Indlogér virksomheden i din private bolig

Er du iværksætter, kan det meget vel være, at du ikke på nuværende tidspunkt er vokset nok til, at du skal have flere ansatte og kontorlokaler, men det er heller ikke nødvendigt

Du kan nemlig blot have virksomhedens kontor i din private bolig, og det vil alt andet lige også være plads til de første par ansatte her. Ved at have kontor i hjemmet er der en række fordele, du kan nyde godt af. Derfor går vi i dybden med netop dine fordele, men også med ideer til, hvordan det skal indrettes.

Nyd godt af skattefradraget

Vælger du at bruge dele af boligen til kontor for virksomheden, kan du se frem til en række fradrag, når du vel at mærke bliver godkendt. Når du driver din virksomhed i hjemmet, kan du blandt andet fradrage nogle af husets udgifter forholdsmæssigt.

Det vil sige, at du kan få fradrag af den procentdel erhvervet fylder af boligen. Nogle af udgifterne vil være el, vand, varme forsikring, vedligeholdelse mm. Omkring vedligeholdelse så er den forholdsvis streng, og du kan altså ikke få fradrag ved forbedringer ved din bolig.

Ydermere kan du få fradrag for inventar såsom skriveborde, stole, computeren, dine skohylder og alt andet. Så længe det ikke er en privat udgift, men en som er virksomhedsrelateret, kan fradrag være en mulighed.

Vil du vide mere om det, vil vi anbefale, at du tager en tur forbi Skats hjemmeside, hvor du kan finde meget mere information på området.

Lav en kreativ indretning

Det kan godt være, at du befinder dig i din private bolig, men dit kontor skal helst ikke være for hjemligt. Det skal indrettes, som var det et kontor ude i byen, da det i højere grad vil få dig til at yde mere. Hæng nogle billeder på væggen med citater fra de helt store iværksættere, tilføj lidt blomster, få lavet hylder til dine mapper osv.

Det er vigtigt, at det bliver et arbejdsmiljø, da det ellers kan have indvirkning på din performance. Når du er i gang, er det tilmed vigtigt, at du få købt den bedste stol og måske et hæve- sænkebord, så du ikke skader din ryg, men kan holde dig sund, selv når du sidder ned en hel dag. Og husk, at du kan få fradrag for alt i forbindelse med indretningen.

Det kan selvfølgelig godt være lidt dyrt, og har du alligevel brug for lidt ekstra penge, kan du finde et favorabelt iværksætterlån her. På den måde kan du skyde din drøm og projekt i gang med det samme.

Flere mindre virksomheder bruger boligen som kontor til en start, og det kan der være god grund til, som du kan læse ud fra ovenstående.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑