Håndstøvsuger test – De bedste håndstøvsugere

Det kan godt være svært at gennemskue, hvorfor du skal bruge penge på at købe en håndstøvsuger, hvis du allerede har en ganske almindelig støvsuger, som fungerer optimalt og som du fint kan klare de forskellige behov med.

Faktum er dog, at en håndstøvsuger er særligt velegnet til hurtig rengøringer under spisebordet, i bilen eller lignende steder.

Det kunne f.eks. tænkes, at dit barn kommer til at spilde nogle brødkrummer på gulvet, og så er det bestemt meget nemmere at finde en lille håndstøvsuger, som hverken skal tilsluttes en stikkontakt eller noget fremfor at skulle finde en reel støvsuger frem, som du med garanti har stående inde i et skab bag dit tørrestativ, en kost og alt muligt andet, hvorfor det hurtigt bliver en langt mere besværlig opgave end det burde have været.

Det er lige netop derfor du skal investere i en håndstøvsuger, for den skal du blot finde frem, trykke på en enkelt knap og så støvsuge brødkrummerne op, hvorefter du kan lægge den på plads igen, og det er også lige præcis derfor at vi har lavet denne håndstøvsuger test. Så du, hurtigt og nemt, kan finde en der passer til dit behov.

Mere besværligt behøver det faktisk slet ikke at være, og i dag kan en håndstøvsuger erhverves til ganske fornuftige penge.

Se anmeldelser og bedst i test håndstøvsuger her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Bosch BKS4033 håndstøvsuger

Bosch BKS4033
0 kr.

Modellen fra Bosch er en lækker lille letvægter, og er en ideel makker i dit hjem. Der nemlig ikke den opgave, den ikke kan klare. Om det er støv eller krummer, de er væk på nul komma dut. Helt uden at skulle slæbe hverken den store maskine frem, eller svinge kosten. Nej, her har vi husets smarteste stykke værktøj. Og både børn og voksne har glæde af, at kunne tage oprydningen og de sure pligter i opløbet, så de ikke hober sig op.

Modellen er skabt i vaskbart design, i en skarp sort – og selv filteret inden i maskinen er lige til at tage ud og give en omgang. Det er både miljøvenligt og hygiejnisk, og noget nemmer end det vanlige poseskift på den manuelle. Så overvejer du en håndstøvsuger, så tøv ikke med at prøve denne model; det er en sikker succes.

Det er nemt, det er pladsbesparende og det er effektivt. Så få tre ting som et kinderæg og køb en Bosch. I tvivl? Så tjek den  og flotte støvsuger-test i artiklen her:

Electrolux ZB5112E Rapido håndstøvsuger

Electrolux ZB5112
560 kr.

Du kan ikke sige Electrolux ZB5112E Rapido uden at sige håndstøvsuger med kraftfuld sugestyrke og en lang køretid på 14 minutter, hvilket du kan takke det effektive NiMH-batteri for, da det er dét, der sørger for at den ikke blot arbejder hurtigt, men også i lang tid.

Endvidere, så er støvsugeren blevet udstyret med unikt patenteret hjul på undersiden, og dertil skal det også nævnes, at der er tale om en håndstøvsuger, der er overlegen i forhold til den generelle brugervenlighed på markedet.

Det er også en håndstøvsuger, der er mere effektiv og mere ergonomisk i brug end mange andre håndstøvsugere, hvilket selvfølgelig også er særdeles vigtigt.

Hemmeligheden bag den store sugestyrke og effektivitet er ikke blot et spørgsmål om Volt (Electrolux ZB5112 yder 12 V), men derimod lige så meget et spørgsmål om gennemtænkt design og funktionalitet.

Den er selvfølgelig poseløs og vejer blot 1,5 kg. Desuden følger der et smart fugemundstykke med.

Den har brug for 16 timer til at lade helt op.

Bosch BKS4003 håndstøvsuger

Bosch BKS4003
0 kr.

Er du ofte træt af at skulle hive den store støvsuger frem, fordi du kommer til at tabe lidt sukker på gulvet, eller fordi du opdager, at du lige mangler hjørnet bag døren? Vil du gerne spare den tid, og kunne tage en lille håndstøvsuger frem i stedet og spare besværet?

Så er denne Bosch BKS4003 måske lige noget for dig.

Med denne Bosch BKS4003 håndstøvsuger, får du en støvsuger, som er let at tage frem, lige når du har brug for den. Den fylder næsten ingen ting – den måler 145 x 100 x 380 mm, og vejer kun 1 kg.

Den har NiMH batteri på 6 V.

Der er en støvbeholder, som er let at tømme. Du kan tømme den i en pose eller direkte i din skraldespand.

Den har et opladende batteri, så den er altid klar til brug.

Dyson DC43H Car & Boat håndstøvsuger

Dyson DC43H
0 kr.

Denne håndstøvsuger er noget anderledes end de øvrige modeller i denne artikel. Alene designer vidner om at denne håndstøvsuger kan lidt mere end de gængse modeller.

Dyson DC43H er en kraftig maskine på 12 volt, der har en op til dobbelt så stærk sugeevne som andre håndstøvsugere. Håndstøvsugeren har endda en boosterfunktion, som giver en ekstra kraftig sugeevne i 8 minutter. Batteriet kan holde i op til 20 minutter ved højeste sugekraft. Opladeren kommer med en ekstra adapter til cigaretstikket i bilen.

Håndstøvsugeren er ikke blot stærk, men også effektiv. Fx medfølger der et særligt motoriseret mundstykke med stive nylonbørster, der gør det lettere at støvsuge dyrehår på diverse typer af møbelstof tæpper og andet stof. Ved brug af det motoriserede mundstykke, nedsættes batteritiden til 17 minutter ved højeste sugeevne.

Dyson DC43H er miljøvenlig, da den fungerer helt uden støvsugerpose. Med den patenterede Root Cyclone teknologi, hvor den kraftige centrifugalkraft hvirvler snavs og støv ud i luften og over i beholderen, hvor det bliver pakket kompakt, således det der ikke flyver ud til alle sider, når beholderen skal tømmes. Beholderen tømmes ved hjælp af et tryk på en knap.

Trods store kræfter og et professionelt design, vejer Dyson DC43H kun 1,3 kg og er ergonomisk udformet, således at den er nem at bruge alle steder.

Her kan du se vores løvsuger test

Hvilke typer af håndstøvsugere findes der på markedet?

Som udgangspunkt kan alle håndstøvsugere deles op i tre forskellige kategorier, som er med til at gøre det nemmere at skelne mellem de forskellige modeller.

I denne håndstøvsuger test har vi lavet en lille liste med de tre forskellige typer af håndstøvsugere, der er at finde på det danske marked i dag.

Der er som sådan ikke nogen af modellerne, der er at foretrække, da de allesammen har forskellige fordele og ulemper, hvorfor det er helt og aldeles op til folk selv at vurdere, hvorvidt de ville foretrække en model, der kommer fra den ene, anden eller tredje kategori.

  • Små modeller uden skaft – dette er nok den mest populære form for håndstøvsuger, da de er meget små og derfor er de også nemme at opbevare derhjemme.
  • Modeller med skaft – selvom ovenstående modeller er de mest solgte, så ændrer det ikke på det faktum at modellerne med skaft også sælges i stor stil.
  • Modeller der kan benyttes med- og uden skaft – disse modeller bliver ofte også kaldt for 2-i-1-håndstøvsugere, da de både kan bruges med et skaft, men også uden, hvis det er nemmere.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der er stor prisforskel på de forskellige modeller, men det er dog slet ikke ensbetydende med, at det for eksempel hele tiden er de modeller, der kommer med et skaft, der er de dyreste modeller.

Der er nemlig rigtig mange, der går og tror, at det er de modeller, der er størst, som også koster mest, men sådan hænger det dog slet ikke sammen. Det er derimod de modeller, der har de bedste specifikationer, der koster mest.

Lidt længere nede i denne håndstøvsuger test kan du læse om, hvilken model, du bør vælge i hvilken forbindelse.

Små modeller uden skaft

Det er meget forskelligt hvad de mindre modeller uden skaft koster, men typisk befinder de sig i et prisleje, der hedder 299 kr. til 899 kr.

De har meget sjældent en driftstid, der overstiger 15 minutter og derfor kan de ikke erstatte en almindelig støvsuger eller andre former for rengøringsapparater.

Du skal dog være opmærksom på, at de til gengæld er særdeles praktiske, hvis du lige hurtigt skal have fjernet nogle krummer fra morgenmad eller nogle støv under sofaen.

I og med, at de har en meget kompakt størrelse, så er det også nemt at gemme dem væk i et skab og tage dem frem, når der reelt set er behov for dem.

Modeller med skaft

Hvis du bor i en lejlighed, der ikke er synderligt stor, så kan en håndstøvsuger med skaft faktisk godt erstatte en reel støvsuger, som ofte er meget dyrere end en håndstøvsuger, der er udstyret med et skaft.

Du skal dog være opmærksom på, at der er meget stor forskel på de forskellige modeller og hvilke specifikationer, de forskellige modeller kan bryste sig af.

Som udgangspunkt, så er driftstiden også højere, når du vælger en model med skaft til fordel for en mindre håndstøvsuger uden skaft, da de billigste modeller har en driftstid på cirka 15 minutter, mens de lidt dyrere modeller oftest har en driftstid, der befinder sig omkring 60 minutter.

Hvis du bor i et større hjem, så vil en håndstøvsuger med skaft ikke kunne erstatte en reel støvsuger, da driftstiden er for kort til dette, men den kan dog være et rigtig godt supplement og kan nemt benyttes i forbindelse med en let daglig rengøring i stedet.

I et større hjem, er det værd at overveje om ikke en robotstøvsuger ville være en god hjælp i en travl hverdag.

2-i-1-håndstøvsuger

I og med, at en 2-i-1-håndstøvsuger blot er en kombination er de to førnævnte modeller, så er der selvfølgelig de samme fordele forbundet med en 2-i-1-håndstøvsuger, da du selv vælger om du vil bruge den med eller uden skaft, men du får dog ikke en lige så høj driftstid ved en 2-i-1-håndstøvsuger, som det er muligt, hvis du køber en håndstøvsuger med skaft, der befinder sig i den høje ende af prisskalaen.

Fordelen ved at vælge en 2-i-1-håndstøvsuger er selvfølgelig at du har mulighed for at veksle mellem en håndstøvsuger med skaft og en uden skaft, hvilket gør det muligt for dig at vælge at bruge skaftet, når du f.eks. skal støvsuge et tæppe el.lign. og så gøre brug af den lille model uden skaft, hvis du skal støvsuge din bil eller blot skal støvsuge nogle få krummer op fra gulvet under spisebordet.

Hvis du gerne vil nyde godt af begge former for håndstøvsuger, så skal du sørge for at vælge en 2-i-1-håndstøvsuger i stedet for at købe én af hver, for det kan langt bedre betale sig set ud fra et økonomisk synspunkt.

Derfor er en håndstøvsuger udstyret med et batteri – og hvad skal du vælge?

Alle håndstøvsugere er selvfølgelig udstyret med et batteri, hvilket er med til at give dem en langt større mobilitet, hvis man sammenligner dem med almindelige støvsugere.

Der er dog stor forskel på, hvilke batterier håndstøvsugere er udstyret, hvorfor det er en god idé at vide lidt om, hvad du skal kigge efter.

Håndstøvsugere kan fås med to forskellige former for batterier: Li-ion og NiMH.

Det anbefales som udgangspunkt, at du kigger efter Li-ion-batterier, da de holder i længere tid, inden de skal udskiftes med et nyt og samtidig har de også en væsentligt kortere opladningstid end NiMH-batterier.

Det kan hurtigt tage omkring 16 timer at genoplade et NiMH-batteri til fuld styrke, hvorimod det tager omkring 4 timer, hvis du vælger en håndstøvsuger, der er udstyret med et Li-ion-batteri i stedet.

Du skal naturligvis være indstillet på, at du kommer til at betale en kende ekstra for en håndstøvsuger, der er udstyret med et Li-ion-batteri, men du kan dog være helt sikker på, at det er pengene værd i længden.

 

 


Comments are closed.

Back to Top ↑