En industristøvsuger er i bund og grund ikke andet end en simpel videreudvikling af en ganske almindelige støvsuger, der er egnet til at kunne blive brugt derhjemme.

Modsat den almindelige støvsuger, så er en industristøvsuger lavet med henblik på at kunne imødekomme de stadigt stigende krav fra både virksomheder såvel som kvalitetsbevidste private, som gerne vil have en støvsuger af høj kvalitet som samtidig også har en rigtig god sugeevne, hvilket en industristøvsuger naturligvis kan bryste sig af.

Ikke nok med det, så er de så robust, at du vil kunne suge stort set alt op fra gulvet, hvilket endda også inkluderer diverse former for væske op, men samtidig er der også mulighed for at suge mere tunge affaldstyper op fra gulvet.

I denne artikel finder du en lang række forskellige industristøvsugere, så du kan med garanti også finde en model, som lever op til de krav, som du stiller til den.

Husk altid at være opmærksom på hvilken filtertype der er krævet ved din arbejdsplads. Det er enormt vigtigt for dit helbred, da støvpartiklerne kan være skadelige, at du finder den rette støvsuger.

SE OGSÅ: Vådstøvsuger

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Starmix industristøvsuger iPulse ISP Safe 1635 EW ”H”

Starmix støvsuger iPulse

Test-oversigtens bedste industristøvsuger. Også den dyreste. Men det er i orden, når den er så god som den er.

Støvsugeren er fra Starmix, som absolut har overbevist os om deres kvalitetsprodukter i denne testoversigt. Støvsugeren er af filterklasse ”H” og opfylder derfor arbejdstilsynets nyeste krav indenfor industristøvsugere.

Modellen er egnet til tørsugning og er udstyret med permanent sug og filterrens. Især er den velegnet til asbestsanering, skimmel og andet farligt støv.
Filtrene optager ikke plads i beholderen, da de er placeret ved siden af motoren, hvilket er imponerende når man tænker på, at den i forvejen er meget kompakt.

Støvsugeren er ydermere den bedste sælgende støvsuger fra Starmix. Dette er grundet dens alsidighed, da den fungerer på alle byggepladser. Om det blot er træ der skal suges, eller om det er asbest. Støvsugeren klarer det uden, at du behøver være bekymret for dit helbred.

Fordele

 • Meget alsidig
 • Meget kompakt
 • Permanent filterrens
Ulemper

 • Meget dyr
Specifikationer:
 • L: 53, B: 40, H: 55 cm
 • Vægt: 9,5 kg
 • Motoreffekt: 1600 watt
 • Rækkevidde: 13 m
 • Støvsugerklasse: H
 • Lydniveau: 69 DB

Starmix industristøvsuger ISC 1625 MPB ”H” HEPA

Starmix støvsuger ISC 1625

Starmix er et meget populært brand, når det gælder industristøvsugere. Især er deres ”H-støvsugere” anmelderrost. Denne Starmix støvsuger opfylder alle arbejdstilsynets krav indenfor industristøvsugere. Disse krav er vigtige at respektere, da det i bund og grund handler om din sundhed. Noget byggestøv er dokumenteret farligere end tobaksrøg.

Støvsugeren er udstyret med en beholder på 25 L, hvilket er imponerende, hvis du tager størrelse på støvsugeren i betragtning. Ligeledes er beholderen glat, hvorfor rengøringen af denne er lettere.

Med den medfølgende patenterede plastsæk, er håndteringen af farligt affald, mere sikkert en nogensinde før. Udover dette håndteres filtrene fra den rene side.

Denne støvsuger er ekstraordinær hvis du søger en industristøvsuger, som både er alsidig og hårdfør. Alsidig da den suger både vådt og tørt affald. Og hårdfør, da holdbarheden og effektiviteten er i top.

Du får altså en støvsuger der kan holde i mange år og kan støvsuge næsten alle former for affald. Det kalder vi kvalitet for pengene.

Fordele

 • Patenteret plastsæk
 • 25 L beholder
 • HEPA 13 filter
Ulemper

 • Lidt kort slange

Specifikationer:

 • Slangelængde: 5 m
 • Rustfrit rørsæt
 • 40 cm bredt prof mundstykke
 • Gummidyse
 • HEPA 13 filter
 • Patenteret plastsæk til sikker håndtering af farligt affald
 • Beholderkapacitet: 25 L

Nilfisk VP300 industristøvsuger

Nilfisk VP300 er en meget effektiv og energibesparende støvsuger, der er blevet designet og fremstillet med henblik på, at den skulle bruges i professionel sammenhæng, hvorfor der f.eks. også er rigtig mange rengøringsselskaber, der gør brug af en støvsuger som Nilfisk VP300 – det skyldes blandt andet, at den både er effektiv og energibesparende, men det har samtidig også noget at gøre med, at den er meget pålidelig og har en lang levetid, hvilket er med til at sikre, at den kan bruges i lang tid.

Der er ganske enkelt tale om den perfekte industristøvsuger til rengøring i dagtimerne. Den er blevet placeret i energiklasse B, så hvis du køber en Nilfisk VP300, så kan du være sikker på, at den ikke kommer til at kræve synderligt meget energi.

Nilfisk AERO 21-01 PC

Leder du efter en stille støvsuger, der samtidig kan bryste sig af, at være både energirigtig og samtidig også have et moderne design, så skal du tage et nærmere kig på Nilfisk AERO 21-01 PC, som er én af de seneste modeller fra Nilfisk, der sikrer dig, at det er en moderne industristøvsuger, som gør brug af de seneste teknologier fra Nilfisk og derfor også kan bruges i et væld af sammenhænge og i lang tid, inden den skal skiftes ud.

Nilfisk AERO 21-01 PC kan bryste sig af, at have en rigtig god sugeevne, der gør, at du kan få selv de sværeste former for snavs op fra gulvtæppet.

Slutteligt, så er Nilfisk AERO 21-01 PC også blevet udstyret med en posekapacitet, der lyder på hele 20 liter-

Nilfisk-Alto Attix 30-21 PC industristøvsuger

Nilfisk-Alto Attix 30-21 PC

Nilfisk-Alto Attix 30-21 PC er en våd-/tørsuger, der kan bryste sig af, at være udstyret med et semiautomatisk filterrensesystem og både adapter samt automatik til el-værktøj.

Endvidere, så er der tale om en industristøvsuger, der er meget kompakt, men det er dog ikke ensbetydende med, at den ikke er kraftfuld, for den er nemlig både ergonomisk og kraftfuld. Den har en høj sugeevne og er derfor ganske velegnet til brug i forbindelse med industrielt eller professionelt brug.

Eftersom Nilfisk-Alto Attix 30-21 PC er blevet udstyret med Nilfisk-Altos egen funktion, SilentPower, så kan du være helt sikker på, at støvsugeren har et meget lavt støjniveau og derfor også godt kan bruges på hoteller, i kontormiljøer o.lign.

Den kommer også med en sugestyrkregulering, der giver dig mulighed for at regulere sugestyrken, så den passer til det underlag, du støvsuger. Den kan desuden også bryste sig af en beholdervolumen, der lyder på intet mindre end 30 liter.

Nilfisk VP930 HEPA Basic Nordic

Hvis du allerede har været i gang med at kigge lidt rundt på det danske marked for industristøvsugere, så er du med garanti af flere omgang stødt på det brand, der hedder Nilfisk, hvilket skam giver ganske god mening, da det er et rigtigt stort brand, når det kommer til industristøvsugere og lignende maskiner, som kan bruges til bl.a. rengøring i professionel eller industriel sammenhæng.

Det er din garanti for, at der er tale om en god og fornuftig industristøvsuger, der kan klare dine opgaver.

Nilfisk VP930 HEPA Basic Nordic er naturligvis heller ikke nogen undtagelse i denne sammenhæng, da der ganske enkelt er tale om en industristøvsuger, der er præcis som en industristøvsuger skal være.

Der er ikke brugt tid på unødige detaljer og funktioner, men derimod har der fra Numatics side været fokus på at skabe en industristøvsuger med en rigtig god sugeevne, med en stor posekapacitet og generelt blot en industristøvsuger i sin reneste og bedste form.

Ronda 300 industristøvsuger

Ronda 300

RONDA 300 er en dansk kvalitetsstøvsuger, der er designet og fremstillet af den danske virksomhed, Brøndum. Der er tale om en støvsuger, der er lavet med særligt fokus på, at den skal kunne bruges i industriel og professionel sammenhæng.

Den er derfor også blevet udstyret med den nyeste Green Tech-motorteknologi, der er med til at sikre en sugeevne i topklasse, et lavere strømforbrug og ligeledes også et reduceret støjniveau, der tilsammen skaber en perfekt industristøvsuger til industriel og professionel brug.

Brøndum har haft fokus på at skabe en industristøvsuger, der i særdeleshed er velegnet og godkendt til almindelig opsugning og afsugning direkte fra håndværktøj, hvilket ofte er større mængder af meget fint eller direkte sundhedsfarligt støv. Det betyder også, at RONDA 300 kan bruges til meget andet end almindelig rengøring.

Den bliver leveret med en stor beholder, hvor du enten kan isætte en syntetisk pose eller blot lade støv og affald blive samlet op direkte i beholderen.

Den kan desuden også bryste sig af en bipperalarm ved for lav luftgennemstrømning.

Nilfisk VP100 GO-Line

Nilfisk VP100 GO-Line er bestemt en mindre industristøvsuger, der er klar til at kunne håndtere de fleste opgaver. Det er en relativt simpel støvsuger, som de fleste kan finde ud af at benytte.

Den bliver desuden leveret med en beholderkapacitet, der lyder på 8,5 liter, som er i den mindre klasse.

Det er en industristøbsuger som passer til resten af tilbehøret fra Nilfisks portefølje.

FAQ

Hvad er en industristøvsuger?
En industristøvsuger minder på mange måder om en almindelige støvsuger, men den er ofte både større og mere kraftig end støvsugere, som er beregnet til private hjem. Grunden er, at en industristøvsuger er beregnet til at udføre større rengøringsopgaver, som kræver en højere ydeevne.
Hvordan virker en industristøvsuger?
En industristøvsuger virker præcis ligesom en almindelige støvsuger, som du bruger i private hjem. Dog har industristøvsugere ofte en stærkere sugeevne og en større kapacitet, da de beregnet til at blive brugt til at rengøre langt større og mere beskidte områder.
Hvor meget koster en industristøvsuger?
Ligesom med almindelige støvsugere kan du finde industristøvsugere i forskellige prisklasser. Nogle af de billigste modeller, som du kan købe, koster omkring 1.500 kr., men du kan også finde mere avancerede modeller, som koster 5000 kr. og opefter, hvis den skal bruges professionelt.
Hvor lang tid holder en industristøvsuger?
Hvor lang tid industristøvsugere holder, varierer alt efter, hvor ofte de bliver brugt, og hvordan de bliver vedligeholdt. Dog vil de fleste industristøvsugere have en gennemsnitlig levetid på omkring 10 til 20 år, før den vil trænge til at blive skiftet ud.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Nilfisk VL200 20 PC våd-/tørsuger

Nilfisk VL200 20 PC våd-tørsuger

Nilfisk er et meget kendt brand, når det kommer til støvsugere og lignende, så derfor kan du også være helt sikker på, at Nilfisk VL200 er en formidabel industristøvsuger.

Mere specifikt, så er der faktisk tale om en kompakt og brugervenlig våd-/tørsuger, der er blevet udstyret med både Push & Clean filterrensesystem såvel som en række smarte tilbehørsholdere.

Der er tale om en industristøvsuger, der er udstyret med en kapacitet, der lyder på 20 liter og en lang række forskellige praktiske funktioner.

Den har – som sagt – et Push & Clean filterrensesystem, der bruges til hurtigt og nem at rengøre filteret, hvilket sørger for, at sugeevnen bliver opretholdt, så den ikke begynder at blive dårligere over tid, men derimod bliver ved med at kunne suge lige så godt.

Det er en ideel industristøvsuger til f.eks. rengøring af hoteller eller kontorer.

Fordele

 • Push & Clean filterrensesystem
 • Vaskbart PET filter med høj filtreringseffekt
 • MultiFit tilbehørssystem
Ulemper

 • Mindre beholder end nogle konkurrenter

Specifikationer

:

 • Støvposekap.: 20 L
 • Slangelængde: 1,9 M
 • Elkabellængde: 10 M
 • Mål LxBxH: 38 x 39 x 51 cm
 • Vægt: 7,5 kg

LÆS OGSÅ:Poseløs støvsuger test

Fantom PROMINI 100M – Industristøvsuger med HEPA-filter

Fantom PROMINI 100M – Industristøvsuger med HEPA-filterDenne effektive industristøvsuger fra Fantom er ikke kun udstyret med en kraftig motor med god sugeevne, men den har også et ekstra godt HEPA-filter. Du kan derfor trygt benytte denne kraftfulde støvsuger både til erhverv og i privaten.

Om Fantom PROMINI 100M

Det praktiske HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) fanger selv de fineste støvpartikler. Filteret har en ekstra stor overflade, så det belaster maskinens sugeeffekt mindst muligt. Selve støvsugeren er lufttæt, så støvpartiklerne ikke kan smutte udenom filteret og ud i luften efter at være blevet suget op. Denne støvsuger er derfor særligt effektiv, hvis der skal være ekstra fokus på et helt allergivenligt hjem eller lokaler.

Denne støvsuger fra Fantom er både god til industrilokaler, kontorer og hoteller, men den kan også bruges i privaten, hvis du ønsker et allergivenligt hjem.

Specifikationer:

 • Effektiv industristøvsuger med HEPA-filter
 • Effekt: 850 Watt
 • Strømledning på 15 meter
 • Beholdervolumen: 15 liter
 • Energiklasse A

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter