Sidst opdateret:

Der kan være op til flere gode grunde til, at du skal købe dig en lækker frituregryde, men det er naturligvis noget der handler om, at du enten godt kan lide den smag, som maden får, når det bliver friturestegt, de muligheder for madlavning en sådan gryde giver dig eller blot fordi det bliver meget nemmere at lave mad på de dage, hvor du ikke just har synderligt meget energi til at lave mad.

Det kan for eksempel være, at det har været en rigtig lang dag på arbejdet eller at du har været en tur i byen med gutterne aftenen forinden, hvorfor du simpelthen ikke er i stand til eller har lyst til at skulle bruges en times tid el.lign. på at lave mad.

Hhvis du i stedet bare kan vælge at tage noget kylling, nogle pommes frites eller noget helt tredje, som du blot kan hælde op i din frituregryde, tænde for den og vente på det er færdigt.

Der findes et væld af forskellige former for frituregryder, og det betyder selvfølgelig også, at alle og enhver vil kunne finde en model som de synes passer godt til dem og deres behov, uanset om de lægger mest vægt på udseendet af gryden eller de derimod har mere fokus på at den bare skal være stor, så der kan være både pommes frites og chicken nuggets i på én gang.

Derfor er det også en rigtig god idé, at du sørger for at gøre klart over for dig selv, hvad du egentlig er på jagt efter, for hvis du sørger for at have en god forståelse for det, så bliver det også meget nemmere for dig at finde frem til lige netop dén frituregryde, der passer bedst til dig.

Du kan dog meget passende starte med at tage et nærmere kig på vores frituregryde test nedenfor og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

OBH 6357 Pro frituregryde


OBH 6357_2Her er der tale om en frituregryde, der har en kapacitet på hele 4 liter. Den er udstyret med Cool Zone, der er en funktion, der er med til at forlænge oliens levetid og det er ligeledes også en funktion, der er med til at sikre, at du ikke skal stå og skrabe madrester af efterfølgende, som har sat sig fast inde i maskinen.

Ikke nok med det, så er denne model også udstyret med et LCD-display med både digital timer og temperatur, så du kan holde øje med temperaturen og samtidig også sætte en timer, hvis du mener, at det er nødvendigt.

 

Den bliver leveret med en indvendig beholder, et kabinet, et låg, en kurv såvel som et håndtag, der tåler maskinopvask, hvorfor du ikke skal tænke på, at du skal vaske op i hånden.

Maskinen bliver desuden også leveret med en variabel termostat, der kan indstille gryden til at opnå en temperatur på mellem 130 og 190 grader, så du kan lave lige netop dét, du gerne vil i din nyindkøbte frituregryde.

Den betjenes desuden via tastetryk, hvorfor det ikke just er nogen videnskab at kunne finde ud af, at gøre brug af denne maskine, der desuden også er blevet udstyret med et vindue, så du kan holde øje med maden, hvilket også giver dig muligheden for at sikre, at det ikke får for meget.

LÆS OGSÅ: Blender test

 

 

OBH Tefal Actifry med vindue – sund nemt og lækkert


OBH Actifry Original 1 kgNår man laver mad i et køkken og bruger konventionelle stegemetoder, så benytter man nok lidt for mange fedtstoffer til at stege for eksempel kød og specielt pommes frites. Det er ikke sundt for vores helbred, og kan give mange kedelige følger.

Det har OBH gjort noget ved, og udviklet denne Tefal Actifry, som i princippet handler om, at undgå fedtoffer ved tilberedning af maden.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Kun en lille teskefuld olie, er alt hvad der skal til, når du for eksempel skal lave en dejlig ret med kylling, og så kan mange retter steges samtidig. Det er smart og tidsbesparende, og meget sundere for dit helbred.

Den revolutionerende Actifry, er varmluft i cirkulation, og det giver en meget mere skånsom tilberedning af råvarerne. På My Actifry, en app til smartphones, kan du finde en masse lette opskrifter på rigtig lækker mad, som kan laves på cirka 20 til 30 minutter.

På kort tid vil du kunne lave en super sund ret, uden at ødelægge råvarerne, så smagen bliver helt fantastisk.

En teskefuld olie er nok til for eksempel et kilo sprøde lækre pommes frites. Det bliver ikke nemmere og hurtigere.

Kom ingredienserne i, indstil tiden, og så kan du hygge om gæsterne eller hjælpe ungerne med lektierne samtidig.

 

Philips Airfryer HD9250/50 – kan lave sund mad på ingen tid


Philips Airfryer HD9250/50 – kan lave sund mad på ingen tidDenne Airfryer for Philips har en hel ny teknologi, som hedder Rapid Air. Ved hjælp af Rapid Air kan du ofte bruge ingen olie/fedt eller i hvert fald mindske det markant. 

Det betyder, at du kan lave kylling, pommes frites osv., uden at du ender med at spise en masse fedt. Dette gør pludselig mange af de retter, som engang blev anset som ufattelig usunde til at være fine nok for os. 

Samtidigt kan Philips Airfryer HD9250/50 lave mad hurtigt for dig og du kan styre det hele via deres smarte app, som du kan hente gratis til din mobil. Her kan du se, hvor lang tid en række retter skal have og du kan følge med i den mad, som du er ved at lave.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

En Philips Airfryer HD9250/50 er både til at friture stege mad, hvilket er grunden til, at mange starter med at købe den. Men den kan faktisk også bage og grille. Derfor er der mange, som kun bruger den efter noget tid, fordi det er langt lettere end at skulle stå over ovnen og lave mad. Ofte vil det også være langt sundere med hjælp af den teknologi. 

Du undgår også den klassiske røg i køkkenet, som pludselig får røgalarmen til at gå, fordi du skulle lave bacon. Det kan du nu lave i din Airfryer i stedet og på den måde får du en sundere ret og et langt bedre indeklima. Det er ren win-win med en Philips Airfryer HD9250/50. 

Alle løse dele i den kan du nemt og sikkert vaske i din opvaskemaskine, da den ikke bruger noget olie, er det meget begrænset, hvor lang tid den tager at gøre rent. Så du kan også let gøre det i hånden på ingen tid.

Fritel friture – FR-1455


Fritel friture - FR-1455Friturestegt mad er noget som danskerne har taget til sig igennem de sidste 40 år, og der er flere og flere retter som egner sig perfekt til denne form for tilberedning. I starten var det nok mest de velkendte pommes frites, som gjorde at salget af friture-apparater boomede en periode.

I dag skyldes ikke alene de skønne kartofler, men også mange fiskeretter, rejer, grøntsager, paneret kylling og mange andre.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Du kan finde mange opskrifter som udelukkende beskriver retter til friture-tilberedning. Friture tilberedning foregår ved, at du kommer olie i en beholder, som kan opvarme olien til rette temperatur på cirka 190 grader, og hvis du har sørget for af tø dem op, og der er ikke for våde, så har du de lækreste pommes frites på 12 minutter.

Fritel friture er et helt fantastisk friture apparat, hvor du let indstiller temperaturen, og så kan du hurtigt gå i gang med tilberedningen.

Den har et sikkert låg med glas, så du kan følge med i tilberedningen, blandt andet om dine pommes frites blive brune.

Fritel har meget fokus på sikkerhed, for olie og varme skal behandles med forsigtighed, og derfor har de sørget for at alle materiale er i kraftigt stål, så det sådan lige vælter.

Denne model er også meget nem at rengøre, og så får du ti års garanti oveni. En del af apparatet kan maskinvaskes i opvaskemaskine.

Fritel friture og fondue – FF 1400


fritel-friture-og-fondue-ff-1400Er du til både fondue og friturestegt mad, så er denne model det helt rigtige for dig. Nu kan du begge dele med denne to-i-en-model.

Der er masser af muligheder for at tilberede mange skønne retter i denne friture, og det er næsten kun din fantasi som sætter grænserne.

Vil du gerne udvide dine muligheder lidt, så kan du søge efter opskrifter på internettet, og det er helt sikkert, at du bliver overrasket over, hvor mange forskellige retter du kan lave med din friture. Og så er det meget simpelt og ikke ret tidskrævende.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Vend dit kød i den egen rasp-blanding, og så bare ti minutter i frituren, og så er det klar til servering. Lækkert og sprødt.

Hvis du vælger at bruge apparatet som fonduegryde, så er der masser af familiehygge forude. Denne model at noget nemmere at styre end for eksempel de modeller som kræver åben ild med en gasvarmer eller lignende, og så er det mere sikkert.

Prøv for eksempel en rødvinsfondue, en ostefondue, eller en chokoladefondue til dessert. Der findes uendeligt mange lækre opskrifter på fondueretter, og du vil blive vild med det hele.

Denne model har antilugt låg, og temperaturen kan justeres mellem 0 og 190 grader.

Der medfølger en del udstyr, blandt andet seks gafler til fondue. Du får ti års garanti, og det betyder, at du godt kan regne med, at kvaliteten her er meget høj.

Delonghi FH1394 Multifry


delonghi-FH 1396-multifryerAlle taler om mad, alle skal se tv-programmer om mad og opskrifter, og mad fylder meget hos alle.

Ikke kun fordi det er livsvigtigt for mennesket at spise, men fordi at mad er blevet en passion for mange mennesker, og der kan gå sport i, at tilberede den lækreste middag, hurtigst muligt og i disse tider, så sundt som muligt.

Sund mad er kommet på listen over noget af det som vi går mest op i, for at holde os sunde og raske så længe som muligt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Delonghi har med deres nye koncept udviklet en steger, multifry, som imødekommer rigtig mange menneskers behov for at kunne tilberede råvarer så sundt som muligt. Med kun en teskefuld olie, så bliver det ikke bedre.

I multifry kan du tilberede alt fra kød, grøntsager, ris og rodfrugter med mere.

Hvis du er lidt blank på opskrifter, så brug lidt tid på internettet og find alle de lækre opskrifter på dejlige og smagfulde retter.

Når du har prøvet et par af dem af i dit eget køkken, så kan du selv begynde at eksperimentere lidt med dine egne råvarer. På denne model kan du indstille temperatur og tid, så det passer til den typer råvare du bruger.

I den medfølgende vejledning får du også gode råd og tips til anvendelsen.

10 brugere har givet den en karakter på 8,5 ud af 10 på denne side.

Delonghi FH 1396 Multifryer


delonghi-FH 1396-multifryerI mange år har flere producenter arbejdet på, at udvikle køkkenredskaber eller apparater som kan tilberede din mad meget sundere end det man ellers kender.

Alt for mange mennesker i verden bruger alt for meget fedtstof i forbindelse med madlavningen, og det går ud over den generelle sundhedstilstand.

Fedt er, hvis man får for meget, alt for usundt, og det giver store omkostninger på mange landes sundhedsbudget.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Delonghi har udviklet denne Multifryer, Delonghi FH 1396 Multifryer, som i alt sin enkelhed gør op med stegning i alt for meget fedtstof.

Med kun en teskefuld olie, så kan du nu tilberede en hel middag for hele familien.

Med multifryer er det nu muligt at tilberede alle slags råvarer uden ret meget fedt, og de i alt syv forudindstillede programmer på multifryer gør det nu meget mere enkelt for dig.

Du kan vælge imellem kartofler, pizza, kage, stuvning eller grillfunktion, og så er der tre ekstra indstillinger: pande, ovn og aero-grill funktion.

Det smarte ved en multifryer er, at den bruger luft, som er opvarmet, og så kun med et minimum af olie.

Du får stadig de samme sprøde retter ud af det, som var det en friture, nu er det bare meget sundere.

Modellen her har en kapacitet på 1,5 kilo, og det er rigeligt til hele familien.

Du kan tilberede flere råvarer på samme tid, og det giver dig stor tidsbesparelse i køkkenet. Apparatet er nemt at betjene og du får stor hjælp af det digitale kontrolpanel.

Låget er gennemsigtigt, så du kan følge med hele tiden.

Den har fået karakteren 8,7 ud af 10 af 3 brugere på denne side, mens den har fået 5 ud af 5 fra en enkel bruger her.

LÆS OGSÅ: Håndmixer test

Fritel friture – FR-1490


fritel-friture-fr-1490Fyld olie i beholderen, indstil temperaturen, varm olie op, kom råvarerne i kurven, sænk det ned i olien, og luk låget til. Så nemt er det at fritere de lækreste råvarer i olie.

Vent nogle minutter, og følge udviklingen gennem det lille vindue i låget. Efter 10 minutter, så har du for eksempel de lækreste og sprødeste pomme frites klar til servering.

Husk at lade fritterne dryppe lidt af, inden servering.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Danserne er nok mest kendt med fritering af pommes og fisk, men der er altså mange andre muligheder, og det skulle du tage og prøve.

Fisk, kylling, gris, oksekød, skalddyr, grøntsager med mere, er også helt perfekte til frituren, når bare du gør det rigtigt.

Søg efter opskrifter på internettet, og opdag helt nye retter som du kan tilberede med din nye friture. Du kan faktisk reducere den tid du bruger i køkkenet, hvis du bruger dit apparat lidt oftere, netop fordi det er så enkelt at bruge.

Denne model rummer fire liter olie, og har et ekstra stort varmelegeme.

Det betyder, at den bliver hurtigere klar til brug.

Husk at sørge for at du lader dine tilberedte retter dryppe lidt af inden servering, så bliver det endnu mere lækkert.

Låget har filter og vindue, så du kan følge med i tilberedningen, og du undgår alt for meget stege-os i køkkenet. Hvis du er smart, så placerer du frituren ved en emhætte, så bliver der næsten ingen os i køkkenet.

OBH Actifry 1 kg frituregryde


Her er der faktisk ikke tale om en helt almindelig frituregryde, men derimod en model fra OBH, der baseret på den anerkendte og meget populære Actifry-teknologi.

Det er en teknologi, der faktisk “blot” er varmluft i cirkulation og det betyder også, at den på den måde giver en noget blidere tilberedning end en traditionel frituregryde.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en OBH ActiFry er et revolutionerende køkkenapparat, der kan tilberede et væld af forskellige retter, mens du går og laver noget helt andet, da maskinen ganske enkelt sørger for det hele.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Det eneste du skal gøre er, at komme ingredienserne i, indstille tiden og herefter kan du faktisk sagtens sætte dig ind foran TV’et og se din yndlingsserie indtil dine pommes frites el.lign. er klar.

Ydermere, så skal du faktisk heller ikke gøre brug af mere end en skefuld olie (det er svarende til cirka 14 cl), hvis du f.eks. gerne vil lave 1 kg. sprøde pommes frites.

Den er desuden også udstyret med en mekanisme, der sikrer, at maden bevæges rundt sammen med olie eller hvilken form for ingrediens, du vælger.

Den bliver leveret med en skål, med et låg såvel som en palet, der nemt kan gå i opvaskemaskinen, så derfor skal du heller ikke tænke på opvask efter du har gjort brug af maskinen.

Frituregryde fra Severin på tre liter.


Frituregryde fra Severin på tre literLækker og enormt effektiv frituregryde fra Severin.

Severin er et tysk mærke, der har ry for at lave produkter af højeste kvalitet og så har de tilmed gjort det i 120 år.

Den her fantastiske frituregryde, den besidder også en høj kvalitet.

Med en frituregryde, der får du mulighed for at nyde lækker friturestegt mad derhjemme.

Friturestegt mad er enormt lækkert og med en frituregryde, så får du mulighed for at nyde det lige så ofte du ønsker.

Den store kapacitet på tre liter lader dig friturestege store mængder mad på en gang, hvilket også gør den energibesparende.

Oliebeholderen på den her frituregryde fra Severin, den er aftagelig og derfor let at rense.

Både kurven og olie beholderen går direkte i vaskemaskinen, hvilket kan spare dig for en masse besvær på længere sigt.

Temperatur kontrollen er variabel og kan indstilles helt op til 190 grader.

Den har også smart opbevaringsplads til ledningen der medfølger.

Den her frituregrydes effekt er på 1000 W og er produceret i stål, samt rustfrit stål.

Wilfa frituregryde – DFR-2


Wilfa frituregryde - DFR-2Elsker du også friturestegt mad, så får du masser af glæde med denne model fra Wilfa. Wilfa frituregryde – DFR-2 har en kapacitet på to liter olie, og kan sagtens tilberede frituremad til hele familien.

En af grundene til at friturestegt mad er blevet så populært i hele verden, skyldes helt sikkert, at det er enkelt og nemt, og så selvfølgelig, at du får noget rigtigt lækkert og velsmagende mad ud af tilberedningen.

Vend for eksempel nogle kyllingestykker i din egen raspblanding, kom dem i kurven, og så ti minutter senere ved 160 grader i frituren, så har du de dejligste chicken-nuggets – de fleste børns livret, og så hjemmelavet med rigtig kyllingekød.

Når du bruger Wilfas model får du en sikker og hurtig friture, som er fremstillet i meget høj kvalitet. Det betyder, at du kan have dette apparat i mange år, så længe du sørger for at holde den ren og pæn.

Hyppig rengøring forlænger levetiden betydeligt. Modellen leveres med tre filtre for stege-os, som du skifter efter behov.

Låget til frituren har et lille vindue, så du kan følge med i tilberedningen hele tiden, så du er sikker på, at dine skønne råvarer ikke får alt for meget.

Wilfa frituregryde – DFR-2


Wilfa frituregryde - DFR-2Denne Wilfa frituregryde har alle de funktioner du behøver for at kunne tilberede de lækreste retter.

Selvfølgelig kan du få de dejligste sprøde pommes frites, men der er meget mere i denne gryde, hvis du bruger din kreativitet og glæde ved at eksperimentere lidt.

Hvis du i starten bruger opskrifter til lige at få styr på det elementære omkring fritering, så skal det komme henad vejen.

Særligt paneret kød som, gris, kylling og fisk er helt ideelle til frituregryden, og så er det let og tager ikke ret lang tid.

Hvis du laver din egen helt personlige blanding med rasp, salt og dine yndlingskrydderier, og vender kødet i det, så skal det kun have 10 minutter i den 160 grader varme gryde, og så kan du servere mange forskellige lækre retter for familien.

Husk at lade det tilberedte ligge og dryppe af, inden servering, så det ikke bliver for fedtet.

Du kan finde mange dejlige opskrifter på internettet, og når du har testet nogle af dem, så er du klar til dine egne retter. Grøntsager kan sagtens friteres, men skal ikke have ret lang tid. Prøv dig frem, og se hvor det bærer dig hen.

Denne model har en kapacitet på to liter, og det er nok til at tilrede mad for en familie. Husk at sørge for, at sætte låg på når du steger, og brug vinduet i låget til at se om tilberedningen går som forventet.

Husk at skifte olien regelmæssigt – mange genbrugspladser modtager brugt olie, og så sikrer du også kloden et bedre miljø.

Frituregryden er forsynet med lugtfilter, så du undgår alt for meget friture-os i boligen. Du kan også placere gryden i nærheden af emhætten, så du reducerer lugten endnu mere.

Hvorfor skal jeg investere i en frituregryde?

Der er faktisk rigtig mange forskellige grunde til, at du skal gå ud og investere i en frituregryde, som du kan gøre brug af til at friturestege mad derhjemme.

Der er dog ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der synes det er en interessant maskine, da det giver dem muligheden for at lade deres mad passe sig selv, for du skal bare hælde noget olie op i den, smide dine pommes frites, chicken nuggets eller hvad end du ønsker at lave op i olien, hvorefter du skal indstille den rette tid.

Når du først har gjort det, så er der faktisk ikke andet for end blot at vente lidt, hvilket for eksempel giver dig mulighed for at sætte dig ind for TV’et og tænde for din yndlingsserie, så du lige kan nå at se lidt af et afsnit eller måske få afsluttet dét, som du er i gang med, inden du skal ud og fiske dit mad op af frituregryden.

Det giver en helt anden frihed i forhold til madlavning og der er ikke nogen tvivl om, at det er noget, som du virkelig kommer til at sætte pris på, på de dage, hvor du har været i byen, hvor du skal lave mad til børnene, som bare ikke vil have andet end pommes frites eller lignende.

Forbrugerrådet Tænk har lavet en guide over hvor og hvordan du skal bruge de forskellige madolier, og TV2 giver dig 12 bud på hvordan du mindsker lugten af friture i boligen.

Skal jeg blot købe en tilfældig frituregryde?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige frituregryder på markedet, så derfor kan det også være vanskeligt at finde frem til lige præcis dén maskine, der er den bedste for dit vedkommende.

Det betyder dog slet ikke, at du skal miste tålmodigheden og blot vælge en helt tilfældig frituregryde, for det kommer du kun til at fortryde, når du står og skal bruge den første gang, hvor du f.eks. finder ud af, at der ikke er nok kapacitet i maskinen til at lave mad til hele familien, at du har købt en traditionel frituregryde, men faktisk hellere vil have haft en AirFryer eller noget helt tredje.

Det er set rigtig mange gange, at folk køber de forkerte køkkenapparater og herunder også de forkerte frituregryder, fordi de ganske enkelt går hen og bliver for utålmodige og derfor også bare finder en tilfældig maskine, som de så køber.

Hvis du gerne vil undgå dette, så er det en rigtig god idé, at du først og fremmest giver dig god tid til at undersøge markedet, finde ud af hvad dine behov og dine krav til den kommende maskine er og først derefter begynder du at lede efter den mest passende frituregryde for dit vedkommende – det vil uden tvivl give det bedste resultat.

Denne side er anmeldt af: Oskar S. Mathiesen Rating 10/10

Dette indlæg har fået 4.63 stjerner baseret på 8 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.