Sådan gør du ferien sund

I dagens Danmark taler man utrolig meget om folkesundhed. Og selvom man i dagligdagen måske ikke tænker yderligere over, hvordan man får en sundere hverdag, er det alligevel langt de fleste af os, der faktisk går rundt med et brændende ønske om at leve sundere

I artiklen her kigger vi på, hvordan man i dagligdagen sikrer en sundere hverdag uden at skulle gå på kompromis med sin levevis. For hvis der er noget, mange ikke har overskud til, er det at skulle ændre hele sin levevis, bare fordi man ønsker at fokusere mere på sin sundhed.

Læs med, og bliv klogere på, hvordan du simpelt og effektivt kan fokusere mere på din sundhed.

Kombiner hverdag og fysisk aktivitet

Det er ingen hemmelighed, at en af de vigtigste parametre i forbindelse med en sundere levevis, er, at man er aktiv i hverdagen. For selvom man måske har en idé om, at man kan være ekstra fysisk aktiv i perioder, er det sjældent så effektivt i forhold til kondition og motion, som hvis man på daglig basis tvinger sig selv til at få pulsen op.

En af de mest effektive løsninger, når det kommer til daglig motion, er, at man allierer sig med et center eller en specifik aktivitet. For på den måde vil man nemlig kunne tvinge sig selv til at komme afsted. Og det er på ingen måde svært at finde et fitnesscenter eller en sportsaktivitet i nærheden af sit arbejde eller hjem, da der i dag findes utrolig mange af disse i landet.

Vælger du for eksempel et fitnesscenter i nærheden af dit arbejde, kan man jo eventuelt gøre det til en daglig rutine, at man i 30 minutter til en time hver dag efter arbejde løber på løbebånd eller styrketræner.

Vælg en aktiv ferie

Vil du gerne gøre endnu mere for at få et aktivt liv, kan du vælge en aktiv hverdag og en aktiv ferie. For med en ganske simpel søgning på nettet kan du faktisk finde rigtig mange fede aktive feriemuligheder i såvel indland som udland – og alle er egnet til såvel par, familier eller singler.

En klassiker, når det kommer til aktive ferier, er cykelferien. Her har man mulighed for at komme rundt i et givent land på en aktiv og levende måde, og man kan tilpasse ferien efter behov, kondition og lyst – og så kan man gøre det på alle tider af året.

Prøv eksempelvis kræfter med en cykelferie i en påskeferie, hvor du med hele familien på slæb kan komme rundt i en af de tyske delstater eller udforske de gamle borgruiner i Frankrig. På den måde kan du udleve drømmen om at være en del af aristokratiet på en aktiv måde, og du kan tilmed med din bandana fra Lala Berlin gå gennem de eksotiske vinplantager med rig mulighed for at få indblik i den kulturhistorie, der er så speciel for netop Frankrig, Tyskland eller Spanien – og så er det jo kun et plus, at man tilmed får motion på turen.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑