Hvilken type indbygningsovn skal du vælge?

Ovnen har en central funktion i ethvert køkken. Det kan tage lang tid at beslutte hvilken type, mærke eller model der vil være den perfekte ovn til netop dit køkken. Vægovne er kendt som indbygningsovne og gør køkkenarbejde langt mere bekvemmeligt

Disse enheder er efterhånden blevet den nye standard og ovnen fungerer som regel ved hjælp af konvektion. Konvektionsovnen er op til 30% hurtigere end en konventionel ovn.

Størrelsen af ovnen afgøres af den plads der er til rådighed til installationen, der fås indbygningsovne i mange størrelser blandt andet 90, 100 eller 120 cm. De indbygningsovne der vises i butikkernes udstilling er ofte kun 75 cm.

Når det kommer til rengøringen af sådan en lækker nyindkøbt ovn, så er selvrensning en fordel, det sparer en masse tid på rengøring.

SE OGSÅ: Miniovn test – Miniovne til ethvert behov

3 typer indbygningsovne

Der er 3 typer af indbygningsovne, ligesom der er tale om 3 tilslutnings muligheder, der på hver sin vis passer ind i et køkken der skal have nyt design.

  • Slide –in ovne, leveres uden færdige sidepaneler hvilket gør denne model til det ideelle hvis ovnen skal monteres mellem skabene.
  • Drop-in ovne, er en elektrisk ovn designet til at droppe ned mellem skabene, så skabene fungere som støtte fra hver side af ovnen, ovnen kan med fordel placeres oven på et underskab, da ovnen er uden underskuffe.
  • Fritstående ovne, skal ikke installeres mellem kabinetterne, da den står på sine egne ben. Ovnen kan med fordel placeres for enden af skabsrækken.

El, gas eller begge dele

Valget af tilslutnings funktion og energi kilde afhænger af køkkenets eksisterende installationer for el og evt. gas.

  • Dual –fuel ovnen kan anvendes både med gas og med el. Det er en dyr ovn i anskaffelse, men den tjenes ind på energi forbruget, hvor den er billigere i drift end ovne der kun køre på gas eller el.
  • Gas-ovne, tilsluttes for det meste naturgas, det er en hurtig ovn og derfor også meget populær.
  • Elektriske ovne, tager længere tid at varme op men levere tilsvarende en mere jævn varme end gasovnen, med en elektrisk ovn får du klart det bedste bage resultat. Elektriske ovne er lang tid om at køle ned og kan med fordel anvende eftervarmen til f.eks at holde maden varm.

Ovne leveres for det meste med opvarmningsskuffer som helt almindeligt tilbehør, for enkelte modeller er det dog et tilkøb.

Der er stor forskel på opvarmningsskufferne og den temperatur de kan holde, mens nogle kun lige akkurat kan holde maden varm, er der andre hvori der kan bages brød i skuffen, sidst nævnte giver skuffen en dobbelt funktion og giver mulighed for at anvende ovnen til andet imens der bages, sammen med opvarmningsskuffen er der en fugtstyrings funktion, der holder på fugtigheden i fødevarerne.

Med elektronisk temperatur kontrol og timere der kan programmeres er det let at styre tilberedningstiden.

Generelt er vægovne mindre end traditionelle ovne, derfor skal du tænke på hvor meget du skal tilberede og hvor ofte ovnen er i brug, så du er sikker på du kommer hjem med en ovn der passer til dit behov.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑