Sådan holder du din hund sund og rask

Den er menneskets bedste ven, og det er ikke uden grund. Den venter gladelig på dig derhjemme, og når du så træder ind ad døren efter en lang arbejdsdag, kører halen frem og tilbage, og du bliver nærmest overfaldet af din glade hund, som har ventet hele dagen

Desuden er det en god legekammerat, der altid er klar på sjov og ballade, ligesom den altid kan muntre dig op, når du har en nedtur. Hunden bringer kort sagt meget glæde ind i dit liv, og det er dit job at sørge for, den har det godt. Derfor ser vi nærmer på tre ting, du skal være opmærksom på, så din hun lever et sundt og langt liv.

LÆS OGSÅ: Hunderfoder test

Motion er alfa og omega

Ligesom motion er vigtigt for mennesker, er det altså det samme for hunden. Du skal derfor gå en tur med den minimum en gang om dagen som udgangspunkt, og det vil være en god ide, hvis du sommetider gjorde det flere gange.

Når du så befinder dig på ruten med din hund, er det endvidere en god ide, hvis du har en bold eller en god pind med, så du kan udfordre den fysisk. Tag derfor forbi et græsareal, hvor den kan få lov til at brænde energi af for alvor i jagten på det, du kaster ud. Det er sundt for den, og du skal sørge for, at der sker jævnligt, hvis du skal have en glad og sund hund.

Tag forbi dyrlægen

Har din hund det dårligt, skal du ikke tøve med at tage forbi dyrlægen. På den måde sikrer du dig, at der bliver taget hånd om det af professionelle, og det er din sikkerhed for, at det hele bliver gjort fuldstændig efter bogen.

Selvfølgelig kan det godt blive dyrt med undersøgelser og vacciner. Derfor kan du overveje en hundeforsikring, så du kan få dækket noget af dyrlægeregningen, hvis uheldet skulle være ude.

Sund og næringsfuld kost

Ligesom for mennesker er det vigtigt med en kost, der er har de rette mineraler samt vitaminer, da det medvirker til at vores krop fungerer på bedst mulig måde. Det kan være svært for dig at gennemskue, hvilken mad der er bedst for din hund, men det behøver du heller ikke, hvis du handler ind de rette steder.

Du kan blandt andet finde dyremad her hos denne virksomhed, der har specialiseret sig i området, hvorfor du altid får den bedste kvalitet.

Hunden er din bedste ven, og derfor skal du selvfølgelig sørge for, at den altid er sund og rask, hvilket du kan bruge ovenstående råd til.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑