Hvis du er én af de mange personer hvert år, der er gået på jagt efter en praktisk løsning af god kvalitet, som du kan bruge i dit køkken, så bør du bestemt tage et nærmere kig på en kombiovn.

Ved at vælge en kombiovn, så får du faktisk en ovn, der bedst kan betegnes som en kombination af en ganske almindelig ovn og en mikroovn, hvilket selvfølgelig også er grunden til, at ovnen er blevet navngivet som den er.

Det betyder også, at du vil kunne nyde alle de fordele, der er ved at have en mikroovn uden, at det er noget, der kommer til at optage yderligere plads i køkkenet, da du med en kombiovn får en almindelig ovn og en mikroovn i ét produkt.

Det bedste ved det hele er dog ikke, at du pludselig vil opleve en stor pladsbesparelse i dit køkken, men derimod at der er mulighed for at kombinere de to funktioner, hvilket blandt andet betyder, at du vil kunne tilberede din mad med en sprød skorpe i løbet af kort tid.

En helt anden fordel er, at en ovn som denne er meget hurtig til at varme op, hvilket selvfølgelig vil have den betydning, at du også vil kunne spare strøm og dermed også penge i det lange løb, hvorfor du faktisk kan se dette som en investering.

Der er mange gode grunde til, at du skal gå ud og investere i en kombiovn, og der findes heldigvis også rigtig mange af dem, så du finder med garanti også en eller flere modeller, der lever op til dine krav.

Du finder en kombiovn test nedenfor, hvor der er udvalgt en række gode kombiovne, som er blevet beskrevet, hvilket giver dig mulighed for at danne dig et overblik over, hvorvidt de tiltaler dig eller ej.

LÆS OGSÅ: Indbygningsovn test


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Siemens CM633GBS1S – Kombiovn til indbygning

 • siemens cm633gbs1s4,5 ud af 5 stjerner ved den danske forhandler Whiteaway
 • 4,4 ud af 5 stjerner ved den danske forhandler Skousen

Om kombiovnen

Med Siemens CM633GBS1S får du kvalitet i enhver detalje. Kombiovnen har et stort ovnrum på 45 liter, hvilket er rigeligt til almindeligt forbrug. Her kan du tilberede mad til hele familien. Den populære Siemens-model er en alsidig ovn med 6 praktiske ovnfunktioner. Funktionerne gør det muligt at tilberede en masse forskellige typer retter. Ovnfunktionerne er: 4D-varmluft, Lille VARIO-grill, Stor VARIO-grill, Øko varmluft, Varmluft/Impulsgrill og Forvarmning af tallerkener. Med Siemens CM633GBS1S kan du grille mad helt uafhængigt af vejrforholdene takket være ovnens effektive grillfunktion. For mere traditionel tilberedning kan du anvende kombiovnens varmluftsfunktion. Ovnens temperaturinterval er fra 30 °C til 275 °C.Kombiovnens varmluft i kombination med mikro giver et jævnt resultat af tilberedningen på den halve tid. Mikroovnsfunktionen er også velegnet til genopvarmning af mad. Mikrobølgeeffekten er på 1000 watt. Indvendigt har ovnen praktisk og klart LED-belysning, så du har et godt overblik under tilberedningen. Ovnbelysningen kan slukkes, hvis det ønskes. Ovnen har indbygget SoftMove, så dæmpet åbning og lukning af ovnlågen sørger for ekstra komfort. Siemens CM633GBS1S har et moderne TFT-farvedisplay med touch control, som er enkelt og intuitivt at betjene. Du kan blandt andet få adgang til automatiske bage- og madlavningsprogrammer, og så sørger ovnen for tilberedning fra start til slut takket være dens CookControl-funktion.  Kombiovnen har en række sikkerhedsfunktioner, som gør det trygt at placere den i hjemmet eller sommerhuset. Du får børnesikring med nøglefunktion, starttaste, lågeafbryder, restvarmeindikering og sikkerhedsafbryder for bageovn.  

Fordele

 • 6 ovnfunktioner
 • CookControl
 • SoftMove
 • TFT-farvedisplay med touch control
Ulemper

 • Lav max temperatur

Specifikationer:

 • Ledningslængde: 1,5 m
 • Mål: H: 45,5 x B: 59,4 x D: 54,8 cm
 • Vægt: 36 kg
 • Kapacitet: 45 L
 • Betjening: Drejeknap + touch
 • 6 ovnfunktioner

Siemens CM633GBS1S vs. markedet

Siemens CM633GBS1S er en effektiv kombiovn, der muliggør varieret madlavning med 6 praktiske ovnfunktioner. Ovnen udmærker sig ved dens lækre design med blandt andet touch control-farvedisplay, SoftMove og LED-belysning. Derudover får du her mulighed for automatisk tilberedning af et hav af retter, og du kan opvarme mad på den halve tid med kombineret varmluft og mikro.     Hos den danske forhandler Skousen giver kunderne positiv omtale af ovnens brugervenlighed, ydeevne og design. En tilfreds kunde skriver om Siemens CM633GBS1S:”God og nem at betjene. Fantastisk god mikroovn, som også fungerer perfekt som almindelig ovn”.

Bosch CMG633BW1 – indbygnings kombiovn

 • bosch cmg633bw170 ud af 100 point ved det britiske magasin Kagoo
 • 4,2 ud af 5 stjerner ved den danske forhandler Skousen

”Fremragende brand” og ”gode funktioner”, lyder vurderingen fra det britiske magasin Kagoo, der giver Bosch CMG633BW1 70 ud af 100 point. 

Om kombiovnen

Bosch CMG633BW1 er en luksuriøs og støjsvag kombiovn, der kombinerer funktionerne fra ovnen og mikroovnen. Den innovative model har 6 ovnfunktioner, så du har mulighed for alsidig og fleksibel madlavning. Ovnfunktionerne er: Varmluft Øko, 4D-varmluft, Varmluft/Impulsgrill, Lille VARIO-grill, Stor VARIO-grill og Forvarmning af tallerkner. Ovnvolumenen er på 45 liter, så du kommer ikke til at mangle ovnkapacitet, uanset hvilken ret du vil tilberede. Temperaturintervallet er fra 30 °C til 275 °C.Takket være moderne LED-belysning har du godt udsyn til ovnens indhold. Softclose-funktion bidrager til et endnu mere luksuriøst og komfortabelt design. Bosch CMG633BW1 har også et eksklusivt og intuitivt TFT-display med touch control. Spar tid i køkkenet ved at vælge tilberedning med 4D-varmluft. Luftcirkulationen fordeler den varme luft jævnt i hele ovnrummet, så du får et ensartet og optimalt slutresultat. Vælger du mikroovnen i kombination med varmluft, bliver madlavningstiden halvt så lang. Du kan også genopvarme retter ved hjælp af mikroovnsfunktionen.En anden god detalje er den integrerede grillfunktion med en effekt på 2800 watt. Med den kan du nyde grillmad året rundt. Den populære ovn fra Bosch er med intelligent AutoPilot14, så du har her en kogebog integreret i ovnen. Du skal blot udse dig dit ønskede bage- eller madlavningsprogram, så sørger ovnen automatisk for tilberedningen. Ovnen slukker selv og udsender et lydsignal ved endt tilberedning. For optimal sikkerhed er døråbningen sikret med børnelås. Ovnen er også med sikkerhedsafbryder, starttaste og restvarmeindikering. Bosch CMG633BW1 er en kompakt ovn, som egner sig godt til mindre køkkener. 

Fordele

 • Moderne TFT-display
 • 6 ovnfunktioner
 • AutoPilot14
 • Softclose
 • Kompakt
Ulemper

 • Lav max temperatur

Specifikationer:

 • Indbygningsmål: H: 45 x B: 56 x D: 55 cm
 • 6 ovnfunktioner
 • Softclose
 • Kapacitet: 45 L

Bosch CMG633BW1 vs. markedet

Med Bosch CMG633BW1 får du alle funktioner, der er vigtige i en ovn. Tilmed har ovnen praktisk mikroovnsfunktion. Kombiovnen skiller sig ud fra andre modeller ved dens luksuriøse design, hurtige tilberedning, store alsidighed med mange funktioner og AutoPilot14.Hos den danske forhandler Skousen giver kunderne positiv omtale af ovnens støjniveau, brugervenlighed, hastighed og funktionalitet. En kunde skriver for eksempel: ”Intuitiv nem at betjene og pæn og simpel at se på. Et godt køb”.

Siemens CM633GBW1 – Alsidig kombiovn til indbygning

 • siemens cm633gbw14,5 ud af 5 stjerner ved den danske forhandler Whiteaway
 • 4,5 ud af 5 stjerner ved den danske forhandler Skousen

Om kombiovnen

Imponer dine omgivelser med perfekt tilberedte retter ved hjælp af kombiovnen CM633GBW1 fra Siemens. Den fleksible model gør det muligt at tilberede alt fra traditionel mad til nye, spændende retter. Der er god plads til forskellige typer retter til hele familien i ovnrummet på 45 liter. Der medfølger en stor tilbehørspakke ved køb af Siemens CM633GBW1. Det åbner op for et hav af tilberedningsmuligheder af forskellige fødevarer. Ud over stegerist og universalpande får du blandt andet pizzasten, emaljeret bradepande og stegeso. Den innovative ovn har i alt 6 ovnfunktioner: Øko varmluft, 4D-varmluft, Varmluft/impulsgrill, Lille VARIO-grill, Stor-VARIO grill og Forvarmning af tallerkner. Temperaturintervallet er fra 30 °C til 275 °C.For dobbelt så hurtig tilberedning kan du bruge ovnen som mikroovn i kombination med varmluft. Det er især fordelagtigt, når du kommer sulten hjem efter en lang dag. Har du rester i køleskabet, kan de også hurtigt opvarmes ved hjælp af mikroovnsfunktionen.  CookControl-funktionen gør madlavningen nem og enkel. Vælg mellem en masse forskellige bage- og madlavningsprogrammer, og læn dig blot tilbage, mens ovnen automatisk tager sig af resten. Varmluftsfunktionen kan du oplagt bruge til bagning og traditionelle retter. Ønsker du grillmad, er det også muligt med denne model, selv uden for grillsæsonen. For at optimere sikkerheden har designerne sørget for en lang række sikkerhedsfunktioner. Du får blandt andet børnesikring med nøglefunktion, starttaste, restvarmeindikering, lågeafbryder og sikkerhedsafbryder for bageovn. Indvendigt lyser klar LED-belysning ovnrummet op, og SoftClose og SoftOpening sørger for dæmpet og rolig åbning og lukning af ovnlågen. En anden god egenskab ved produktet er det flotte TFT-farvedisplay med touch control og klartekst. Ekstra fordele ved produktet er muligheden for dampfunktion og grillning med roterende grillspyd. 

Fordele

 • 6 ovnfunktioner
 • Alsidig kombiovn
 • CookControl
 • Elegant TFT-farvedisplay
Ulemper

 • Lav max temperatur

 Specifikationer: 

 • Indbygningsmål: H: 45 x B: 56 x D: 55 cm.
 • 6 ovnfunktioner
 • Farvedisplay
 • SoftClose
 • Temperaturinterval: 30 °C til 275 °C
 • Kapacitet: 45 L

Siemens CM633GBW1 vs. markedet

Søger du en budgetvenlig kombiovn med en stor tilbehørspakke, bør du overveje Siemens CM633GBW1. Ovnens tilbehør og mange funktioner gør madlavningen fleksibel. Modellen har et gennemtænkt design med lækre detaljer, som sikrer høj komfort. Kunderne hos den danske forhandler Whiteaway giver positiv omtale af ovnens funktionalitet, støjniveau og brugervenlighed. En tilfreds køber skriver for eksempel: ”Lækker kombiovn. Både ovn og mikro fungerer rigtig godt”.

BOSCH CMG633 Bs1 kombiovn

bosch cmg633bs1

Den første model i vores kombiovn test er en rigtig flot og moderne kombiovn, der er fremstillet af tyske Bosch, der i dag er én af verdens absolut største producenter af forskellige former for hvidevarer, elektronik osv., og det inkluderer blandt andet også kombiovne som CMG 633 Bs1, der kan bryste sig af et særdeles flot design i stål og samtidig er den også særdeles funktionel og effektiv.

Den har et ovnrum, der har en størrelse, der lyder på godt og vel 45 liter, men det mest interessante ved denne ovn er, at den har en uhyre hurtig opvarmning; det tager f.eks. ikke mere end blot 5 minutter, hvis du skal varme ovnen op til 180° – det er der ikke mange andre ovne, der kan bryste sig af.

Denne kombiovn fra Bosch kommer naturligvis med en lang række forskellige funktioner, der er designet til at gøre livet meget lettere for dig.

Den kommer eksempelvis med forsænkbare drejeknapper, halogenbelysning fra toppen af ovnen, et velfungerende kølesystem såvel som en dørlås under mikrobølgedrift og både LCD-display og funktioner, som Bosch selv har valgt at navngive EasyControl og VarmluftPlus.

Ydermere, så har den også en god størrelse, da dens indbygningsmål lyder som følgende: 455 mm. x 592 mm. x 548 mm.

Siemens HM633GBS1S kombiovn m/mikroovn

siemens-hm633gbs1s-mmikroovnSiemens har en helt unik varmluftsovn i deres sortiment.

Ud over at være en nytænkt varmluftsovn, der reducerer energiforbruget markant, så er der også indbygget en stærk mikroovn i den.

Hermed får du en kombiovn, der er noget ud over det sædvanlige.

Fakta om Siemens kombiovn

Ovnen har en relativ stor volumen, den kan nemlig rumme omkring 67 liter.

Den måler 595 mm x 595 mm x 548 mm, lidt mindre, hvis den skal være en indbygningsmodel.

Ovnen bruger 100 % varmluft, hvilket reducerer energiforbruget med omtrent 30 %.

Dette giver den ret til at bære energieffektivitetsklasse A.

Dermed kan ovnen bruges med god samvittighed i forhold til miljøet.

Hvad er særligt ved denne ovn?

I ovnen er der varioSpeed, hvilket er medvirkende til at reducere tiden til tilberedning med omkring 50 %.

Dens ecoClean Plus gør den meget nem at gøre ren, og dens cookControl Plus gør det nemmere for dig at tilberede dine retter helt perfekt.

Ovnlågen åbnes og lukkes ganske smidigt på grund af den softMove, den er konstrueret med.

Og der er selvfølgelig også børnesikring indbygget.

Her får du en kombiovn med både 100 % varmluft og en glimrende mikroovn, der både gør det godt for dine ovnretter og for miljøet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Electrolux COM700CX kombiovn

Er du på jagt efter en kompakt kombiovn, der giver

Electrolux COM700CXdig de præcis samme muligheder som en stor og ganske almindelig ovn, men blot i en mere kompakt udgave, så er der ikke nogen tvivl om, at du er nødt til at tage et nærmere kig på Electrolux COM700CX, der er én af Electroluxs topmodeller hvad angår kombiovne.

Ovnen er udstyret med en lang række andre former for spændende funktioner.

De spændende funktioner inkluderer blandt andet touch-funktiont, blæserautomatik, hurtig opvarmningsfunktion, elektronisk temperaturstyring, indbygget kogebog, automatisk temperaturforslag, automatiske vægtprogrammer såvel som en timerfunktioner.

Den er desuden blevet udstyret med et lækkert, hvidt display med blandt andet ur og minutur såvel som start-stop-automatik, der er ligeledes også mulighed for at skifte mellem sprog i displayet og der er ligeledes også mulighed for at gøre brug af de 20 favoritprogrammer.

Electrolux COM700CX er naturligvis også blevet udstyret med en restvarmeindikator, så du har mulighed for at holde øje med, hvor varm ovnen er, mens det aktive kølesystem sørger for at nedkøle ovnen.

Der følger desuden også en lang række forskellige former for udstyr og tilbehør med, når du køber en Electrolux COM700CX: 1 bageplade, 1 sæt professionelle gastronom bakker (2 stk.), en med og en uden huller, 1 bradepande samt 1 rist. Modellen fås også i hvid.

 

Gram IMC 12635-90 X Indbygningsmikro kombiovn

gram-imc-12635-90-x-indbygningsmDenne indbygnings ovn fra Gram er en rigtig god standard-ovn, der både er elegant i sit design og har en glimrende ydeevne.

Har du brug for en kombiovn, der bare fungerer, så er denne model et ret godt bud.

Fordele ved en kombiovn

Når du vælger en kombiovn, så er det både praktisk og pladsbesparende.

Med denne mange-i-en-ovn behøver du ikke tage stilling til, hvilken type ovn, du skal vælge.

Du får nemlig dem alle sammen i én.

Når maden står i ovnen, er det bare at indstille den til, hvordan og hvor længe ovnen skal tilberede maden.

Fakta om denne kombiovn

Ovnen måler 454 mm x 595 mm x 569 mm, lidt mindre hvis den skal indbygges.

Den er konstrueret i sort stål, og der er glas i lågen.

Den har en volumen på 44 liter, den har hele ni forskellige ovnfunktioner, og der er mulighed for at indstille den til 13 forskellige former for tilberedning.

Dens mikroeffekt er på 900 W, dens grilleffekt er på 1750 W, og dens varmlufteffekt er også på 1750 W.

Kombiovnen fremstår let og stilfuld, og du får i den et væld af tilberedningsmuligheder.

Det er en smart kompakt hvidevare.

___________________________________________________________________________________________

Du kan spare masser af plads ved at købe en kombiovn

Der er mange gode grunde til, at du skal investere i en kombiovn, men hvad der primært er grunden til, at rigtig mange vælger at investere i en kombiovn er, at der er gode muligheder for at spare på pladsen i dit køkken, da du dermed ikke skal finde plads til både en almindelig ovn og en mikroovn, men derimod blot én ovn, som kan stå for at klare begge ovnes opgaver.

Det er særdeles smart og det er endda endnu smartere, hvis du har et lille køkken, hvor du godt kan have lidt svært ved at finde plads til det hele og hvor det handler om at udnytte pladsen bedst muligt.

Hvis du derfor går og overvejer lidt, hvordan der er mulighed for at spare lidt på pladsen i dit køkken, så bør du helt bestemt tage et nærmere kig på en af de mange forskellige kombiovne, der er at finde på det danske marked, og hvis ikke du helt er klar over, hvor du skal starte, så kan du meget vel tage et nærmere kig på de forskellige modeller, der er at finde lige ovenfor, da de er nøje udvalgt og er bestemt nogle rigtige gode kombiovne, der vil kunne dække langt de fleste menneskers behov for en kombiovn.

Hvor stor er ovnrummet i en kombiovn oftest?

Det er meget almindeligt, at man vælger at måle størrelsen af ovnrummet i en kombiovn i liter og som oftest, så spænder de mest almindelige kombiovne fra omkring 25 liter til og med cirka 45 liter.

Du skal dog være opmærksom på, at ovnrummet som udgangspunkt er en anelse mindre i en kombiovn sammenlignet med en almindelig ovn, eftersom der skal være plads til den ekstra teknik. Derfor skal du selvfølgelig også sørge for at overveje nøje, hvorvidt det overhovedet er noget for dig at investere i en kombiovn.

Hvis den f.eks. skal bruges som den primære ovn i husstanden, og dermed også skal bruges til alle dine og de andre i husstandens madlavningsopgaver, så bør du sørger for at vælge et stort ovnrum, da der oftest skal være meget mad i ovnen. Har du derimod intentioner om at investere i en kombiovn som din sekundære ovn, så er dens størrelse en kende mere underordnet.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter