Hvordan klarer iPhone 6 sig imod iPhone XS?

Selvom du føler, at det ikke er ret lang tid siden, du investerede i din iPhone 6, har du det måske allerede sådan, at du sidder med en stor omgang old news i hænderne. Du har på sin vis ret

Tidligere på året lancerede Apple nemlig iPhone XS, der – som med alle de andre nye iPhones før den – siges at være bedre, hurtigere og vildere end nogensinde. Men hvor meget bedre, hvor meget hurtigere og hvor meget vildere er den egentlig?

Vi har sat os for at finde ud af, hvor meget bagud du og din iPhone 6 egentlig er i forhold til den nye dreng i klassen, nemlig iPhone XS.

Læs med her og bliv meget klogere.

Den direkte sammenligning

iPhone XS ér nyest, og derfor vil den helt naturligt være både hurtigere og vildere end 6’eren, men lad os afsløre, hvor meget vi egentlig snakker om.

Først og fremmest sammenlignes den hastighed, hvormed begge telefoner tændes. Her er XS’eren en del sekunder hurtigere. Når man så kommer til at skulle ind på telefonen, har vi med henholdsvis touch ID og den opgraderede version, nemlig face ID, at gøre. En af de helt nye features ved XS’eren er nemlig, at din telefon kan genkende dit ansigt, når du skal låse den op. Du behøver altså ikke sidde og fumle og få din finger til at passe på home-knappen.

Når du vil åbne dit kamera, åbne en app eller tjekke din kalender, er XS’eren hurtigere end 6’eren alle gangene. Det er ikke mere end omkring et sekund, der adskiller de to, men for en ægte Apple-nørd er et sekund alligevel nok til at vælge XS’eren over 6’eren.

Det indre betyder meget, nuvel. Men det ydre er altså også vigtigt, når det kommer til telefoner. Derfor bemærker vi naturligvis det mere organiske udtryk qua den større skærm hos XS’eren.

Godt og brugt

Når det er sagt, så er de indre – altså de funktionelle – forskelle mellem de to modeller så små, at man sagtens kan købe en 6’er og få en rigtig god telefon til væsentlig færre penge end XS’eren. En klog mand sagde engang, at du ikke behøver at følge med strømmen og købe ny telefon, hver gang Apple lancerer en ny.

Du kan altså sagtens nøjes med at hoppe i hver anden gang og stadig være sikker på at have en rigtig god smartphone.

Køb eventuelt din nye iPhone 6 brugt her. Der er mange penge at spare ved at købe brugt. En stor fordel ved 6’eren, som vi slet ikke har været omkring endnu, er, at det er den seneste iPhone med jackstik. Af samme grund har jeg selv netop skilt mig af med iPhone 7’eren og gået tilbage til 6s’eren.

Dertil kommer det faktum, at langt de fleste fede gadgets – som eksempelvis denne fisheye – passer til alle modeller og ikke blot de allernyeste såsom XS’eren.

Testen viste, at der selvfølgelig er forskelle mellem 6’eren og XS’eren. Det skulle der også gerne være, men forskellene er ikke så store, at du ikke sagtens kan købe en 6’er og have en rigtig god telefon de næste år. I sidste ende er valget naturligvis dit.

God fornøjelse, uanset hvad du ender med.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑