et retro præg inspireret af klassisk 50’er stil. Det passer som skabt ind i det moderne køkken. 

Med Smeg SJF01 kan du lave saft til hele familien. Inkluderet i pakken er en stor saftbeholder med 1 liters kapacitet og en beholder til frugtkød på 1,6 liter. 

Slowjuiceren kværner frugter og grøntsager i modsætning til en traditionel juicemaskine, som er udstyret med knive. Det er en effektiv metode til at minimere iltning mest muligt, så juicen kan holde sig frisk og velsmagende i længere tid. Samtidig forbliver næringsstoffer intakte, så kvaliteten af juicen er i top. Maskinen har en roterende bevægelse på 43 omdrejninger i minuttet, og motoren er med en effekt på 150 watt behageligt støjsvag.  

Med Smeg SJF01 kan du blande juicen præcis, som du vil have den. Indstil selv konsistensen, alt efter hvilken mængde frugtkød, du ønsker. Du kan vælge mellem to filtre – et groft og et fint. Vælg det grove filter for en tyk konsistens med mere frugtkød og det finere filter for mindre frugtkød. 

Integreret i maskinen er en indre si med en roterende silikonebørste, som sørger for at filtrere frugtkød fra, så konsistensen bliver jævn og ikke skiller. 

Nem rengøring af BPA-fri materialer

Smeg SJF01 er fremstillet i slagfast plastik og rustfrit stål, så du er garanteret soliditet og lang holdbarhed. Materialerne er fri for BPA og nemme at holde rene. For let og hurtig rengøring medfølger to rengøringsbørster i pakken. Der medfølger også en praktisk opskriftsbog ved køb af juiceren, hvor du kan finde inspiration til sunde og næringsrige drikke. 

Juicepresseren har en solid vægt på 7,2 kilo og dimensionerne er: H: 41,3 x B: 17,1 x D: 29,6 centimeter. Modellen fås i flere forskellige, stilrene farver – både enkle, nedtonede og mere iøjnefaldende farver, alt efter hvad du foretrækker. 

Smeg SJF01 vs. markedet

”At omfavne en ny sund livsstil har aldrig set så stilfuldt ud”. Sådan lyder dommen fra det britiske testmagasin Trusted Reviews efter test af Smeg SJF01. 

Designet er taget til et nyt niveau med denne model sammenlignet med andre produkter på markedet. Derudover brillerer slowjuiceren med sit store saftudbytte, lave støjniveau og håndterbare design, der er let at rengøre. 

Smeg SJF01 får en god bedømmelse fra eksperter. Den får blandt andet en flot testscore på 72 ud af 100 % hos Englands største testmagasin Which. ”Det er en af de bedste slowjuicere, vi har testet”, skriver magasinets eksperter. Modellen får en høj stjernebedømmelse på blandt andet disse punkter:

 

 • Frugtjuice: 5/5
 • Støjniveau: 5/5
 • Brugervenlighed: 4/5 
 • Nem rengøring: 4/5

Omega Sana EUJ-707 – Testvinder hos TechRadar


 • Omega Sana EUJ-707Testvinder ved det britiske testmagasin TechRadar
 • Flot bedømmelse hos den tyske testside Entsafter Test
 • God anmeldelse hos den britiske side BBC Good Food

Udvalgte fordele ved Omega Sana EUJ-707

 • Anerkendt af eksperter
 • Mange års produktgaranti
 • Alsidig maskine
 • Rengøringsvenlig
 • BPA-fri materialer

”En flot juicer, der er ideel til dem, der kan lide at eksperimentere i køkkenet”, lyder vurderingen fra det britiske testmagasin TechRadar. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Alsidig og effektiv juicer

Sana EUJ-707 fra Omega gør det nemt at opretholde en sund livsstil hver dag. Æbler, vindruer, gulerødder, selleristængler – maskinen evner at juice alle former for frugt og grønt, du ønsker i din næringsrige drik. Komforten er høj, mens du juicer. Med en effekt på 200 watt er den nemlig stille i drift.

Maskinen har et bredt påfyldningsrør til ingredienserne, så du slipper for snittearbejde. Det elliptiske rør måler 4,5 x 4 millimeter. Der er både inkluderet en fin, grov og blank filtersi, som gør maskinen effektiv til varierede opgaver og ingredienser. Selv langfibrede grøntsager som spinat og selleristængler klarer den, uden at filtersierne bliver stoppet til.  

Med Sana EUJ-707 bevarer du flest mulige antioxidanter og vitaminer i din friskpressede juice. Det sker som følge af dens langsomme kværneteknik med blot 63 til 75 omdrejninger per minut. Processen forhindrer større iltning og varmeudvikling, som kan medføre lavere næringsværdi i din juice. 

I modsætning til traditionelle centrifugale juicere, bevarer juicen her smag og næringsindhold i helt op til 48 timer. Du skal blot sørge for at opbevare den i køleskab i en tætlukket beholder. Du kan derfor vælge at lave større mængder juice ad gangen til opbevaring og hermed spare tid i køkkenet. 

Kompakt design i BPA-fri materialer 

En god detalje ved modellen fra Omega er, at alle delene til saftpresning er fremstillet i BPA-fri materialer. Det vil sige materialer, der er mere skånsomme for miljøet og ikke er hormonforstyrrende. 

Modellen har en integreret saftbeholder i glas og en beholder i rustfrit stål til frugtkød. Delene er enkle og intuitive at samle og skille ad. For nem rengøring medfølger rensebørste.

Med en vægt på 6,5 kilo er saftpresseren robust. Den har en kompakt størrelse, som ikke vil optage for meget plads på køkkenbordet. Dimensionerne er H: 32 x B: 18,7 x D: 42 centimeter. Samtidig kommer den med ledningsopbevaring, så overskydende ledning kan skjules på juicerens underside. 

Sana EUJ-707 fås i tre moderigtige farver, nemlig chrome, hvid og metalrød. Det er muligt at tilkøbe en oliemølle som tilbehør til juiceren, så du kan fremstille olie af blandt andet hørfrø, græskarkerner og solsikkefrø. 

Omega Sana EUJ-707 vs. markedet

Sana EUJ-707 fra Omega er blandt markedets bedste juicere lige nu. Som én af de få slowjuicere på markedet, evner den at juice selleristængler, som er populære at juice grundet de store sundhedsmæssige gevinster. Juiceren scorer også højt på dens BPA-fri materialer og tre forskellige filtersier. 

Som et ekstra fortrin er modellen omfattet af markedets bedste produktgaranti på op til 10 år på motoren og 5 år på de øvrige dele. 

Saftpresseren er godt anmeldt af eksperter. Blandt andet af den britiske side BBC Good Food, som giver den 4 ud af 5 stjerner. Også den anerkendte tyske testside Entsafter Test giver en høj stjerneklassifikation:

 • Nem rengøring: 5/5
 • Saftkvalitet: 5/5
 • Presning af hårde ingredienser: 5/5
 • Presning af bløde ingredienser: 4/5

Witt By Kuvings EVO920 – Godt bedømt af eksperter


 • Witt By Kuvings EVO920God anmeldelse hos det britiske testmagasin TechRadar
 • 4 ud af 5 stjerner ved den britiske side BBC Good Food
 • Testvinder hos den danske testside Tech-Test

Udvalgte fordele ved Witt By Kuvings EVO920

 • Gode testresultater
 • Konkurrencedygtig pris
 • Stort påfyldningsrør til hele frugter
 • Støjsvag betjening
 • Opskriftsbog inkluderet

”Kuvings Evolution Cold Press Juicer er et luksusapparat, der får dig til at presse ingredienser, du aldrig før havde overvejet”. Sådan lyder bedømmelsen fra det britiske testmagasin TechRadar. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Effektiv presning af hele frugter 

Lav en delikat og næringsrig koldpresset juice på få minutter med kvalitetsproduktet fra Witt By Kuvings. Modellen EVO920 er en effektiv slowjuicer, der opfylder ethvert behov ved saftpresning. 

Med en kraftig motoreffekt på 240 watt klarer den nemt frugt og grønt efter eget ønske. Du slipper for at skære ingredienserne i mindre stykker, da den er designet til at presse hele frugter og grøntsager. Maskinen har nemlig et stort påfyldningsrør med en diameter på 8,2 centimeter. Saftbeholderen kan rumme 400 milliliter, som er en passende størrelse til hverdagsbrug. 

Witt By Kuvings leverer udstyr til køkkenet med fokus på sundhed og velvære. Med over 40 års erfaring er du her garanteret et funktionelt produkt, der er produceret under ordentlige forhold. 

Spar på tid og rengøring

Slowjuiceren behandler skånsomt dine ingredienser, så vitaminer og mineraler bevares på optimal vis. Det høje fiberindhold har sammenhæng med, at maskinen arbejder effektivt og langsomt med 50 omdrejninger i minuttet. Konsistensen bliver jævn, og smagen frisk og fyldig. 

Spar tid i køkkenet med Witt By Kuvings EVO920 ved at lave store portioner til opbevaring i dagevis. På køl kan juicen holde sig frisk i hele tre døgn efter presning, hvis du sørger for at opbevare den i en luft- og lystæt beholder. Det er længere tid end saft fra en traditionel juicer kan klare. Den lange holdbarhed skyldes, at saften iltes mindst muligt i kværneprocessen. 

For hurtig rengøring har maskinen et større fiberudtag. Der medfølger en praktisk rengøringsbørste, som sikrer høj hygiejne og enkel rengøring. 

Designet har også drypfri SmartCap-funktion, der sørger for at lukke udløbshullet, mens du presser juice. Hermed undgår du spild, og at det drypper ned på bordpladen. Funktionen SmartCap gør det også muligt at blande forskellige typer juice direkte i maskinen, hvis du ønsker saft af flere ingredienser.

Med en vægt på 7,1 kilo står den populære slowjuicer solidt på bordpladen under brug. Den måler 49 centimeter i højden og er 20,1 centimeter bred og 23,9 centimeter lang. Vælg mellem de to enkle og stilrene farver koksgrå og hvid, som er oppe i tiden og ikke går af mode. 

Witt By Kuvings EVO920 vs. markedet

Witt By Kuvings EVO920 ligger prismæssigt i den lave ende, når det kommer til kvalitetsjuicere. Resultatet af saftpresningen taler for sig selv. Du får en jævn, fyldig og frisk juice med et højt næringsindhold. Maskinen har et større påfyldningsrør end mange andre modeller, som sikrer nem adgang for hele frugter og grønsager. 

Eksperter anderkender i stor stil Witt By Kuvings EVO920. Den får blandt andet en samlet bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin BBC Good Food. Den får også et højt antal stjerner på de enkelte målte områder, blandt andet:

 • Funktionalitet: 5/5
 • Saftkvalitet: 4,5/5
 • Opbevaringsvenlighed: 4/5
 • Yderligere funktioner: 3/5

Kuvings B6200S slow juicer


Kuvings B6200S slow juicerHer er der – uden tvivl – tale om en effektiv og smart slow juicer, der oven i købet kan tage hele frugter, hvilket selvfølgelig er med til at gøre det uhyre nemt bare at fylde frugter direkte ned i din slow juicer og derefter presse dem.

Der er desuden mulighed for at blande alle slags frugter og grøntsager i juiceren, hvilket også giver dig mulighed for at lave lige præcis dén juice, du gerne vil lave.

Efter du har brugt din Kuvings B6200S vil du stå tilbage med en ren, sund og særdeles lækker juice, der er lige til at drikke eller stille i køleskabet, så det er klart til morgenmaden dagen efter.

 

En Kuvings B6200S kan desuden også presse de grøntsager, som en almindelig saftpresser eller juicemaskine normalvis ikke kan få saft ud af, hvilket blandt andet inkluderer både kål og spinat.

Hvis du er typen, der har afholdt dig fra at købe en slow juicer, fordi du har hørt, at de skulle være besværlige at gøre rent, så er en Kuvings B6100S lige noget for dig.

Den er blandt andet udstyret med drypstop og dertil er den også udstyret med en beholder, der vil sørge for at samle alt frugtkødet op, så den er meget nemmere at rengøre, når man først har lavet sin juice.

Det betyder også, at du hurtigt kan gøre den rent, hvis du ønsker at skifte mellem forskellige grøntsager og/eller frugter under presningen, da det ikke kræver meget andet end at skylle den med en smule vand.

Den kan også nemt skilles ad, hvis du gerne vil gøre den grundigt rent.

Den kommer desuden med en kraftig og effektiv 240 W motor, der samtidig kan bryste sig at et lydniveau på helt ned til 30 dB, så du ikke står og bliver genereret af lyden, når du laver juice med din Kuvings B6200S.

LÆS OGSÅ: Mandolinjern test

Kenwood Kax720PI slow juicer


Kenwood Kax720PI slow juicerFå dit daglige skud vitaminer med en slow juicer fra Kenwood. Kax720PI gør det let for dig at møde dine kvoter for indtag af frugt og grønt på en måde, hvor du ikke behøver gøre meget ud af tilberedning. End ikke behøver du tygge for den sags skyld – bare luk gabet op og drik!

Hvorfor vælge denne slow juicer?

Slow juicere som Kax729PI virker ved at knuse frugt og grønt for at presse saften ud, mens ”fast juicere” eller saftpressere bruger roterende knive for at levere juicen. Det gør en forskel på konsistensen, der er mere viskøs ved saftpressere, men mere næringsrig ved slow juicere.

 

En saftpresser arbejder hurtigere og er lavere i prisklasse, men med en slow juicer får du mere frugtkød i juicen, hvilket giver en højere næringsværdi. De kræver mere knofedt ved rengøring, hvilket du kender fra hvidløgspressere, men ønsker du juice af højere kvalitet og muligheden for at ekstrahere saft fra bløde spirer og hvedegræs, er det dit allerbedste valg.

Få det bedste ud af råvarerne

Kax720PI kommer med Kenwoods PureJuice tilbehør og Twist Fit Attachment, der bidrager til at lette processen med koldpresning af juice og sikrer en tekstur, der er fin relativt til juice fra andre slow juicere. Trods du ikke slipper for at vente længere end med en fast juicer, kan du ende med juice, der konkurrerer med det på konsistens, mens næringsværdien forbliver høj.

Med Pulp Extractor kan du samle overskydende masse sammen, som du så kan bruge til dine andre, lidt mere komplekse gastronomiske projekter. For eksempel kan frugtkød være en kærkommen ingrediens i kager eller som fyld i supper. Det formår at vende produktionen af overflødigt snask til noget positivt, så kun lidt af frugten eller grøntsagen får lov at gå til spilde.

WILFA SJV-150B LARGO SLOW JUICER


WILFA SJV-150B LARGO SLOW JUICERDen sidste i vores slow juicer test er SJ-150B Juicemaster fra Wilfa, der kører med kun 75 omdrejninger i minuttet, hvilket betyder, at der er tale om en maskine, der er meget skånsom mod de råvarer, der bliver presset.

Det betyder blandt andet, at du kommer til at stå tilbage med en juice, der er mindre iltet og derfor vil den også være mere vitaminholdig og rig på et bredt spektrum af forskellige mineraler og antioxidanter.

Den juice, der bliver lavet med denne slow juicer kan desuden også holde sig helt op til 48 timer i køleskabet, hvorfor du med fordel kan lave juicen til morgenmaden aftenen inden.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Endvidere, så er Wilfa SJ-150B Juicemaster en maskine, der har en meget skånsom måde at fremstille juice på, hvilket blandt andet er med til at forhindre dannelsen af skum, når juicen bliver presset.

Der er tale om en slow juicer, der har en fornuftig og relativt kompakt størrelse, da den ikke måler mere end 28 cm. i højden, har en bredde, der lyder på godt og vel 24 cm. og samtidig også en dybde på cirka 40 cm.

Den vejer 3 kg. og derfor vil det heller ikke være noget problem at have din Wilfa SJ-150B Juicemaster stående inde i et skab og blot tage den frem, når den skal bruges, hvis du ikke ønsker at have den stående fremme, hvilket ikke alle personer ønsker at have.

Den indeholder også en beholder til opsamling af frugtkødet, hvilket er med til at gøre det langt nemmere at gøre maskinen ren og derfor er det heller ikke noget, du skal investere synderligt lang tid i efter du har brugt din Wilfa SJ-150B Juicemaster.

Slutteligt, så skal det nævnes, at den har en støjsvag 150 W-motor med et minimalt strømforbrug, men der er desværre ikke mulighed for at regulere mellem forskellige hastigheder, da den kun er udstyret med én hastighed.

Juicepresso WJPS-1 slow juicer


Juicepresso WJPS-1Den særlige fordel ved Juicepresso WJPS-1 i forhold til mange andre slow juicer-maskiner er, at du ikke skal føle dig begrænset af det frugt eller de grøntsager, som du kan bruge i maskinen, for med en Juicepresso WJPS-1 kan du ganske enkelt bruge alle frugter og grøntsager, så du kan komponere og lave lige præcis dén juice, du gerne vil.

Det er desuden både nemt og enkelt, for det kræver ikke andet end at du fylder de udvalgte frugter og grøntsager i maskinen og derefter trykker på start – resten klarer maskinen faktisk for dig, da den stærke og effektive DC-motor vil presse både bælgfrugter og nødder, men selvfølgelig også normale frugter og grøntsager.

Med en Juicepresso WJPS-1 får du muligheden for at starte dagen med et naturligt, sundt og hjemmelavet glas juice, hvilket med garanti vil give dig det energiboost, du har brug for, for at komme godt fra start og sætte et smil på læberne.

Vælger du en Juicepresso WJPS-1 i stedet for en helt almindelig juicepresser, så vil du bliver overrasket over, hvor meget juice den laver af den samme mængde ingredienser – faktisk vil du kunne lave dobbelt så meget juice med de samme ingredienser ved at vælge en Juicepresso WJPS-1 i stedet for en traditionel juicepresser.

Maskinen er nemlig designet med en unik saftpresserskrue, der sørger for at udvinde den maksimale mængde saft.

Det er dog ikke det hele, for der bibeholdes faktisk helt op til 68% af næringsstofferne i grøntsagerne og frugten ved at bruge en WJPS-1, hvorimod en almindelig saftpresser blot kan bryste sig af at bibeholde omtrent 17% af næringsstofferne.

Ydermere, så er det også særdeles nemt at have med maskinen at gøre og den er også nem at skille ad og gøre grundigt rent efter brug – og så skader det heller ikke, at den har et moderne design, hvorfor den passer ind i ethvert køkken.

Hvad er en slow juicer og hvorfor kan jeg ikke bare købe en saftpresser?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der har stillet sig selv de ovenstående spørgsmål og det er da også med god grund, for det kan nemlig sagtens være vanskeligt at forstå, hvad en slow juicer helt præcist er og hvad det er, at der er så mange, der taler for, at man skal vælge at investere i en slow juicer i stedet for i en ganske almindelige saftpresser, som ellers har været på mode i rigtig mange år efterhånden.

Den primære forskel på en slow juicer og en almindelig saftpresser er, at du med en slow juicer vil kunne få langt mere juice ud af den samme mængde frugter og grøntsager sammenlignet med, hvad en almindelig saftpresser kan.

Det skyldes et væld af forskellige ting, men det er dog i høj grad fordi en slow juicer behandler de valgte frugter og grøntsager på meget mere skånsom vis end en almindelig juicepresser gør.

Det vil desuden også have den betydning, at saften vil indeholde flere af de gode og sunde ting, der er i de valgte grøntsager og frugter, samtidig med at saften også vil blive langt mere lækker, hvorfor der er mange gode grunde til at vælge en slow juicer i stedet for en almindelig saftpresser, som – desværre – ellers er det, som folk normalvis går efter først.

LÆS OGSÅ: Stegetermometer test

Mindre støj fra en slow juicer sammenlignet med en traditionel saftpresser

Det er desuden også værd at tage med, at en slow juicer som udgangspunkt larmer meget mindre end en traditionel frugtpresser.

Det skyldes selvfølgelig i høj grad, at en slow juicer er udstyret med en relativt lille motor, hvis man sammenlignet den med den størrelse af motor, der er at finde i en traditionel frugtpresser.

Det er meget almindeligt, at en traditionel slow juice vil ligge på et støjniveau, der lyder på mellem 40 dB og 50 dB, hvilket bestemt er væsentligt mindre end langt de fleste saftpressere, der eksempelvis ikke vil kunne bruges tidligt om morgenen, hvor resten af familien endnu ikke er stået op, for det vil helt sikkert vække dem.

Du skal dog være opmærksom på, at en slow juicer som udgangspunkt også vil være en anelse dyrere end en saftpresser, men kvalitet koster penge og sådan forholder det sig også med køkkenmaskiner.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du – uden tvivl – ender med at blive rigtig glad for din investering, og hvis du relativt ofte drikker juice, så vil de penge, du før i tiden brugte på juice hurtigt blive tjent hjem igen ved at bruge din slow juicer til at lave juice i stedet.

Læs også: Slush ice maskine – Slush ice er ikke det eneste de kan bruges til

Denne side er anmeldt af: Jens B. Nissen 10/10

Forfatter