Sidst opdateret:

Vi mennesker har mange forskellige glæder i livet. Det er forskelligt fra person til person, hvad vi finder glæde ved, og hvordan vi hygger os. Mange finder glæde i dyr, og har derfor erhvervet sig et kæledyr. Hunde er blandt de mest populære kæledyr.

For at få det optimale ud af hunden, og for at få den til at være glad og trives, så er maden vigtig. Hunden giver os glæde, og så skal den selvfølgelig også have noget godt hundefoder.

Men det store spørgsmål er, hvordan man vælger det helt rigtige foder til sin hund. Det kan være svært, for der er mange forskellige produkter og typer af foder på markedet. Alle produkterne reklamerer med at være det bedste på markedet, så det kan være svært at gennemskue, hvilke der egentlig er gode, og hvilke der ikke er.

Vi hjælper dig lidt på vej, ved at kigge nærmere på nogle af de ting, som du skal huske, når du skal købe det helt perfekte foder til din hund.

Vil du gerne bevare de bedste øjeblikke med din hund? Se vores videokamera test


Indholdsfortegnelse:


First Buddy, kornfrit hundefoder og kosttilskud

First Buddy, kornfrit hundefoder og kosttilskudFirst Buddy er resultatet af mange års arbejde for at udvikle en allergivenlig, høj kvalitets hundefoder. Den er udviklet på baggrund af forespørgsler fra hundeejere, der oplevede problemer som dårlig mave, dårlig pels og kløe hos deres hunde. Den har vist sig, at den også kan anvendes som et kosttilskud mod dårlige led hos hunde.

Produktet bliver fremstillet af de allerbedste råvarer, som også er beregnet til menneskeføde. Ingredienserne er blandt andet and, kanin, kylling, olie fra vildlaks, kartofler, ris, ærter, lucerne og krydderurter.

For hunde med sart mave indeholder First Buddy Cikorierod og Bryggeri tørgær, som begge gavner bakterievækst i mave- og tarmsystemet, samtidig med at de medvirker til at styrke hundens immunsystem, fordøjelse og optagelse af foderet. Det betyder også mindre oprydning til dig, som ejer efter din hund.

First Buddy er opkaldt efter den labrador, som firmaets ejere haft i mange år. Det er på grund af deres tætte forhold med hunde, at de blev interesseret i at give deres firbenede familiemedlemmer den bedst mulige omsorg, så de kan leve et langt og sundt liv.

Da andre så de resultater, de har opnået med deres hunde, begyndt de at spørge dem til råds om blandt andet fodring, og ægteparret blev inspireret til at udvikle et produkt, de selv ville forkæle deres egne hunde med.

First Buddy er resultatet for denne kærlighed og ekspertise, og det fås nu både som hvalpe-, voksen- og seniorfoder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Sportsmans Pride, 100% smagsgaranti på ægte amerikansk maner

Sportsmans Pride, 100% smagsgaranti på ægte amerikansk manerSportsmans Pride er baseret på originale amerikansk Super Premium kvalitetsfoder opskrifter, og bliver produceret hos en de største producenter i Sydtyskland. Her mødes amerikansk stolthed med tysk præcision.

Resultatet er en sand smagsforkælelse til din hund og kat.

Foderet er baseret på princippet at det bliver lavet uden hvede og bryg. Der er heller ingen kunstige tilsætningsstoffer i produktet, selv konservering er løst ved anvendelse af naturlige antioxidanter, så dit kæledyr kan få et naturligt måltid.

Råvarerne er nøje udvalgte og er kun af den bedst mulige kvalitet.

Sportsmans Pride kan fås med to smag, kylling eller lam.

Der findes 6 varianter af dette hundefoder; fra hvalpealder til seniortid vil Sportsmans Pride sørge for at din hund ikke mangler sit yndlingsfoder. De glemmer heller ikke katter; Sportsmans Pride har også udviklet foder til katter med lakse og kylling smag.

Alle Sportsmans Pride foder indeholder naturlig Glocusamin, som kan hjælpe til at dit kæledyrs led og brusk forbliver sund og rask.

Sportsmans Pride har også et afbalanceret Omega 3 og 6 fedtsyre indhold med deres Omega Pride Skin & Coat System, som bidrager til en hydratet hud, der giver blank og sund pels til dit kæledyr.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Biologisk Korrekt ORIJEN, en ny klasse af mad

Biologisk Korrekt® ORIJEN, en ny klasse af madOrijen går ikke i kompromis, når det drejer sig om mad og godbidder til din hund og kat.

Princippet bag Biologisk Korrekt® ORIJEN er ret simpelt og ligetil. ORIJEN vil gerne genspejle den friskhed, kvalitet og udvalg af mad, som dyrene kan finde i naturen. Der er 5 kriterier, de holder til øje til ethvert tid.

De går op i, hvad din kæledyrs mad skal indeholde. De anvender op til 90% frisk kød i deres produkter, som er 3 gange så meget som findes i andre dyrefoder. Dermed er mængden på frugter, grøntsager og andre tilsætningsmad er kraftigt reduceret.

Samtidigt tilføjer de omkring 40% animalske proteiner, som den naturlige valg, og fravælger planteproteiner, som er sjældent en del af kødædende dyrs naturlige diet.

De prioriterer frisk mad fremfor tørrede ingredienser. Deres foder består af 2/3 frisk kød og kun 1/3 lufttørret kød.

Når de siger ’frisk’ kød, mener de også frisk kød; deres kød når fra producent til deres køkken i løbet af 3 dage, og køkkenet anvender kødet indenfor 2 dage. De bruger ingen konserveringsmidler.

ORIJEN synes, at lige som dets forfædre i naturen, skal dit kæledyr også få en varierende kost. Derfor anvender de helt op til 8 forskellige ingredienser i deres produkt. Intet er for god til dit kæledyr.

De tror ikke på at dit dyrs hundefoder skal have tilsætningsstoffer. De anvender alle dele af deres råmateriale, ikke kun kødet, men også organerne og brusk og ben, lige som det sker i naturen. Denne helhed giver dit kæledyr en naturlig balanceret kost, fyldt med alle næringsstoffer, det kan have brug for.

ORIJEN er imod alle tomme kalorier i dit kæledyrs diet. De begrænser kulhydrater i deres dyrefoder til 20%, og sørger for at de kun består af lav-glykæmisk kulhydrater, som linser, græskar og frugt.

Biologisk Korrekt® ORIJEN er lavet på friske råvarer i ORIJEN’s egen køkken. Ingen del af processen bliver outsourcet, da ORIJEN vil have fuld kontrol over, at deres produkt lever 100% op til deres principper, så dit kæledyr kan få det bedste kvalitetsmad, naturen kan byde på.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Der er intet foder der passer til alle hunde

Der findes intet svar på, hvilket foder der er det bedste til hunde. Det varierer, hvilket foder netop din hund skal have. Du skal blandt andet vide, hvor gammel din hund er, eller hvilket livsstadie den befinder sig i, og hvilken hunderace der er tale om.

Ud fra en masse forskellige ting, blandt andet de to førnævnte, kan du så finde det helt perfekte foder. I og med at der ikke findes en facitliste, så skal du selv undersøge markedet og prøve noget forskellige foder.

Som sagt, så skal du prøve noget forskelligt foder. Der er mange forskellige mærker og typer, så du skal prøve det i praksis, for at finde ud af, hvilket foder din hund foretrækker. Der er ingen vej udenom.

Det kræver, at du i en periode prøver lidt forskelligt, og giver din hund tid til at skifte fra den ene type til den anden. Det er altafgørende for hunden.

Din hunds livsstadie

Det kræver ikke særligt langt tid at finde ud af din hunds livsstadie. Det handler i bund og grund om, at du skal vide, om der er tale om en hvalp eller en voksen hund. Det er nemlig ikke det samme foder, som passer til alle de forskellige stadier.

Du ved formodentlig, om der er tale om en hvalp eller en voksen hund. Hvis du ikke ved det, så opsøg en anden, som har erfaring med dyr, som med sikkerhed kan sige, hvilket stadie der er tale om.

Mange forskellige typer af foder

Der findes generelt set mange forskellige typer af foder til hunde. Der findes både tørfoder, fugtigt foder og dåsefoder. Men hvad er helt præcist forskellen på disse typer, og hvorfor skal du vælge den ene i stedet for den anden. Det spørgsmål har mange af dem, som skal finde foder til deres hund. Lad os se nærmere på det foder, som anbefales – nemlig det såkaldte tørfoder.

Som sagt, så anbefales tørfoder til alle hunderacer. Der er lavet utallige undersøgelser af de forskellige typer, og tørfoder er det som er bedst for hunden. Hundens mave har bedst af tørfoder, og det giver hunden den optimale energi og fordeling af de andre ting, som maden indeholder. Derfor anbefales tørfoder generelt til alle hunde.

Det er dog forskelligt, hvilken type du skal vælge. Det er individuelt og varierer fra hund til hund. Derfor er det vigtigt, at du giver din hund tid til at prøve forskelligt foder, så du kan finde ud af, hvilken type der matcher hunden bedst. Det er faktisk ikke særligt svært. Du skal nok finde hurtigt ud af, hvis der er en type som din hund ikke kan lide.

Undgå det billigste foder

Du bør som udgangspunkt ikke vælge det billigste foder på markedet. Det er ofte lavet af de billigste råvarer, hvilket ikke er optimalt for hunden. Du behøver dog ikke købe det dyreste, men du skal blot have in mente, at kvalitet og pris hænger lidt sammen hvad mad angår.

Hvis du køber det billigste foder, så skal din hund ofte have mere mad, for at få det samme udbytte af energi og andre ting. Derfor skal du bruge mere mad, og du ender derfor med at skulle betale meget mere for maden.

Det er derfor bedst, hvis du vælger noget foder i høj kvalitet, så du ikke skal bruge nær så meget af slagsen. Det er billigere at købe noget ordentligt på længere sigt, hvor du også vil undgå mange sygdomme hos hunden.

Du kan med fordel undersøge, inden du køber produktet, hvad det egentlig indeholder. På den måde kan du vurdere, om den foder du har i tankerne er i ordentlig kvalitet. Hvis ikke du ved meget om mad, så kan du eventuelt søge hjælp hos folk, som arbejder med dyr og foder. De kan hjælpe dig med at vurdere, hvor høj kvalitet den foder du har i tankerne har.

Tænk har også lavet en hundefoder test, som du kan læse her. De siger at der er penge at spare ved at købe det billigste hundefoder fra supermarkederne, men de glemmer at tage højde for en hel masse ting. Det kan du læse om her.

Dr.dk kører i samme spor som Tænk, men de tager absolut heller ikke højde for det hele. Læs her hvad de glemmer at tage højde for.

På den norske side, Netavisen.no, har de skrevet en artikel om en hundefoder test. Den kan du læse her.

Sådan skifter du foder

Hvis din hund skal prøve noget nyt foder, så er det vigtigt, at du skifter fra det nuværende til det nye langsomt. Hvis du skifter hele maden fra dag ét, så får hunden diarré, fordi den er vant til en anden type. Det er ikke komfortabelt for hunden.

Det er derfor vigtigt, at du skifter foder langsomt, for at hunden og dig selv får det optimale udbytte i forbindelse med den nye foder.

Du bør som udgangspunkt skifte foder over 7-10 dage. Det kan virke som langt tid, men din hund vil være taknemmelig for det. Du slipper også for uheld i forbindelse med diarré.

Du bør begynde med at blande 25% af det nye foder sammen med 75% af det gamle foder. Det skal du gøre i 3 dage, hvor hunden dermed begynder at stifte bekendtskab med den nye foder. Herefter skal du blande maden 50/50, også i 3 dage.

Herefter skal du i 3 dage også blande maden 75% af det nye og 25% af det gamle, hvorefter du kan gå 100% over i det nye foder.

Hvis der opstår problemer i forbindelse med at skifte foder, så skal du kontakte professionel hjælp hurtigst muligt.

Vi håber at denne hundefoder test har hjulpet dig med at, finde det foder der er det bedste for netop din hund.

Se også denne artikel på dyrevaernet.dk: Din hund fortjener det bedste foder

Denne side er anmeldt af: Sander M. Mogensen Rating 10/10

 

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar