Vær opmærksom på dette når du vælger GPS

Har du ofte svært ved at finde vej, når du kører rundt på nye veje, og oplever du at tage unødvendige omveje, der resulterer i, at du kommer for sent til dine aftaler?

Her kan en GPS være en stor hjælp for dig. Der findes dog rigtig mange forskellige varianter på markedet med hver deres funktioner, så det kan være svært at finde lige den GPS, der passer bedst til dit behov. I denne artikel kan du læse om nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du er på jagt efter en GPS.

En GPS til andet end bilen

Først skal du overveje, hvor du kommer til at bruge din GPS mest. Skal den udelukkende sidde i din bil, eller har du planer om at bruge den på diverse cykelstier, når du skal ud på en længere tur på jernhesten? Måske vil du også gerne, at den kan sidde på din motorcykel.

Hvis du har planer om, at din GPS skal bruges uden for bilen, for eksempel sættes på en motorcykel eller cykel, skal du sikre dig, at den, du investerer i, er vandtæt og kan tåle det vejr, du kører eller cykler ude i.

Dernæst skal du undersøge, hvor godt batteriet i GPS’en er, så du sikrer dig, at batteriet ikke går ud, men at det har kapacitet nok til den længere cykeltur uden at være koblet til strøm, som den ville være i bilen.

Slutteligt skal du tjekke, om den GPS, du har udset dig, er i stand til at finde de mange små vandre- og cykelstier, som du kan få brug for at blive guidet igennem, hvis du er ude på en længere tur på cyklen i ukendt terræn.

Læs også vores GPS test her

Opdateringer til GPS’en

Et af de vigtigste ting du skal være opmærksom på, når du kigger på en ny GPS, er hukommelseskortet. For i nogle GPS’er har man nemlig ikke mulighed for at opdatere kortet, så den kender til de nylavede veje, der er blevet lavet siden sidst.

Har du købt dig sådan en GPS, er der ikke andet at gøre end at købe en ny, når den ikke længere synes pålidelig, og det kan blive dyrt for dig. Samtidig skal du sikre dig, at de nye opdateringer til den GPS, du har udset dig, ikke koster alt for meget.

Et sted, du kan spare penge, er at finde en GPS, hvor forhandleren tilbyder gratis opdateringer i al din GPS’s levetid.

Hukommelsen

Det næste, du skal gøre op med dig selv, er, hvor stor en hukommelse din GPS behøver. Kører du næsten udelukkende rundt i Danmark, behøver du ikke se dig om efter et særlig stort et, mens det godt kan betale sig at investere i en lidt større hukommelse, hvis I tager på bilferie rundt i Europa og ikke vil fare vild på de franske og italienske landeveje.

Rejser du en del rundt i verden på grund af dit arbejde, kan det være relevant for dig at købe en GPS med en stor hukommelse. Mange af de største og mest kendte mærker tilbyder GPS’ere, der kan guide dig rundt i det meste af verden. Har du GPS’en med på rejser, kan det ligeledes være smart med en let, lille maskine, der er nem at montere i lejede biler.

Det kan være svært at finde den rette GPS til dig, men sørg for at tjekke diverse guides og tests ud på nettet, så du har et godt overblik. Se en stor test af GPS’er her, hvis du har brug for noget inspiration, inden du køber.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑