Sidst opdateret:

Hvis du er én af de mange personer hvert år, der er gået på jagt efter en praktisk løsning af god kvalitet, som du kan bruge i dit køkken, så bør du bestemt tage et nærmere kig på en kombiovn.

Ved at vælge en kombiovn, så får du faktisk en ovn, der bedst kan betegnes som en kombination af en ganske almindelig ovn og en mikroovn, hvilket selvfølgelig også er grunden til, at ovnen er blevet navngivet som den er.

Det betyder også, at du vil kunne nyde alle de fordele, der er ved at have en mikroovn uden, at det er noget, der kommer til at optage yderligere plads i køkkenet, da du med en kombiovn får en almindelig ovn og en mikroovn i ét produkt.

Det bedste ved det hele er dog ikke, at du pludselig vil opleve en stor pladsbesparelse i dit køkken, men derimod at der er mulighed for at kombinere de to funktioner, hvilket blandt andet betyder, at du vil kunne tilberede din mad med en sprød skorpe i løbet af kort tid.

En helt anden fordel er, at en ovn som denne er meget hurtig til at varme op, hvilket selvfølgelig vil have den betydning, at du også vil kunne spare strøm og dermed også penge i det lange løb, hvorfor du faktisk kan se dette som en investering.

Der er mange gode grunde til, at du skal gå ud og investere i en kombiovn, og der findes heldigvis også rigtig mange af dem, så du finder med garanti også en eller flere modeller, der lever op til dine krav.

Du finder en kombiovn test nedenfor, hvor der er udvalgt en række gode kombiovne, som er blevet beskrevet, hvilket giver dig mulighed for at danne dig et overblik over, hvorvidt de tiltaler dig eller ej.

LÆS OGSÅ: Indbygningsovn test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

BOSCH CMG633 Bs1 kombiovn

Den første model i vores kombiovn test er en rigtig flot og moderne kombiovn, der er fremstillet af tyske Bosch, der i dag er én af verdens absolut største producenter af forskellige former for hvidevarer, elektronik osv., og det inkluderer blandt andet også kombiovne som CMG 633 Bs1, der kan bryste sig af et særdeles flot design i stål og samtidig er den også særdeles funktionel og effektiv.

Den har et ovnrum, der har en størrelse, der lyder på godt og vel 45 liter, men det mest interessante ved denne ovn er, at den har en uhyre hurtig opvarmning; det tager f.eks. ikke mere end blot 5 minutter, hvis du skal varme ovnen op til 180° – det er der ikke mange andre ovne, der kan bryste sig af.

Denne kombiovn fra Bosch kommer naturligvis med en lang række forskellige funktioner, der er designet til at gøre livet meget lettere for dig.

Den kommer eksempelvis med forsænkbare drejeknapper, halogenbelysning fra toppen af ovnen, et velfungerende kølesystem såvel som en dørlås under mikrobølgedrift og både LCD-display og funktioner, som Bosch selv har valgt at navngive EasyControl og VarmluftPlus.

Ydermere, så har den også en god størrelse, da dens indbygningsmål lyder som følgende: 455 mm. x 592 mm. x 548 mm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gram IMC 12635-90 X Indbygningsmikro kombiovn

gram-imc-12635-90-x-indbygningsmDenne indbygnings ovn fra Gram er en rigtig god standard-ovn, der både er elegant i sit design og har en glimrende ydeevne.

Har du brug for en kombiovn, der bare fungerer, så er denne model et ret godt bud.

Fordele ved en kombiovn

Når du vælger en kombiovn, så er det både praktisk og pladsbesparende.

Med denne mange-i-en-ovn behøver du ikke tage stilling til, hvilken type ovn, du skal vælge.

Du får nemlig dem alle sammen i én.

Når maden står i ovnen, er det bare at indstille den til, hvordan og hvor længe ovnen skal tilberede maden.

Fakta om denne kombiovn

Ovnen måler 454 mm x 595 mm x 569 mm, lidt mindre hvis den skal indbygges.

Den er konstrueret i sort stål, og der er glas i lågen.

Den har en volumen på 44 liter, den har hele ni forskellige ovnfunktioner, og der er mulighed for at indstille den til 13 forskellige former for tilberedning.

Dens mikroeffekt er på 900 W, dens grilleffekt er på 1750 W, og dens varmlufteffekt er også på 1750 W.

Kombiovnen fremstår let og stilfuld, og du får i den et væld af tilberedningsmuligheder.

Det er en smart kompakt hvidevare.

Siemens HM633GBS1S kombiovn m/mikroovn

 

siemens-hm633gbs1s-mmikroovnSiemens har en helt unik varmluftsovn i deres sortiment.

Ud over at være en nytænkt varmluftsovn, der reducerer energiforbruget markant, så er der også indbygget en stærk mikroovn i den.

Hermed får du en kombiovn, der er noget ud over det sædvanlige.

Fakta om Siemens kombiovn

Ovnen har en relativ stor volumen, den kan nemlig rumme omkring 67 liter.

Den måler 595 mm x 595 mm x 548 mm, lidt mindre, hvis den skal være en indbygningsmodel.

Ovnen bruger 100 % varmluft, hvilket reducerer energiforbruget med omtrent 30 %.

Dette giver den ret til at bære energieffektivitetsklasse A.

Dermed kan ovnen bruges med god samvittighed i forhold til miljøet.

Hvad er særligt ved denne ovn?

I ovnen er der varioSpeed, hvilket er medvirkende til at reducere tiden til tilberedning med omkring 50 %.

Dens ecoClean Plus gør den meget nem at gøre ren, og dens cookControl Plus gør det nemmere for dig at tilberede dine retter helt perfekt.

Ovnlågen åbnes og lukkes ganske smidigt på grund af den softMove, den er konstrueret med.

Og der er selvfølgelig også børnesikring indbygget.

Her får du en kombiovn med både 100 % varmluft og en glimrende mikroovn, der både gør det godt for dine ovnretter og for miljøet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Electrolux COM700CX kombiovn

Electrolux COM700CX
7.059 kr.

Er du på jagt efter en kompakt kombiovn, der giver dig de præcis samme muligheder som en stor og ganske almindelig ovn, men blot i en mere kompakt udgave, så er der ikke nogen tvivl om, at du er nødt til at tage et nærmere kig på Electrolux COM700CX, der er én af Electroluxs topmodeller hvad angår kombiovne.

Ovnen er udstyret med en lang række andre former for spændende funktioner.

De spændende funktioner inkluderer blandt andet touch-funktiont, blæserautomatik, hurtig opvarmningsfunktion, elektronisk temperaturstyring, indbygget kogebog, automatisk temperaturforslag, automatiske vægtprogrammer såvel som en timerfunktioner.

Den er desuden blevet udstyret med et lækkert, hvidt display med blandt andet ur og minutur såvel som start-stop-automatik, der er ligeledes også mulighed for at skifte mellem sprog i displayet og der er ligeledes også mulighed for at gøre brug af de 20 favoritprogrammer.

Electrolux COM700CX er naturligvis også blevet udstyret med en restvarmeindikator, så du har mulighed for at holde øje med, hvor varm ovnen er, mens det aktive kølesystem sørger for at nedkøle ovnen.

Der følger desuden også en lang række forskellige former for udstyr og tilbehør med, når du køber en Electrolux COM700CX: 1 bageplade, 1 sæt professionelle gastronom bakker (2 stk.), en med og en uden huller, 1 bradepande samt 1 rist. Modellen fås også i hvid.

Du kan spare masser af plads ved at købe en kombiovn

Der er mange gode grunde til, at du skal investere i en kombiovn, men hvad der primært er grunden til, at rigtig mange vælger at investere i en kombiovn er, at der er gode muligheder for at spare på pladsen i dit køkken, da du dermed ikke skal finde plads til både en almindelig ovn og en mikroovn, men derimod blot én ovn, som kan stå for at klare begge ovnes opgaver.

Det er særdeles smart og det er endda endnu smartere, hvis du har et lille køkken, hvor du godt kan have lidt svært ved at finde plads til det hele og hvor det handler om at udnytte pladsen bedst muligt.

Hvis du derfor går og overvejer lidt, hvordan der er mulighed for at spare lidt på pladsen i dit køkken, så bør du helt bestemt tage et nærmere kig på en af de mange forskellige kombiovne, der er at finde på det danske marked, og hvis ikke du helt er klar over, hvor du skal starte, så kan du meget vel tage et nærmere kig på de forskellige modeller, der er at finde lige ovenfor, da de er nøje udvalgt og er bestemt nogle rigtige gode kombiovne, der vil kunne dække langt de fleste menneskers behov for en kombiovn.

Hvor stor er ovnrummet i en kombiovn oftest?

Det er meget almindeligt, at man vælger at måle størrelsen af ovnrummet i en kombiovn i liter og som oftest, så spænder de mest almindelige kombiovne fra omkring 25 liter til og med cirka 45 liter.

Du skal dog være opmærksom på, at ovnrummet som udgangspunkt er en anelse mindre i en kombiovn sammenlignet med en almindelig ovn, eftersom der skal være plads til den ekstra teknik. Derfor skal du selvfølgelig også sørge for at overveje nøje, hvorvidt det overhovedet er noget for dig at investere i en kombiovn.

Hvis den f.eks. skal bruges som den primære ovn i husstanden, og dermed også skal bruges til alle dine og de andre i husstandens madlavningsopgaver, så bør du sørger for at vælge et stort ovnrum, da der oftest skal være meget mad i ovnen. Har du derimod intentioner om at investere i en kombiovn som din sekundære ovn, så er dens størrelse en kende mere underordnet.

Denne side er anmeldt af: Nadia N. Clausen Rating 10/10

 

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.