Test og se, om du kan få fibernet i dit område

Det lader til, at fibernet er det helt nye og populære, når det kommer til bredbånd. Det er dog ikke alle danskere, der har mulighed for at få fibernet, da dette afhænger af de forskellige udbyderes dækninger i de danske kommuner og regioner

Der er dog visse reglementer inden for dette område, og som hovedregel hedder det, at udbyderen er bundet til at slutte din adresse til det pågældende netværk, såfremt der er tale om, at der er oprettet et fibernet i det område, hvor du bor, og hvis der er tale om, at du ikke har længere end 30 meter hen til denne fiberstruktur.

Det skal i forlængelse heraf nævnes, at man ikke uden videre bør tilslutte sin adresse til et fibernet, da man blandt andet først bør sikre, at ens udstyr kan klare de høje hastigheder, som fibernet kræver, da du ellers ikke kan få gavn af det. Læs mere her på siden og find et stort udvalg af udstyr til fibernet.

Du kan desuden via dette link få et samlet overblik over de forskellige danske byer, der har adgang til fibernet.

SE OGSÅ: Den bedste streamingtjeneste

Omfattes din adresse af fibernet? Bliv meget klogere her

Hvis der er tale om, at en kommune eller region i Danmark har fået lavet forarbejdet til at kunne få fibernet, vil det være sådan, at selve fiberrøret er blevet gravet ned i jorden, og dette rør er meget nemt at kende, i og med at der er tale om et rør i en skarp orange farve, og det stikker desuden flere centimeter op af jorden.

Det er blandt andet Hiper, der tilbyder fibernet, og det gør de på TDC/YouSee’s fibernet. Du kan ud fra det ovenstående link se, hvorvidt din adresse er omfattet af Hipers fibernet. Det skal dog i forbindelse med dette nævnes, at såfremt en dansk by kan få fibernet, er det nødvendigvis ikke samtlige adresser i den pågældende by, der kan få det, og man bør således være særligt opmærksom på det.

Sådan får du et bedre overblik over de forskellige fibernet-udbydere

Waoo tilbyder fibernet til deres kunder, og de dækker en meget stor del af landet. Tal viser, at Waoo havde 250.000 kunder i 2012, og du kan også her vælge at benytte dig af ovenstående link i forhold til at tjekke, hvorvidt din adresse er understøttet af Waoo’s fibernet.

Ydermere tilbyder Stofa ligeledes fibernet, men da det ikke har været muligt at indsamle data fra Stofa, er du i stedet nødsaget til at gå ind på deres egen hjemmeside og indtaste din adresse, så du kan finde ud af, hvorvidt du er berettiget til at få fibernet af dem.

Såfremt du ønsker at få et bedre overblik over de udbydere, der tilbyder fibernet i Danmark, er dette desværre ikke så simpelt, i og med at der nærmest ikke findes nogen tests af disse. Dog kan du altid vælge at gå ind på Trustpilot, da det her er muligt at læse anmeldelser fra kunder af de forskellige udbydere. På den måde kan du få skabt et godt billede af, hvilken type fiber-udbyder du bør gå efter.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑