Skruemaskine test – 4 overraskende gode skruemaskiner

Der er desværre rigtig mange, der går og tror, at man bare kan gå ned i det nærmeste byggemarked og købe en skruemaskine, uden videre eftertanke, men det er vigtigt at fastslå, at sådan forholder det sig ikke.

Der er nemlig rigtig mange ting, der skal overvejes i forbindelse med købet af en skruemaskine og derfor er det heller ikke noget, som man bare lige gør – det er nemlig noget, der skal overvejes og baseres på et rationelt og oplyst grundlag, så du dermed er sikker på, at du rent faktisk ender med at købe en skruemaskine, der kan løse dine opgaver og leve op til dine forskellige krav.

Derfor er det en rigtig god idé, at du sætter dig for at undersøge markedet lidt, så du kan finde frem til, hvad det helt præcist er for nogle modeller, der er at vælge mellem og derefter er der mulighed for at vælge den eller de modeller, som du mener passer bedst til dine behov og krav.

Det er langt bedre at investere lidt mere af din tid i undersøgelse og forberedelse i stedet for, at du bare kører ned til det nærmeste byggemarked og køber en skruemaskine.

Nedenfor finder du desuden en rigtig god skruemaskine test, hvor du kan se flere forskellige modeller, hvor i blandt du med garanti også finde én eller flere skruemaskiner, som du mener kan dække dine behov og klare de opgaver, som du står og mangler en skruemaskine til.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

DeWalt 18V LI-ION DCD985M2 skruemaskine

DeWalt 18V LI-ION DCD985M2
2.370 kr.

DeWalt 18V LI-ION DCD985M2 er en slagboremaskine, der kommer med hele 2 stk. 4,0 Ah XR Li-ion-batterier, som samtidig også er udstyret med en hårdfør tre-gears helmetal-transmission, der blandt andet er med til at øge køretiden og ligeledes også med til at forlænge maskinens levetid.

Det er dog slet ikke det eneste, for maskinen kommer også med et 22-positions justerbart drejningsmoment, der betyder, at du kan justere drejningsmomentet i hele 22 forskellige positioner.

DeWalt 18V LI-ION DCD985M2 er ligeledes også udstyret med en 13 mm. nøglefri skralde-borepatron, der er udstyret med automatisk spindellås.

Det klare, hvide LED-lys med en kort forsinkelse er naturligvis også med til at øge overblikket og gøre det nemmere for dig at bruge din skruemaskine i lokaler eller områder, hvor der ikke er andet lys – det er meget smart og det sikrer også, at du kan komme til over det hele.

De to medfølgende batterier har desuden også en ladeindikator, der gør det nemt at se, hvornår det skal lades op og dertil er det også udstyret med en slidefunktion, der gør det både nemt at montere og demontere igen.

DeWalt 18V LI-ION DCD985M2 har et maksimalt drejningsmoment, der lyder på godt og vel 80 Nm såvel som en hastighed på 0-575/1350/2000 omdr./min.

Den maksimale borekapacitet i træ lyder på 50 mm., den maksimale borekapacitet i metal er på 13 mm. og den maksimal borekapacitet i murværk lyder på 16 mm.

Den medfølgende lader er en multi-volt-lader, der kan bruges til at lade både 18V, 14,4V og 10,8V XR Li-Ion slide-batterier.

Det er desuden én af de mest holdbare og mest robuste skruemaskiner, som DeWalt nogensinde har sendt på markedet, så du skal ikke være bange for, at den går i stykker, hvis du taber den el.lign.

 

LÆS OGSÅ: Stiksav test

Bosch GSR 18-2-LI 2X1,5AH skruemaskine

Bosch GSR 18-2-LI 2X1,5AH
896,95 kr.

Denne akkuskruemaskine fra Bosch har klassens laveste vægt, hvilket lyder på kun 1,3 kg., hvorfor du skal vælge en Bosch GSR 18-2-LI 2X1,5AH, hvis du gerne vil have en letvægtig skruemaskine. Det er dog ikke det eneste, for den har også en længde på kun 169 millimeter, hvilket faktisk også er den korteste konstruktion i sin klasse.

Det er blandt disse to forhold, der er med til at give en perfekt håndtering og er med til at gøre arbejdet mindre trættende, hvilket det hurtigt kan gå hen og blive, hvis skruemaskinen er for tung – særligt med bore- og skrueopgaver over hovedhøjde eller under trange pladsforhold.

GSR 18-2-LI 2X1,5AH fra Bosch har desuden også en høj ydelse, da den på trods af sin relativt lille størrelse kan yde op til kraftfulde 35 Nm ved boring (op til 30 mm.) og ved skruning (op til 7 mm.) – og så er den endda 2-gearet.

Den er desuden også udstyret med en førsteklasses 10-mm-Auto-Lock-borepatron, der blandt andet gør det nemt at skifte bits, hvilket du ellers kan opleve meget kamp med på andre skruemaskiner.

Den kommer også med Bosch Elektronisk Cellebeskyttelse (ECP), som sørger for at beskytte skruemaskinen mod både overbelastning, overophedning og dybafladning.

Ligesom mange andre skruemaskiner, så er Bosch GSR 18-2-LI 2X1,5AH selvfølgelig også udstyret med en LED-lampe, der sørger for at oplyse arbejdsområdet, så du kan arbejde selvom det er mørkt eller lyset er dæmpet, uden at du skal bruge tid og besvær på at stille arbejdslys op.

Den praktiske bælteclips sørger for, at værktøjet altid er indenfor rækkevidde, når det skal bruges.

Maskinens maksimale borekapacitet i træ lyder på 30 mm., mens dens maksimale borekapacitet i stål er 10 mm. Den er udstyret med et behageligt soft-grip, der gør det komfortabelt at bruge maskinen – selv over længere perioder.

 

Metabo Powermaxx BS BASIC 2X2,0 AH skruemaskine

Metabo Powermaxx BS BASIC 2X2,0 AH

Her er der tale om en bore-skruemaskine fra Metabo, der ikke bare er særdeles effektiv, men samtidig også uhyre anvendelig, da den kan løse et væld af forskellige opgaver.

Den er udstyret med en spindel, der har en indvendig sekskant til skruemaskine-bits, der kan bruges til arbejde uden borepatron.

Dertil er den også lavet med et integreret arbejdslys, der selvfølgelig har til opgave at lyse størstedelen af det område op, der arbejdes med, så du hele tiden kan se, hvad du laver, hvilket er med til at begrænse chancen for, at du laver fejl.

Maskinen kommer med en Ultra-M-teknologi, der et et multifunktionelt overvågningssystem, der blandt andet bruges til beskyttelse af selve maskinen såvel som det medfølgende batteri.

Den kan desuden også bryste sig af en intelligent batteristyring for langtidsholdbare batterier, så du hele tiden kan følge med i, hvor meget strøm, der er tilbage på det batteri, som du gør brug af i øjeblikket.

Metabo Powermaxx BS BASIC 2X2,0 AH er en bore-skruemaskine, der bliver leveret med en selvspændende boreparti, en bæktekrog, 2 batteri, en 2,0 Ah-oplader såvel som en plastkuffert, som du kan bruge til at opbevare både batterier og maskine i, så de ikke kommer til at ligge spredt i hjemmet eller i skuret.

Da der medfølger hele to batterier, så er der mulighed for hele tiden at have et til opladning, så du ikke pludselig løber tør for strøm midt under arbejdsprocessen og derfor skal til at spilde tid på at vente på, at den bliver færdig med at lade dit batteri op.

De to batterier, der følger med til Metabo Powermaxx BS BASIC 2X2,0 AH er af batteritypen Li-ion og har en batterispænding, der lyder på 10,8 V og en batterikapacitet på 2,0  Ah. Maskinen vejer desuden kun 800 gram, hvorfor det er én af de absolut letteste bore-skruemaskiner på markedet.

LÆS OGSÅ: Slagboremaskine test

Black Bull 1.3AH 3-5H skruemaskine

Black Bull 1.3AH 3-5H
0 kr.

Black Bull 1.3AH 3-5H har 2 gear, 17+1 momenttrin og dertil også en borepatron, der er selvspændende på 10 mm.

Den er desuden også udstyret med et flot LED-lys, der kan bruges til at lyse det område op, som du står og arbejder med på det pågældende tidspunkt, hvilket blandt andet er godt til de tidspunkter, hvor du står i mørke områder eller i lysdæmpede lokaler, da det kan være med til at forhindre dig i at lave ærgerlige fejl, der vil få kosmetiske konsekvenser.

Desuden kommer Black Bull 1.3AH 3-5H med et batteri, der er baseret på Lithium-ion-teknologien, der blandt andet er med til at give batteriet en lang levetid og samtidig heller ingen selvafladning, hvorfor du ikke skal være bange for, at batteriet er helt afladet, fordi det bare har lagt for længe.

Mere specifikt, så er der tale om et 13000 mAh Li-ion-batteri, der kan yde op til 12 volt og styres af 2 gear.

Det tager et sted mellem 3 og 5 timer at lade batteriet fuldt op, men det tager selvfølgelig endnu længere tid at aflade det fuldstændig, hvorfor du ikke skal være bange for, at det pludselig er løbet tør for strøm midt i arbejdet.

Desuden er Black Bull 1.3AH 3-5H også blevet udstyret med et soft-grip, der er med til at gøre det langt mere komfortabelt at gøre brug af den respektive akku bore-skruemaskine – både i kort og lang tid.

Vælg din kommende skruemaskine med omhu og eftertanke

Som det også bliver nævnt allerede i starten af denne artikel, så er det meget vigtigt, at du sørger for at vælge din kommende skruemaskine med det største omhu og samtidig også sørger for at vælge din skruemaskine på baggrund af et oplyst og rationelt grundlag, så du rent faktisk ender med at købe en model, der lever op til dine behov og krav.

Der er desværre mange, der ikke gør dette, men derimod bare bevæger sig ned i det nærmeste byggecenter, hvor de køber en eller anden tilfældig skruemaskine, for det lige umiddelbart virker som om, at det er en maskine, der kan dække dine behov og krav.

Det er meget vigtigt, at du ikke gør det på denne måde, for chancen for, at du rent faktisk ender med at vælge en model, der er god og dermed også kan dække dine behov og krav er meget minimal.

Hvis du derefter kommer hjem og opdager, at din skruemaskine faktisk slet ikke kan bruges til den opgave, som du havde forventet, at den kunne, så kan du faktisk ende med at, du ikke kan bytte den, fordi den har været i brug – det kan være, at du er heldig, at de tager den tilbage, men det er bestemt ikke noget, du skal sætte næsen op efter.

Derfor vil du ikke blot have spildt din tid, men du vil samtidig også have spildt dine penge, fordi du nu har en skruemaskine stående, som du reelt set slet ikke kan bruge til noget.

Det vil selvfølgelig være en skam, hvis det skal ende med dette, hvorfor det er meget vigtigt, at du sørger for at tage dig god tid til at vælge en passende skruemaskine og i samme ombæring også sikre dig, at det rent faktisk er noget, der kan bruges til at løse dine forskellige opgaver i hjemmet samtidig med, at den lever op til dine forskellige krav og behov.

LÆS OGSÅ: Borehammer test

Vær ikke for nærig, når du køber skruemaskine

Det er også meget vigtigt, at du ikke begår den fejltagelse, at du bliver for nærig, når du skal ud og købe din kommende skruemaskine – hvis du gør det, så er der også en stor chance for, at du ender med at købe en maskine, der ikke lever op til dine forskellige krav.

Det vil selvfølgelig være en skam, at du pludselig står tilbage med en skruemaskine, som ikke kan løse de opgaver, som du har behov for at få løst, fordi du har valgt at være for nærig og dermed købt en model, der ikke er kraftig nok el.lign.

Du vil med stor sandsynlighed være tvunget til at købe en ny skruemaskine og dermed vil du have brugt flere penge, end hvis du bare havde købt en optimal model fra start.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑