Sådan får du afskårne blomster og buketter til at holde længere

Blomster pynter rigtig flot, uanset om de står hjemme på spiseborde, eller de står på en vindueskarm på kontoret. Blomster bringer os så megen glæde, men glæden kan være kort, hvis man ikke ved, hvordan man passer på afskårne blomster

Der skal dog ikke meget til for at sikre en længere holdbarhed, som gør, at du kan nyde dine smukke blomster i længere tid. Læs med neden for og bliv klogere på, hvordan du holder liv i dine buketter og afskårne blomster.

Et skråsnit forlænger levetiden

Når du køber afskårne blomster til dig selv, skal du huske at give blomsterne et skråsnit. Det gør du ved, at du fjerner de nederste blade og simpelthen laver et skråt snit. Når du fjerner de nederste blade, gør du dit for, at de ikke bliver dårlige i vandet, for når de bliver dårlige, begynder de at lugte. Og skråsnittene bevirker, at blomsterne meget nemmere kan suge vand, og på den måde får de mere næring.

Som udgangspunkt behøver du ikke lave skråsnit på bundne buketter, da floristen højst sandsynligt vil have lavet dem i forvejen. Har du ikke selv tid til at købe blomster i en forretning, kan du altid gå online og bestille blomster levering.

Skift blomsternes vand hver dag

Vil du gerne have, at din buket eller dine blomster holder i længere tid, er det nødvendigt, at du giver dem den opmærksomhed og pleje, som de har behov for. De fleste sætter deres blomster i vand, lige så snart de har mulighed for det, og så lader de bare blomsterne stå der, indtil de dør. Skal dine blomster holde længere end et par dage, skal du huske at skifte vandet på dem dagligt.

Når du gør dette, kan du med fordel lave endnu et lille skråsnit på blomsterne. Dette gør dem bedre i stand til at suge vand, og det hjælper dem også til at holde længere.

Hvis du før har købt afskårne blomster, så ved du også, at man som regel får en lille pose holdbarhedsmiddel med. Det er altid en god idé at hælde midlet ned i vandet til blomsterne, men vær opmærksom på ikke at bruge det hele. Bruger du det hele på en gang, hælder du det bare ud, når du skifter vandet på blomsterne.

I forlængelse af dette er det værd at nævne, at du også bør sørge for, at blomstervandet har en god temperatur. Det kræver, at du har kendskab til dine blomsters præferencer, men som tommelfingerregel kan du altid lægge dine blomster i lunkent vand.

Sørg for blomsterne står køligt i nattetimerne

En anden ting du kan gøre for at få dine blomster til at leve længere, er at stille dem et køligt sted om natten. Om dagen kan du bare stille dem et sted, hvor det passer dig. Vær opmærksom på, at det er de færreste blomster, der tåler at blive udsat for direkte sol og varme i længere perioder. Hold derfor blomsterne væk fra solrige og varme vindueskarme eller radiatorer.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑