Vinterdæk 2017 – Hvad er bedst?

Minusgraderne begynder så småt at lurer om morgenen, der er frost på vandpytterne og bilruderne dugger

Vejene er våde, kolde og glatte – ikke en kombination et sæt slidte sommerdæk er særligt begejstrede for at bremse på.

Derfor skifter vi naturligvis over til vinterdæk, der er konstrueret til forholdene, så familien er tryg i en bil, der bremser langt hurtigere ned og står godt fast i kurverne.

Men hvilke vinterdæk er de bedste og hvad er der af nyt inden for udviklingen.

SE OGSÅ: Test: Hvilke vinterdæk får flest stjerner i 2017?

Udviklingen siden 2016

I år er der nyt inden for udviklingen, hvor Continental er kommet med en helt ny konstruktion.

Udover ændringer i materiale sammensætningen i gummiet, har Continental brug hele året på at udvikle en helt ny støbemetode, der tager udgangspunkt i de metoder bagerierne anvender til brød.

Her er der blevet udviklet en ny type form, der gør det muligt, at lave mindre lameller og lameller med mindre intern afstand, så der er flere af dem.

Måske kender du princippet fra skridhæmmende skosåler, hvor der er massevis af små lameller som nærmest suger sig fast.

De særlige fine forme smøres som bagerne gør i deres brødforme og resultatet er et dæk der bremser bedre – De mange små lameller vrides under bremsningen og sipper deres greb en efter en og netop derfor er det en fordel med mange små.

Resultaterne er ekstra hurtig opbremsning på våde, kolde veje – lige det vi har brug for i Danmark

Generelt er det ikke kun Continental, der har haft fokus på at udvikle dæk særligt egnet til klima med milde vintre. Faktisk er der meget store forbedringer på det punkt hos stort set alle producenterne i år, hvor det tidligere var sne og sjap der var fokus på.

Vinterdæk test 2017

ADAC og danske FDM laver hvert år en grundig test af de nyeste vinterdæk på markedet og holder dem op mod hinanden, så vi nemt kan se hvilke dæk der performer bedst og vælge blandt topplaceringerne – hvis det ikke bliver for dyrt.

I å er der testet 15 og 16 tommer dæk, da det er dem der sælges flest af i Danmark.

Inden for 15 tommer er det Continentals særlige ”bagefroms dæk” der er klar vinder. Det går under navnet TS 860 og ligger med en pris på Kr. 778,85 inkl. afbalancering og montering pr. stk (Pris hos Quickpot.dk december 2017).

Esa-Tecar og Kleber Krisalp HP3 klarer sig også godt og resten af feltet følger også fint med på nær Semperit, der falder helt igennem på tør vej.

16 tommer dæktesten vindes i år af Dunlop med tæt opløb af de andre producenter. Her er der også kun en producent der falder helt igennem og det er desværre Nankang, da det er direkte dårligt på våd vej og i sne.

Her kan du se top 3:

15 tommer top 3 vinterdæk:

Continental WinterContact TS860
Esa-Tecar Super Grib 9
Kleber Krisalp HP3

16 tommer top 3 vinterdæk:

Dunlop Winter Sport 5
BF Goodrich g-Force Winthedr 2
Goodyear UltraGrib Performance Gen-1

Vil du se hele oversigten, ligger den på FDM her: (https://fdm.dk/alt-om-biler/test-anmeldelser/test-af-udstyr/vinterdaektest-2017)

 


Comments are closed.

Back to Top ↑