Det er særligt om vinteren, hvor der er risiko for glatte veje og fortove, at en vejrstation kan skåne dig fra rigtig mange problemer og tilmed også uheld, da du er klar over at veje og fortove er glatte og du derfor skal være varsom, når du bevæger dig ud.

Det er dog ikke kun den udendørs temperatur og det udendørs vejr, der bliver holdt øje med, da den rette vejrstation også kan få ganske glimrende målinger af dit indeklima, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse det, så du føler dig godt tilpas.

Hvis du gerne vil have dig en vejrstation til hjemmet, så er du kommet til det helt rigtige sted, da du her finder en vejrstation test, der indeholder fire forskellige vejrstationer, der alle kan bruges i et privat hjem.

LÆS OGSÅ: Luftrenser test


Ventus W830 Vejrstation – vejrstation med vindmåler

Ventus W830 vejrstation

Hvis du er på jagt efter en vejrstation, der ikke blot ser pæn ud, men samtidig også kan give dig rigtig gode lokale vejr informationer fra din vindmåler, regnmåler såvel som termohygrometersensor, så bør du tage et nærmere kig på Ventus W830.

Du får oven i købet muligheden for at gemme alle disse lokale vejrdata direkte på din PC via det stykke software, der følger med, når du køber din Ventus W830.

Med en Ventus vejrstation får du mulighed for at se en lang række forskellige informationer, som du ellers ikke ville kunne finde andre steder.

Fordele

 • App styring
 • Mange funktioner
Ulemper

 • Lidt kedelig grafik

Specifikationer:

 • Inden-/udendørs temperatur og luftfugtighed
 • Vindhastighed,  vindmåler, retning og stød
 • Regnmåler
 • UV-indeks
 • Lufttryk (barometer)
 • Udendørs lysmåler (lux-måler)
 • Gratis APP til IOS og android

Du kan blandt andet få en meget pålidelig vejrudsigt, der gør det muligt for dig at se om der bliver sol, skyet, overskyet, regn, eller storm.

Det er dog slet ikke dét eneste, for den kan selvfølgelig også måle både ude- og indetemperatur og dertil er der også en lang række muligheder i forbindelse med vindmåling, hvilket bl.a. inkluderer hastighed, retning, stød og kulde indeks (vind + temp.).

Slutteligt, så måler den også regnmængde, hvis du har tilsluttet din Ventus W830 til en regnmåler, hvilket den både gør på dags-, uge- og månedsbasis.

Den kan tilmed også måle både månefase og lufttryk.

NetAtmo WiFi – Trådløs vejrstation med app

NetAtmo WiFi Vejrstation

NetAtmo WiFi Vejrstation er en uhyre populære vejrstation, der har fået et væld af gode anmeldelser på tværs af flere websider og magasiner, som anmelder gadgets som vejrstationer.

Der er tale om en trådløs vejrstation, der er kompatibel med smartphones, tablets og computere, men det er dog ikke det hele, for den fungerer også som både en indendørsmåler og en udendørsmåler, hvorfor den nærmest fodrer dig med information.

Frodele

 • To moduler (inde og ude)
 • App styring
 • Gratis konto til datalagring
Ulemper

 • Kommer ikke med eget display

Specifikationer: 

 • Separat indendørs- og udendørsmodul
 • Udendørs målinger: temperatur, fugtighedsgrad, barometertryk og luftkvalitet
 • Indendørs målinger: temperatur, fugtighedsgrad, luftkvalitet, CO2 støjniveau
 • Data i realtid og historiske grafikker
 • Nem opsætning med Wi-Fi

Du skal dog være opmærksom på, at det kræver en hovedenhed for at køre indendørs- og regnsensoren.

Det kræver dog ikke meget andet end, at du kobler din indendørssensor til en ganske almindelig elkontakt, hvorefter den vil sørge for at måle både temperatur, luftfugtighed, lufttryk, CO2-indhold og lydniveau.

Udendørssensoren drives derimod af 4 AAA-batterier (som selvfølgelig følger med, når du køber en NetAtmo WiFi Vejrstation), men den måler dog kun temperatur samt luftfugtighed, og hverken lufttryk, CO2-indhold og lydniveau.

Du kan få en applikation, der er kompatibel med både iPhone, iPad og iPod samt Android (version 4 og højere).

Denne app kan give dig en lang række forskellige meddelelser, hvilket f.eks. kan være, at du bør åbne et vindue for at give en bedre luftfugtighed eller blot en beder temperatur i det respektive lokale.

Endvidere, så skal du være opmærksom på, at din indendørssensor skal have adgang til et Wi-Fi-netværk, og at der er ca. 100 meters rækkevidde mellem de forskellige sensorer, som du vælger at sætte op.

Slutteligt, så kan du også bruge din NetAtmo WiFi Vejrstation til at få 7-dages vejrprognoser, så du hele tiden har et overblik over, hvordan vejret bliver i fremtiden – og det bevidner også om, at NetAtmo WiFi Vejrstation er langt mere end blot en vejrstation.

Hvorfor skal jeg bruge penge på en vejrstation?

Man kommer selvfølgelig ikke udenom, at en vejrstation ikke just er nogen nødvendighed for dig, men det ændrer dog ikke på det faktum, at den kan bruges til rigtig mange forskellige ting, men hvad langt de fleste folk, der går ud og investerer i en vejrstation bruger den til er, at kunne følge med i hvordan vejret udvikler sig og hvordan det er på det pågældende tidspunkt.

Det betyder eksempelvis, at de kan have den stående i stuen ved siden af deres døren ud til terrassen, så de kan se, hvor varmt (eller koldt) det er, inden de går ud på terrassen, så de lige har en mulighed for at tage en ekstra trøje på, hvis det nu skulle blive nødvendigt.

Der er dog også mange andre brugere af vejrstationer, der bruger dem på en helt anden måde, da de vælger at bruge dem til de forudsigelser vedrørende vejret, som langt de fleste vejrstationer kan komme med.

Hvis vi holder fast i eksemplet med, at vejrstationen kan placeres ved døren ud til din terrasse, så har du mulighed for at se, hvordan vejret kommer til at udvikle sig i løbet af aftenen, så du har en nogenlunde idé om, hvornår det begynder at blive for koldt til at sidde ude på terrassen og du derfor bør trække indenfor.

Med andre ord, så er der et væld af forskellige muligheder forbundet med en vejrstation, og det er selvfølgelig også op til den enkelte person at vælge, hvad du har intentioner om at bruge din vejrstation til.

Det kan være, at du bare gerne vil have et nemt og enkelt overblik over det nuværende vejr, men det kan også være, at du har det helt fint med blot at kigge ud af vinduet og derfor hellere vil bruge din kommende vejrstation til at holde øje med vejret fremadrettet – eksempelvis så du kan regne ud, hvornår du skal trække ind fra terrassen, fordi det enten bliver for koldt eller fordi der pludselig skulle gå hen og give regn på et senere tidspunkt.

Er du træt af P-afgifter? Læs vores elektronisk P-skive test

Er designet vigtigt, når det kommer til en vejrstation?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der findes rigtig mange forskellige vejrstationer på det danske marked, og der er selvfølgelig også forskel på, hvordan de ser ud og hvordan de fungerer.

I denne sammenhæng er det meget vigtigt at forstå, at der bestemt er ting, der er meget vigtigere end designet på din vejrstation, hvorfor det ikke bør være en parameter, som du skal sætte øverst på listen over dine prioriteter, når det kommer til at skulle vælge en passende vejrstation.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke må tage designet med som et parameter, når du skal vælge din kommende vejrstation, for du bliver meget hurtigt træt af, at kigge på din vejrstation, hvis den ikke er synderligt pæn at kigge på – og du kommer med stor sandsynlighed til at kigge på den op til flere gange om dagen.

Hvis du kommer til at bruge den meget og er det selvfølgelig også vigtigt, at den har et design, som du kan holde ud at kigge på.

Med andre ord, så må du naturligvis godt bruge designet af vejrstationen som et parameter i forbindelse med jagten på en vejrstation, men det må helt afgjort ikke være det vigtigste parameter for dig.

Vælg en vejrstation med en tilhørende app til Android og/eller iOS

Det kan desuden også være en særdeles god idé at købe en vejrstation, der kan knyttes sammen med enten en app til iOS eller til Android, da det faktisk betyder, at du ikke behøver at være henne ved din vejrstation for at kunne se det nuværende vejr eller for at kunne følge med i de forudsigelser, der kommer fra den respektive vejrstation.

Du kan derimod bare tage din telefon op ad lommen, åbne den applikation, der er blevet udviklet til at arbejde sammen med din vejrstation og her kan du så følge med i præcis de samme informationer, som du ville kunne finde direkte på din vejrstation.

Hvis du vælger en vejrstation, der har en tilknyttet applikation, der kan bruges til både iOS og Android, så får du langt nemmere ved at få adgang til dine forskellige informationer og forudsigelser fra din vejrstation, hvorfor det er en rigtig god idé at vælge en vejrstation, der har en tilknyttet app, der virker til din telefon.

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Ventus W177 Vejrstation – trådløs vejrstation med vindmåler

Ventus W177 Vejrstation

Den næste model i vores vejrstation test er en Ventus W177, der er særdeles avanceret og som samtidig er blevet designet og udviklet med det formål, at den skal kunne måle meget lokale vejrmålinger fra eksempelvis din terrasse, din altan eller blot et sted i din have.

Endvidere, så giver en Ventus W177-vejrstation dig lokale målinger af vindhastighed, men det er selvfølgelig slet ikke det eneste, for den måler desuden også både retning, lufttryk, luftfugtighed og temperatur, hvilket gøres direkte af de trådløse sensorer.

Fordele

 • Mange funktioner
 • Display medfølger
 • God pris
Ulemper

 • Ingen app styring

Specifikationer:

 • Vindhastighed i mph, km/h, knots, Beaufort, m/s
 • Vindhastighed med måling af vindstød og gennemsnitshastighed
 • Vindretning med 16 forskellige retninger
 • Kuldeindeks alarm
 • Storm alarm
 • Regnmåler til måling af nedbør

Denne enhed har tillige også nogle meget unikke egenskaber, der giver udregning af blandt andet kuldeindeks, varmeindeks og dugpunkt.

Det er dog ikke blot de mange funktioner, der er noget ved, når det kommer til Ventus W177, for den er også lavet i et særdeles flot design, som du sagtens kan have derhjemme.

Med Ventus vejrstation W177 får du ikke blot en vejrstation i et særdeles flot design, men du får dertil også en vejrstation, der kan give dig et meget detaljeret overbliksbillede af de lokale vejrforhold på lige netop din adresse.

Den kommer med et væld af funktioner foruden de førnævnte, da den også har en indbygget kalender, en alarm såvel som baggrundsbelysning, der sørger for, at du nemt kan se alle de informationer, der er at finde på skærmen på din Ventus W177-vejrstation.

Slutteligt, så er den også udstyret med et radiokontrolleret ur og der følger selvfølgelig også en adapter med, så den kan bruges flere forskellige steder.

 

Lonobox Wi-Fi W922 vejrstation

Ventus W922 Lonobox vejrstation

Er du et friluftsmenneske som enten elsker jagt, fiskeri, have, skov eller andet, så er du sikkert også meget interesseret i, hvordan vejret bliver, så du bedre kan planlægge dine udendørs aktiviteter.

Nogle gange er det rart, nat man vælger den helt rigtige dag, når man skal ud, og at vejret den dag, er helt ok. Det kan hurtigt blive en trist dag i haven, hvis vejret ikke arter sig.

Lonobox er svaret på dine bønner, når det gælder forudsigelse af vejret i dit område. Med din egen vejrstation har du nu mulighed for nu selv at få alle opsamlede data direkte via wifi ind på din egen skærm.

Har du først sat vindmåler og de andre sensorer op, så skal du bare tænde for din enhed indenfor.

Din Lonobox måler lufttryk, luftfugtighed, temperatur, nedbør, vindstyrke og retning, og sender det til din smartphone, tablet eller computer via Wi-Fi.

Du får også mulighed at se andres indsamlede data, hvis de har offentliggjort dem. Hele systemet er utrolig nemt at installere, og der følger en udførlig brugervejledning med.

Med Lonobox får du en meget mere lokal vejrudsigt, som gør, at du nemmere kan se om det er nu du skal i haven, eller det er bedst at vente et par timer. Alt udstyret er fremstillet i super hårdført materiale, og tåler selvfølgelig mange år ude i al slags vejr.

Ventus Vejrstation Meteotime W927

Ventus Vejrstation Meteotime W927

Alle taler om vejret, og det har stor indflydelse på vores liv.

Er du ude-menneske og holder du meget af at kunne foretage dig en masse i for eksempel haven, på båden eller andet, så kan du nok godt nikke genkendende til, at du ikke altid lige har styr på vejrudsigten.

Måske har du hørt den på nyhederne, men den er meget generel, og kommer ikke ret tæt på hvor du bor.

Denne vejrstation har blandt andet kontakt til Meteotime, som henter udsigter fra 470 byer rundt om i verden, og så kombinerer den data med dem som du får fra dine sensorer, for eksempel ude i haven.

På den måde får du et mere lokalt islæt over din egen vejrudsigt.

Denne vejrstation er i et meget flot design og har et godt og brugervenligt display, og så har den mulighed for at tilslutte tre eksterne sensorer, som du kan placere udenfor – for eksempel temperatur og luftfugtighed.

Stationen giver dig oplysninger om temperatur, vindretning og hastighed, nedbør, og så har den en alarmfunktion, hvis der er optræk til rigtig dårligt vejr i dit område.

På den måde, har du mulighed for at hente ting ind fra haven, som skal skåne for enten hård vind eller slagregn.

Vejrstationen er trådløs, og den er fremstillet i en meget høj kvalitet, der betyder, at du kan have den i mange år.

Ventus Vejrstation & digital Ur W224

Ventus W224 Vejrstation

En vejrstation behøver nu ikke at fylde ret meget, og denne model fra Ventus gør det i hvert fald ikke.

Den kan du også tage med på ferie, hvis du gerne vil have din egen lille vejrstation med til de varmere himmelstrøg.

Det er et smart lille ur og vejrstation med store tydelige tal i displayet, og på trods af dens lille størrelse, så har den rigtig mange funktioner, som gør, at du får en god fornemmelse af, hvordan vejret vil arte sig.

Vejrstationen har et flot design i hvid, og det gør, at det let kan indgå i din bolig i for eksempel køkken, stue eller på et kontor.

Måske ser eller hører du vejrudsigten i løbet af dagen, og tænker, at det kan de sagtens sige, det bliver nok et andet sted end lige her hvor jeg bor.

Nu kan du selv se, hvordan vejret ændrer sig lige der hvor du bor, og du vil blandt andet kunne se månefaser, lufttrykkets udvikling, temperaturen, kalender, tid, dato med mere.

Alt sammen informationer der bruges til at forudsige vejret.

Vejrstationen leveres med beslag både til ophæng og til bordopstilling, så du selv kan bestemme, hvordan du vil placere enheden. Bruger 3 x AAA batterier, som ikke medfølger i pakken.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter