Sådan sparer du penge i julen

Tænker du også på, hvordan du lettest kommer gennem julen uden at bruge unødvendigt mange penge? Uanset hvordan man har det med julen, er det uundgåeligt, at ens forbrug kommer til at stige. Om end ikke blot med et par procent.

For at give dig det bedste overblik over forbruget i julen har vi her sammensat en guide til dig, som kan guide til de største besparelser. Særligt er tippet omkring xx værd at tage fat på. Og så behøver du heller ikke gå ud og tage et lån for at finansiere dine julegaver eller andre indkøb.

Vær på forkøb. Forberedelse gør en stor forskel

Det bedste råd til julen er også et af de mest simple: Vær tidligt ude, når det kommer til planlægningen af julegaver og generelle indkøb. Jo tidligere du er ude, og jo bedre forberedelse du har, jo mindre overraskelser kan du forvente at få i løbet af julen. Rådet er derfor helt grundlæggende: Forestil dig alle dine udgifter i julen, skriv dem ned og vær sikker på, at der ikke kommer noget ind fra højre. Det gør det langt mere overskueligt og risikoen for uforudsete udgifter mindskes betydeligt.

Gør klar til næste juleaften allerede nu

Eftersom julen er en årligt tilbagevendende begivenhed, kan du allerede nu begynde at gøre dig klar til næste jul nu. Nødvendigvis ikke i december, men fra januar kan du begynde at sætte et fast beløb til side hver måned. Opret en fast, månedlig overførsel på et par hundrede kroner, og du har et større økonomisk råderum, end du normalt vil have.

Planlæg maden. Du kommer let til at købe for meget

Overvej hvor meget mad, du reelt har brug for at købe. Det er ofte let at blive grebet af stemningen og skyde over mål med den mængde mad, man tror, der er brug for. Men hvis du sætter dig ned, og laver en gennemgang af mængden af gæster og et overslag af, hvor meget der skal spises, kan der typisk godt blive skåret noget fra. Uden det går hen og bliver skrabet.

Klar det hele elektronisk

Der er typisk penge at spare ved at klare sine køb på nettet. Særligt husholdningsprodukter og elektronik er der hård konkurrence omkring, og hvis du sætter tid af til at undersøge priserne kan du potentielt spare mange penge. Søg på Google eller brug nogle af alle de sammenligningstjenester, du kan finde på internettet.

Hjemmelavede gaver behøver ikke være svære at lave

Det er nødvendigvis ikke skrabet at give en hjemmelavet gave. Det forudsætter i stedet bare, at du er et kreativt menneske. Ellers bliver det hurtigt strengt. Du kan også, hvis du har mod på det, selv lave din julepynt.

Få et gratis juletræ fra overskudslageret

Mange forskellige virksomheder og andre organisationer smider deres juletræer ud lige op til jul. Hvis du tør risikere det, kan du satse på at gå direkte efter at samle et juletræ op fra gaden, som er blevet smidt ud. Det er dog lidt tungt at bygge sin jul op omkring noget, som nødvendigvis ikke kommer til at ske. Ellers bliver det en tam juleaften uden et juletræ.

Vær ude i god tid med julekortene

Et sidste tip, som kan hjælpe dig med at spare en mindre sum penge. I takt med at elektronik har overtaget det meste langdistancekommunikation mellem mennesker, har Post Danmark været nødt til at skrue deres priser i vejret. For at spare penge, og imødekomme stigende udgifter, kan du sende dine julekort med B-post. I den store sammenhæng er det ikke meget, men det kan sikre dig nogle udmærkede besparelser, som giver lidt ekstra på bundlinjen.

Artiklen er sponsoreret af Santander


Comments are closed.

Back to Top ↑