Tablet test – Hvilket styresystem foretrækker du?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er flere og flere danske forbrugere, der er begyndt at få øjnene op for de mange muligheder, der følger med en tablet.

Det betyder også, at hvis du går med tanken om, at købe en tablet til enten dig selv eller til husstanden, så har du mange muligheder, da der findes et bredt spektrum af producenter, der har valgt at introducere deres forskellige modeller på det danske marked.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er Apples iPad, der er den klart mest populære tablet her i Danmark, men der findes dog en lang række alternativer, der sagtens kan konkurrere med en iPad fra Apple og kun koster det halve.

Hvad end du skal bruge den respektive tablet til, så kan du eksempelvis finde en model, der enten er baseret på Windows eller Android, som – foruden iOS – er de mest populære systemer til tablet.

En sådan tablet kan bruges til alt lige fra at spille spil og se film på YouTube, til at tage notater til forretningsmøder eller lave lektier til både folkeskole, gymnasie og sågar universitetet.

Med andre ord, så har den rigtig mange anvendelsesmuligheder, da den praktisk talt kan det samme som en almindelig PC.

Vi starter denne test med iOS tablets.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Apple iPad Air 2 Wi-Fi 64GB Space Gray

Apple iPad Air Wi-Fi 64GB
0 kr.

Har du ofte tænkt på, at din mobil er lidt for lille, og du derfor gerne vil have en større skræm, som stadig ikke er ligeså bøvlet at have med, som en bærbar? Er du derudover meget mærkebevidst og gerne vil have, at dine ting holder?

Så er denne Apple iPad Air 2 Wi-Fi 64 Gb helt klar noget for dig.

Med denne iPad får du en tablet med et helt nyt design, som vejer under et halvt kilo. Den er tynd og er ekstrem let at have med i en lille taske eller under armen. Den har en 9,7″ Retina-skærm og så har den over 3,1 millioner pixels, hvilket gør at du får de perfekte billeder og videoer.

Udover disse ting, har den en A8X-processor så den arbejder utrolig hurtig, og så har den 64 GB hukommelse, hvilket betyder at der skulle være rigeligt at arbejde med.

Hvis du bruger internettet meget, så har den en rigtig hurtig trådløs teknologi, hvilket gør, at dit internet arbejder meget hurtigt.

Den har en masse andre fede funktioner også, som du kan læse mere om inde hos forhandleren.

Apple iPad Mini 4 4G 16GB Gold

Apple iPad Mini 4 4G 16GB Gold
0 kr.

Synes du ofte din mobil er for lille, men orker du heller ikke altid slæbe rundt på en bærbar? Tænker du der ud over meget over kvalitet og holdbarhed? Så er denne Apple ipad Mini 4 4G med 16 GB lige noget for dig.

Meget mere for pengene

Med denne mini ipad fra Apple, får du en tablet, som kan holde i rigtig mange år, og som kan have plads til rigtig mange filer. Den er ikke for stor, men heller ikke for lille, hvilket vil sige, at den er lige tilpas.

I denne ipad er der Touch ID, hvor du skal bruge dit fingeraftryk som adgangskode til din ipad. Den samme funktion kan også bruges, hvis køber noget over iTunes Store, App Store og iBooks Store.

Udover disse ting, så har den en A8 processor, som giver dig en lynhurtig åbning af apps og websider, og så er den fantastisk til store spil. Skærmen er 7,9″ RETINA-skærm og har en opløsning på 2048 x 1536 hvilket giver et meget mere deltaljeret resultat.

Kameraet er et iSight-kamera og har hele 8 megapixels og tager rigtig flotte billeder og har mange fede redigeringer. Der er FaceTime med HD kamera, så videochat også er en mulighed.

Netværket er helt perfekt til den som gerne vil bruge nettet meget. – der er nemlig 4G net hvilket er det hurtigste netværk.

LÆS OGSÅ: Smart TV test

Apple iPad Air 2 4G 64GB Space Gray

Apple iPad Air 2 4G 64GB
0 kr.

Er du ved at være træt af at slæbe rundt på din bærbar når du skal rundt i verden? Er du træt af, at din mobil er for lille, så du ikke kan de ting, som du gerne ville, som f.eks. at se en film? Tænker du meget over kvalitet, holdbarhed og design? Så er denne iPad Air 2 4G 64GB Space Gray lige noget for dig.

En nemmere måde på livet

Med denne iPad Air 2, får du en iPad som har hele 65 GB så du kan downloade rigtig mange spil og film. Den er derudover også den hidtil tyndeste iPad hvilket vil sige, at den er enorm let at transportere og have med rundt – du kommer derfor aldrig til at kede dig. Den har 4G netværk, som er det bedste netværk der findes på markedet, og du har derfor en iPad som arbejder utrolig hurtig over nettet og når du downloader.

Denne iPad vil blive noget helt specielt for dig, og derfor er der også Touch ID på den, hvilket vil sige, at du kan bruge dit fingeraftryk som adgangskode, så ingen andre end dig, kan åbne den, og du sikre dig dermed bedre imod tyveri.

 

Med Android

Acer Iconia A1 840FHD-128A

Super hurtig og smart Android tablet med full HD skærm fra Acer.

Lækkert design

Acer Iconia A1 er smukt designet i topkvalitet materialer. Bagsiden er beklædt med sølv metal, hvilket giver et super smooth look, der kan holde til lidt af hvert. Desuden har tabletten et fikst lille 2 Megapixel kamera på fronten og et mindst lige så effektivt kamera på bagsiden.

7,9” full HD skærm

Denne tablet er udstyret med en 8,0” IPS skærm med 1920 x 1200 full HD opløsning. Den er ideel til alt lige fra simpel web browsing og læsning til spil og film. Skærmen er faktisk så god at du kan se billeder fra en vinkel på op til 178 grader. Lyden er heller ikke at kæmme sig af med de dobbelte højttalere.

Grundet størrelsen passer den perfekt ned i dine hænder, og bliver således ikke tung at sidde med i længere tid, da den kun vejer 360 gram.

Intel® AtomTM 1,33 GHz Quad Core Processor

Den lynhurtige processor gør Acer Iconia A1 ganske velegnet til almindelig internetsurfing, billedsøgning, streaming og spil via WiFi. Tabletten kan også kobles med Bluetooth, mini HDMI og mikro-USB. Der er med 2 GB RAM og 16 GB hukommelse med mulighed for at opgraderer til 32 GB.

Battet kan holde i op til 7,5 time på en enkelt opladning, så der er masser af tid til underholdning på farten.

Samsung Galaxy Tab A

Samsung Galaxy Tab A
0 kr.

Android tablet med smart kamera og lagerplads til skyerne.

Klassisk Samsung design

Samsung Galaxy Tab A er designet i det velkendte Samsung design, som du med sikkerhed kender rigtig godt hvis du er en vandt Samsung bruger. Tabletten er kun 7,5 mm tyk og vejer blot 465 gram.

Automatisk tilpasning

Baggrundslyset i TFT skærmen tilpasser sig automatisk lyset fra dine omgivelser, således at det bliver mindst muligt anstrengende for dine øjne. Opløsningen er 1024 x 768 full DH.

Kamera med autofokus

Det er ikke blot skærmen, der tilpasser sig automatisk. Linsen i det nye 5 MP-kamera tilpasser sig også de motiver, du ønsker at fotografere, således at du får nogle knivskarpe, super flotte billeder, film og billedserier. Kameraet på bagsiden er på 5 Megapixel, mens kameraet på skærmsiden er på 2 Megapixel. Gem det hele og meget mere i OneDrive-skytjenesten, der giver dig 100 GB online lagerplads helt kvit og frit i to år.

1,2 GHz Quad Core Processor

Samsung Galaxy Tab A er udstyret med en yderst hurtig processor og en 1,5 GB RAM  hukommelse, samt det seneste Android 5,0 system fra Lollipop. Hold dig derfor ikke tilbage med surfe, streame og game alt det du lyster med 3G, 4G eller WiFi. Tabletten kan også connectes med Bluetooth og mikro-USB, og er født med 16 GB intern hukommelse – kan dog også fås med 32 GB.

Batteritiden er 12-14 timer med en fuld opladning.

LÆS OGSÅ: Router test

 

Med Windows

HP Pavilion X2

HP Pavilion X2
0 kr.

 Windows tablet/PC – den perfekte arbejdscomputer.

Smart 2-i-1 design

HP Pavillion X2 er super praktisk, da den både kan fungere som en almindelig bærebar computer og en tablet, da skærmen kan pilles af tastaturet og lige så let tages med på farten. Omslaget, der sidder fast på tastaturdelen, kan bruges til at posere skærmen i forskellige vinkler, når den bruges som en hel PC.

Intel Quad Core Processor

Denne tablet/PC er udstyret med en Intel Quad Processor, som sikrer dig en høj ydelse, således at du kan surfe, streame, up- og downloade billeder, film og andre ting så let som ingenting.

Med den hurtige og stabile processor er denne model perfekt egnet til arbejde. Du får, ved køb af denne model, Office 365 med alle de kendte Office programmer med til fri afbenyttelse i et år, samt 500 GB online sky-lagerplads for en hurtig og praktisk start.

Batteriet kan holde i op til 11 timer på en fuld opladning.

Windows 8 styresystem

HP Pavillion X2 er født med Windows 8. Det nye Windows 10 blev lanceret 29. juli 2015, og det er muligt at opgradere til dette helt gratis et år frem fra lanceringsdatoen.

Acer Aspire Switch 11

Acer Aspire Switch 11
0 kr.

Denne Windows tablet/PC er skabt til din dynamiske arbejdsstil, hvor både en tablet og en bærebar computer kan vise sig nyttig.

Dynamisk 2-i-1 design

Hvem kan ikke godt lide at få lidt ekstra for pengene, når der skal købes nyt. Med denne model fra Acer får du en smart 2-i-1 både tablet og bærebar PC i ét og samme produkt. Skærmen kan afmonteres tastaturet, hvorved din smarte arbejdscomputer bliver en praktisk lille tablet, der er let at have med på farten. Det er let af afmontere skærmen med Acer Snap HingeTM, da den blot sidder fast med magneter på tastaturet.

Corning® Gorilla® Glass 3

Som en ekstra detalje skal det nævnes at skærmen er designet med Corning® Gorilla® Glass 3, som er et yderst velegnet skærmglas, der er meget modstandsdygtig overfor slag og ridser.

Full HD skærm

Acer Aspire Switch 11 giver dig nogle virkelig flotte skærmbilleder i den bedste kvalitet og opløsning. Skærmen er med full HD, Zero Air Gap og IPS teknologi, hvormed det er muligt at se selv de mindste detaljer fra nærmest alle vinkler. LumiFlexTM teknologien tilpasser baggrundslyset i skærmen til lyset fra din omgivelser, således at det bliver mest muligt skånsomt for dine øjne at se på.

Der medfølger en Acer Active Pen, som du kan bruge til at tegne eller skrive med direkte på skærmen.

Intel® Core™ processor

Med denne 4. generations Intel® Core™ processor er det intet problem at foretage hurtige søgninger på nettet, streame film og billeder, samt spille dine yndlingsspil.

LÆS OGSÅ: Printer test

Hvorfor skal jeg købe en tablet i stedet for en bærbar PC?

Der er med garanti rigtig mange, der står i ovenstående dilemma, hvis de skal have en ny enhed, der enten kan bruges til arbejde på farten eller i forbindelse med studie, for der er selvfølgelig fordele og ulemper ved at vælge begge dele, men på det seneste er der dog kommet flere og flere fordele ved at vælge en tablet-pc i stedet for en traditionel bærbar PC – og det er lige netop disse fordele, som du kan læse mere om nedenfor.

Og derfor kan du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvorvidt disse fordele er nok til, at du er overbevist om, at det rigtige valg for dit vedkommende er, at investere i en tablet-pc i stedet for en traditionel bærbar PC.

  • Størrelsen: Én af de mest væsentlige fordele ved at vælge en tablet-pc er, at den har en rigtig god størrelse, der typisk befinder sig i omegnen af 9” – 12”, hvilket både gør, at den er ideel som en reel tablet, men også sammen med et tastatur på skrivebordet eller til mødet. Det betyder altså, at den kan bruges til flere forskellige ting grundet dens størrelse og det er selvfølgelig en fordel.

 

  • Prisen: Man kommer heller ikke udenom, at der kan være rigtig mange penge at spare ved at købe en tablet-pc i stedet for en traditionel bærbar PC, for du kan eksempelvis sagtens finde en ganske fornuftig tablet til en pris på mellem 2.000 og 3.000 kroner, men hvis du skal have en god bærbar PC, så skal du meget længere op på prisskalaen. F.eks. koster en MacBook hurtigt mellem 8.000 og 10.000 kroner.

 

  • Touch-skærm: Enhver form for tablet-pc er naturligvis udstyret med en trykfølsom skærm (touch-skærm), der gør det muligt at bruge tablet-pc’en blot ved at trykke forskellige steder på skærmen og det er selvfølgelig dét, der er et stort salgsargument for, at man skal vælge en tablet i stedet for en traditionel bærbar PC, hvor man er tvunget til at bruge en trackpad eller tilkoble en mus.

 

  • Apps: Ydermere, så findes der også et væld af forskellige apps til de mange tablet’s, der er at finde på det danske marked, som giver dig nem adgang til diverse funktionaliteter og tjenester, hvilket blandt andet inkluderer applikationer som Office-pakken og Dropbox, som kan give dig hurtig adgang til dine filer, men også apps som Spotify og Netflix, der giver dig hurtig adgang til både film og musik.

 

  • Multifunktionel: Slutteligt, så kan en tablet tjene flere forskellige formål, hvilket du også kan se med de applikationer, der kan fås til de mange tablet’s. Du kan eksempelvis både bruge den til at tage notater til mødet i dagtimerne og så overlade den til børnene, når du kommer hjem, som kan bruge den til at se film på eller spille diverse former for spil.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑