Guide til køb af dit første høreapparat

Jo ældre man bliver desto sværere får man at høre. Det kan være med til at sænke livskvaliteten, hvis man ikke vælger at gøre noget ved det. Hvis man mister en så stor del af sin hørelse, at man ikke kan begå sig i sin dagligdag, er det tid til at få et høreapparat. Det kan være svært at gå fra ikke at have brug for et høreapparat til at have et decideret behov for et høreapparat. Mange mennesker går med tanker om det kun er for gamle mennesker, men de indser hurtigt det ikke spiller en rolle, og giver bedre muligheder i sin hverdag, når man kan høre igen.

Behov

Udover et høreapparat kan du have behov for flere hjælpemidler, som kan gøre din hverdag lettere. Det kan fx være:

  • Teleslynge – forudsætter at der er telespole i selve høreapparatet
  • FM-anlæg
  • Fjernbetjening
  • Opkobling til mobil, telefon, tv, computer mv.

Dette vil du kunne få mere rådgivning om hos Dinhorelse.dk.

Tilskud

Det kan være en bekostelige affære, når man skal investere i et høreapparat. Der er flere måder at opnå tilskud til sine høreapparater, så det ikke bliver en uoverkommelige pris at betale. Vi gennemgår de fleste muligheder for tilskud herunder.

Dette er selvfølgelig forudsat du vælger at erhverve et høreapparat hos en privat høreapparatforhandler, da et høreapparat hos en offentlig høreklinik er gratis uanset den samlede pris for høreapparatet.

Helbredstillæg

Som pensionist vil du i nogle tilfælde kunne få dækket op til 85% af den samlede pris på dit høreapparat, hvis du hører inden for den godkendte kategori. Du skal enten være pensionist eller førtidspensionist, og være en del af ordningen før 2003. Derudover kan du få tilskud til de resterende 15% egenbetaling, hvis du er i en yderst vanskelig situation.

Selve støtten forudsætter du ikke har en formue, der overstiger 78.900 DKK.

Danmark

Som medlem af sygeforsikring Danmark, kan du få tilskud til dine høreapparater. Der må max gå 12 måneder efter dit køb af høreapparater samt man kan max få 50% dækket af den samlede egenbetaling.

Gratis batterier

Du skal ikke selv betale for dine batterier til dit høreapparat, der Simens leverer batterier til samtlige høreapparater i hele Danmark. Du skal gå ind på deres hjemmeside, og kan herfra bestille et sæt batterier til dit høreapparat. Batterierne vil du modtage i et brev et par dage efter ordren.

Forsikring

Når du går rundt med et forholdsvis dyrt høreapparat, kan du risikere at skulle købe et nyt, hvis du er så uheldig at tabe det eller på anden vis ødelægge det. Det er vigtigt du sørger for du er korrekt dækket i forhold til erstatning af dit høreapparat. Du bør derfor kontakte en advokat, som kan hjælpe med evt. tilkøb af en forsikring til dette formål eller gennemgang af din nuværende indboforsikring om dette skulle være dækket heri.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑