Test: Hvilke vinterdæk får flest stjerner i 2017?

Hvert år bliver det vinter, og hvert år står mange bilejere med overvejelser om, hvilke vinterdæk de skal købe. Vinterdæk er et afgørende element for sikkerheden, og det er derfor vigtigt, at dækkene matcher ejerens behov

Dette kan være ganske uoverskueligt at finde ud af, og du bør derfor læse med i denne artikel og blive klogere på, hvilke dæk du bør vælge.

SE OGSÅ: Vinterdæk 2017 – Hvad er bedst?

Vinterdækstest 2017

Hvert år laver FDM diverse tests. I år har FDM i samarbejde med den tyske bilklub ADAC udarbejdet en vinterdækstest, der omfatter 32 forskellige vinterdæk i størrelserne 15 og 16 tommer. Disse størrelser dæk er ofte dem, man bruger på mini- og mellemklassebiler. Disse størrelser blev valgt grundet den store interesse for netop disse bilstørrelser i Danmark.

Tidligere har der været fokus på, om vinterdækkene havde de optimale egenskaber til at køre på sne og is. I år er dette fokus udvidet, således at det også omfatter sikkerheden på våde veje – og det er lige præcis dette, der adskiller testens bedste og dårligste vinterdæk. I Danmark ligger temperaturen ofte omkring frysepunktet, hvilket giver anledning til våde vinterveje. Derfor er det oplagt, at vinterdækkene i år skal være sikre på dette punkt.

Udviklingen af de nye vinterdæk har betydet, at det nu er mere sikkert end tidligere at køre på våde vinterveje med vinterdæk.

Testens resultat for 15 tommer

Igen i år er vinderen i 15-tommer-kategorien de forholdsvis nye vinterdæk af modellen Continental TS 860. Disse er gode i alle discipliner. De er gode på tør vej, og samtidig har de testens bedste resultater på våde samt is-og snefyldte veje.

Lige efter dette dæk ligger Esa-Tecar Super Grip 9 og Klebér Krisalp HP3 – begge med fire stjerner.

I mellemgruppen blandt 15 tommer vinterdæk er der ikke meget at komme efter. Ud af 12 dæk er det kun et enkelt, der falder fra. Dette er Semperit Master Grip 2, da dennes egenskaber på tør vej slet ikke var som forventet.

Testens resultat for 16 tommer

I 2016 var det Dunlop Wintersport 5-vinterdækkene, der fik sejren – og dette er igen tilfældet i 2017. Disse dæk fik fem ud af fem stjerner, da de både fungerer på tør vej samt leverede det bedste resultat på våd vej.

Disse var dog ikke de eneste vinterdæk, der fik dommerne til at smile i denne kategori. Faktisk ligger otte andre vinterdæk lige i hælene, hvilket giver bilejerne mange gode dæk at vælge imellem. En udvalgt model af disse vinterdæk er Michelin Alpin 5, der forhandles på daekonline.dk. Disse imponerer i mange discipliner, men er især en vinder, når det kommer til slidstyrken. Dog kniber det med dækstøjen, som er eneste store minus.

Hvis du har en bil, der bruger andre størrelser dæk, kan du finde tidligere tests på FDM’s hjemmeside. Desuden er det bevidst, at FDM har udeladt en test af helårsdæk, men det fremgår af deres hjemmeside, at sådan en test vil blive lavet senere.

Selvom testvinderen af vinterdæk 2017 helt sikkert er et godt valg, er det ikke sikkert, at dækkene egentlig opfylder nøjagtigt dit behov. Derfor bør du altid sikre dig, at vinterdækkene passer til dine behov – og at de er egnede til de våde veje, som vinteren byder på.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑