5 køkkenknive du ikke kan undvære i din madlavning

Elsker du at bruge mange timer i køkkenet? Så ved du også, at en køkkenkniv ikke bare er en kniv. Læs med her og find ud af, hvilke fem knive der er et must-have for dig, som elsker at kokkerere

Enhver, som tilbringer rigtig mange timer på at lave mad, ved, hvor vigtigt det er at have de rette redskaber i sit køkken – og nogle af de vigtigste redskaber er naturligvis knivene.

Forskellige madvarer kræver forskellige køkkenknive. Til det hjemmebagte rugbrød skal du bruge en type, og til den velduftende steg skal du bruge en helt anden. Med den helt rigtige kniv får du mest muligt ud af din madlavning.

1) Brødkniven, der skærer lige og flotte skiver

En god brødkniv er uundværlig, uanset hvilken type brød du vil skære. Måske har du tænkt, hvorfor man ikke lige så godt kan bruge en universalkniv, men du vil faktisk både kunne se og mærke en stor forskel.

Det er knivens bølgeskær, der gør den ideel til at skære brød i lige og flotte skiver. Det betyder desuden også, at den kan skære sikkert igennem brødet, og du undgår derved den fladmaste oplevelse – derfor er brødkniven et must-have i dit køkken.

2) Urtekniven til de små udskæringer

Den lille urtekniv er yderst brugbar i dit køkken, når du skal håndtere de mindre udskæringer. Det kan være meget vanskeligt at arbejde med en lang klinge, når du er i gang med at skære grøntsager eller hakke urter.

Især porrer og løg er langt nemmere at håndtere med en lille kniv, så du let kan styre den præcis, som du vil. Investér derfor i en urtekniv, som du uden tvivl kommer til at benytte hele tiden, når du arbejder i køkkenet.

3) Kokkekniven til kød og fisk

Kokkekniven er én af de absolut vigtigste knive at have i sin samling af køkkenknive. Længden på denne type kniv sikrer, at du kan skære stegen perfekt, så du opnår en lækker saftighed i kødet.

Med kokkekniven bliver skiverne jævne, og du opnår et flot resultatet, hver gang du skærer kød eller fisk.

4) Den japanske Santokukniv

Kniven med det flotte japanske navn, Santoku, kommer du ikke udenom, når du skal have fat i den bedste grøntsagskniv. Med et knivblad, der er bredt helt ned til spidsen, bliver det ikke lettere at snitte, hakke og skære helt tynde skiver, uden at grøntsagerne smutter mellem dine fingre.

5) Universalkniven, der kan bruges til næsten alt

Universalkniven kan bruges til det meste, hvilket gør den yderst brugbar, når du har travlt. Denne type kniv er udstyret med et mellemstort blad, der gør den ideel til at grovhakke nødder eksempelvis. Dog er det vigtigt, at du ikke bruger universalkniven til at skære dit kød ud, da du typisk vil ende med at skære flere gang frem og tilbage og ødelægge kødet.

Vedligeholdelse af køkkenknive – 3 hurtige tips

For at du kan få det bedste ud af dine køkkenknive og sikre, at de gør din madlavning til en leg mange år frem, er det vigtigt, at du sørger for at passe godt på dem og vedligeholde dem. Det giver vi dig her tre hurtige tips til, hvordan du kan gøre:

  • Brug et strygestål til at vedligeholde dine knive, så de ikke bliver sløve med tiden
  • Vask altid dine køkkenknive i hånden – de bliver sløve af vask i opvaskemaskinen
  • Tjek, om dine knive er skarpe nok ved at skære lige igennem eksempelvis et stykke papir eller skindet på en tomat

Mangler du nye køkkenknive, finder du alle ovenstående knive til dit køkken her. Med en opdateret samling af køkkenknive bliver madlavningen med garanti som en leg.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑