Har du bestemt dig for, at du gerne vil ud og investere i en god bordopvaskemaskine, så er der rigtig mange ting, der skal tages op til overvejelse og vurderes godt og grundigt, inden du reelt set vil kunne lave en rationel og oplyst investering.

Du skal selvfølgelig først og fremmest vide, at en bordopvaskemaskine i bund og grund blot er en mindre udgave af en ganske almindelige opvaskemaskine, hvorfor den tjener samme formål, men blot optager mindre plads i dit køkken.

Det har naturligvis også resulteret i, at markedet for bordopvaskemaskiner i dag er særdeles stort og der er rigtig mange producenter af blandt andet opvaskemaskiner og andre former for hvidevarer, der har valgt at kaste sig over markedet, hvilket blandt andet inkluderer Melissa, Electrolux, Siemens, Knau, Bosch og Candy.

Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, at der er stor forskel på de forskellige priser på bordopvaskemaskine, hvorfor det er en rigtig god idé, at sætte et fast budget, inden du går i gang med at lede efter en maskine.

I den sammenhæng skal du naturligvis have med i dine overvejelser, at man med de dyrere modeller vil kunne få langt flere programmer og ligeledes også et større udvalg af tilpasningsmuligheder end ved en billig løsning.

Langt de fleste vil dog kunne få dækket sine behov og samtidig også stille sig tilfreds med én af de lidt billigere modeller, hvorfor du ikke behøver at gå på jagt efter en dyr og funktionsfyldt bordopvaskemaskine, hvis du reelt set ikke har behov for det.

Nedenfor finder du en bordopvaskemaskine test, hvor der er udvalgt en række spændende modeller, som du kan tage et nærmere kig på.

LÆS OGSÅ: Opvaskemaskine test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Bosch SKS62E22EU bordopvaskemaskine


Bosch SKS62E22EUHvis du leder efter en kompakt opvaskemaskine, der ikke optager alt for meget plads i dit køkken, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal lede efter en bordopvaskemaskine.

Det kunne eksempelvis være en model som Bosch SKS62E22EU, der er en meget kompakt opvaskemaskine, der er udstyret med Boschs meget kendte AquaStop-funktion.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Det er dog slet ikke det hele, for der er også tale om en meget miljø- og energivenlig bordopvaskemaskine, der bliver placeret i energiklasse A+ og i klasse A for dens tørreevne.

Den har desuden også et meget lavt årligt forbrug, der kun lyder på 2240 liter vand og 174 kWh, hvis du bruger det mest almindelig program, der på Bosch SKS62E22EU hedder Øko 50°C – det skal desuden nævnes, at disse tale er baseret på 280 opvaske, så hvis du bruger den mere eller mindre end dét, så kan du regne med udgangspunkt i disse tale.

Bosch SKS62E22EU er desuden også en meget lydsvag opvaskemaskine, da der har været fokus på at sikre, at den ikke larmer for meget, når den er i gang. Derfor kan den også bryste sig af et lydniveau, der blot lyder på 48 dB(A), hvorfor du nærmest ikke kommer til at høre den.

Den kommer selvfølgelig også med en lang række programmer, hvilket inkluderer de følgende: Intensiv 70°C, Auto 45-65°C, Øko 50°C, Skåne 40°C, Lyn 45°C, Forskyl.

Endvidere, så kommer Bosch SKS62E22EU også med to tillægsfunktioner, der er som følgende: VarioSpeed (sørger for, at den vasker op på den halve tid, men dog uden at gå på kompromis med resultaterne, da du får det bedste opvaske- og tørreresultat) og ekstra tørring.

Slutteligt, så er den også udstyret med en funktion, der gør det muligt for dig at indstille, hvornår den skal gå i gang; der er mulighed for at vælge mellem 1 til 24 timer.

LÆS OGSÅ: Tørretumbler test

BOSCH SKS50E32EU, Bordopvaskemaskine – En kompakt og funktionel løsning


BOSCH SKS50E32EU, Bordopvaskemaskine – En kompakt og funktionel løsningAt tage opvasken i hånden hører efterhånden fortiden til. Det tager lang tid, og man kan ende med at bruge meget vand på det. Det er dog ikke alle, der har en opvaskemaskine, for ikke at snakke om hvorvidt de overhovedet har plads til en opvaskemaskine af en almindelig størrelse. Det behøver man dog heller ikke, og man kan ganske billigt få en mindre løsning, som passer perfekt til en ca. to personers husstand. Denne opvaskemaskine fra Bosch er nemlig både pålidelig og kompakt, så den kan stå på køkkenbordet og klare en mindre opvask.

  • Den har en højde på 45 cm
  • Den har en bredde på 55,1 cm
  • Og den har en dybde på 50 cm

Den er altså cirka på størrelse med en gennemsnitlig mikrobølgeovn. Sådan en har du måske allerede derhjemme, og om ikke andet så har du sikkert plads til én.

Udover at være en smart opvaskemaskine, fordi den er kompakt, så er det også en god og funktionel opvaskemaskine. Den har nemlig fem forskellige programmer, så den kan på den måde sagtens måle sig med de større modeller. Den har også et forholdsvis lavt støjniveau på 54 dB, hvilket er lavere end støjniveauet på en almindelig samtale. 

Derudover har denne opvaskemaskine også en ganske god energiklasse, nemlig A+. Det betyder, at den både er strømbesparende, hvorfor den også er et økonomisk valg, og at den er et miljøvenligt valg.

Der er altså en række fordele ved denne bordopvaskemaskine fra Bosch, som måske er værd at opsummere:

  • Den kan stå på bordet og fylder cirka det samme som en almindelig mikrobølgeovn
  • Den passer godt til en ca. to personers husstand
  • Du får fem forskellige programmer at vælge imellem
  • Den har et forholdsvist lavt støjniveau på 54 dB
  • Den har energiklassen A+

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Electrolux ESF2400OW bordopvaskemaskine


Electrolux ESF2400OW bordopvaskemaskine3Når det kommer til en god bordopvaskemaskine, så er noget af det vigtigste, at den fylder minimalt, larmer minimalt og den har et fornuftigt energiforbrug.

På flere punkter Electrolux ESF2400OW en fin bordopvaskemaskine, da den kan stå på dit bord og alligevel har du plads til 6 kuverter. Dette passer meget godt til 1-2 personer, eller til en lille familie.

Desuden har den A+ i energiklasse, så den er ikke i den absolutte topklasse, når det kommer til energiforbrug, men den er god for miljøet. Dog skal du være OBS på, at dens tørreevne har et B. Det reflekterer også meget godt i prisen, så vi kan stadigvæk varmt anbefale den.

Den larmer lidt mere end mange af konkurrenternes opvaskemaskiner med 50 dB. Det svarer dog bare til almindelig samtale og da du sikkert i forvejen har den stående i et mindre køkken, er det næppe et sted, hvor du bruger for meget tid. 

I alt har den seks vaskeprogrammer med fire forskellige temperaturer. Den kommer også med udskudt start på helt op til 19 timer, så du kan altid sætte den i gang, når du tager på arbejde, eller når du er gået i seng. 

Hvis du har sat den i gang, mens du er i køkkenet, kan du altid kigge på den og se, hvornår den er færdig.

Hvis du er på udkig efter en fornuftig bordopvaskemaskine, så kan vi varmt anbefale denne fra Electrolux, da den dækker det mest basale, som en lille bordopvaskemaskine skal klare.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Spar både penge og plads ved at købe en bordopvaskemaskine

Der er rigtig mange gode grunde til, at du skal gå ud og investere i en bordopvaskemaskine – der i øvrigt ofte bliver kaldet for en bordopvasker i daglig tale. Der er dog særligt to rigtig gode grunde til, at du skal vælge at investere i en bordopvasker; der er mange penge at spare og der er ligeledes også rigtig meget plads at spare.

Det er lidt forskelligt, hvad den primære grund er til, at folk vælger at investere i en bordopvaskemaskine, men som udgangspunkt, så plejer det dog at være en rigtig god blanding af disse to ting.

Det betyder også, at hvis du har et mindre køkken og gerne vil spare så meget på pladsen som overhovedet muligt, men dog alligevel ikke har lyst til at stå og vaske op i hånden flere gange om dagen, så er det en rigtig god grund til at investere i en bordopvaskemaskine.

Den optager slet ikke lige så meget plads som en almindelig opvaskemaskine, hvorfor der eksempelvis nemt er mulighed for at finde plads til den i et køkkenskab eller lignende.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der ikke er mulighed for at lave lige så mange tallerkener, bestik, glas og lignende i en bordopvasker, som det er muligt med en ganske almindelige opvaskemaskiner, hvor der både er plads til gryder, tallerkener og et væld af andre ting.

Det er – som sagt – ikke kun for at spare plads, at rigtig mange danskere vælger at investere i en bordopvaskemaskine i stedet for en ganske almindelig opvaskemaskine. Én ting er, at der er allerede er mulighed for at spare rigtig mange penge ved selve indkøbet, da en opvaskemaskine naturligvis har en meget højere kostpris end en bordopvaskemaskine, da den har et væld af andre funktioner og der er desuden også plads til langt mere i en opvaskemaskine.

Det er dog ikke kun ved selve kostprisen, at der er mulighed for at spare mange penge, men lige så meget med tiden, da en større opvaskemaskine naturligvis også vil være langt dyrere i drift.

Hvis du blot vælger en tilfældig opvaskemaskine og en tilfældig bordopvasker, så vil du hurtigt kunne se, at der både er mange penge at spare ved det årlige vandforbrug og selvfølgelig også det årlige energiforbrug.

Faktum er, at der er mange penge at spare ved at foretage dette valg i stedet for at købe en ganske almindelig opvaskemaskine, hvilket naturligvis gør sig gældende, hvad end du rent faktisk har plads til en ganske almindelig opvaskemaskine eller ej. Hvis du har fokus på det økonomiske aspekt, så er der ikke nogen tvivl om, at det er det helt rigtige valg!

Forfatter