Der er flere gode grunde til, at armbåndsure er populære selv i teknologiens tidsalder. Vil du for eksempel vide, hvad klokken er under et møde, er det langt mere diskret at tjekke dit armbåndsur end at hive telefonen frem. Desuden giver armbåndsuret lig med tøj og smykker dig en mulighed for at udtrykke din stilistiske individualitet. 

Tænker du på at anskaffe dig et nyt ur, og har du fået øje på ét, der koster mere, end du umiddelbart har råd til? Så bør du overveje at købe dit ur på afbetaling. Du bør dog være opmærksom på, at denne løsning både har fordele og ulemper. 

Lyder en afbetalingsløsning som noget for dig? Så er du kommet til det rette sted. Nedenfor har vi nemlig samlet fire forskellige forhandlere, der alle giver dig mulighed for at købe dit næste ur på afbetaling. 

I hvert forhandlerafsnit beskriver vi kort både selve forhandleren, forhandlerens låne- og afbetalingsbetingelser og alle andre fakta, som er relevante for dig, der vil købe et ur på afbetaling.
Alle fire forhandlere gør enten brug af afbetalingstjenesten ViaBill eller afbetalingstjenesten Klarna Konto. Vi håber, at vores guide vil gøre din jagt på den helt rigtige afbetalingskontrakt en smule mere overskuelig. 

Find et ur på afbetaling hos Ditur.dk 

ur på afbetalingDitur.dk er en dansk webshop, der siden 2014 har forhandlet smukke, stilrene og prisvenlige ure til både mænd og kvinder. Ditur.dk forhandler en lang række anerkendte mærker, og deres brede sortiment omfatter både kvartsure og mekaniske ure. 

På ditur.dk kan du online betale med Dankort VISA, VISA Electron, Mastercard, Mastercard Debit og Eurocard. Siden giver dig desuden mulighed for at købe dit ur på afbetaling med tjenesten ViaBill. 

Ved køb med ViaBill kan du hurtigt og nemt få fat i dét ur, du ønsker, uden at skulle have for mange penge op af lommen på én gang. Efter at du har trykket på ViaBills betalingsknap gennemføres handlen, og det koster dig ikke noget at benytte tjenesten. 

Når handlen er gennemført, vil du modtage en e-mail fra ViaBill, der bekræfter, at du har valgt at købe dit ur på afbetaling. I e-mailen vil du blive bedt om at indtaste en række oplysninger, som tillader ViaBill at oprette dig som betaler. Oplysningerne omfatter blandt andet dit CPR nr., din e-mailadresse, dit mobilnummer og selvfølgelig dét betalingskort, som du har valgt at benytte i forbindelse med finansieringen. 

Vælger du at betale hver måned via din netbank, er hver eneste opkrævning gratis. Har du en tendens til at glemme at få betalt dine regninger til tiden, kan det være en god idé at tilmelde aftalen betalingsservice. Gør du dét, vil ViaBill automatisk tage sig af opkrævningen på hver forfaldsdato. 

Denne løsning koster dig 39 kr. pr. opkrævning. Til gengæld er du med denne betalingsmodel sikker på at undgå inkassoomkostninger og rykkere. Du vil kun modtage rykkere, hvis ViaBill ikke kan trække det aftalte beløb fra dit betalingskort. Sørg derfor altid for at have nok penge stående på din konto. 

Køber du dit ur på afbetaling, kan du afdrage helt rentefrit, såfremt dit køb ikke overskrider en værdi på 2000 kr. Holder du dig under dette beløb, får du altså en gratis afdragsordning, og du vil som regel skulle afdrage dit køb over en periode på 12 måneder. 

Overstiger dit køb 2.000 kr., vil du skulle betale renter på købet. ViaBills rentesatser skifter, og de afhænger dertil naturligvis af størrelsen på dit køb. Rensesatserne vil blive oplyst i løbet af betalingsprocessen, når du har markeret, at du gerne vil købe dit ur på afbetaling ved hjælp af ViaBill. 

Kommer du pludselig til penge, har ViaBill desuden den fordel, at du til enhver tid kan vælge at indbetale det fulde beløb, før du ellers skulle have afbetalt produktet – og dette koster dig ikke en krone. 

Ur på afbetaling hos Watchfelt.dk 

ur på afbetaling

Watchfelt.dk forhandler moderne og moderigtige ure til både kvinder og mænd. På siden forhandles der en lang række kendte mærker, og siden er desuden opdelt i priskategorier, som gør, at du nemt kan finde frem til en model, som du har råd til at købe. 

Som på ditur.dk og goldentimes.dk har du på watchfelt.dk mulighed for at vælge imellem to former for finansiering. Enten kan du betale det fulde beløb med det samme, eller også kan du vælge at købe dit ur på afbetaling. 

Watchfelt.dk gør ligeledes brug af tjenesten ViaBill, og vi anbefaler dig at læse afsnittet ”Ur på afbetaling hos ditur.dk” for de nærmere afbetalingsbetingelser. 

På watchfelt.dk kan du derudover betale med Dankort, VISA, VISA Electron, Euro/Mastercard, PayPal og Mobilepay. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Ur på afbetaling hos nordgreen.dk 

ur på afbetalingNordgreen.dk forhandler udelukkende ure fra deres eget mærke. Virksomheden specialiserer sig i moderne og minimalistisk skandinavisk design, og som de tre ovenstående webshops giver nordgreen.dk dig mulighed for at vælge mellem to forskellige former for finansiering. 

Vælger du at betale et engangsbeløb, har du 14 dage fra den dag, hvor varerne bliver sendt, til at betale den tilsendte faktura. Denne form for finansiering er selvsagt rentefri. 

Vælger du at købe dit ur på afbetaling, sker dette via afbetalingstjenesten Klarna Konto. Tjenesten gør, at du kan vælge at betale for dit produkt i dét tempo, der bedst passer dig. 

Du fastsætter selv et beløb hver måned. Klarna Konto har dog et krav om, at du månedligt minimum betaler 1/24 af det samlede beløb. Dertil skal du være opmærksom på, at det forventes, at du mindst betaler 89 kr. om måneden. 

Har du for eksempel et samlet produktkøb på 10.000 kr. over 12 måneder, vil du have en fast årlig rente på 22,7%. Den effektive rente vil i sådan et tilfælde ligge på 35,41%, og med en månedlig ydelse på 978 kr., vil du samlet set skulle tilbagebetale et beløb på i alt 11.740 kr. 

Du kan også vælge at oprette en fast afbetalingsaftale. Dette betyder, at du vil afbetale over 6, 12 eller 24 måneder, og at du lige fra starten både ved, hvad den månedlige ydelse bliver, og hvornår du er færdig med at afbetale dit produkt. 

Ved oprettelse af en fast afbetalingsaftale vil Klarna Konto beregne renteomkostningerne ud fra din samlede gæld. Derfor vil den månedlige ydelse være højest i den første måned og lavest i den sidste måned. 

Med finansiering gennem Klarna Konto kan du desuden altid indfri din aftale før tid, og dette vil ske helt omkostnings- og rentefrit. 

På nordgreen.dk kan du betale med Dankort, VISA, VISA Electron, Mastercard og Eurocard. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Ur på afbetaling hos Goldentimes.dk 

ur på afbetalingGolden Times specialiserer sig i moderne smykker og ure til både mænd og kvinder. Virksomheden udgøres af en webshop og af en fysisk forretning, som ligger i Aalborg Storcenter. 

Golden Times forhandler en lang række anerkendte og kvalitetsbevidste smykke- og ur-mærker, og ligesom ditur.dk giver virksomheden dig mulighed for at købe dit smykke eller ur på afbetaling. 

ViaBill er én af de mest udbredte afbetalingstjenester i Danmark, og som ditur.dk benytter Golden Times sig også af denne tjeneste i forbindelse med afbetalingsaftaler. Dette betyder, at de to firmaers afbetalingsbetingelser er ens, og derfor vil vi ikke redegøre for betingelserne i dette afsnit. Se i stedet afsnittet ”Ur på afbetaling hos ditur.dk” for de nærmere deltaljer for afbetaling med ViaBill. 

På goldentimes.dk kan du betale med Mobilepay, Dankort, VISA, VISA Electron, Mastercard, Maestrocard og JCB. 

Fordele og ulemper ved at købe ur på afbetaling

Én af ulemperne er, at en afbetalingsaftale ofte vil medføre, at du muligvis kommer til at betale mere for produktet, end hvis du havde betalt den fulde pris på én gang. Dette gør sig særligt gældende, hvis du køber et dyrere produkt. Mange firmaer vil til gengæld tilbyde dig rentefri afbetaling, hvis du køber et produkt, der ligger i den lave ende af prislejet. 

En anden ulempe er, at det kan være svært at komme ud af afbetalingskontrakten. Nogle kontrakter vil nemlig tvinge dig til at betale af over den aftalte periode, selvom du pludselig har fået nok penge til at betale hele produktet af med det samme. Denne løsning er ikke optimal, hvis du leder efter en rentefri betalingsordning. 

Dertil kan det for mange mennesker være stressende at vide, at de har forpligtet sig til en form for finansiering, som indebærer jævnlige opkrævninger mange måneder eller år frem. Kommer der en uforudset ekstraudgift et andet sted fra, kan en bindende afbetalingsaftale stille dig i en temmelig presset økonomisk situation. 

Den mest fremtrædende fordel ved at købe ting på afbetaling er naturligvis, at du kan få produktet, så snart du får øje på det. Dermed kan du få glæde af produktet i længere tid, end hvis du havde ventet, til du havde pengene til at betale et engangsbeløb. 

Derudover vil en afbetalingsaftale give dig mulighed for at købe et produkt, som du ellers ikke ville have råd til. Investerer du for eksempel i et dyrere ur af høj kvalitet, er der en god chance for, at uret har en længere levetid end de billigere modeller. Derfor kan det faktisk argumenteres, at det økonomisk set giver rigtig god mening at købe ting på afbetaling. Du vil nemlig ikke skulle bekymre dig om udskiftninger lige foreløbigt. 

Se også denne artikel på ditur.dk: Ure på afbetaling

Læs også vores artikel om: Apple Watch på afbetaling – find forhandlerne, der tilbyder køb af Apple Watch med finansiering

Denne side er anmeldt af: Fredrik Moen Rating 5/5

Forfatter