Er din sofa ved at være mæt af dage? Skal du have nyt skrivebord til kontoret? Mangler du en lænestol til hyggekrogen? Eller skal I flytte og er på jagt efter nye møbler? Så er du helt sikkert allerede i gang med at gennemtrævle nettet for smukke muligheder, gode deals og lækre kombinationer. Men det kan være en tung omgang at købe møbler, da de som regel ligger i det høje prisleje, hvis du skal have noget i en ordentlig kvalitet.

Og derfor kan det da også føles som noget af et indgreb i din pengepung, når du skal ud og købe ét eller flere møbler til hjemmet. Derfor tilbyder nogle forhandlere enkle modeller, hvorefter du låner penge til dit køb af møbler og herefter betaler lånebeløbet tilbage i mindre bidder hver eneste måned. Dermed skal du kun lægge flere mindre beløb over en længere tidshorisont frem for at lægge et meget stort beløb på én gang.

Nedenfor finder du 6 bud på gode forhandlere, som tilbyder dig, at du kan købe dine møbler på afbetaling, ligesom du får en kort introduktion til de vilkår og betingelser, hver forhandler knytter til finansieringen.

Ilva – flotte møbler på afbetaling


Stressless Consul M Lænestol og fodskammelLangt de fleste kender nok Ilva ret godt og ved, at de har et særdeles stort udvalg af møbler i alle afskygninger. Men vidste du også, at de faktisk tilbyder, at du kan købe møbler på afbetaling? 

Afdragene kan kun ske over 10, 20 eller 50 måneder. Det er en rentefri ordning, men den koster 39 kroner i gebyr om måneden. 

Eksempel:

 • Samlet lånebeløb: 25.000 kroner
 • Løbetid: 50 måneder
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 26.500 kroner
 • ÅOP: 3,6 %


Ordningen gælder kun for ordrer, der lyder på mellem 4.000 og 50.000 kroner. Her kan du vælge at få din ordre finansieret via Express Bank ved at vælge dem som betalingsmiddel ved check out, når du skal til at betale. Ilva henviser i den forbindelse til ansøgnings- og godkendelsesprocessen hos Express Bank, som du automatisk bliver ført hen til, når du vælger denne finansieringsform.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

XL Møbler – Finansiering af møbler


Aurora Elite continental 180x200 m. celcius top - LysegråEndelig er der kendte XL Møbler, som også tilbyder dig en rentefri finansiering af dit køb, hvorefter du kan betale beløbet tilbage over 10, 12, 20, 23 eller 30 måneder. Finansieringen sker i samarbejde med Resurs Bank, som du blot skal vælge under betalingsmuligheder ved checkout i stedet for at vælge betaling med kreditkort. Herefter lægger Resurs Bank ud for dig, og du afdrager over det ønskede antal måneder til Resurs Bank.

Eksempel:

 • Samlet lånebeløb: 20.000 kroner
 • Løbetid: 12 måneder
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 22.396 kroner

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Trendy Living – møbler på afbetaling gennem Viabill


Smart bord fra By Wirth - bakkebordTrendy Living er særligt for dig, der har fingeren på pulsen og gerne vil købe både tidløse og hippe møbler. Og Trendy Living benytter sig af det efterhånden meget populære Viabill, som tilbyder at lægge pengene ud for dig, hvorefter du afdrager beløbet over 4 måneder. Viabill er indsat som en betalingsform på lige vilkår med Visa og Mastercard – det eneste, du skal gøre, er at vælge Viabill som betaling, udfylde ansøgningsskemaet og vente på besked om, hvorvidt du er godkendt. 

Afdragsperioden er 4 måneder, og du skal afdrage det samme beløb hver eneste måned. Beløbet bliver automatisk trukket fra din konto hver måned, så du ikke skal tænke på noget. Lån under 2000 kroner er helt gratis for dig, men hvis du vil låne for mere end det, skal du oprette en gebyrbærende konto på enten 5.000 eller 10.000 kroner. Disse konti koster månedligt henholdsvis 49 og 99 kroner.

Vær desuden opmærksom på, at du maksimalt kan låne for 20.000 kroner ad gangen.

BOBO Online – køb møbler på afbetaling


LAFORMA Gillian sofa - natur eucalyptus træBOBO Online er efterhånden også et meget kendt online møbelhus, som sælger møbler i alle prisklasser. Og de tilbyder også, at du kan købe dine møbler på afbetaling. BOBO Online har et samarbejde med Sparxpress, hvor din finansiering hverken koster renter eller oprettelsesgebyr. Til gengæld er der et månedligt gebyr, som afhænger helt og holdent af lånets størrelse, og hvor lang tid, du ønsker til at betale beløbet tilbage. 

Eksempel:

 • Samlet lånebeløb: 10.000 kroner
 • Løbetid: 12 måneder
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 10.558 kroner
 • ÅOP: 11,2 %

Fatboy – Rock ’n Roll


Fatboy Rock n RollEr du på udkig efter et nyt, smart, komfortabelt og lækkert møbel? Så er denne smarte beanbag fra Fatboy noget for dig. Den er designet på en sådan måde, at det føles som at sidde i en sækkestol med en fantastisk komfort.

Den minder i sin opbygning om en blanding af en sækkestol og en form for gynge-/længestol, som giver en mere fast bund at sidde på. Derudover er den også en smule lettere at have med at gøre sammenlignet med en stor sækkestol.

Dens mål er 126 cm x 87 cm x 71 cm, og den vejer bare 8 kilo. Dens ramme er i metal, og vævningen er i stærkt og holdbart polyester, som højner komforten og levetiden. Rammen er derudover galvaniseret og pulverlakeret, som giver et lækkert og elegant udseende på stolen. Derfor er stolen her et lækkert og komfortabelt alternativ til sækkestolen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Møbelkompagniet – find møbler på afbetaling


Arno Spisebord 100X200Møbelkompagniet er specialiserede i at levere smukke højkvalitetsmøbler til dig, og samtidig tilbyder de også, at du betale dine møbler på afbetaling. Det sker via et samarbejde med Resurs Bank. Det er ganske nemt, idet du blot skal vælge Resurs Bank som dit betalingsmiddel, når du når til kassen online. Herefter skal du udfylde et simpelt ansøgningsskema og får svar i løbet af 2 minutter på, om Resurs Bank vil lægge pengene ud for dig.

Møbelkompagniet tilbyder i den forbindelse, at du kan låne helt op til 60.000 kroner rentefrit, og ud kan vælge at betale beløbet ud over en periode på op til 60 måneder. Hvis du ønsker at indfri før tid, kan du også vælge at gøre dét midt i forløbet.

Eksempel:

 • Samlet lånebeløb: 10.000 kroner
 • Løbetid: 20 måneder
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 10.499 kroner

Hvor kan du købe møbler på afbetaling?

Det er ikke alle forhandlere, der tilbyder, at du kan købe møbler på afbetaling. Og uanset hvilken løsning, du ender med at vælge, skal du være meget opmærksom på at nærlæse betingelserne for låneaftalen grundigt, så du ved præcist, hvad du siger ja til. På den måde slipper du for overraskelser, og du er helt på det rene med, hvad du kommer til at betale på bundlinjen.

Nogle forhandlere vælger også at fakturere for varen, hvor du typisk vil have en 14 dages betalingsfrist. Hvis du er halvvejs igennem en måned og blot venter på, at næste måneds løn går ind, så kan fakturavejen være et godt bud på en slags kort ordning, hvor du betaler for møbler med en lidt forskudt betalingsfrist. 

Betal til tiden – og undgå RKI

Når du indgår en aftale om at købe møbler på afbetaling, så skal du være meget opmærksom på at overholde aftalen. Du skal med andre ord betale til tiden hver eneste måned. Betaler du ikke til tiden, vil du uundgåeligt blive mødt med rykkerskrivelser, hvor der er pålagt både ekstra gebyrer og strafrenter, ligesom du risikerer at blive registreret i RKI.

RKI er det register, hvor kreditorer kan registrere dårlige betalere – det vil sige de debitorer, som ikke kan betale deres gæld ud. Og det er ikke et sjovt sted at være registreret – og det har også den konsekvens, at du ikke kan låne penge af nogen som helst andre, idet långivere per automatik bliver nervøse, når du står registreret i RKI. Låneselskaber tjekker altid RKI, før de udsteder lån, og du bør afholde dig helt fra at stå på dén liste.

Husk derfor altid at betale til tiden.

Før du kaster dig hovedkulds i at købe møbler på afbetaling, er det vigtigt, at du kender fordele og – endnu vigtigere – ulemperne ved at købe møbler på afbetaling. Du skal også kende til konsekvenserne af ikke at overholde aftalen om tilbagebetaling.

Fordele og ulemper ved at købe møbler på afbetaling

Fordele

 • Den primære fordel ved at købe møbler på afbetaling er selvfølgelig, at du ikke skal have et kæmpestort beløb op af lommen med det samme og på én gang. I stedet kan du sprede betalingen ud over en længere periode og stadig få møblerne i hus med det samme.
 • Du køber så at sige nu, men du betaler først senere.
 • Det er meget nemt at få lov til at købe møbler på afbetaling, og ordningerne er ofte meget fleksible og let tilgængelige.
 • Du skal ikke stille sikkerhed for lånet.
 • Du skal ikke redegøre for, hvorfor du ikke selv har pengene lige nu.
 • Det påvirker ikke din daglige økonomi ret meget, hvis blot du har styr på din privatøkonomi og ved, at der er råderum for at betale et fast afdrag hver måned i fremtiden.

Ulemper

 • Du kommer til at skylde en kreditor penge. Og det betyder også, at du skal holde dig til betalingsaftalen hver eneste måned. Det kan blive dyrt at glemme eller skippe et afdrag, ligesom du skal have et godt overblik over din økonomi på forhånd, så du ved, at du rent faktisk har råd til de fremtidige månedlige afdrag.
 • Du kan ikke låne penge uden at oprette en profil hos en långiver.
 • Du skal ofte betale enten renter eller gebyrer eller begge dele for at få lov til at låne penge i forbindelse med køb af møbler på afbetaling. Det betyder også, at dine møbler på bundlinjen bliver dyrere, end hvis du havde lagt hele beløbet på én gang. 
 • Du skal betale til tiden, idet du i modsat fald vil modtage rykkere med store rykkergebyrer og strafrenter tillagt.

Denne side er anmeldt af: Gustav S. Bech Rating 10/10

Forfatter