Når du skal vælge komfur, er det vigtigt, at det kan lige netop det, som du skal bruge det til. Det er ufatteligt dumt, at købe et komfur, som kun kan halvdelen af det, som du i realiteten har behov for.

Dog skal det heller ikke være fyldt med funktioner, som du aldrig kommer til at bruge, da du med garanti kommer til at betale for dem, når du køber komfuret. Intet er gratis, heller ikke funktioner til et komfur.

Du skal lade komfuret afspejle dit behov. Jo mere simpelt du kan gøre det, jo bedre. Et simpelt komfur, som kan netop det, som du skal bruge det til, er en klar fordel, frem for de mange andre produkter på markedet. Du skal derfor vurdere, hvad du har behov for. Hvis du ikke ved det, kan du gå et år tilbage, og tænke på, hvad du har brugt komfuret til.

Hvis der er funktioner, og ting, som du altid har ønsket dig, at dit komfur skulle kunne, så kan du med fordel købe et komfur, som kan netop det. Vel at mærke, hvis du er sikker på, at du kommer til at bruge funktionerne.

Størrelsen på komfuret bør være optimal. Du skal derfor ikke købe et enormt komfur, hvis du bor i et lille hus. Det skal matche din stil og dine behov bedst muligt.

Hvis du bor i et stort hus, og har god plads til et komfur, kan du eventuelt vælge en model med indbygget grillplade. Det kan være praktisk i nogle tilfælde, at have et komfur med grillplade. Hvis du ikke kommer til at anvende det, bør du ikke betale for funktionen.

Du kan også læse vores opvaskemaskine test her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

Voss ELK23020HV


voss-elk23020hvVoss har produceret dette flotte basis komfur til privat brug. Komfuret opfylder de fleste krav du måtte have til et komfur og har et relativt stort ovnrum.

Når det kommer til rengøring af dette komfur, er det heldigvis ikke noget, der tager en evighed. På fronten er der push-pull knapper til både ovn og kogezoner, der kan trykkes ind, hvorefter du bare kan køre en opvredet klud hen over.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

De glaskeramiske kogezoner er også lette at holde rene. Tør glasset over med en fugtig klud. Fastbrændt mad, kan let skrabes af med en specielt egnet skraber. Alle kogezonerne kan reguleres til lige den varme, du ønsker, via push-pull knapperne på fronten af komfuret. En lampe vil lyse, hvis kogezonen stadig er varm efter du har slukket den.

Ovnrummet er på 74 liter, hvilket er ret stort for en almindelig ovn. Her er god plads til at lave alverdens madretter – og tilmed i store mængder. Ovnen er velegnet til en familie på mindst fire personer. Ovnen er energivenlig og har varmluft, hvor varmen udnyttes rigtigt godt og giver et ensartet resultat.

Med varmluft fordeles varmen jævnt over hele ovnen, hvorved det er muligt at tilberede mad på flere niveauer i ovnen på samme tid.

Ovnlågen er med tre lag Isofron Plus glas, der reflekterer varmen, således at den bliver inde i ovnen og ikke går tabt i ovnlågen. Glasset sikrer også at du ikke brænder dig på ovnen ved berøring. Der er desuden børnesikring på lågen, så den er sikret mod små pilfingre.

Det aktive kølesystem holder vigtigt elektriske komponenter kølige, når ovnen er i brug.

 

Voss ELK23340RF komfur


Voss ELK23340RF komfurDette Voss komfur er et SteamBake katalysekomfur, som gør det utrolig let at benytte og tilslutte. Det er et godt familiekomfur, da den har en størrelse på 73 liter. Det svarer ca. til 3-4 personer.

Det er i energiklassen A og har en standard størrelse for et komfur på 85 cm i højden, 59,6 cm i bredden og 60 cm i dybden.

Det er et flot komfur i rustfrit stål med fire kogeplader øverst. Det er især godt, fordi det er så let at gøre rent med sin katalytisk belægning. Når du varmer ovnen til over 200 grader, ryger alle madrester af og du kan herefter gøre ovnen rent.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor er det også oplagt at tørre ovnen af hver gang, du har brugt den, da de fleste madretter varmes på 200 grader alligevel. Derfor holder den stort set også sig selv ren, hvis du bare husker at tørre den af.

Den har et indbygget stegetermometer, så du kan være sikker på, at du rammer den helt rigtige varme.  Du kan bruge det til alt fra kød, brød til kager. På den måde behøver du ikke et eksternt stegetermometer.

Da der er tale om et SteamBake komfur, kan du let lave bagværk. SteamBake betyder, at den sørger for den helt rigtige fugtighed, så dit bagværk bliver sprødt udenpå men blødt indeni. Kan også bruges til kylling og fisk.

Når du har sådan et komfur, har det aldrig været lettere at lave mad derhjemme og man får nærmest aldrig lyst til at gå ud at spise.

SMEG C6IMX9 Induktionskomfur


SMEG C6IMX9 InduktionskomfurInduktionskomfuret her fra SMEG er et rigtig godt valg for dig, der både gerne vil have et komfur, der ser godt ud i dit hjem og som er enormt brugbart og stabilt. 

SMEG er kendt for at lave nogle af de flotteste hvidevarer på markedet, og det er absolut også gældende her. Mange af SMEGs hvidevarer er lavet i retrostil, og det er dette induktionskomfur også et eksempel på – det ses særligt på knapperne. 

Komfuret tilhører energiklasse A og er derfor et af de mere miljørigtige komfurer, du kan anskaffe dig. Det passer perfekt i størrelsen til en familie på 3-4 mennesker, hvilket er karakteriseret ved dets størrelse på 70 liter. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Komfuret er fremstillet af rustfrit stål og har en glasplade, der er nem at gøre ren. Glaspladen har 4 kogefelter og passer godt ind i de fleste almindelige køkkener. 

Rengøringen er nem at gå til, og når du skal rengøre selve ovnen, har den et smart damprengøringsprogram, der nemt og hurtigt løsner snavs og fedt fra ovnens inderside. Det eneste, du skal gøre, er at sætte en bradepande fyldt med vand ind i ovnen og køre programmet. Nemmere bliver det ikke! 

Komfuret er 880 mm højt, 598 mm bredt og også 598 mm dybt. Spændingen er 220-240 volt. 

Da dette komfur er induktion, kræver det også, at du har induktionsvenlige pander og gryder – de er heldigvis nemme at anskaffe sig i dag, da induktion er blevet almindeligt. Induktion varmer hurtigt din mad og sviner minimalt.

Electrolux EKC6051BOX


Er du på jagt efter et godt glaskeramisk komfur, vil denne model fra Electrolux være et rigtig godt bud. Her får du nemlig både fire kogezoner og en ekstra stor bageovn, der kan rumme 74 liter. Derudover er komfuret særligt godt til at regulere varmen, så vandet for eksempel ikke koger over, men alligevel holder sig i kog.

Automatisk kølesystem

En anden god detalje ved dette komfur er det automatiske kølesystem, som starter, så snart ovnen har været tændt. Samtidig sikrer denne funktion, at ovnen ikke bliver varm at røre ved og du kan derfor med god samvittighed have børnene med i køkkenet. Der er selvfølgelig også børnesikring på ovnen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Electrolux komfuret er tæt på at være neutralt i designet. Det er hvidt og i øvrigt meget klassisk, som et komfur normalt ser ud. Dette gør samtidig, at komfuret vil passe ind i rigtig mange køkkener, uden at “larme” al for meget. Til gengæld vil det helt sikkert skabe glæde for både brugeren og de, der kan nyde resultatet af et godt komfur som dette.

Overvejelser inden køb

Hold så vidt muligt dit komfur elegant og simpelt. Det skal matche til indretningen i hjemmet – også i fremtiden. Hvis du vælger at skifte tapet, kan eksempelvis et rødt komfur godt være grimt med det nye tapet, og et komfur skifter man sjældent.

Derfor skal du have med i overvejelserne, hvad angår komfurets udseende, at du måske i fremtiden vil ændre på indretningen. De nye ændringer skal komfuret også kunne matche. De mest populære facader er derfor de hvide og sorte, som matcher langt de fleste stile, så du undgår at skulle skifte komfur, hvis det ikke matcher din fremtidige stil og de kommende ændringer.

Hvor stort skal mit komfur være?

Når du skal tage stilling til, hvor stort dit komfur skal være, skal det vurderes ud fra, hvor meget plads du har, og hvilke og hvor store behov du har. Det skal passe bedst muligt, så det hele går op i en større helhed. Størrelsen er som sådan ikke vigtig.

Du kan sagtens få et godt komfur, med diverse funktioner og egenskaber, som ikke fylder meget mere end et gennemsnittet. Det handler om at undersøge markedet ordentligt, så du får et godt overblik over, hvilke produkter du kan vælge imellem, og hvilke der matcher dine behov.

Du bør ikke prioritere størrelsen særlig højt. Det er både dyrt og dumt at prioritere størrelse frem for kvalitet. Det er derudover også et stort energispild, da et større komfur ofte kræver mere energi end et mindre af slagsen. Prioriter derfor altid kvalitet, og evnen til at dække dine behov, og lad størrelsen komme i anden række.

Hvilken farve skal mit komfur have?

Det er en helt individuel sag, hvilken farve du bør vælge. Hvis du elsker farven rød, og hele dit hjem er indrettet i den farve, så bør du vælge et komfur, som så vidt muligt passer til hjemmets øvrige stil.

Du skal dog undgå diverse specielle og dominerende farver, da du, ved fremtidige ændringer i dit hjem, kan risikere, at komfuret er alt for dominerende. Hvis du skifter fra rød til sort eksempelvis, vil et rødt komfur være yderst mærkeligt at se på.

Sort er en af de mest populære farver. Den er enkel, knivskarp og danner nogle blanke overflader. Du kan derfor vælge et sort komfur, som mange andre også gør. Det matcher de fleste farver i din indretning, også i fremtiden, hvis du laver farveændringer i dit hjem.

Hvor mange plader skal der være på mit komfur?

Det normale antal kogeplader på et komfur er 4. Det er standarden. Hvis ikke du har et specielt behov for mere end 4 kogeplader, så bør du ikke vælge et komfur med flere. Det gør komfuret større, og du betaler også ekstra for det.

Du bør derfor vurdere, om du har behov for flere kogeplader end den gennemsnitlige dansker. Det har du formodentlig ikke, og du bør derfor vælge et normalt komfur med 4 kogeplader. Det er som regel nok til at lave et godt måltid.

Skal jeg vælge et lille komfur?

Et lille komfur har også sine fordele. Du slipper for en masse rengøring, og det er generelt nemmere at vedligeholde. Derudover fylder det langt mindre, og du kan også spare penge på, at købe et lille komfur. Der er sjældent noget hokus pokus over et lille komfur. Det er simpelt, enkelt og lige til at gå til. Det kan anbefales til alle, som ikke har helt specielle behov for ekstra plads og flere fancy funktioner.

Se vores vaskemaskine test her

Hvilken type komfur bør jeg vælge?

Der findes mere end én type, når man taler om komfurer. Der findes mange forskellige typer. Det er derfor vigtigt, at du ved lidt om de forskellige, så du ikke er helt blank, når du skal købe et nyt komfur. Du kan hurtigt få hjælp hos forhandleren, men det er en stor fordel, hvis du ved bare lidt om de forskellige typer, inden du går i krig med at finde et ordentligt komfur. Lad os se nærmere på de forskellige typer.

Keramisk komfur

De keramiske komfurer er de mest udbredte i Danmark. Det er bestemt ikke uden grund, at mange danskere vælger netop denne type, når de skal købe nyt komfur. Lad os se på, hvad der gør de såkaldte keramiske komfurer unikke, og hvorfor vi i stigende grad køber netop denne type.

Keramiske komfurer er nemme at arbejde med. Mange andre typer kræver lidt mere erfaring med madlavning. Et keramisk komfur er lige til at gå til, og virker helt perfekt til madlavning.

Derudover har de en pæn overflade og et dejligt udseende. Det er noget, som du bør vægte højt, når du skal have købt et nyt komfur. Udseendet falder som sådan ikke i øjnene, men det er elegant, simpelt og nydeligt, ingen tvivl om det.

Keramiske komfurer er nemme at vedligeholde, og de passer til alle forskellige gryder og pander. Det betyder, at du ikke skal ud at erhverve dig nye gryder, for at kunne anvende komfuret. Det skal du med andre typer. Det er derfor en helt klar fordel, og en god grund til, at vælge et keramisk komfur. Du kan anvende dit nuværende udstyr, uden at skulle tjekke, om de kan anvendes.

Komfur med gas

Et komfur, som bruger gas som benzin, er primært udbredt i København. I mange boliger, i og omkring hovedstaden, er gaskomfurer udbredte. De kan erhverves i alle dele af Danmark, men i resten af landet har de ikke haft det helt store gennembrud endnu. Det kommer forhåbentlig inden længe.

Et gaskomfur har den fordel, at det regulerer varmen hurtigt. Det er derfor nemt at komme i gang med madlavningen, og pladerne bliver hurtigt nedkølet igen når du er færdig. Hvis du har børn, er der dermed mindre risiko for, at de kommer til skade på et varmt komfur.

Overfladen er i glas på de nyeste modeller, og i støbejern på de gamle modeller. Det anbefales, at du køber en ny model, som formodentlig er en forbedret udgave af en gammel model.

Induktionskomfur

Denne type af komfurer er populære hos børnefamilier, hvor tiden er knap, og tingene går hurtigt. Induktionskomfurer varmes hurtigt op, så der hurtigt kan laves et måltid. De er nemme at rengøre, hvilket er en kæmpe fordel, når tid er en mangelvare, og de køles hurtigt ned igen, når man har brugt dem.

Det er mange fordele ved et induktionskomfur, som er hurtigt at gå til, og nemt at anvende. Men der er også en ulempe.

Hvis du vælger et induktionskomfur, skal du også erhverve dig specielle gryder og pander. Det er ikke alle typer, som kan anvendes på disse komfurer. Det er en skam, da gryder og pander i ordentlig kvalitet ikke just er billigt. Men hvis du vil have fordelene, som er forbundet med induktionskomfurer, så skal du have købt dig de specielle gryder og andet tilbehør.

Komfur med masseplader

Denne type er ikke særlig udbredt i Danmark. De har en hvid ramme, som skaber et godt udseende, og har en ståloverflade, som gør hele komfuret lidt pænere. De er pæne af ydre, og nemme at rengøre. De har et retro look, som matcher i mange danske hjem.

Den helt store fordel ved masseplader er, at alle gryder og pander kan bruges på komfuret. Du skal ikke købe specielle ting til komfuret. Du kan anvende det tilbehør, som du har nu, indtil det skal skiftes. Og for at det ikke skal være løgn, så er priserne på komfurer med masseplader også helt i bund. De er yderst prisvenlige, hvilket er en fordel for de af os, som ikke har pengene til en større investering i et nyt komfur.

Nu er du kommet til vejs ende i vores komfur test. Forhåbentligt er du blevet meget klogere på komfurer og ved præcis hvad du skal gå efter nu.

Læs også vores artikel om: Test af el pejs til hjemmet

Denne side er anmeldt af: Alfred M. Brandt 10/10

Forfatter

Redaktionen for Testmagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Testmagasinet’.

Skriv en kommentar