I Danmark elsker vi kaffe. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Vi drikker mere kaffe end nogensinde før, med det formål at holde os vågne og få forøget energi.

Men det er ikke mange, som har en ordentlig kaffekværn, og dermed får den bedst mulige kaffe. Det er en skam, for du kan, blot ved at købe den rigtige kaffekværn få en meget bedre kaffe, hvilket vi alle gerne vil. Der er ingen grund til, at få en dårlig oplevelse med sin kaffe, fordi man ikke har gidet undersøge markedet og de mange produkter, for at finde den helt rigtige kaffekværn.

Denne guide vil derfor hjælpe dig med at vurdere hvilken kaffekværn, som passer bedst til dine behov, og som kan lave den bedste kaffe til dig. Der er ingen grund til, ikke at undersøge produkterne. Det er nemt og hurtigt, og det betyder, at du slipper for at have en grim kaffekværn stående, som ikke laver en optimal kaffe til dig.

Du kan bruge de tricks og ting, som du vil læse i denne kaffekværn test som udgangspunkt i din research. Det er et godt sted at starte – dermed ikke sagt, at du ikke kan søge supplerende og mere dybdegående informationer om produkterne, for at få den helt perfekte kaffekværn.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Delonghi KG79 kaffekværn

Med denne kaffekværn er det ingen kunst at lave kaffe, som smager himmelsk når man bønnerne er friskkværnede. Delonghi har nemlig fremstillet en kaffekværn, som kan skabe avancerede resultater på en yderst simpel måde.

Automatisk dossering

Det hele foregår via de to knapper på maskinen. Den ene knap sidder forrest på kaffekværnen og her kan man indstille hvor man kopper, man ønsker at kværner bønner til. Når maskinen så har kværnet til det antal, stopper den automatisk. Man kan dog maksimalt male bønner til 12 kopper kaffe på én gang.

På siden af maskinen sidder en knap. Her kan man styre, hvor groft/fint kaffebønnerne skal males. Det er en god idé at male kaffe helt fin, hvis man skal bruge den til espresso hvorimod en stempelkande kræver grovere kaffe.

Design og kvalitet i top

Ud over denne enkle betjening er også designet af kaffekværnen holdt indenfor de minimalistiske rammer. Det firkantede udtryk og den sorte farve gør at kaffekværnen vil se godt ud i mange moderne køkkener. Og med både kvalitet og design i top er den vores vinder i denne kaffekværn test.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Krups gvx24 kaffekværn

Med en kaffekværn fra Krups får du en lille smart maskine, der kan sit kram. Det eneste, du selv skal gøre, er at hælde bønner på. Herefter kan du indstille både mængde og kvalitetsniveau og med et tryk for perfekt malet kaffe.

17 niveauer at vælge imellem

På venstre side af kaffekværnen har du mulighed for at vælge imellem 17 forskellige niveauer, som bestemmer hvor fint eller groft de malede kaffebønner skal være. Skal du for eksempel lave kaffe i en stempelkande, anbefales det at bruge groft malet kaffe. Og med 17 indstillinger har du rig lejlighed til at finde præcis den styrke, der er din personlige favorit.

Sikkerhedstjekket

Med en timer-funktion på maskinen kan du desuden indstille kaffekværnen til at male bønner til præcis det antal, du ønsker at lave kaffe til. Her kan vælge minimum 2 og maksimalt 12. Den sidste smarte detalje ved denne maskine er at den kun kan kværne, når låg og beholder er forsvarlig lukket.

Med kaffekværnen fra Krups får du altså både god anvendelighed og en fin maskine, som er designet i sort og stål og derfor passer godt i de fleste køkkener.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Wilfa Svart WSCG 2 kaffekværn

Mange elsker kaffe men der kan være stor forskel på kvaliteten. Hvis du maler dine bønner selv, er du allerede nået langt, da friskmalede bønner har mere smag og aroma end formalet kaffe.

Gør det nemt at lave god kaffe

Med Wilfa Svart WSCG 2 kaffekværn er det nemt at male bønnerne selv. Det eneste du skal gøre, er at påfylde bønner og trykke start. Vil du raffinere processen en smule, kan du med timeren bestemmer, hvor mange kopper, der skal males bønner til.

Indstil selv kvaliteten

Du kan også selv indstille kværnen til at male enten groft, fint eller et sted i mellem. På den måde får du præcis den kaffekvalitet, som egner sig bedst til din kaffebrygning. Skal du for eksempel lave espresso, er det bedst at male bønnerne meget fint. Og brygger du kaffe på en stempelkande, er en grovere kvalitet at foretrække.

Med kaffekværnen fra Wilfa Svart får du således flere muligheder for at gøre din kaffe endnu bedre og stadig holde processen på et overskueligt niveau.

 

Hvilken kaffekværn skal jeg vælge

Du bør vælge den kaffekværn, som lever bedst muligt op til de krav og behov, som du har. Det kan være svært at finde den helt perfekte, da der er mange produkter på markedet. Dog skal du vælge en kaffekværn, som kan lave den type af kaffe, som du foretrækker.

De forskellige typer gør det svært at navigere rundt på markedet, og undersøge produkterne ordentligt, så det er vigtigt, at du ved, hvilken retning du bør gå i din søgen på en god kaffekværn.

Der er primært følgende 3 typer af kaffe. Du skal gøre op med dig selv, hvilken du foretrækker, og dermed, hvilken du ønsker at din kaffekværn skal være optimal til at lave. Lad os se nærmere på de 3 forskellige typer, så du kan vurdere, hvilken vej du skal gå i din jagt på den optimale kaffekværn.

Stempelkaffe – Se vores stempelkande test her
Espressokaffe – Se vores espressomaskine test her
Filterkaffe

Der er ingen andre end dig selv, som kan vurdere, hvilken kaffe du foretrækker. Det er derfor det første skridt på din jagt. Når du har gjort op med dig selv, hvilken type du skal anvende din kaffekværn til at lave, så skal du rykke videre til næste trin, og undersøge de forskellige produkter nærmere. Lad os hoppe direkte videre til næste trin.

Derfor skal du vælge en manuel kaffekværn

En manuel kaffekværn giver dig hele oplevelsen fra at producere kaffen til at drikke den. Du står for hele arbejdet, og laver kaffen med håndkraft fra start til slut, for at kunne nyde det bedste resultat. De manuelle kværne har en helt enestående funktion, nemlig at du selv kan bestemme, præcis hvor fint du ønsker din kaffe. Jo mere du drejer på håndtaget, jo finere bliver kaffen.

Du skal dog være opmærksom på at en manuel kaffekværn larmer en del under anvendelse. Det skal du også have in mente, når du skal bestemme dig for, om du skal vælge en manuel af slagsen. Det giver dig dog den fulde oplevelse med alt fra start til slut, og det er både en traditionel og charmerende måde at fremstille sin egen kaffe. Det er bestemt oplevelsen værd, at investere i en manuel kaffekværn og producere sit eget kaffe ved hjælp af håndkraft.

Derfor skal du vælge en elektrisk kaffekværn

Den elektriske kaffekværn er den mest udbredte, og det er bestemt ikke uden grund. Det er lettere at anvende en elektrisk kaffekværn end en manuel, og det larmer langt fra lige så meget. Det bliver ikke nemmere at anvende en kaffekværn end det er med en elektrisk. Dog får du ikke den fulde oplevelse med selv at male din kaffe ved hjælp af håndkraft.

Du indstiller kaffekværnen, trykker på en knap, hvorefter maskinen selv laver kaffen. Det kræver hverken hårdt arbejde eller tid for den sags skyld. Det hele gør maskinen selv, og du kan nyde din egen kaffe med den bedst mulige smag. Det skal prøves!

Der er stor forskel på de to typer af kaffekværne. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle tanker og virkelig overvejer, hvilken der er bedst til netop dine krav og behov. Den ene kræver mere af dig, og den anden giver dig ikke den fulde oplevelse. Valget er dit. Når du har valgt hvilken type du skal erhverve dig, skal du videre til næste trin.

Derfor skal du vælge keramiske blade

Hvis du har bestemt dig for, at du vil have din egen kaffekværn, så kan det på mange måder godt betale sig at betale det det koster, for at få den bedste kværn. De bedste kværne er som udgangspunkt udstyret med de såkaldte keramiske blade, som ikke just er billigt. De koster mere end de alternative blade, men de kan så også mere.

Med keramiske blade har du muligheden for at lave både espresso- og stempelkaffe. Det kan du ikke med de alternative blade. Derfor skal du også være opmærksom på, at du vælge de rigtige blade, som kan lave netop den kaffe, som du ønsker.

En af de helt store fordele ved keramiske blade er, at de er nemme at rengøre. Det kræver ikke meget tid eller erfaring at få dem rene efter brug. Derudover hjælper bladene også til med at sørge for, at kaffebønnerne ikke bliver overophedede og dermed smager brændt. En helt klar fordel, som du skal have in mente når du vælger blade.

Keramiske blade er derudover i høj kvalitet. Du har også muligheden for at justere finheden, så du får lige netop den kaffe du gerne vil have. Alt det og mere til får du, hvis du vælger denne form for blade. Valget af blade er dog varierende, alt efter dit behov.

Derfor skal du vælge stålblade

Stålblade har en række andre fordele. Stålblade og keramiske blade er meget modsætninger, i og med at de har en række forskellige fordele. Keramiske blade koster meget, hvor stålblade er markedets billigste. Du kan dermed opnå en fornuftig besparelse ved at vælge denne type.

Dog skal du være opmærksom på, at stålblade kun kan fremstille filterkaffe. Hvis du ikke foretrækker filterkaffe, skal du derfor ikke have stålblade. Det er en klar ulempe ved netop stålblade. Derfor skal du undersøge markedet og dine behov ordentligt, da du ellers hurtigt ender med en kværn, som ikke kan lave den kaffe, som du ønsker.

Du skal også have in mente, at stålblade ikke maler fint. Det er igen en smagssag, hvorvidt du ønsker at din kaffekværn skal male bønnerne fint eller ej. Når du har styr på, om du skal vælge stålblade eller keramiske blade, så skal du videre til de næste trin. Vi hopper direkte til dem.

Betyder designet noget for dig?

En kaffekværn bliver, i de hjem hvor man kan finde en, anvendt flittigt. De anvendes ofte hver dag, og det står som udgangspunkt på køkkenbordet. De skal derfor være pæne, så folk ikke bliver sindssyge af at se på dem dag efter dag.

Du skal derfor vælge en pæn kaffekværn, som du ikke ender med blive træt af på grund af udseendet. Det er en investering, som gerne skulle holde et par år ud i fremtiden, og det er derfor vigtigt, at du ikke, efter en måned, fortryder at du købte et specielt design. Giv dig derfor god tid til, at vælge en pæn kaffekværn.

Vælg en kaffekværn med meget plads til bønner

Jo mere du bruger din kaffekværn, jo mere praktisk er det, at den kan indeholde flere bønner. På den måde slipper du for at skulle male flere gange om dagen. Jo mere du bruger den, jo mere tid kan du dermed spare, ved blot at vælge en kaffekværn, som kan tage en god portion bønner hver gang.

Fede funktioner og dit egentlige behov

Når du skal have købt en kaffekværn er det, som sagt før, vigtigt at du vælger en, som dækker dine behov. Hvis du ikke har behov for fede funktioner, så køb en kaffekværn uden. Jo flere funktioner en kværn har, jo mere kommer du også til at betale for den. Derfor kan du med fordel spare, hvor du kan, og gå ned i antallet af funktioner.

Men du bør ikke gå på kompromis med dine behov. Betal hvad det koster at købe en kaffekværn, som lever op til dine krav og behov, og betal ikke en rød reje mere end højst nødvendigt.

Hvis du anvender de tips og fremgangsmåder som er beskrevet i denne kaffekværn test, så vil du med garanti også finde en, som du kommer til at elske og anvende dagligt. Du skal dog give dig selv den tid, som det kræver for dig, at finde den helt rigtige kaffekværn. Det er dumt at betale for et produkt, som blot ender med at stå pakket ned i et skab.

Forfatter

Skriv en kommentar