Sådan bliver Cognac lavet

Cognac er skabt ved at blande forskelligt spiritus (eaux-de-vie). Eau-de-vie fremstilles gennem en særlig destillationsproces, hvor druerne destilleres to gange. De hvid vine, der anvendes til destillering, kan kun produceres i regionen Charente, nærmere bestemt området omkring byen, der hedder Cognac.

Regionen er opdelt i seks forskellige zoner, afhængig af jordkvaliteten.

Destillationen finder sted i “Alembic Charentais”, der er en speciel gryde, der stadig anvendes i regionen. Hvorefter den bliver lagt på egetræs fad for at aldre. Eaux-de-vie skal være mindst to år, før blandingsprocessen kan begynde. Dette er dybest set den eneste forskel mellem Cognac og Whisky. Whisky blandes normalt ikke, mens det ofte er lige modsat med Cognac.

Når Cognac skal serveres, skal det være i rigtige Cognacglas. Glas til Cognac har en særlig størrelse og form.

Hvis man tænker på Cognac, skal man være opmærksom på hvor den egentlig kommer fra, og det er fra vin. I starten er der planten, druen, saften og derefter efter fermenteringsprocessen: vinen.

Hver eneste Cognac har en historie, en sjæl og en baggrund. Du kan sammenligne det lidt med en parfume eller en symfoni. Der er involveret mennesker, familier og virksomheder. Cognac har indflydelse på hele regionen, og den definerer landskabet og dets kulturen i der.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑