Så meget sparer du på at vælge et køleskab med den rigtige energimærkning

Køleskabene har ændret sig rigtigt meget siden det første blev opfundet i 1876. Et køleskab er et apparat, som benyttes til at holde forskellige ting kolde. Køleskabet benytter et kølemiddel og en varmepumpe for at køle selve køle skabet ned

Her i Europa sluttes køleskabet til en almindelig stikkontakt med 230 volt elektrisk spænding. I de fleste køleskabsmodeller er der indbygget lys, der tænder når døren åbnes. Der er flere hylder, hvor der kan ligges de forskellige varer som forbrugeren har brug for er på køl.

Udover dette er der også i de fleste køleskabe mulighed for at regulere afstanden mellem hylderne så også større varer kan opbevares på køl i et køleskab. I døren på køleskabe er der hylder eller bokse, også kaldet multibokse, der har høj kant, for at undgå, at varerne falder, når døren åbnes. Hylderne er lavet så de kan tilpasses mælkekartoner og flasker.

Dyrere køleskabe kan have et display uden på døren med temperatur. Displayet giver mulighed for forbrugeren at regulere temperaturen elektronisk. Dette foregår altså hurtigt og effektivt. I det daglige brug af køleskabet det ekstra display dog ikke en afgørende rolle.

Ved køb af et køleskab med display på betaler du bare en del ekstra for en ekstra feature. Ønsker du således billigt køleskab, kan du vælge at denne ekstra komfort fra.

Køleskabe bliver også lavet til 12 og 24 volt til biler og campingvogne. Nogle af disse små modeller kan køle ved brug af campinggas.

SE OGSÅ: Samsung amerikaner køleskab

Et køleskab er ikke bare et køleskab

I dag findes der en del forskellige typer lige fra det traditionelle fritstående køleskab til Reto køleskabe inspireret af 50’erne, integrerede køleskabe og luksuriøse amerikanerkøleskabe. Ved valg af dit nye køleskab er der mange ting du skal tænke på.

Det betaler sig at vælge en størrelse, der passer til ens eget behovet. Et køleskab på 150-200 liter passer som regel til brug for en familie på 3-4 personer. Bor du alene, kan det være en fordel at vælge et mindre køleskab.

De mange faktorer der spiller ind, når du skal beslutte dig, gør det nærmest umuligt at sige, præcis hvilket køleskab der er det bedste for dig, da vi alle har forskellige behov.

Der er et krav i dag om, at alle køleskabe skal være energimærkede

Dette mærke blev indført for at passe på miljøet samt søger for at søger for at køleskabene ville kunne få længere levetid. De mest strømbesparende køleskabes mærker har energimærke A++ eller A+++. De fleste nyere køleskabe befinder sig i dette område.

Som en grov tommelfingerregel kan du regne med, at der ved brug af et stort køleskab kan spares 30-50 kroner om året pr. energitrin på skalaen. Et stort A+++ køleskab giver derfor en årlig besparelse på elregningen i størrelsesorden 100-150 kroner.

Dette er dog kun hvis man sammenligner en stort A+++ køleskab med et A-mærket køleskab, eller endnu mere, hvis du skifter fra én gammel model af køleskabe.

Det spiller ikke en afgørende rolle, om A’et har 2 eller tre plustegn efter sig. Forskellen på 30-50 kroner om året retfærdiggør mange gange ikke den dyrere pris når du køber det. Derfor kan du eventuelt her, lade andre faktorer afgøre det endelige valg af køleskab.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑