Ny eller brugt bil – Hvad skal man vælge?

Når du skal til at erhverve dig en ny bil, afhænger det optimale valg både af dine behov og din økonomi. Det er ikke altid, at det er en bedre økonomisk løsning af købe en brugt fremfor en ny, og ud fra sine behov må man også gøre op med sig selv, om størrelsen på bilen er altafgørende.

Der er mange faktorer, der gør sig gældende, hvilket derfor kan gøre det svært. Pengeinfo.dk har derfor lavet en guide på 5 nemme tips, som du bør bruge i din overvejelse, når et nyt køb af enten ny eller brugt bil står for døren.

1. Hvis du besidder en økonomi, som rækker til, at du kan købe en ny bil, som ikke er brugt, og samtidig rammer dine behov, vil det være det optimale valg at tage. På den måde sparer du nemlig udgifter på vedligeholdelse, som brugte og ældre biler typisk står over for, og som kan koste dig dyrt i længden.

2. Hvis du skal køre langt med bilen, er det igen en god idé at overveje en ny bil fremfor brugt. Nye biler er ofte længere kørende på literen, og er derfor en økonomisk fordel for dig. Hvis valget alligevel skulle falde på en brugt bil, bør du lede efter en, som kan køre så langt på literen som muligt – det er dog bare ikke altid lige let.

Men da køb af nye biler ofte kræver en større økonomi, kan det betale sig tage på længere sigt at tage et lån, når der skal købes ny bil, så omkostningen på lang sigt bliver mindre end ved brugte biler.

På Pengeinfo.dk kan du sammenligne de forskellige typer af lån, og finde det, der passer bedst til dig. Lån penge nu til køb af ny bil frem for brugt, og spar penge på længere sigt.

3. Hvis du dog er typen, som ikke kører så langt, og kun kører et lavt antal kilometer på et år, kan det godt betale sig at købe en bil, som har kørt et par år – evt. mellem 70.000-80.000 km eller noget i den retning.

Det kunne her være en leasingbil fra det brugte marked, som har været i gennem service og har oplevet en afskrivning i en højere grad end andre biler. Derfor vil den korte afstand, du bruger bilen om året ikke betyde så meget på bilens afskrivning fremover, og din bil vil derfor have en mere stabil pris.

4. Ofte vil mange gerne købe en stationcar, da man her tit opnår god komfort og en større sikkerhed end mange andre biler, og derfor køber mange med en lidt mindre økonomi dem brugt. Men det kan betale sig at overveje en lidt mindre ny bil, som har nyere tekniske fordele, en stærkere sikkerhed og bedre garanti.

5. Hvis du dog alligevel går efter den store familiebil, men er på budget, hvad angår bilen, så er markedet for brugte biler også helt udmærket. Det er mere end muligt at finde en familiebil med god størrelse til hele familien og til en god pris.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑