Hvis pladsen i hjemmet ikke er særlig stor, og du ikke har plads til en ovn, vil det være en god ide med en miniovn.

De, som navnet antyder, fylder ikke særlig meget, og du kan faktisk have dem stående inde i dit skab, uden det tager alt for meget plads.

Det kan hurtigt blive en langvarig process at varme en ovn op, det vil det ikke være med en miniovn. Her kan du nemlig meget hurtigt nå op på de grader som du skal bruge, uden du skal vente længe.

Udover at de ikke fylder ret meget, er de også meget venlige mod pungen. De koster ikke ret meget, hvis du sammenligner med et komfur f.eks. Så er du studerende, eller blot ikke har så mange penge at bruge på køkkenredskaber, er det en god ide med en miniovn.

Samtidig med dette, så koster en miniovn heller ikke nær det samme i strøm, som en normal ovn gør.

Det miniovnen er allerbedst til, er de små ting, som du lige hurtig skal have varmet op. Det kan hurtigt tage lang tid at starte den traditionelle ovn op.

Det vil også være meget lettere, hvis du lige skal have dig en frysepizza, eller skal have varmet noget andet op, så kan du blot tænde for din miniovn, så er du godt i gang.

Det er meget let at kontrollere en sådan miniovn, mht. temperatur og hvordan maden arter sig inde i ovnen.

Det er ligeledes også en fordel, hvis du skal have fremstillet 2 forskellige former for madvarer, at du kan have dem i separate ovne, da det kan forekomme at disse 2 madvarer ikke skal varmes ved samme temperatur.

Vi har lavet en miniovn test af forskellige ovne, fra forskellige mærker.

Her er mange forskellige prisgrupper, og vi vil med denne test gøre det lettere for dig, at finde lige netop den miniovn som passer bedst til dig og dine behov.

LÆS OGSÅ: Kombiovn test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Severin Miniovn

Severin MiniovnDen første vi skal tage et kig på i denne miniovn test, kommer fra Severin. Denne miniovn tilbyder dig en række forskellige muligheder, hvorpå du kan lave mad.

Ovnen er meget alsidig og er blandt andet udstyret med et spyd til kylling og andre fjerkræ, samt en pizzasten, så du kan lave de bedste pizzaer i din miniovn.

Ovnen har en temperatur der spænder bredt. Den kan varme helt nede fra 60 grader, og op til 230 grader. Det giver dig en ovn, som er meget fleksibel, og som kan klare langt de fleste opgaver i madlavningen.

Ovnene tilbyder 4 forskellige måder at varme på. Disse måder er som følger: Overvarme, undervarme, en kombination af over- og undervarme, samt et program med overvarme til grillspyd.

Alt efter hvilken type madvare du gerne vil lave, kan denne ovn lave det for dig. Det giver dig en frihed til, at du kan lave hvilken som helst mad, uden at tænke “kan min ovn klare det?”. Det kan den.

Ovnen er ligeledes udstyret med en timer, som gør det muligt for dig at indstille tiden, så du ikke glemmer maden i ovnen.

Denne miniovn koster ligeledes ikke alverden, og er meget billig i drift, som man kender det fra andre miniovne.

Miniovnen måler 52×36,5×43 cm. Det er altså ikke noget der fylder alverden, og vil heller ikke gøre det i dit hjem. Det er dog lige nok til, at den sagtens kan agere som “stand-in” for din normale ovn, eller måske endda afløse den helt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Steba KB28 ECO miniovn

Steba KB28 ECO miniovn
999 kr.

Denne lækre miniovn fra Steba tilbyder mange forskellige muligheder hvorpå du kan lave mad. Med en række forskellige funktioner, kan du nemt og hurtigt lave din aftensmad, eller frokost.

Denne ovn er udstyret med dobbelt glas låge, så du ikke risikerer at brænde dig på glasset, når du laver mad.

Timeren i denne miniovn er forholdsvis lang, da den kan indstilles til hele 90 minutter.

Ligesom alle andre miniovne, tilbyder denne ovn ligeledes også forskellige former for varme. Her er over- og undervarme bl.a noget af det, som denne ovn kan.

Derudover har denne et ekstra program, da den kan varme med varmluft, som er ideelt til nogle retter, eller madvarer.

For at det hele ikke skal gå i klister, er denne ovn udstyret med en non-stick belægning indvendig, der forhindrer skidt og snavs i at sætte sig godt fast i din miniovn.

Ovnen er ligeledes også udstyret med et grillspyd. På det her grillspyd, kan du have forskellige ting hængende, men mest populært er det, at have kylling eller andre fjerkræ hængende, så du kan tilberede den lige som du vil have den.

Alt efter hvordan maden skal være i din miniovn, så er denne udstyret med 3 forskellige niveauer hvor du kan hænge risten, eller bagepladen. Det er især nogle fødevare som kræver at de hænger lavt i ovnen, mens andre fødevarer har det bedst med at være øverst i ovnen.

Alt i alt er dette en særdeles god ovn, som er rigtig god til prisen, og med mange muligheder.

 

LÆS OGSÅ: Minihakker test

Steba KB19 miniovn

Steba KB19Her er tale om en vaskeægte design genialitet fra Steba. Selve miniovnen er fremstillet i rustfrit stål, som giver den et eksklusivt look.

Ovnen er en af de mindre, hvis vi sammenligner med andre i denne test, da den kun har 19 liter kapacitet. Med det sagt, er dette langt fra noget dårligt. Det betyder blot at den fylder mindre, og du dermed har mere plads.

Hvis du ikke bruger din miniovn så tit, vil dette være et oplagt bud.

Ser vi på hvilke former for opvarmning der er i denne ovn, er der naturligvis de klassiske, over- og undervarme. Men denne er udstyret med noget endnu bedre, nemlig varmluft, som er genialt til nogle fødevarer.

Denne miniovn leveres med bageplade og rist, så du har muligheden for at fremstille forskellige typer mad. Timeren kan indstilles helt op til 90 minutter, så du kan have det mest tidskrævende mad i ovnen.

Ser vi på hvor mange grader denne miniovn kan klare, er vi på 230 grader, som er ganske fint for en miniovn, og det er de færreste madvarer der skal varmes ved disse temperaturer.

Spilder du i ovnen, skal du ikke være bange for ikke at kunne få det af igen. Denne ovn er nemlig fremstillet med en non-stick belægning, som sikrer sig at maden ikke klistre fast til væggen i ovnen, eller andre steder. Den er dermed også nem at rengøre.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Severin sølv 1500W/20L miniovn

Severin miniovn sølv 1500W-20LDenne miniovn fra Severin, er særdeles prisbillig, samtidig med at den er fremstillet i et unikt design, som giver denne miniovn et helt specielt look.

Ser vi på specifikationerne, så kan denne ovn det den skal. Den er udstyret med over-, under-, over-/under- og overvarme til grillspyd.

Denne miniovn er ideel til at bage pizza i, da den kan klare en pizza på hele 28 cm i diameter. Man kan lave sig en rigtig god pizza i denne ovn, da du kan indstille hvor varmen skal komme fra.

Det er meget forskellige hvordan man kan lide sin pizza, hvorfor denne ovn kan opfylde ethvert behov for dette.

Ovnen kommer med en bageplade og en rist, så du kan varetage fremstilling af forskellige fødevarer i ovnen. Timeren i denne miniovn går helt op til 60 minutter, så du kan roligt læne dig tilbage mens ovnen klarer arbejdet for dig.

I og med at du kan tage denne bageplade og rist ud af ovnen, gør det også hele rengøringsarbejdet meget lettere, men også hurtigere.

Den er ikke så stor, og har en kapacitet på 20 liter, hvilket betyder, at den kan klare de mest basale behov, som en miniovn skal kunne klare.

Alt i alt er dette en meget billig ovn, hvor du får rigtig meget for pengene.

Find din næste miniovn

Det kan som sagt være svært at finde lige netop den miniovn som du gerne vil have, men søger du på nettet efter en miniovn, er du allerede godt på vej.

Vi håber ligeledes også at vores lille miniovn test her, har givet dig et indblik, og måske fået dig overbevist til, at købe dig en miniovn.

En miniovn er meget alsidig, og kan klare langt de flest opgaver. Skal du lave noget der skal stå i ovnen i nogle timer, er dette dog ikke det bedste valg at gøre det i en miniovn.

Mangler du lidt inspiration til opskrifter du kan bruge med din nye miniovn, kan du kigge lidt på denne side fra Arla. Det er en god oversigt over retter der skal tilberedes i ovnen, og de kan alle laves i en miniovn også. Du kan også tage et kig på denne side, hvor der er utallige opskrifter til lækre ovnretter.

Vi håber vi med vores  miniovntest har gjort dig opmærksom på de ting du skal kigge efter når du skal købe dig en miniovn, men du skal ligeledes også gøre dine egne overvejelser.

Du skal gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil bruge på en miniovn, samt finde ud af, hvilken miniovn du gerne vil have, hvor stor den skal være, og mange andre ting.

Der kan være mange forskellige grunde og specifikationer, som du gerne vil have opfyldt, før du køber dig en miniovn. Det er ganske normalt at man undersøger sin muligheder. Hellere det, end at købe en miniovn, som måske ikke er den kvalitet man håbede, eller ikke kan klare de opgaver man stiller den.

Held og lykke med købet af din kommende miniovn, du bliver helt sikkert glad for den, og det den evner.

Der findes et hav af forskellige former for miniovne på markedet, hvorfor det kan være meget svært at finde lige præcis den ovn du gerne vil have til dit hjem. Priserne er meget forskellige og der er mange forskellige former, design og muligheder.

Alle miniovne har hver deres egenskab som gør dem specielle. Det du skal gøre op med dig inden du kaster dig ud at købe en miniovn er, at du skal vide hvad dit behov er.

Hvis det er en ovn du skal bruge til hverdag, er det en god ide at finde lige præcis den ovn, som måske koster lidt mere, men som er meget mere slidstærk og holder i flere år.

Her kan du se en video, hvor der bliver lavet dejlige sprøde kyllinglår i en miniovn.

 

Denne side er anmeldt af: Sofie S. Bang 10/10

Forfatter