Vær god ved miljøet samtidig med at du sparer penge

Der er meget snak om miljøet og den globale opvarmning, og der er efterhånden kommet rigtig mange nye tiltag og en masse ny teknologi, som kan hjælpe os med, at mindske forureningen, uden at vi hverken bliver ramt på pengepungen eller komfort niveauet

En nem og hurtig ting du kan tage fat på, er din belysning, både i privaten og på jobbet. Hvilken slags belysning bruger i, er det den miljørigtige slags, eller hænger i lidt bagefter og trænger til, at få skiftet lyskilderne.

Noget så simpelt som lysstofrør kan skiftes til en meget mere miljøvenlig og besparende form, og der kan være mange penge, at hente, især på jobbet. Hvis i skifter lysstofrørene til LED lystofrør, også kaldet LED rør, så bliver der hurtigt skruet ned for jeres forbrug samt forureningen.

Et LED rør kan holde i 10.000-40.000 timer, hvilket selvfølgelig også betyder, at i er fri for hele tiden at skulle skifte lystofrør, og samtidig indeholder de heller ikke kviksølv. Du får også en bedre farvegengivelse og der er masser af valgmuligheder, både for styrke og farve.

De er måske lidt dyrere, at købe i første omgang, men det bliver hentet ind på den lange bane, bådw ved det mindre strømforbrug og ved den længere holdbarhedstid. F.eks er tommelfinger reglen for halogen pærer kontra LED pærer, at du skal skifte halogen pæren 7 gange, når du skifter LED pæren 1 gang.

Det er altså en væsentlig forskel. Og når du så samtidig oven i købet også sparer på dit el forbrug, og dermed skåner miljøet, så burde det ikke tage lang tid, at overveje om der skal skiftes lyskilder i hjemmet eller på jobbet.

Et LED rør skulle gerne spare dig for omkring 60% strøm, af hvad et normalt lysstofrør bruger, så den dyrere indkøbspris bliver hurtigt tjent hjem igen.


Comments are closed.

Back to Top ↑