Printer test – Hvilken passer bedst til dig?

Det er ingen hemmelighed, at det kan være svært at gennemskue markedet for printere.

Der er nemlig rigtig mange forskellige at vælge imellem, så hvis man er knap så teknisk anlagt og ikke er synderligt kyndig med hensyn til printere, så kan det være vanskeligt at finde frem til en printer, der er passende for dine behov – specielt hvis du reelt set ikke har andre behov end at den skal kunne udskrive til A4-papirer i ny og næ.

Det er højst sandsynligt også derfor, at der er rigtig mange danske forbrugere, der har en tendens til at falde for de mange slagtilbud, der ofte er at finde i tilbudsaviserne fra supermarkederne på printere, der er udstyret med både scanne- og kopifunktion, som ikke koster dig meget mere end 300 kr. til 500 kr.

Som forbruger, der ikke ved specielt meget om printere, så tænker du med garanti at det er et godt tilbud, og der står oven i købet også, at de kun har dem i begrænset oplag, så derfor handler det om at reagere hurtigt og anskaffe sig en printer mens det stadig er billigt.

Du er ikke den eneste, der tænker sådan – det er der mange, der gør. Faktum er dog, at det ofte (med ofte menes der stort set altid) forholder sig således, at du køber en billig printer i indkøb, men uden at du ved det, så kommer producenten til at tjene langt flere penge på at sælge dig en printer til 299 kr. i stedet for til 2999 kr., da de kommer til at tjene det hele hjem igen, når du som forbruger skal du og købe nye printerpatroner til din printer, som hurtigt viser sig at koste næsten det samme som en helt ny printer pr. patron, der skal bruges til printeren.

Desuden holder en printer til 299,- sjældent særlig længe, hvorimod en kvalitetsprinter kan holde i rigtig mange år.

Derfor er det en god idé, at vælge de printere som ikke ligger helt nede i 200-400,- klassen,  og som ikke bruger lige så meget blæk og derfor kan holde på patronerne i meget længere tid, samtidig med at selve printeren også holder i væsentligt længere tid.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Laserprinter test

Brother HL-3170CDW

Brother HL-3170CDW
2.358 kr.

Brother HL-3170CDW er en smart, lille og effektiv LED-farveprinter, der både kan bruges til det mindre kontor og til hjemmebrug.

Det er særdeles effektiv maskine, da den hurtigt kan udskrive de sider, du har brug for med en hastighed på helt op til 22 sider i minuttet, hvilket der ikke er mange andre printere på markedet i denne størrelse og prisklasse, der kan konkurrere med.

Det gør den til en ideel LED-farveprinter til ham eller hende, der har travlt og bare har behov for, at udskriften er klar i en fart, så han eller hun kan komme videre med sine arbejdsopgaver.

Hvis du ofte gør brug af din iPhone, iPod touch eller iPad til dokumentbehandling el.lign., så er der også mulighed for at printe på din Brother HL-3170CDW direkte fra én af de ovenstående enheder – det kræver blot, at du installerer den gratis iPrint&Scan-app, der er udviklet af Brother selv, og derfor fungerer optimalt med printeren.

Bruger du derimod Android-baserede enheder, så er der mulighed for at printe over internettet via Google Cloud Print.

Du skal dog ikke være bange for, at den høje hastighed har betydning for kvaliteten af det udprintede materiale, for printene kommer ud i en høj kvalitet, der lyder på helt op til 2400 x 600 dpi.

Der er desuden også mulighed for at koble Brother HL-3170CDW op til det trådløse netværk, så den kan bruges af flere personer på samme tid – og der er ikke nogen grund til at frygte, at der ikke er papir nok i bakken, hvis bare I sørger for at den bliver fyldt op regelmæssigt, for der kan være helt op til 250 ark i papirbakken.

Det er desuden også en meget økonomisk printer, da du har mulighed for at spare på papir- og blækforbruget ved at bruge Duplex-print, der betyder, at du printer på begge sider af papiret. Endvidere, så er den også udstyret med fire separate tonere, hvorfor du kun behøver at skifte den toner, der er løbet tør.

 

Vil du gerne printe flotte billeder? Læs vores spejlreflekskamera test her

HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn

LaserJet Pro MFP M477fdn
4.501 kr.

Her er kopimaskinen til den mellemstore eller større virksomhed, som ønsker at have en effektiv og professionel kopimaskine, der kan lidt ud over det mest almindelige.

Dette er en multifunktionel kopimaskine

Skal du have noget trykt på et stykke papir, så er denne kopimaskinen i stand til at levere det.

Den kan ud over at lave almindelige fotokopier også udskrive, skanne, faxe og så videre.

Kort sagt kan den give dig alle former for udskrivning i meget høj kvalitet.

Den arbejder virkelig hurtigt

Den kan udskrive op til 27 sider i minuttet – uanset, om det er i farver eller i sort/hvid, og den har en papirkapacitet på 850 ark.

Derfor er den velegnet til det mellemstore eller store travle kontor.

Meget fleksible udskrivningsmuligheder

Du kan arbejde direkte på maskinen, men du kan også printe via et USB-stik, netværksmapper eller skyen.

Det er også muligt at udskrive fra din smartphone eller tablet.

Spar både tid og penge

Kopimaskinen er en af de hurtigste i sin klasse, og du sparer både på toner, papir og strøm ved at installere den på dit kontor.

Skal dit kontor opgraderes i forhold til jeres kopimaskine, så tag et ekstra grundigt kig på denne effektive, hurtige og professionelle sag fra HP.

Den har kvaliteten og kapaciteten til at klare de høje krav og det store arbejdspres.

 

Vil du have printeren koblet på samme netværk som dit TV? Se vores Smart TV test

Brother DCP9020CDW

Brother DCP9020CDW
1.848 kr.

Her får du en mindre, men meget hurtig og alsidig laser-kopimaskine, der er ideel til det mindre kontor eller til hjemmekontoret.

God tre-i-en kopimaskine

Med denne multifunktionelle kopimaskine fra Brother kan du printe, skanne og kopiere både hurtigt og i høj kvalitet. Den er derfor perfekt til den mindre arbejdsplads eller til dit hjemmekontor.

Lille, men meget effektiv maskine

Du får nogle gode professionelle resultater med denne lille kopimaskine, der ikke syner af så meget, men som dog kan levere den ønskede kvalitet, hvad angår kopier, print eller skanning.

Den arbejder stabilt og lynhurtigt

Selv om den ikke er så stor, så er den i stand til at levere lynhurtigt. Den kan give dig op til 18 ark i minuttet – uanset, om det er i farver eller i sort/hvid.

Spar både tid, papir og plads

Du vinder meget ved at installere denne multi-kopimaskine. Tidsmæssigt er der en del at hente, fordi den arbejder så hurtigt. Du kommer til at reducere dit papirforbrug, da der i maskinen er mulighed for duplex-funktion, så derfor kan du spare omkring 50 % af dit papirforbrug.

Bedre for miljøet

Kopimaskinen er svanemærket og ENERGY STAR-godkendt, hvilket betyder, at den belaster miljøet mindst muligt.

Du får tre års garanti på maskinen, og du får således en maskine, der stabilt kan give dig kopier, print og skanninger i en vældig fart og i store mængder.

 

Brother HL-L8260CDW

Brother HL-L8260CDW
2.502 kr.

Denne laserprinter fra Brother er perfekt til dig, som ønsker hurtige udskrifter i høj kvalitet. Brother HL-L8260CDW laserprinteren kommer i et flot design, hvormed både det indre og ydre spiller godt sammen. Printeren kan både tilsluttes LAN, USB og WI-FI, hvilket giver en fleksibilitet i din arbejdsgang, hvad enten det er på kontoret eller i hjemmet.

Hvis du bruger Brothers gratis iPrint&Scan-app, kan du tilmed udskrive direkte fra din smartphone. Printeren er integrerbar med diverse mobile enheder, således at du kan udskrive dokumenter og billeder direkte fra din mobil eller tablet. Du kan bl.a. gøre brug af både Apple AirPrint og Google Cloud Print, når du ønsker at printe filer direkte fra skyen.

Brother HL-L8260CDW kan desuden printe på begge sider af papiret eller fotopapiret, den printer selvfølgelig både i sort/hvid og farver, og derudover kan den udskrive helt op til 31 sider i minuttet. Sidstnævnte gælder desuden både for udskrifter i sort/hvid og i farver.

Med denne laserprinter får du dermed alt i alt en god og pålidelig printer, som udskriver hurtigt, præcist og i høj billedkvalitet. Den egner sig til alt fra opgaver i skolen eller på jobbet til mere hjemlige og fritidsprægede opgaver såsom printning af opskrifter og lignende.

 

Blækprinter test

Epson EcoTank A3+ ET-14000

Epson EcoTank A3+ ET-14000
0 kr.

Super økonomisk printer fra Epson, der iflg. producenten udskriver til den laveste A3-pris på det danske marked. Udskriv op til 7100 sider i sort/hvid. Er det med farve, kan den printe godt 5700 sider.

Epson EcoTank A3+ ET-14000 er lidt atypisk, når det kommer til det med sort/hvis og farve, da den ikke fungerer med blækpatroner, men i stedet benytter et bestemt blækbeholder system. Det system, der er yderst økonomisk, når det kommer til brug af kontraster og farver, samt er nemt at genopfylde.

Da det jo oftest er sort blæk, der bruges mest af er printeren selvfølgelig udstyret med to beholdere til sort blæk. De to beholdere til sort blæk sikrer dig også en over dobbelt så hurtig udskrivning i sort/hvid som i farve. Både blæk og farve findes i nogle specielle flasker, der gør genopfyldning nem og ren – ikke nogen fare for at spilde.

Med Epsons patenterede Micro Piezo teknologi sikres du et perfekt print, hver gang du udskriver noget på Epson EcoTank A3+ ET-14000.

 

Du kan læse vores router test her

HP ENVY 4526 All-in-One

HP ENVY 4526 All-in-One
349 kr.

Med HP ENVY 4526 All-in-One, der er både stilren og kompakt, får du en printer, der kan give dig billig udskrivning fra alle dine enheder.

Den er dertil også meget alsidig og elegant, hvorfor du sagtens vil kunne holde ud at have den stående på dit skrivebord, uden at du konstant bander over dens udseende.

Det specielle ved HP ENVY 4526 All-in-One er, at den kan printe fotos og dokumenter fra stort set enhver enhed, hvilket blandt andet inkluderer et væld af forskellige smartphones, tablet-pc’er såvel som din internetforbundne PC. Det betyder, at du blot kan printe dit dokument eller din fotos ud fra den enhed, hvor du har det liggende, så du ikke behøver at maile det til din PC eller overføre til den på anden vis.

Det øger naturligvis produktiviteten, da du ikke skal bruge tid på at overføre filer frem og tilbage, for at kunne få dem skrevet ud fra printeren. Det kan nemt og enkelt klares fra den enhed, hvor det hele ligger klar.

Endvidere, så skal du heller ikke bøvle med at få koblet HP ENVY 4526 All-in-One op til din internetforbindelse, hvilket kan være et stort problem med mange andre printere, men ikke denne. Tværtimod, så kommer du til at opleve helt og aldeles problemfri forbindelse til dit trådløse netværk, hvilket dermed også betyder, at printeropsætningen hurtigt er klaret, så du kan komme videre med vigtigere opgaver.

Slutteligt, så er printeren også udstyret med en mulighed for at lave automatisk dobbeltsideprint, der selvfølgelig sparer dig for lidt papiromkostninger, da du i stedet for at bruge to stykker papir kun bruger ét, hvis du laver dobbeltsideprint.

Du kan desuden også tilslutte din PC eller tablet-pc ved hjælp af et USB-kabel, hvis dette ønskes, men det medfølger dog ikke, og det er ydermere også langt mere praktiske at gøre brug af den trådløse mulighed.

 

Brother MFC-J4620DW

Brother MFC-J4620DW
1.531 kr.

Brother MFC-J4620DW er en kompakt inkjet, der kan kategoriseres som en alt-i-én, der kan printe alle størrelser op til A3-format, hvorfor det nærmest står dig helt og aldeles frit for i hvilket format, du ønsker at printe i.

Det er blandt andet en fordel for dig, der sommetider har behov for at printe markedsføringsmateriale i andre størrelser end den standard A4-størrelse, som er den mest almindelige papirstørrelse.

Det betyder dog ikke, at den ikke kan printe i A4, for det kan den selvfølgelig også sagtens. Ydermere, så er Brother MFC-J4620DW også udstyret med en duplexprint-funktion, der gør det muligt for dig at printe på begge sider af papiret, hvilket er en meget papirbesparende funktion, hvilket særligt gør sig gældende i store organisationer, hvor der bliver printet rigtig meget hver evig eneste dag.

Det kan dog også sagtens betale sig for mindre virksomheder – særligt hvis man kigger på, hvor mange penge, der eksempelvis er blevet sparet i løbet af et år.

Brother MFC-J4620DW er selvfølgelig også udstyret med en scan-funktion, så du kan scanne dokumenter, som du ønsker at opbevare digitalt eller dokumenter, der skal sendes videre til forretningspartnere el.lign.

Den kommer ligeledes med en kopi-funktion, hvorfor den også fungerer som en kopimaskine, hvis du har behov for at skulle foretage kopier af et dokument, et billede eller noget helt tredje, som du allerede har udskrevet. Slutteligt, så er der også indbygget fax-funktion, så du kan faxe et dokument direkte til en forretningspartner, en kunde eller lignende.

Du kan desuden også bruge din Brother MFC-J4620DW til at printe fra en lang række cloud-tjenester, og den arbejder ligeledes også rigtig godt sammen med en lang række mobile enheder, der enten gør rbug af deres egen app; Brother iPrint&Scan, Apple AirPrint eller Google Cloud Print. Leveres med 4 stk. fyldte LC-223x blækpatroner til 550 sider.

 

Hvilken type printer og kvalitet har du brug for?

Der findes både mange forskellige printere og der findes mange forskellige behov. Der er mange steder, hvor man normalvis blot printer ren tekst i form af enten breve, dokumenter og regneark, og i en sådan forbindelse så er oftest behov for en laserprinter eller en LED-printer, men den behøver dog ikke være med farve.

Der er ingen tvivl om, at driftsomkostningerne i form af både toner og blækpatroner for den slags printere er de laveste på markedet.

Det næste skridt og den næste mulighed er selvfølgelig farveprintere, men du/I bør det evaluere om det overhovedet er noget, der er behov for, da både selve printeren er dyrere og farvepatronerne er ligeledes også meget dyrere, hvorfor du hurtigt vil finde ud af, at de samlede driftsomkostninger forbundet med en farveprinter er meget højere end en printer, der kun kan printe i sort-hvid.

Ydermere, så er der også et tredje alternativ, hvilket selvfølgelig er de mange forskellige inkjet-printere, der er at finde på det danske marked.

De giver ikke blot en rigtig god printkvalitet og er rigtig hurtige til at udskrive. Samtidig er det også muligt at skrive på diverse medier med en række af modeller, hvilket eksempelvis betyder, at du sagtens vil kunne designe din egen t-shirt med logo el.lign. og stryge dem på, hvis du har den rigtige inkjet-printer.

Her bør du naturligvis tage op til overvejelse, hvorvidt det er noget, som der reelt set er behov for, og hvis det er virksomheden, der skal gøre brug af printeren, så det ligeledes også vurderes, om det er noget, der ligger indenfor virksomhedens kerneforretningsområde eller ej.

Endvidere, så er der et fjerde alternativ. Det er solid-ink printere, der dog kun forhandles af Xerox. De gør brug af vokslignende blokke, der bliver smeltet og efterfølgende sprøjtet på papiret via en række bittesmå huller i printerhovedet.

I forhold til både toner og blækpatroner, så anvender solid-ink ikke indpakninger af plastik, hvilket Xerox gør meget ud af, at fremhæve, da det er med til at gøre fremtiden mere miljøvenlig og det er med til at støtte op om idéen om grøn teknologi.

Printere, der er bygget med denne teknologi som grundlag er særligt ideelle til mindre kontorer, der ønsker en printer, som er mindre kompliceret end en farvelaser eller en LED-printer.

Hvor hurtig skal printeren være?

Dette punkt afhænger meget af mængden af udskrifter. Des flere udskrifter i foretager på dagligt basis, des hurtigere er der behov for, at printeren er.

Det er hverken sjovt eller produktivt at sidde og vente på, at printeren bliver færdig med at udskrive dine dokumenter – og det er endnu mindre sjovt og endnu mindre produktivt, hvis der en hel bunke kollegaer foran dig, der er i gang med at udskrive deres dokumenter.

Der er selvfølgelig mulighed for at lave noget andet i mellemtiden, men der er ingen tvivl om, at det bestemt er en kilde til frustration, hvis du skal vente på, at der er en lang række kollegaer, der bliver færdige med at bruge printeren, så du kan få lov til at printe ud.

En printer, der kan yde en printhastighed på op til 10 sider pr. minut vil være meget langsom, hvis I er mange, der skal bruge printeren i løbet af en almindelig dag, men hvis du derimod vælger at investere i en printer, der kan printe mellem 20 sider og 40 sider pr. minut, så vil det selvfølgelig gå langt hurtigere med at få færdiggjort de forskellige printjob.

Der er dog også op til flere printere, der kan præstere at printe mere end 40 sider ud pr. minut, hvilket bestemt bør kunne dække langt de flestes behov i forhold til udskrifter. Du skal dog være opmærksom på, at printere, der kan præstere at printe så mange sider i minuttet selvfølgelig også er prissat derefter.

Du skal desuden også være opmærksom på, at der er forskel på en printers hastighed alt afhængigt af, om du printer noget ud trådløst eller du printer fra en PC, der er tilsluttet til selve printeren med et kabel.

Hvis du vælger sidstnævnte alternativ, så vil du opleve, at selve processeringen af billeder og tekst sker på computeren, hvorfor der ikke vil blive brugt den dedikerede processor, der oftest er inde i den printer, som du bruger.

Ved det først nævnte alternativ, så vil størrelsen på den dedikerede processor og dens clock-frekvens i megahertz (Mhz) indikere, hvor hurtigt selve printeren kan modtage, fortolke og udskrive et bestemt printjob. Det betyder altså – meget simplificeret – at des større megahertz, des bedre.

Slutteligt, så vil antallet og størrelsen af printjobs også være med til at bestemme, hvor meget memory, der skal være i printeren. En god virksomhedsprinter bør have en RAM-mængde, der befinder sig mellem 64 MB og 256 MB, mens du sagtens vil kunne nøjes med mindre, hvis printeren er til privat brug.

Nu har du læst hele vores printer test, og forhåbentligt er du blevet meget klogere i forhold til hvilken printer der passer bedst til netop dit behov.

God fornøjelse!

 


Comments are closed.

Back to Top ↑