Det kan godt være svært at gennemskue, hvorfor du skal bruge penge på at købe en håndstøvsuger, hvis du allerede har en ganske almindelig støvsuger, som fungerer optimalt og som du fint kan klare de forskellige behov med.

Faktum er dog, at en håndstøvsuger er særligt velegnet til hurtig rengøringer under spisebordet, i bilen eller lignende steder.

Det kunne f.eks. tænkes, at dit barn kommer til at spilde nogle brødkrummer på gulvet, og så er det bestemt meget nemmere at finde en lille håndstøvsuger, som hverken skal tilsluttes en stikkontakt eller noget fremfor at skulle finde en reel støvsuger frem, som du med garanti har stående inde i et skab bag dit tørrestativ, en kost og alt muligt andet, hvorfor det hurtigt bliver en langt mere besværlig opgave end det burde have været.

Det er lige netop derfor du skal investere i en håndstøvsuger, for den skal du blot finde frem, trykke på en enkelt knap og så støvsuge brødkrummerne op, hvorefter du kan lægge den på plads igen, og det er også lige præcis derfor at vi har lavet denne håndstøvsuger test. Så du, hurtigt og nemt, kan finde en der passer til dit behov.

Mere besværligt behøver det faktisk slet ikke at være, og i dag kan en håndstøvsuger erhverves til ganske fornuftige penge.

Se anmeldelser og bedst i test håndstøvsuger her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Philips FC6150/01 håndstøvsuger

philips-fc615001-haandstoevsugerDenne lille lette håndstøvsuger gør det nemt og hurtigt at gøre effektivt rent – også i krogene.

Den kører på genopladelige batterier, er lige ved hånden og letter den daglige rengøring.

Effektivt filtreringssystem giver et godt resultat

Det smarte 2-trins-filtreringssystsem gør, at det første filter stopper hovedparten af snavs og støv, og det andet fanger så de mindre støvpartikler.

Derfor bliver den opsugede snavs i støvsugeren i stedet for at hvirvle ud igen.

Genopladelige batterier

Håndstøvsugeren kører på genopladelige batterier. På et fuldt opladet batteri kan den køre i ti minutter.

Det er godt for din økonomi og godt for miljøet, at batterierne kan lades op igen og igen.

Handy og let at betjene

Denne fikse håndstøvsuger, der kun vejer 0,63 kg, har et lækkert og ergonomisk rigtigt design, og da den er batteridrevet, er du slet ikke begrænset i din bevægelighed af en ledning.

Bliv fri for støvsugerpose

Med denne håndstøvsuger bliver du helt fri for støvsugerposer, der skal skiftes jævnligt.

Maskinen opsamler snavs og støv i en støvbeholder, der bare skal tømmes, når den er fuld.

Du behøver ikke at tømme beholderen, hver gang du har støvsuget. Der går nogle gange, inden det er nødvendigt.

Få også støvsuget på steder, hvor det ikke er så nemt at komme til

Støvsugeren leveres med et par mundstykker, som du nemt kan skifte imellem.

Brug for eksempel det lille sprække-mundstykke til at komme helt ind i kroge og sprækker og støvsuge.

Denne lille håndstøvsuger fra Philips giver dig en let mulighed for lige at få fjernet noget snavs og støv i en håndevending, og den gør det muligt også at støvsuge møbler og kringelkroge, der er vanskelige at komme til med en almindelig støvsuger.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Bosch BHN20110 håndstøvsuger

bosch-bhn20110En håndstøvsuger er et udmærket supplement til en almindelig støvsuger.

Det er den, fordi den er let og handy og lige kan støvsuge lokalt, hvis det pludselig blive nødvendigt.

Lille, men effektiv

Denne lille håndstøvsuger fra Bosch kan effektivt opsuge støv og snavs, inden det bliver hvirvlet rundt i hele boligen.

Har du børn og/eller husdyr, så er den ideel til at fjerne det skidt, de får trådt ind i hjemmet.

Kører på genopladelige batterier

Maskinen kører på energirigtige NiMH batterier, som mindsker din brug af strøm og gavner miljøet.

At den er batteridrevet giver dig en klar fordel i, at du har stor bevægelighed, da du ikke er afhængig af en ledning og et strømstik.

Den kan køre omkring 12 minutter på et fuldt opladt batteri.

Der er ingen støvsugerposer, der skal udskiftes

Denne lille støvsuger bruger ikke støvsugerposer.

Den opsamler snavs og støv i en støvbeholder, som bare skal tømmes, når den er fyldt.

Let og handy

Den vejer blot 1,1 kg, og den er derfor meget let at bruge.

Desuden er den særlig god til at komme godt ud i krogene og ind i sprækker, hvor en almindelig støvsuger slet ikke kan komme til.

Her har du en lille stærk hånstøvsuger, der i et snuptag får støvsuget et mindre område, så du kan spare dig selv for at hive den store støvsuger frem, hvis der lige er blevet spildt noget, eller ungerne eller hunden har slæbt snavs med ind udefra.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Nilfisk Handy Premium håndstøvsuger

Nilfisk Handy Premium håndstøvsugerEn lille smart håndstøvsuger er vældig praktisk, når for eksempel barnet har krummet på gulvet, du eller katten har væltet en potteplante, du skal fjerne et edderkoppespind eller hunden har sat potespor på gulvtæppet. Den kan ikke være en erstatning for en almindelig støvsuger, men når støvsuge-opgaven er begrænset, så kan det være bøvlet at skulle trække den store støvsuger frem. Her er det, at håndstøvsugeren har sin helt klare fordel.

Designet

Denne model af en håndstøvsuger er smal, sort og elegant i sin slanke, med blødt afrundede facon. Nilfisk-logoet står printet lige i centrum af apparatet, og helhedsudtrykket er let og elegant.

Den ligger ergonomisk rigtig i hånden på grund af designet og på grund af det soft grip håndtag, den er forsynet med, og den er meget let at betjene.

Specifikationer

Støvsugeren vejer blot 1,2 kg, så den er let at håndtere, og den fylder ikke ret meget, når den er sat af vejen.

Apparatet kører på et 18 volt lithium-batteri, som er kraftigt. Batteriet er fuldt opladet på omkring fire timer, og derefter kan støvsugeren køre i omtrent 20 minutter. Når batteriet trænger til at blive ladet op, vil en lille lampe lyse som tegn på, at det er ved at være tid.

Det filter, der sidder i støvsugeren, er nemt at gøre rent. Det skal nemlig bare skylles med vand. Det kan altså genbruges længe, bare du sørger for at holde det rent.

Støvsugeren er både nem og hygiejnisk at tømme, så det er på alle måder nemt at have med denne lille handy hushjælp at gøre.

Denne lette, men effektive håndstøvsuger fra Nilfisk er den perfekte nr.2 støvsuger til at tage sig af de små og mindre episoder i hjemmet, der kræver en støvsugning – uden at du behøver at trække det helt store støvsuger-skyts frem af kosteskabet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Hvilke typer af håndstøvsugere findes der på markedet?

Som udgangspunkt kan alle håndstøvsugere deles op i tre forskellige kategorier, som er med til at gøre det nemmere at skelne mellem de forskellige modeller.

I denne håndstøvsuger test har vi lavet en lille liste med de tre forskellige typer af håndstøvsugere, der er at finde på det danske marked i dag.

Der er som sådan ikke nogen af modellerne, der er at foretrække, da de allesammen har forskellige fordele og ulemper, hvorfor det er helt og aldeles op til folk selv at vurdere, hvorvidt de ville foretrække en model, der kommer fra den ene, anden eller tredje kategori.

  • Små modeller uden skaft – dette er nok den mest populære form for håndstøvsuger, da de er meget små og derfor er de også nemme at opbevare derhjemme.
  • Modeller med skaft – selvom ovenstående modeller er de mest solgte, så ændrer det ikke på det faktum at modellerne med skaft også sælges i stor stil.
  • Modeller der kan benyttes med- og uden skaft – disse modeller bliver ofte også kaldt for 2-i-1-håndstøvsugere, da de både kan bruges med et skaft, men også uden, hvis det er nemmere.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der er stor prisforskel på de forskellige modeller, men det er dog slet ikke ensbetydende med, at det for eksempel hele tiden er de modeller, der kommer med et skaft, der er de dyreste modeller.

Der er nemlig rigtig mange, der går og tror, at det er de modeller, der er størst, som også koster mest, men sådan hænger det dog slet ikke sammen. Det er derimod de modeller, der har de bedste specifikationer, der koster mest.

Lidt længere nede i denne håndstøvsuger test kan du læse om, hvilken model, du bør vælge i hvilken forbindelse.

Små modeller uden skaft

Det er meget forskelligt hvad de mindre modeller uden skaft koster, men typisk befinder de sig i et prisleje, der hedder 299 kr. til 899 kr.

De har meget sjældent en driftstid, der overstiger 15 minutter og derfor kan de ikke erstatte en almindelig støvsuger eller andre former for rengøringsapparater.

Du skal dog være opmærksom på, at de til gengæld er særdeles praktiske, hvis du lige hurtigt skal have fjernet nogle krummer fra morgenmad eller nogle støv under sofaen.

I og med, at de har en meget kompakt størrelse, så er det også nemt at gemme dem væk i et skab og tage dem frem, når der reelt set er behov for dem.

Modeller med skaft

Hvis du bor i en lejlighed, der ikke er synderligt stor, så kan en håndstøvsuger med skaft faktisk godt erstatte en reel støvsuger, som ofte er meget dyrere end en håndstøvsuger, der er udstyret med et skaft.

Du skal dog være opmærksom på, at der er meget stor forskel på de forskellige modeller og hvilke specifikationer, de forskellige modeller kan bryste sig af.

Som udgangspunkt, så er driftstiden også højere, når du vælger en model med skaft til fordel for en mindre håndstøvsuger uden skaft, da de billigste modeller har en driftstid på cirka 15 minutter, mens de lidt dyrere modeller oftest har en driftstid, der befinder sig omkring 60 minutter.

Hvis du bor i et større hjem, så vil en håndstøvsuger med skaft ikke kunne erstatte en reel støvsuger, da driftstiden er for kort til dette, men den kan dog være et rigtig godt supplement og kan nemt benyttes i forbindelse med en let daglig rengøring i stedet.

I et større hjem, er det værd at overveje om ikke en robotstøvsuger ville være en god hjælp i en travl hverdag.

2-i-1-håndstøvsuger

I og med, at en 2-i-1-håndstøvsuger blot er en kombination er de to førnævnte modeller, så er der selvfølgelig de samme fordele forbundet med en 2-i-1-håndstøvsuger, da du selv vælger om du vil bruge den med eller uden skaft, men du får dog ikke en lige så høj driftstid ved en 2-i-1-håndstøvsuger, som det er muligt, hvis du køber en håndstøvsuger med skaft, der befinder sig i den høje ende af prisskalaen.

Fordelen ved at vælge en 2-i-1-håndstøvsuger er selvfølgelig at du har mulighed for at veksle mellem en håndstøvsuger med skaft og en uden skaft, hvilket gør det muligt for dig at vælge at bruge skaftet, når du f.eks. skal støvsuge et tæppe el.lign. og så gøre brug af den lille model uden skaft, hvis du skal støvsuge din bil eller blot skal støvsuge nogle få krummer op fra gulvet under spisebordet.

Hvis du gerne vil nyde godt af begge former for håndstøvsuger, så skal du sørge for at vælge en 2-i-1-håndstøvsuger i stedet for at købe én af hver, for det kan langt bedre betale sig set ud fra et økonomisk synspunkt.

Derfor er en håndstøvsuger udstyret med et batteri – og hvad skal du vælge?

Alle håndstøvsugere er selvfølgelig udstyret med et batteri, hvilket er med til at give dem en langt større mobilitet, hvis man sammenligner dem med almindelige støvsugere.

Der er dog stor forskel på, hvilke batterier håndstøvsugere er udstyret, hvorfor det er en god idé at vide lidt om, hvad du skal kigge efter.

Håndstøvsugere kan fås med to forskellige former for batterier: Li-ion og NiMH.

Det anbefales som udgangspunkt, at du kigger efter Li-ion-batterier, da de holder i længere tid, inden de skal udskiftes med et nyt og samtidig har de også en væsentligt kortere opladningstid end NiMH-batterier.

Det kan hurtigt tage omkring 16 timer at genoplade et NiMH-batteri til fuld styrke, hvorimod det tager omkring 4 timer, hvis du vælger en håndstøvsuger, der er udstyret med et Li-ion-batteri i stedet.

Du skal naturligvis være indstillet på, at du kommer til at betale en kende ekstra for en håndstøvsuger, der er udstyret med et Li-ion-batteri, men du kan dog være helt sikker på, at det er pengene værd i længden.

 

Denne side er anmeldt af: Albert J. Jacobsen 10/10

Forfatter