En projektor er sagen, hvis du vil have den største og fedeste biografoplevelse derhjemme. Her er seks projektorer, der giver dig et gigantisk billede på væggen uden at efterlade et krater i din tegnebog.

Der er ingen tvivl om, at du kommer rigtig langt med et 50 tommer fladskærms-TV, men hvis du virkelig ønsker at skabe en reel biografoplevelse i hjemmet, så kommer det ikke til at fungere med et 50 tommers TV, når du først har poppet popcornene, dæmpet lyset og sat filmen på, så kommer det hele til at fungere langt bedre, hvis du i stedet vælger at investere i en projektor.

Det bedste ved det hele er, at det ikke er noget, der kommer til at lænse din tegnebog, for en projektor kan ofte erhverves til rigtig gode priser rundt omkring på nettet – og det giver dig mulighed for at få et stort billede på helt op til 300 tommer, og hvis du gerne vil bruge et lærred i stedet for din væg, så kan et sådant ét også erhverves til en god pris.

Det er ikke noget problem, at finde frem til en prismæssigt overkommelig projektor, der samtidig leverer en god billedkvalitet. Du skal dog huske, at du skal vælge din kommende projektor med udgangspunkt i det lokale, hvor den skal være placeret.

Det betyder, at du eksempelvis skal sørge for at vælge en projektor, der har et mørkt sortniveau, hvis du har intentioner om, at den skal sættes op i et kælderværelse eller et lignende lokale, hvor der ikke er synderligt lys.

Hvis du derimod går med intentionerne om, at sætte den op i en oplyst dagligstue, så vil det være langt bedre for dig at vælge en projektor med en høj lysstyrke, da det vil få billedet til at stå bedst muligt, så du ikke skal knibe øjnene sammen for at se, hvad der sker i filmen.

Vi har gjort det nemt for dig, ved at lave denne projektor test, for at gøre det nemt og overskueligt for dig.

Du kan også få dine egne optagelser op på lærredet. Se vores videokamera test


Indholdsfortegnelse:


Fantastisk DLP Vivitek D755WT projektor til kortere afstande.

Vivitek D755WTVivitek D755WT er en projekt, som er tiltænkt til kortere afstande. Billedet den kaster er til gengæld i langt højere kvalitet, end hvad der er standarden for projektorer. Den er ydermere udstyret med en masse smarte funktioner og ny teknologi, der gør at den adskiller sig fra lignende produkter.

Den her projektor er for dig, som leder efter et produkt af absolut højeste kvalitet. Den er designet til at montere på væggen og er 3D ready. Du kan med den her projektor nyde fantastiske billeder i 3D direkte hjemme i stuen. Bare tilføj popcornene og så er det som at være i biografen.

Teknologien er udviklet enormt de sidste par år og det gælder det samme med teknologien indenfor projektorer. Projektorer kan nu være alle mands eje, da de er blevet enormt billige. Selv de projekter som denne, der kan lidt ekstra, de koster stort set ingenting, sammenlignet med bare få år tilbage. Du får med andre ord mere for pengene end nogensinde før, hvis du vælger den her fantastisk projektor.

Lampens levetid er på 5000 timer og der medfølger en garanti på 1000 timer eller 1 år, alt efter hvad der kommer først.

Projektoren her har et hav af tilslutningsmuligheder, så du kan være sikker på at den passer til alle dine maskiner. Der er en VGA indgang, en HDMI indgang, en S-video indgang, en mini-jack indgang til computerlyd og en gul RCA indgang.

Den har et lydniveau på 29 dB og 3300 ANSI Lumens. Kontrasten er på 5000 til 1 og den har desuden 1280 x 800 WXGA.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

EPSON EB-X05 XGA Projector

EPSON EB-X05 XGA Projector3.300 Lumen

Denne prisbillige XGA projektor fra Epson leverer hele 3.300 Lumen, så du kan opleve superskarpe billeder derhjemme, på kontoret eller et helt tredie sted.

Epson EB-X05 er nemlig en meget mobil projektor, der er nem at have med overalt.

Stort billede

Selv om projektoren ikke fylder meget, giver den dig et imponerende billede på hele 350”. Det er altså 889 cm på dansk.

Epsons 3LCD-teknologi gør, at du altid får et fantastisk resultat selv i det største format – faktisk op til tre gange så lysstærkt som konkurrerende produkter.

Kontrastforholdet på 15.000:1 sørger for, at de dybe sorte nuancer og de veldefinerede skygger lever fuldstændigt op til de meget livagtige og lysstærke farver, så du er sikret gode oplevelser for alle. Det er uanset om du har familien til filmforevisning eller forretningsforbindelserne til en præsentation.

Kvaliteten er høj

Selv om lysforholdene er dårlige (for meget lys i lokalet) kan denne XGA-projektor levere varen.

Den giver dig utroligt klare, farvemættede og detaljerige billeder med tydelige detaljer på grund af Epsons 3LCD-teknologi, der skaber et ensartet højt output for både hvidt og farvet lys på 3.300 Lumen.

Lang holdbarhed og nem opsætning

Hvis du sætter pris på holdbarhed, skal du også tage med i betragtning, at denne  projektors lyskilde holder så længe, at det svarer til, at du kan se en film hver eneste dag i 15 år. Men denne model er ikke kun holdbar, den er også nem at sætte op og få i gang via HDMI-indgangene.

Og hvis du tilkøber ELPAP10-adapteren, har du en Wi-Fi-tilslutning, der giver dig mulighed for at få dit indhold fra en mobil enhed blæst op i det store format ved hjælp af iProjection-appen. Nemmere og mere fleksibelt bliver det ikke.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vivitek D795WT

Vivitek D795WTStort billede fra nul projektionsafstand

Vivitek D795WT er den ultimative uddannelses- eller mødeprojektor med verdens korteste kasteforhold på 0,19:1, hvilket gør det muligt at præsentere perfekte billeder uden lys i øjnene og uden skygger på billedet.

D795WT leverer meget lysstyrke med 3000 ANSI Lumens og et fremragende kontrastforhold på 3000:1, der tilsammen giver et perfekt billede.

Super teknologi

Projektoren er udstyret med DLP (Digital Light Processing), der er en fremvisnings-teknologi fra Texas Instruments.

Teknologien er ofte omtalt som DMD (Digital Micro-Mirrors). Den består af en række spejle, hvor hvert spejl repræsenterer et pixel-element.

For eksempel ville en high-definition DLP-projektor eller bag-projektor med en opløsning på 1920 x 1080 pixel have over 2 millioner små spejle. Hvert spejl er fastgjort til et elektronisk drevet hængsel, der styrer mængden af farvet lys, der afspejles fra billedet.

Men DLP er ikke den eneste cutting-edge teknologi i D795WT. Projektoren indeholder også BrilliantColor fra Texas Instruments, som er en multi-farve behandlingsteknologi til levende billeder.

BrilliantColor-teknologien bruger op til seks farver, i stedet for kun de tre primære farver, rød, grøn og blå, for at forbedre farvenøjagtigheden og gøre sekundære farver lysere.

Sammen giver disse state-of-the-art teknologier et fantastisk billede på utrolig kort afstand og i 3D hvis det er det, du har behov for.

Høj opløsning

Vivitek D795WT er en projektor i WXGA-klassen. Det vil sige, at den er født med en opløsning på 1280 x 800, men projektoren kan gå helt op i en opløsning på UXGA.

Det betyder 1600 x 1200 i 60 Hz. Så er du sikret et super skarpt billede i alle de formater, du kan komme i tanke om.

Lyden bliver leveret af en indbygget højtaler på 10 watt. Men du har masser af muligheder for at tilslutte lydkilder med en væsentlig højere ydelse blandt andet via det indbyggede Mini-Jack stik, hvis det er det, du har lyst til.

Denne højtydende projektor vejer 9 kg og vil give dig fremragende billeder – uanset om du bruger den i klasselokalet, på kontoret eller i hjemmet.

Levetiden for lampen i denne projektor ligger på mellem 4000 til 6000 timer – alt efter hvordan du bruger den.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber projektor?

Det er ikke kun lysstyrken og sortniveauet, du skal holde øje med, når du sætter jagten og eftersøgningen i gang for at finde en god projektor.

Dertil skal en god projektor også kunne gengive et godt og stabilt billede, der er foruden støj, hvis du ønsker at opnå den bedste oplevelse med din projektor.

Den mest almindelige form for støj, som desværre opstår på ret mange projektorer er moskitostøj, der selvfølgelig har fået dét navn, fordi det ligner en myggesværm.

Ofte er denne form for støj forårsaget af en dårlige processor i den respektive projektor, men det kan dog også være forårsaget af et for stort hvidt segment på DLP-farvehjulpet, hvorfor det er vigtigt, at du har fokus på begge ting, når du leder efter en projektor.

Det betyder dog ikke, at du skal droppe, at holde øje med lysstyrken og sortniveauet, for det er fortsat meget vigtige parametre ved en hvilken som helst projektor – om du så leder efter nogen, der befinder sig i 10.000-kroners-klassen, over eller under dét.

Der er ingen tvivl om, at du naturligvis vil kunne kræve mere af billedkvaliteten af en projektor, der koster eksempelvis 19.995 kr. i forhold til 1.995 kr., men selv den mest overkommelige projektor skal alligevel kunne levere et skarpt billede.

Det er dog ikke sikkert, at optikken er finslebet nok til at fordele lyset helt så jævnt som på de dyre, og det er med til at gøre, at billedet ikke bliver lige lyst over hele lærredet.

Er du i tvivl om du skal vælge en projektor eller et Smart TV? Læs vores Smart TV test

Det er dog meget sjældent noget, som man bemærker, og slet ikke, hvis du sørger for at købe en projektor fra en producent, der er højt respekteret på international basis og er kendt for at fremstille projektorer, der viser et formidabelt billede.

Det sidste punkt, som også oftest er et problem ved mange projektorer, hvis ikke man er opmærksom på det i forbindelse med købet, er blæserstøj. Det bør naturligvis ikke komme som nogen overraskelse for dig, at billige projektorer ofte har mere blæserstøj, end en dyrere projektor, eftersom fordi kabinettet er mindre og blæseren dermed er nødsaget til at skulle arbejde med en højere hastighed end hvis kabinettet havde været større.

Dertil skal det også nævnes, at kuglelejerne i blæseren ofte er af dårligere kvalitet, og det er med til at skabe en øget friktion. Derfor anbefales det også på kraftigste vis, at du sætter din projektor i økonomitilstand, hvilket betyder, at den viser i halv lysstyrke (dette blive ofte også omtalt som Eco-mode) – det er med til at skabe mindre støj og det gør det naturligvis også mere behageligt at se film om aftenen.

Hvis du derimod har valgt at sætte din projektor op i et lysere lokale, så kan det dog godt tænkes, at du bliver nødt til at gøre brug af den ekstra lysstyrke, hvorfor du ganske enkelt bare er nødsaget til at bære over med den ekstra blæserstøj.

Vi håber at vores projektor test, har givet dig et godt overblik over de muligheder der er på markedet lige nu.

 

Forfatter