Hvilken type opvaskemaskine passer til dit behov

Opvaskemaskinen er en af de vigtigste hvidevare i dit hjem. Når det kommer til udskiftning af den, kan det være en udfordring, at finde en ny, der passer til familiens behov

Opvaskemaskinerne i dag er energimærket i energiklasse A, A++ og A+++.

Som udgangspunkt vil det være godt at kigge efter maskiner i energiklasse A++ eller A+++ fordi disse energi klasser på sigt rent faktisk vil give din husstand en besparelse på det samlede energi forbrug.

Maskinerne er dyrere end f.eks energi klasse A, men din investering vil på sigt spare en del på dit energi budget og dermed blive tjent ind igen over tid.

SE OGSÅ: Bordopvaskemaskine test – Slip for opvasken

Mange forskellige typer opvaskemaskiner

Der er ufattelig mange forskellige typer og størrelser af opvaskemaskiner på markedet, udbuddet er så stort at det faktisk vil være meget svært ikke at finde præcis den model der passer til hjemmet og hjemmets budget.

Men når man nu bevæger sig ud og kigger på ny opvaskemaskine, vil det være en fordel at være afklaret, med hvor meget man ønsker at betale, samt hvor dyr maskinen er i drift.

Opvaskemaskinernes producenter levere forskellige og ganske nyttige funktioner på deres modeller, så hver mærke fremstår helt unikt. Det kan f.eks være, at der er en special programmering, hvor maskinen har et ekstra hurtigt vaske program, så der ikke skal ventes alt for længe på den rene service.

I energi klassen A+++ er det bl.a muligt, at finde en maskine med en funktion, hvor du med et enkelt tryk på knappen, gør maskinen opmærksom på, at halvt fyldt op, dermed bruger maskinen mindre vand og mindre energi.

Nogle opvaskemaskiner har helt op til 6 vaskeprogrammer, mens andre kan rumme service op til 13 kuverter. For en almindelig familie vil det betyde, at maskinen kun skal køre 2 til 3 gange om ugen, hvor en maskine med f.eks max. 4 kuverter skal køre dagligt.

Bor du alene?

Er man single og træt af den daglige opvask i hånden, kan en bord opvaskemaskine være løsningen. Hvis blot indholdet i maskinen arrangeres fornuftigt, kan der fint findes plads til opvasken efter en lille fødselsdags middag.

Ligesom med de store familie modeller, er der flere forskellige funktioner, det kan være godt at kigge efter, et lavt energi forbrug er altid en god investering, bord opvaskemaskiner bruger op til 30% mindre energi end familie modellerne, til gengæld bruger maskinen 6 til 8 liter vand og køre op til 3 timer for en enkelt vask.

Men holdes vandforbruget ved en bord opvaskemaskine, op imod den mængde vand der typisk anvendes til manuel opvask, hvor der let kan bruges op til 3 baljer varmt vand, så bliver bord opvaskemaskinen alligevel billigere.

Der er stor variation i programmerne på bordopvaskemaskiner, det ses bl.a på vand og el forbrug, her er det bestemt værd at kigge efter energimærket A++ der klart er det bedste for bord opvaskemaskiner.

Producenterne presser hinanden i pris hele tiden, dermed er det muligt for forbrugeren, at finde et godt tilbud på en bord opvaskemaskine, ved blot at tjekke maskinerne ud på de danske webshops.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑