Tips til at få velplejede og glade fødder

Det er ikke sikkert, du tænker over, hvor stor en opgave du dagligt sætter dine fødder på. De skal bære dig rundt det meste af døgnet, og derfor bliver de udsat for meget i løbet af dagen

Det gælder for det første belastning, men også de sko og strømper, du vælger at tage på, vejret og varme bade har indflydelse på dine fødders ve og vel. Selvom ’fødder’ og ’fodhygiejne’ ikke ligefrem er temaer, der bliver bragt frem over middagsbordet, døjer de fleste mennesker med vabler, ømhed, hård hud, skøre negle eller en kombination af flere problemer.

Er dine fødder ramt af flere problemstillinger, eller vil du gøre en forebyggende indsats, kan du læse dette blogindlæg og få tips til, hvordan du får (eller bevarer) glade fødder.

Undgå svedlugtende fødder

Det er ganske normalt at få varme og svedige fødder i løbet af dagen. Især hvis du har en aktiv hverdag, hvor dine fødder er pakket ind i strømper og sko det meste af tiden.

Er det varmt udenfor, bidrager det også naturligt til, at dine fødder vil blive og føles mere svedige. Selvom det ikke er behageligt at have svedige fødder, så er sved ikke lig med, at dine fødder lugter. ’Frisk’ sved lugter nemlig ikke, og dine sure tæer opstår først, når sveden er gammel.

Derfor det vigtigt, at du i løbet af dagen sørger for at holde dine fødder rene og tørre, så du forebygger en slem lugt. Som det første kan du starte dagen med at vaske dine fødder grundigt med en skånsom sæbe. Dernæst skal du lade dine fødder tørre helt, inden du tager strømper på. Efter du har tørret fødderne med håndklædet, er det en god idé at vente 10-15 min. med at tage strømperne på.

Generelt er det en god idé at tage strømperne af, efter du har haft sko på i flere timer. Du kan eksempelvis gøre det til en vane at tage strømperne af samtidig med skoene, når du kommer hjem efter en lang dag.

Tid til at vælge strømper

Når det så er blevet tid til at trække i strømperne, er det en god idé at vælge et materiale, der er antibakterielt. Du kan eventuelt investere i bambus strømper – ja, den er god nok. Strømper fremstillet af bambus.

Bambusfibrene har flere fordele. For det første er bambus et naturligt materiale, der har gode antibakterielle egenskaber. De antibakterielle egenskaber modvirker, at dine fødder begynder at danne svedlugt.

Bambusstrømper har desuden en kølende effekt om sommeren, mens de om vinteren vil have en varmende effekt. Bambusstrømper er derfor det ideelle valg af strømper året rundt. Selvom det ikke umiddelbart lyder sådan, så er en anden fordel ved bambusmaterialet, at det er yderst blødt – nærmest silkeblødt. Det giver dig en dejlig fornemmelse, hvilket er vigtigt, hvis du skal have sko og strømper på hele dagen.

En tredje fordel er, at bambus er et holdbart materiale, og du vil derfor have funktionsdygtige strømper selv efter mange vaske.

Vask dine strømper rigtigt

Selvom bambus næsten kan betragtes som et vidundermateriale til strømper, er det stadig vigtigt for din fodhygiejne, at du vasker dem korrekt. Ganske vist er bambus holdbart, men husk at vaske dem efter anvisningen.

De fleste strømper kan du nøjes med at vaske på 30 grader. Grunden til det er for det første, at 30 grader er skånsom for materialet. For det andet er vaskemidler efterhånden udviklet til at være mere miljøvenlige, hvilket betyder, at du kan skrue ned for graderne og samtidig vaske helt rent.

Skulle det alligevel blive nødvendigt med lidt skrappere midler til at fjerne svedlugt fra dine strømper, så du kan holde dine fødder friske, kan du bruge eddike i stedet for skyllemiddel.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑