Sammenligning af de populære Hosta

Hosta er en skøn staude, som kommer igen år efter år – om foråret og sommeren blomstrer den fint, mens om vinteren visner den til næste forår

Hos Blomsterverden.dk køber man dem som barrodsroser. Her er det vigtigt, at du hurtigt efter modtagelse får planten i jorden.

En Hosta er rimelig nem at vedligeholde og kræver ikke det helt store. De kan både trives i jorden eller i en krukke. De kan også trives steder, hvor andre blomster har svært ved at trives. De er rimelig hårdføre og bliver ca. mellem 40 og 50 cm.

Hosta fungerer typisk rigtig godt som en smuk bunddækkeplante i bed og store krukker. Den største forskel der er på de forskellige hostaer er farven, duften, eventuelle blomster og til sidst, men meget vigtigt, hvor de bedst trives – i skygge eller sol?

Farver, duft og blomster

De forskellige hosta skiller sig ud ved at have forskellige farver, nogle blomstre og andre dufter skønt.

Hosta er typisk en grøn fin plante, men der findes flere forskellige typer af Hosta. Udover grøn, så findes den også i nogle blå-grønne nuancer, som gør, at de ikke ligner helt traditionelle hostaer.

Planterne fra Blomsterverden.dk, som har disse anderledes nuancer er følgende:

  • Hosta Tokudama green/blue har et skønt blåt skær, som er perfekt til krukker eller bed. Skal gerne placeres i skyggen eller delvist skygge for at opnå den perfekte blå farve
  • Hosta Hybrida Blue er en anden type blå nuance, som skal placeres bedst i morgen solen for at opnå den perfekte farve.

Den grønne hosta-plante findes også med en skøn kant i hvide, gule og cremefarvet striber, som giver planten et flot elegant look. Derudover så fås den også i forskellige grønne nuancer.

Planterne fra Blomsterverden.dk, som har denne smukke kant er følgende blomster:

  • Hosta Wide Brim er en meget mørkegrøn hosta med creme-farvet kant, som gerne skal placeres i skyggen.
  • Hosta Francee er en mørkegrøn hosta med hvid kant, som gerne skal placeres i morgen solen, så man får det optimale ud af den grønne farve.
  • Hosta Fortunei Green and white er en mørk grøn hosta med hvid kant, som gerne skal placeres solrigt, så man får det optimale ud af den grønne farve.
  • Hosta Undulata Green and White er en lys grøn hosta med hvid kant, som gerne skal placeres solrigt, så man får det optimale ud af den grønne farve.
  • Hosta Fortunei green har en skøn smuk grøn farve med en lysere grøn tynd kant. Den skal gerne placeres solrigt, så man får det optimale ud af den grønne farve.

Blomstrende Hosta er også nydelige og dufter typisk vidunderligt. De passer også perfekt til et bed eller i en stor krukke. Blomsterverden har 2 hostaer der blomstrer

  • Hosta Royal Standard får smukke høje blomster, der skiller sig smukt ud fra bladene. Blomster er hvide og dufter vidunderligt. Den skal gerne plantes et sted med skygge.
  • Hosta August Moon får blomster der er ca. 20 cm høje og de blomstrer først sent. De skal også plantes i halvskygge eller total skygge.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑