Håndgribelige tips til at gøre noget godt for miljøet 

Der hersker efterhånden ingen tvivl om, at vi skal passe godt på miljøet og kloden. Klimaforandringer ses verden over, og der bruges så mange ressourcer, at jorden ikke kan nå at gendanne dem. Faktisk blev ressourcerne for 2018 allerede opbrugt den 8. august 2018. Men hvad så med resten af året?

Alle er nødt til at implementere grønnere tiltag i deres hverdag – store som små. Du kan nemlig sagtens gøre en forskel ved blot at ændre et par få vaner.

I denne artikel sætter vi fokus på miljøet og giver dig håndgribelige tips til at gøre noget godt for miljøet.

Tag cyklen når du skal fra A til B

Biler udleder massevis af CO2. Derfor vil et grønt alternativ til bilen være at hoppe på cyklen, når du skal transporteres fra A til B. Ikke nok med at skåne miljøet vil du ligeledes øge din sundhed, da daglig motion gør underværker.

Er distancerne for lange, kan det dog være uoverskueligt eller uoverkommeligt at tage cyklen frem for bilen. Her vil det være ideelt at investere i en elcykel. Med en elcykel vil du nemlig få et skub på cykelstien i form af en lille motor. Dette gør det også muligt for dårligt gående samt personer med dårligt kredsløb at tage cyklen.

Der findes et stort udvalg af elcykler på markedet. Det gælder om at købe en elcykel af god kvalitet for at få den bedste cykeloplevelse. Her kan du evt. tage et kig på STRØM Bikes’s elcykler – uanset om du er på udkig efter elcykel Århus, Odense eller København.

Genbrug tøj og spar på plastikket

Når det kommer til garderobeskabet, eksisterer en kæmpestor brug-og-smid-væk-kultur. Den massive tøjproduktion tager hårdt på miljøet, og du kan derfor gøre en forskel ved at genbruge tøj. Køb tøjet brugt på diverse loppemarkeder, genbrugsstationer samt internetsider og sælg dit eget tøj.

Udover at gøre noget godt for miljøet vil du også gøre noget godt for din egen økonomi. Brugt tøj er nemlig betydeligt billigere end spritnyt tøj, og du kan selv tjene penge på at sælge dit tøj. Dette er en win-win situation, som du nemt kan få gjort til en vane.

Det er ikke kun tøjproduktionen, der overbelaster miljøet – plastik gør også. Af denne grund bør du tænke over dit indkøb og forbrug af plastik i hverdagen. Her gælder det eksempelvis indkøbsposer, fryseposer, sugerør og engangsbestik.

Genbrug dine indkøbsposer af plastik utallige gange eller tag en mulepose med på indkøb. Brug genanvendelige fryseposer til fryseren og anvend plastikbøtter i køleskabet, som du kan rengøre efter brug. Sig nej tak til sugerør på restauranter, caféer osv. og drop engangsbestikket af plastik.

Alt dette virker som små tiltag, men det løber alt sammen op i længden.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑