Spar penge i hverdagen med disse 5 brugbare tips

De fleste danskere synes, det er en stor fordel at have råderum i økonomien til at købe særlige ting eller oplevelser. Det kan være alt lige fra rejser til særlige produkter. Det handler blot om at have plads i økonomien til at kunne gøre de ting eller købe de ting, der ikke nødvendigvis er et must, men derimod nærmere en luksus

Selvom rigtig mange danskere synes, det er en stor fordel at have råderum i økonomien til sådanne køb, er det desværre de færreste, der rent faktisk har det. Heldigvis er der råd for at ændre dette faktum. Det kræver nemlig kun få justeringer at skabe mere råderum i privatøkonomien. Dette indlæg giver nogle simple brugbare tips, der gør det nemt at gennemskue, hvor det er muligt at spare i hverdagen.

Husk indkøbslisten

De fleste kender til den ustrukturerede indkøbstur sidst på eftermiddagen, hvor sulten ofte melder sig. Det er i sådanne situationer, der ofte ryger lidt ekstra ned i kurven – ofte madvarer eller produkter, der ikke er nødvendige eller planlagte.

Det er desværre ofte sådanne impulskøb, der kan være med til at hæve udgifterne på madposten gevaldigt. Et godt og simpelt sparetip lyder derfor på, at man altid bør have en indkøbsliste med, når man skal ud og handle ind – og så er det naturligvis vigtigt, at man holder sig til indkøbslisten.

Desuden kan det anbefales, at man handler ind så sjældent som muligt, da man således sjældnere bliver fristet til at foretage impulskøb.

Skift til et billigere mobilabonnement

Utrolig mange danskere betaler for et mobilabonnement, der indeholder langt mere data og taletid, end de rent faktisk bruger. Da mængden af data og taletid ofte hænger sammen med prisen på mobilabonnementet, er der således rigtig mange, der betaler for meget for deres mobilabonnement.

I stedet for at betale for et dyrt mobilabonnement, kan man med fordel skifte til et billigere abonnement og på den måde få råd til ting eller oplevelser, der betyder noget.

På siden Ekonomi.dk er det muligt at sammenligne forskellige tilbud på mobilabonnementer. På den måde er det let at gennemskue, hvor meget data, taletid osv. de forskellige abonnementer tilbyder i forhold til prisen på disse.

Et simpelt og nemt sparetip lyder derfor således: Skift til et billigt mobilabonnement, der opfylder behovet for data, tale, SMS og MMS.

Tjek op på dine forsikringer

Ligesom der kan være penge at spare ved at skifte det dyre mobilabonnementet ud med et billigere alternativ, kan det samme være tilfældet med dine forsikringer. Det er derfor vigtigt at undersøge markedet for forsikringer.

Der findes nemlig et hav af forskellige forsikringsudbydere – alle med forskellige tilbud. Vær dog opmærksom på de forskellige tilbud og priser i forhold til, hvordan du er dækket.

Drop dit fitnessmedlemskab

Hvis man gerne vil have plads i økonomien til at tage af sted på en lækker ferie eller lignende en lignende oplevelse, er fitnessmedlemskabet et godt og nemt sted at starte. Fitnessmedlemskabet er nemlig en sand pengesluger – særligt hvis man ikke er hyppig bruger af fitnesscenteret.

Der kan være rigtig mange penge at spare årligt, hvis man kan droppe fitnesscenteret og i stedet løbe eller cykle en tur. Motion er naturligvis en vigtig del af hverdagen, hvorfor dette på ingen måde bør skæres væk. Dog behøver der ikke at være lighedstegn mellem motion og penge. Motion kan nemlig fås helt og aldeles gratis.

Hvis en løbe- eller cykeltur med indlagte pauser til styrkeøvelser ikke er tilstrækkeligt, findes der også andre alternativer til fitnesscenteret. Foreningssport er et eksempel herpå, som er langt mere økonomisk fornuftig end fitnesscenteret.

Vælg budgetvenlig transport

En stor del af danskerne har bilen som transportmiddel på vej til og fra studie eller job. Det er da også utroligt nemt og hurtigt at komme fra a til b i bil. Desværre er bilen ikke et økonomisk fornuftigt transportmiddel.

En bil kræver nemlig både benzin, forsikringer, bileftersyn og reparationer; alle udgifter, der kræver en del penge. Det kan derfor hurtigt blive en dyr omgang at eje en bil.

Hvis ønsket er økonomisk råderum til ferier eller lignende, kan dét at skaffe sig af med bilen og tage cyklen eller offentlig transport være en yderst fornuftig beslutning. Det er nemlig en meget hurtig måde, hvorpå man kan spare rigtig mange penge.

Det sidste sparetip i dette indlæg lyder derfor; sælg bilen og vælg cyklen.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑